Fruitboomcatalogi

Inhoudsopgave:

Fruitboomcatalogi
Fruitboomcatalogi
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Fruitboomcatalogi maken het gemakkelijk en handig om een eigen boomgaard te beginnen. Of u nu op zoek bent naar dwergappelbomen of perenbomen van standaardformaat, de catalogi van fruitbomen openen een grote wereld aan keuzes voor de achtertuintuinier.

Hoe u fruitboomcatalogi leest

Fruitboomcatalogi prikkelen met hun glanzende foto's. Het is echter belangrijk dat u de symbolen en tekst begrijpt, zodat u verstandige keuzes kunt maken.

Maten

Een van de belangrijkste dingen die u moet begrijpen in de tekst van elk item in de catalogus is de grootte of hoogte van de variëteit. Fruitbomen zijn doorgaans verkrijgbaar in dwerg-, semi-dwerg- en standaardvariëteiten.

  • Dwergbomen zijn meestal niet meer dan 3 meter hoog. Deze worden vaak aanbevolen voor huistuinen omdat ze gemakkelijker te onderhouden zijn. Je kunt gemakkelijk bij het fruit komen om te oogsten of te snoeien, de ledematen besproeien of takken ondersteunen als ze te zwaar worden van het fruit.
  • Semi-dwergbomen vallen ergens tussen dwergmaten en standaardmaten. Ze kunnen variëren van 2,5 tot 2,5 meter hoog, afhankelijk van de variëteit.
  • Standaardbomen kunnen wel 9 tot 12 meter hoog worden. Dit zijn bomen van dezelfde grootte als commerciële boomgaarden en ze dragen veel fruit. Hoewel ze majestueus zijn in het landschap, zijn ze vaak te groot voor tuiniers in de achtertuin.

De gemiddelde hovenier kiest voor dwergbomen. De vruchten zijn net zo lekker als die van de andere maten bomen en kunnen zelfs door een beginnende tuinman gemakkelijk worden verzorgd. Als ruimte een probleem is, zoals voor de meeste mensen, bieden dwergbomen ook meer variatie met minder ruimtebehoefte.

Zelfbestuivend of heeft bestuiver nodig

Een ander belangrijk ding om op te merken in de beschrijving van elke boom in de catalogus is of de bomen zelfbestuivend zijn of een bestuiver nodig hebben.

Bomen dragen vrucht nadat insecten, vlinders of wind de bloem bestuiven of bevruchten. Het insect draagt stuifmeelkorrels van de ene bloem naar de andere. Het stuifmeel bevrucht vervolgens de bloem, die zich op zijn beurt ontwikkelt tot fruit.

Sommige bomen hebben het stuifmeel van een andere soort nodig om vrucht te dragen. Appelbomen zijn een van de soorten fruitbomen die vaak een bestuivende soort nodig hebben. Een goede fruitbomencatalogus zal specificeren welke variëteiten welke variëteiten bestuiven. Als er een variëteit wordt gespecificeerd, heb je eigenlijk twee bomen nodig, één van elke variëteit, om fruit te krijgen. Je krijgt fruit van beide bomen, maar als je er maar één plant en er is geen andere bestuivende boom in de buurt, krijg je bloesems maar geen fruit.

Een ander belangrijk ding om op te merken over bomen die een bestuivende variëteit nodig hebben, is dat ze vaak specifieke vereisten hebben voor hoe dicht ze bij hun bestuiver moeten worden geplant. Een goede catalogus zal u deze informatie vertellen, of u kunt deze vinden in een basisboek over tuinieren in de boomgaard of bij uw staatscoöperatieve uitbreidingskantoor.

Hardheidszones

Uw tuinzone bepa alt welke bomen kunnen worden geplant en wanneer ze moeten worden geplant. Sommige soorten fruitbomen houden van bepaalde zones beter dan andere. McIntosh-appels hebben bijvoorbeeld de koudere wintermaanden van zones 4 tot en met 6 nodig. Ze zullen geen vrucht zetten of slecht zetten in de warmere zones van 7 en hoger. Perzikbomen houden echter van warmte en doen het goed in de zones 7, 8 en 9. Vaak kun je speciale hybriden van verschillende fruitbomen vinden die zijn gefokt om te gedijen in je tuingebied. Zelfs als je in North Carolina geen McIntosh-appelbomen kunt kweken, kun je nog veel andere smakelijke soorten kweken om te eten of te koken.

Geweldige fruitboomcatalogi

Hieronder vindt u een selectie van geweldige fruitboomcatalogi met alles van appel tot pootpoot. Bezoek de website om een catalogus aan te vragen. Bij de meeste bedrijven kunt u ook online kopen.

  • De Arbor Day Society is een non-profitorganisatie die zich inzet om mensen aan te moedigen bomen te planten. Ze verkopen fruitbomen en alle winsten gaan terug naar de samenleving. De bomen zijn klein en sommige lijken op stokken als ze aankomen. Ze zijn goedkoop. Vanwege hun omvang zal het enige tijd duren voordat ze zich hebben gevestigd, maar deze kleinere bomen zullen net zo productief zijn zodra ze wortel schieten en groeien. Als je het wachten niet erg vindt, kun je voor weinig geld veel bomen kopen, en het geld gaat naar een goed doel.
  • Stark Brothers is een favoriet onder stadsbewoners omdat ze zowel miniatuurfruitbomen als dwerg-, semi-dwerg- en standaardbomen aanbieden. Miniatuurfruitbomen kunnen in potten op balkons en terrassen worden gekweekt. Hoewel ze maar een paar stukjes fruit opleveren, kunnen ze erg leuk zijn, vooral voor mensen die in appartementen wonen.
  • Johnson Nursery biedt alles, van noten- en fruitbomen tot sierheesters. Ze kunnen vanwege staatsvoorschriften niet naar Californië, Oregon en Washington verzenden, maar ze verzenden wel naar de overige staten.

Of je nu slechts één boom wilt voor een leuk tuinproject in de achtertuin of een hele boomgaard, als je via catalogi bestelt, komt de wereld van fruitbomen bij je thuis.