March Madness-inzamelingsactie

Inhoudsopgave:

March Madness-inzamelingsactie
March Madness-inzamelingsactie
Anonim
Basketbal en geld
Basketbal en geld

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van een March Madness-inzamelingsactie? Dit type evenement kan geld inzamelen voor uw organisatie en een geweldige manier zijn om steun te betuigen aan uw favoriete universiteitsbasketb alteam.

Over maartgekte

De National Collegiate Athletic Association (NCAA) organiseert elk jaar in de maand maart een kampioenschap basketb altoernooi. Dit grote toernooi heet March Madness. Het bestaat uit talrijke collegiale teams die strijden om de winnende titel. Omdat het evenement meerdere weken duurt en teams de mogelijkheid hebben om door te gaan naar de volgende ronde, hebben veel mensen in de Verenigde Staten de kans gekregen om door te gaan naar de volgende ronde. S. stem af om te kijken en kies een team waarvan zij denken dat het de ultieme winnaar zal zijn.

March Madness-inzamelingsideeën

Aangezien March Madness zo'n populair sportevenement is, kan het ook als thema voor een fondsenwerving worden gebruikt. Als uw organisatie geïnteresseerd is in een ander soort fondsenwerving, overweeg dan om een March Madness-evenement te organiseren. Er zijn eindeloze mogelijkheden die met dit thema kunnen worden gebruikt en die een breed scala aan mensen aanspreken.

Enkele ideeën om te overwegen zijn:

  • Houd een March Madness-feestje voor een van de spellen. Dit eendaagse evenement kan geld opleveren terwijl u uw gasten vermaakt. Het enige wat je voor dit evenement nodig hebt is een grote televisie en voldoende ruimte. De toegang kan aan de deur worden betaald en gasten krijgen eten en drinken terwijl ze naar de wedstrijden kijken.
  • Combineer andere evenementactiviteiten met je gezelschap om extra geld in te zamelen. Als je bijvoorbeeld je Mach Madness-feestje in een sportschool houdt, organiseer dan een basketbalwedstrijd. Deelnemers kunnen tegen een kleine vergoeding tegen elkaar strijden om kans te maken op een prijs.
  • Vraag lokale bedrijven om certificaten of andere items te doneren die kunnen worden gebruikt in een mandje dat wordt verloot. Probeer het March Madness-thema in de basket te gebruiken en voeg basketbalgerelateerde items toe. Er kunnen kaartjes worden verkocht om kans te maken op de mand.
  • Overweeg om een prijzengeldloterij te houden. Zet een enquête op onder de March Madness-teams en laat mensen selecteren wie zij denken dat het winnende team zal zijn. Het ingezamelde geld kan opzij worden gezet voor een prijs en de rest kan worden gebruikt als donatie aan uw organisatie.
  • Organiseer je eigen March Madness-toernooi. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk teams zich inschrijven voor deelname aan het toernooi en plaats tussen haakjes elk team. Er kunnen donaties worden gedaan om teams te helpen door te gaan naar de volgende ronde. Het team dat het meeste geld krijgt, is de winnaar. Om meer geld in te zamelen, zet je een concessiekraam op en verkoop je popcorn en andere versnaperingen.

Meer creatieve ideeën

Een March Madness-inzamelingsthema heeft veel mogelijkheden. Als mensen de naam horen, denken ze natuurlijk automatisch aan basketbal, maar er zijn ook andere varianten die je kunt overwegen. Waarom organiseert u geen kookwedstrijd en laat u teams in verschillende categorieën tegen elkaar strijden? De eerste ronde kunnen bestaan uit voorgerechten, waarna de winnaars van die ronde doorgaan naar het hoofdgerecht en daarna naar de desserts. Breng kosten in rekening voor deelname en beloon de winnaar met een prijs.

Vergeet niet creatief te zijn. Veel groepen houden het hele jaar door geldinzamelingsacties en degenen die hetzelfde doen, worden mogelijk over het hoofd gezien. Als je iets nieuws en unieks probeert, zul je opvallen en mensen aantrekken die in het verleden misschien niet bij jouw goede doel betrokken zijn geweest.

Promoot uw evenement

Een belangrijk onderdeel van elke inzamelingsactie is het bekendmaken ervan. Zorg ervoor dat je je evenement van tevoren adverteert om de meeste mensen aan te trekken en je inzamelingsdoel te bereiken.