Vechtliedjes op de middelbare school

Inhoudsopgave:

Vechtliedjes op de middelbare school
Vechtliedjes op de middelbare school
Anonim
drummen
drummen

Vechtliederen op de middelbare school wekken niet alleen enthousiasme op bij het publiek, maar raken ook de harten van alumni als ze op een sportevenement worden gespeeld. Leden van de middelbare schoolband spelen een levendig deuntje terwijl leden van de studentengroep meezingen. Cheerleaders oefenen een dans ter begeleiding van het vechtlied van de middelbare school tijdens balspelen en pep-rally's.

Wat is een vechtliedje op de middelbare school

Wroeten bij het thuisteam krijgt een geheel nieuwe betekenis wanneer het vechtlied wordt afgespeeld. Schoolgeestliederen worden ook wel pep-lied of schoolalma mater genoemd. Een alma mater is echter traditioneel een langzamer lied en richt zich meer op de algemene schooltrots, niet op atletiek. De fanfare voert vaak dansbewegingen en bochten uit terwijl ze het veld betreden en het vechtlied spelen. Cheerleaders gebruiken over het algemeen pompons in een snelle dansroutine terwijl het nummer wordt afgespeeld. Pep-rally's op school beginnen vaak met een opzwepende vertolking van het schoollied om het publiek te hype en het team te inspireren vóór een voetbal- of basketbalwedstrijd.

Prestaties

Het is gebruikelijk om het schoollied meerdere keren uit te voeren tijdens een voetbalwedstrijd. De fanfare van de middelbare school komt vaak het stadion binnen en speelt het bekende deuntje. Wanneer de thuisploeg een touchdown scoort, speelt de band het geestlied terwijl de cheerleaders het publiek vermaken met de vechtlieddans.

Thuiskomst

Tijdens de jaarlijkse thuiskomstvoetbalwedstrijd vinden er vaak speciale spirit-activiteiten plaats tijdens de pre-game. Alumni-fanfareleden doen mee aan het plezier van de grote wedstrijd van het seizoen en stoften hun instrumenten af om het bekende lied nog een keer te spelen. Voormalige cheerleaders hebben de mogelijkheid om dierbare herinneringen aan de middelbare school op te halen. Alumni-cheerleaders kunnen hun pompons tevoorschijn halen, opnieuw dansen op het geestlied en zich verdiepen in de huidige klasse atleten en het publiek.

Parades

Marcheren door de straten van de geboortestad tijdens een lokale parade terwijl je speelt en danst op het vechtlied, biedt nog een kans om het vechtlied te perfectioneren en de menigte te vermaken. Een menigte gemeenschapsleden zal de atleten en muzikanten van de middelbare school aanmoedigen terwijl ze hun schoolkleuren aantrekken tijdens een gemeenschapsfestival of een thuiskomstparade. Terwijl ze aan zo'n parade deelnemen, gooien de cheerleaders vaak minisportballen uit met daarop de schoolmascotte terwijl het liedje speelt.

Songteksten

De teksten voor liedjes over vechtpartijen op de middelbare school omvatten woorden die betrekking hebben op schooltrots, ter ondersteuning van het thuisteam, en bevatten de naam van de school en de schoolmascotte. Hoewel ze korter zijn dan een traditioneel lied, benadrukken de teksten de strijd tegen het andere team en het werken aan een overwinning met een vrolijke gloed. De schoolkleuren en het klappen vinden vaak hun weg naar een schoolgevechtslied. Het lenen van enkele zinnen van een plaatselijk universiteitsteam en het aanpassen van de mascotte en de kleuren aan de plaatselijke middelbare school is een gangbare praktijk bij het maken van een vechtlied.

Voorbeeldteksten

Hoewel alle vechtliederen uniek zijn voor een bepaalde school, loopt er vaak een gemeenschappelijk thema doorheen.

Een voorbeeld van typische songteksten:

Wij zijn de Vikingen van VCHS

Op het veld of op het veld

Wij zijn de beste

Juich voor bruin en oranjeOverwinning is onderweg Win dit spel op de manier van Viking!

Cheerleading-try-outs

De dans op het schoollied is vaak een onderdeel van de cheerleading-oefenroutine. Zowel cheerleaders op de middelbare school als op de middelbare school leren het vechtlied, waarbij de juryleden hun vermogen om de routine uit te voeren analyseren.

Traditie

Het veranderen van het vechtlied ten opzichte van de originele bewoording komt zelden voor. De dans die een cheerleader op de middelbare school in 1950 leerde, is hoogstwaarschijnlijk de dans die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt door de moderne cheerleaders. Succesvolle vechtliederen houden zich aan de traditie. Wanneer de fanfare het veld betreedt, of de pepband een snaar aanslaat bij een basketbalwedstrijd, kan de oudste toeschouwer op de tribune nog meezingen met het vechtlied. Tegen de tijd dat een jongere oud genoeg is om uit te proberen voor het cheerleadingteam van de middelbare school, zal ze hoogstwaarschijnlijk de pompondansroutine die de ploeg uitvoert als het vechtlied speelt, al uit haar hoofd hebben geleerd.

Aanbevolen: