Trekvermogen SUV

Inhoudsopgave:

Trekvermogen SUV
Trekvermogen SUV
Anonim
zwarte suv die een boot sleept
zwarte suv die een boot sleept

Als u op zoek bent naar een SUV die meer doet dan alleen maar door de stad rijden, dan bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in het trekvermogen van SUV's van verschillende merken en modellen. Hoewel een hoog trekvermogen handig is, is het belangrijk om dit in evenwicht te brengen met het brandstofverbruik. Als u een krachtige SUV met een groot trekvermogen koopt, kan het zijn dat de auto te duur is om mee te rijden voor woon-werkverkeer of lange afstanden.

Het trekvermogen van een SUV begrijpen

Het trekvermogen van elk voertuig leren kennen is complex. Hoewel velen denken dat het simpelweg het gewicht is dat uw SUV kan trekken, zijn er verschillende factoren die uw SUV een bepaald trekvermogen geven.

Factoren van trekvermogen

Het trekvermogen van een voertuig wordt bepaald door veel factoren.

  • Het trekvermogen omvat feitelijk alles wat boven het totale gewicht van de SUV ligt wanneer alle vracht en passagiers zijn gelost.
  • Het trekvermogen omvat het gewicht van de inzittenden, alles wat u in de kofferbak hebt geladen of aan de bovenkant van de auto hebt vastgemaakt, en zelfs het gewicht van de brandstof. Dit is het bruto voertuiggewicht.
  • Het bevat ook het bruto asgewicht, of het maximale gewicht dat u op de voor- en achteras kunt plaatsen.

Als uw SUV bijvoorbeeld een trekvermogen van 2.000 kg heeft, betekent dit dat hij vracht en een beladen aanhanger met een gecombineerd gewicht van 2.000 kg kan vervoeren. Als u dus 1.000 kg passagiers en bagage vervoert, kunt u een beladen aanhanger trekken met een gewicht van 4.000 kg.

Andere overwegingen

Om het trekvermogen van de SUV te berekenen, moet u ook rekening houden met:

  • Totale pk's van de motor -Meer vermogen verbetert het trekvermogen aanzienlijk, maar vermindert ook het brandstofverbruik aanzienlijk.
  • Motorkoppel - Voor het slepen is een lager toerental vereist.
  • Type en kwaliteit van de transmissie - De transmissie wordt het zwaarst getroffen door misbruik wanneer u zeer grote ladingen heuvels op en af sleept.
  • Sterkte van de assen onder uw voertuig - De achterassen spelen doorgaans een veel grotere rol bij het vergroten van het trekvermogen van een SUV.
  • Remsysteem - Grotere voertuigen die meer kunnen trekken, hebben sterkere en duurzamere remsystemen nodig die zelfs de grootste lading kunnen vertragen.
  • Voertuigframe - De materialen die in het frame worden gebruikt, evenals factoren zoals de wielbasis, zijn van invloed op hoeveel u wel of niet kunt slepen.
  • Trailer hitch rating - De trekhaak wordt meestal beoordeeld van klasse I tot en met klasse IV, wat zich verta alt naar een capaciteit van 2.000 pond tot een indrukwekkende capaciteit van 10.000 pond capaciteit.

Trekcapaciteit vinden

Als u op zoek bent naar het trekvermogen van uw voertuig, kunt u dit vinden in uw gebruikershandleiding. Bent u echter op zoek naar een nieuwe SUV, dan kunt u het trekvermogen opzoeken op de website van de fabrikant. Ford biedt bijvoorbeeld gewoonlijk hun handleidingen en informatie over het trekvermogen voor verschillende modellen online aan. Het is ook belangrijk om het gewicht van de aanhangwagen die u vervoert te bepalen. Dit moet vermeld staan op het capaciteitsplaatje of u kunt het vinden in de gebruikershandleiding. Bovendien kunt u via grafieken online een algemeen gewicht voor aanhangwagens vinden, als al het andere niet lukt.

Top 5 SUV's voor slepen

Hoewel er verschillende SUV's zijn die je lading kunnen dragen. Er zijn een paar populaire modellen met een indrukwekkend trekhaakpakket.

Ford Expeditie

De Ford Expedition is een populair model dat bij uw gezin past en uw aanhangwagen of camper kan trekken. Dit model werd door US News en World Report gerangschikt onder de top-SUV's met de beste trekkracht. Hij beschikt over een maximaal trekvermogen van 4.300 kg.

Zwarte Ford-expeditie 2018
Zwarte Ford-expeditie 2018

Toyota RAV4 Trail

Dit populaire model uit 2018 had een indrukwekkend trekvermogen van 3.500 lbs. Hij werd door The Car Guide vermeld als een van de beste voertuigen van 2018 met een verrassend trekvermogen.

Toyota RAV4 uit 2018
Toyota RAV4 uit 2018

Audi Q7

De Audi Q7, opgenomen in een lijst in MotorTrend, had een indrukwekkend trekvermogen van 3.300 kg. En dit was mogelijk met een kleiner motorvermogen dan sommige concurrenten.

Audi Q7 uit 2018 tentoongesteld
Audi Q7 uit 2018 tentoongesteld

Lincoln Navigator

Ook op de lijst van US New stond de Lincoln Navigator uit 2018. Deze motor van 3,5 liter had een trekvermogen van 8.700 lbs.

Lincoln-navigator uit 2018
Lincoln-navigator uit 2018

Jeep Cherokee

Als je het hebt over populaire voertuigen om te slepen en te verplaatsen, mag je de Jeep niet vergeten. Dit model heeft een trekvermogen van 2.000 pond en ziet er cool uit. CarMax stond ook op de vierde plaats van de populaire SUV's.

2019 Jeep Cherokee tentoongesteld
2019 Jeep Cherokee tentoongesteld

Uw trek-SUV vinden

De bovenstaande lijst is slechts een indicatie van de SUV's op de markt die al het zware werk voor uw gezin kunnen doen. Ongeacht uw stijlvoorkeuren, er is altijd een SUV die uw spullen kan vervoeren, passend bij uw budget.