Azalea Gezondheidsproblemen

Inhoudsopgave:

Azalea Gezondheidsproblemen
Azalea Gezondheidsproblemen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Gezondheidsproblemen met Azalea kunnen frustrerend zijn voor de hovenier. Door op de hoogte te zijn van enkele van de meest voorkomende problemen en hoe u deze kunt verhelpen, kunt u langer van uw azalea's genieten. Als je nog geen azalea's hebt, zal het hebben van deze kennis later minder problemen opleveren.

Schimmelziekten bij Azalea's

Van alle gezondheidsproblemen met azalea's die je kunt tegenkomen, zijn schimmelziekten waarschijnlijk de meest voorkomende. Een paar om op te letten zijn:

  • Bladvlekkenziekte: Deze wordt gekenmerkt door rood tot bruin gekleurde ronde vlekken op de bladeren. Normaal gesproken treedt dit probleem op tijdens de nazomer. Door uw struiken in het late voorjaar te besproeien met een fungicide, zoals Zineb, kunt u dit probleem voorkomen.
  • Petal Blight: Kleine, uitgebleekte vlekjes die zich over de gehele onderkant van het bloemblad verspreiden, staan bekend als petal plaag. Bestrijd dit probleem door de bloemen elke vijf dagen te besproeien met een systemisch fungicide zoals Benomyl terwijl uw azalea bloeit.
  • Wilt Fungus: Dit is duidelijk wanneer nieuwe scheuten op een tak verwelken en bruin worden tijdens het midden van de zomer. In ernstige gevallen wordt de hele struik aangetast. Om dit probleem onder controle te houden, moeten aangetaste takken worden verwijderd en vernietigd. Als de hele struik is aangetast, moet deze worden verwijderd. Om verwelkingsschimmel te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u tijdens het water geven geen modder op de plant spettert, omdat de sporen van deze schimmel in de grond voorkomen.
  • Blad- en bloemgal: Dit is te zien aan gezwollen, abnormaal bloemen- en plantenweefsel, en bloemen en bladeren die gekruld en wasachtig worden. Pluk de aangetaste delen van de plant met de hand en vernietig ze.

Andere Azalea-gezondheidsproblemen

Andere gezondheidsproblemen met azalea's worden meestal veroorzaakt door simpele dingen, zoals onvoldoende luchtvochtigheid. Azalea's die als kamerplant worden gebruikt, hebben vaak problemen met het afvallen van knoppen of bladeren van de plant.

Probeer de pot in een met grind gevulde bak met water op de bodem te plaatsen. Dit zal ervoor zorgen dat uw azalea een luchtvochtigheid van minimaal 40 procent krijgt. Zorg ervoor dat het in huis niet te warm (of te koud) is, azalea's houden van gematigde temperaturen. Fel licht, maar niet in de volle zon, is ook nodig om je azalea-kamerplant gelukkig te houden

Azalea-voeding

Er zijn honderden soorten azalea's. De meeste hebben lage voedingsbehoeften, maar het is nog steeds belangrijk om eraan te voldoen als u wilt dat uw azalea-planting succesvol is. Een gezonde plant is waarschijnlijk beter bestand tegen ziekten en plagen.

Stikstof: Niet genoeg stikstof zal bladeren produceren die geelachtig groen worden. Dit kan worden aangepast met ammoniumsulfaat in de bodem. Fosfor: Doffe bladeren met een roodachtige onderkant zijn een bewijs van een laag fosforgeh alte. Kalium: Een tekort resulteert in vergeling tussen de nerven van de bladeren. Dit staat bekend als chlorose.

IJzer: IJzergebrek kan beginnen met chlorose, gevolgd door volledige vergeling van de bladeren.

Calcium: Chlorose, samen met gekrulde bladeren met verbrande punten, is een bewijs van een calciumtekort. Calciumsulfaat toegevoegd aan de bodem zal helpen.

Door simpelweg een meststof met langzame afgifte te gebruiken die is ontworpen voor azalea's en rododendrons, en ervoor te zorgen dat je ze in een rijke, goed doorlatende, zure grond plant, voorkom je de meeste voedingsproblemen bij azalea's.

Azalea-ongedierte

Er zijn een paar plagen die graag op je azalea-struiken eten. Lace bugs zijn een van de meest voorkomende. Veelbetekenende tekenen van besmetting met kantinsecten zijn onder meer witachtig blad en zwarte insecten aan de onderkant van de bladeren. Insecticide zeep is zeer effectief bij het bestrijden van kantwantsen.

Andere insecten die azalea's lastig vallen zijn onder meer:

Azalea Bark Scale - dit ziet eruit als een witte, wasachtige laag die de rode vrouwtjes gebruiken om zichzelf en hun eieren te bedekken. Mogelijk ziet u ook donzige massa's in de vorken van de takken van uw azalea. Aangetaste takken kunnen worden verwijderd en vernietigd

Azalea-rupsen, herkenbaar aan de rode voor- en achterkant en gele strepen, dit ongedierte wordt gecontroleerd door handmatig plukken

Leaf Miners-larve veroorzaakt bruine blaren op de bladeren, evenals het omkrullen van de bladranden. Probeer een insecticide dat permethrin of cyfluthrin bevat

Thrips veroorzaakt zilverwitte, gebleekte vlekken op bladeren en bloembladen en kan worden bestreden met insectendodende zeep

De meeste insecten kunnen effectief worden bestreden met een goed insecticide zoals Bayer Advanced Multi-Insect Killer.

Aanbevolen: