Educatieve spellen voor middelbare scholieren

Inhoudsopgave:

Educatieve spellen voor middelbare scholieren
Educatieve spellen voor middelbare scholieren
Anonim
bordspel spelen
bordspel spelen

Educatieve spellen voor middelbare scholieren kunnen zo simpel zijn als een snel spelletje Monopoly of zo ingewikkeld als wiskundeoefeningen. Tweens houden nog steeds van plezier maken, maar veel van de spellen waarmee ze zich vermaakten toen ze jonger waren, worden nu als 'babyachtig' beschouwd. Gelukkig zijn er veel creatieve opties voor educatieve spellen op de middelbare school om leerlingen te vermaken terwijl ze toch nieuwe vaardigheden kunnen leren.

Plezier-/speldagen op de middelbare school

Waarom organiseer je niet een speldag bij jou thuis en nodig je de vrienden van je middelbare scholier uit? Bij spellen kan sprake zijn van handvaardigheid en hand-/oogcoördinatie, zoals het gooien van waterballonnen of frisbee; of probeer bordspellen zoals Apples to Apples, waarmee leerlingen nieuwe woorden kunnen leren en hun woordenschat kunnen uitbreiden. Hier zijn een paar andere ideeën voor de speldag:

  • Dans uit
  • Ontdek je eigen spel
  • Big Brain Academy Competitie (videogame)
  • Schaaktoernooi
  • Games over de hele wereld
  • Rollenspel op tafel, zoals Dungeons and Dragons

Creatieve competities

Educatieve spellen voor middelbare scholieren kunnen ook spellen bevatten die de hersenkracht vergroten. Veel van deze spellen kunnen in een schoolomgeving worden gebruikt of worden aangepast voor familie- of feestgebruik. Gebruik je creativiteit om met aanvullende ideeën te komen,

DIY Gevaarstudiespel

Maak je eigen Jeopardy-spel, met behulp van onderwerpen die de kinderen op school bestuderen of als een overzicht van onderwerpen die in het afgelopen schooljaar zijn bestudeerd. Dit kan een leuke manier zijn om te studeren voor een aanstaande toets of dienen als een leuk spel om in de klas te spelen. Je kunt online gratis gevaarlijke vragen voor kinderen vinden of je eigen vragen verzinnen, waarbij elke vraag een verklaring is en spelers een antwoord moeten geven in de vorm van een vraag.

  • Gebruik een gek voorwerp, zoals een piepend hondenspeeltje, als zoemer om het grappiger te maken.
  • Speel met een grote groep door de deelnemers in drie rijen te laten staan. Als de persoon vooraan een verkeerd antwoord krijgt, gaat hij naar het einde van de rij.
  • Verberg gevaarlijke vragen over verschillende puntwaarden in de kamer om een actief element toe te voegen.

Live Action Clue-spel

Maak een mysteriespel en nodig enkele vrienden van je kind uit om dit actieve middelbare schoolspel te spelen, geïnspireerd op het bordspel Clue. Laat de kinderen aanwijzingen zoeken en raden wie de misdaad heeft gepleegd, om hun kritische denk- en geheugenvaardigheden te oefenen. Verzamel prijzen voor het winnende team.

  • Geef elk kind een educatieve persoonlijkheid. Als u bijvoorbeeld een literair thema gebruikt, kan elke persoon een beroemde auteur zijn.
  • Zorg voor funky verkleedkleding en laat tieners hun eigen kostuums maken.
  • Wees creatief met aanwijzingen door kinderen een wetenschappelijk experiment of wiskundeprobleem te laten voltooien om hun volgende aanwijzing te krijgen.

Historisch zou je liever

Verander het klassieke praatspel 'Zou je liever?' in een leuk geschiedenisspel door vragen te stellen over onderwerpen uit de Amerikaanse of wereldgeschiedenis. Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen: 'Wil je liever tegen de inboorlingen vechten en hun land innemen, of in vrede met hen leven?' of "Zou je liever een kolonie vormen of terugkeren naar Engeland" als je het hebt over de Amerikaanse kolonisatie en geschiedenis. Het plannen van dit snelle spel, dat je in de klas of thuis kunt spelen, duurt slechts een paar minuten.

  • Kies een enkelvoudig onderwerp en laat elke leerling zijn of haar vraag formuleren over een belangrijke gebeurtenis uit die tijd.
  • Neem de tijd om de antwoorden na elke beurt te bespreken.
  • Sorteer spelers in groepen op basis van hun antwoorden, zoals 'rebellen' voor degenen die ervoor kiezen om dingen anders te doen dan historische figuren deden of 'echte historici' die hetzelfde pad kiezen dat werkelijk is gebeurd.

Twee wetenschappelijke waarheden en een leugen

groep tieners die een spel spelen
groep tieners die een spel spelen

" Twee waarheden en een leugen" is een veelgebruikt ijsbrekerspel voor tieners en tieners. Het doel van dit spel is om wetenschappelijke feiten en mythen te gebruiken om je klasgenoten te verbazen. Geef elke leerling een specifiek onderwerp, zoals bewegingswetten, het menselijk lichaam of het wetenschappelijke proces. De leerlingen moeten dan twee feiten en één mythe verzamelen die verband houden met hun onderwerp. Wanneer de groep weer bij elkaar komt, zeggen de kinderen om beurten hun twee waarheden en één leugen. De rest van de groep moet beslissen welke bewering de leugen is. Iedereen met een verkeerde gok ligt uit het spel en geeft zijn onderzoek aan iemand die nog in het spel zit.

  • Beloon punten voor correcte antwoorden in plaats van dat mensen uitstappen voor foute antwoorden.
  • Geef experimenteertijd na elke beurt, zodat kinderen kunnen proberen het antwoord af te leiden als ze het niet weten.
  • Bied een leuke wetenschapsprijs aan de winnaar, zoals een raketpakket.

Online educatieve spellen voor middelbare scholieren

Het kan moeilijk zijn om boeken, tijdschriften en online sites te vinden die geschikt zijn voor middelbare scholieren, omdat ze te oud zijn voor spelletjes voor kleine kinderen en te jong voor spelletjes voor tieners. Er zijn een aantal geweldige online sites die spellen aanbieden die bedoeld zijn voor middelbare scholieren.

Krasanimatie

Scratch is gebouwd voor kinderen van 8 tot 16 jaar en draait helemaal om animatie.

  • Tweens leren hoe ze hun eigen creaties kunnen coderen en animeren, van brainstormen tot delen met de wereld.
  • Je kunt games spelen die door andere kinderen zijn gemaakt voor een unieke game-ervaring.
  • Als je middelbare scholier van technologie, kunst en schrijven houdt en geen spel kan vinden waar hij of zij dol op is, kan hij Scratch gebruiken om zijn eigen spel te bouwen!

Diepzeeduel

Daag je vrienden of Okta de computeroctopus uit in Deep Sea Duel, een spel vol wiskundige vaardigheden, snelheid en strategie.

  • Gemaakt om te voldoen aan de normen voor de groepen 3 tot 5 en 6 tot 8. Je kunt kiezen voor de eenvoudigere versie met 9 bollen of de hardere versie met 16 bollen.
  • Twee spelers pakken om de beurt een getallenbel in een poging het gewenste bedrag te krijgen voordat hun tegenstander dat kan.
  • Het spel is gratis en je hoeft je niet te registreren om te spelen.

Prodigy Wiskunde

Geanimeerde tovenaars ontmoeten wiskundige vaardigheden in Prodigy, een online fantasiespel.

  • Kinderen tot en met groep 8 kunnen hun eigen kleine tovenaarspersonage creëren en vervolgens klasgenoten, vrienden of door de computer gegenereerde vijanden betrekken bij wiskundegevechten om sterren en nieuwe items voor hun personage te verdienen.
  • Tijdens elk wiskundegevecht zijn er instructies en hulpmiddelen die tweens kunnen gebruiken om de problemen op te lossen.
  • Dit spel is gratis, kan op school of thuis worden gebruikt en biedt desgewenst lidmaatschapsopties.

Missie VS

Studenten worden uitgedaagd om belangrijke beslissingen te nemen in de geschiedenis van de VS via vijf verschillende missies in Mission US.

  • In elke missie kruip je in de huid van een andere 14-jarige uit een ander decennium in de Amerikaanse geschiedenis.
  • Spelers worden uitgedaagd om meerdere soorten bewijsmateriaal te wegen en verschillende perspectieven te begrijpen.
  • Het spel is gratis, maar je moet wel een account aanmaken om te spelen.

Verleden/heden

Maak een reis door de vroege Amerikaanse geschiedenis in het verleden/heden.

  • Speel als de mannelijke eigenaar van de molen of de vrouwelijke fabrieksarbeider die begin 20e eeuw vier dagen leefde.
  • Dit spel voor één speler is gratis te spelen en het duurt een paar uur om te voltooien.
  • Je moet een gratis account aanmaken en een plug-in installeren om aan de slag te gaan in dit historische drama gemaakt voor middelbare scholieren.

Andere educatieve spelideeën voor de middelbare school

twee meisjes die een bordspel spelen
twee meisjes die een bordspel spelen

Er zijn tientallen en tientallen educatieve spellen voor middelbare scholieren die ouders en leraren kunnen kopen, zoals:

  • Maak zinnen af met behulp van de 5 W's van wie, wat, waar, wanneer en waarom in Super Sentence.
  • Je bent een geweldige wereldleider die probeert je macht te laten gelden in 7 Wonders, een strategisch kaartspel op tafel waarin je leert hoe je een succesvolle beschaving opbouwt.
  • In Taaldetective voor groep 5 tot en met 12 reizen kinderen over het bord op zoek naar fouten in spelling, interpunctie en hoofdlettergebruik.
  • Waar ter wereld is Carmen San Diego? is een familiebordspel waarmee kinderen aardrijkskunde, probleemoplossend vermogen en geschiedenis kunnen leren.
  • Kinderen zullen het moeilijk vinden om te beslissen of het spel of de naam van het spel leuker is als ze Farkle spelen. Spelers moeten snel getallen in hun hoofd optellen in dit kansspel met dobbelstenen, dat de wiskundige vaardigheden versterkt.
  • Spelers reizen rond het bord en door de wildernis terwijl ze meer te weten komen over de Amerikaanse geschiedenis en geografie in het bordspel Lewis & Clark: The Expedition.
  • In Trivial Pursuit Family Edition kunnen middelbare scholieren hun hersencapaciteit testen in verschillende onderwerpen, zoals aardrijkskunde, entertainment, geschiedenis, sport en vrije tijd, kunst en literatuur, en wetenschap en natuur.

Plezier met een doel

Dit zijn slechts enkele van de beschikbare opties voor educatieve spellen voor middelbare scholen. Sluit de waarde van het leren over de wereld om je heen niet uit. Veel kinderen leren het meest praktijkgericht, en enkele van de beste educatieve spellen voor middelbare scholieren zijn onder meer speurtochten en natuurverkenning in hun eigen buurt.

Aanbevolen: