Schooluniformgalerij

Inhoudsopgave:

Schooluniformgalerij
Schooluniformgalerij
Anonim

Foto's van schooluniformen tonen variaties

Afbeelding
Afbeelding

Foto's van schooluniformen kunnen ouders en kinderen op verschillende manieren helpen. Ze kunnen voorbeelden zien van verschillende soorten en stijlen uniformen en zelfs zien hoe kinderen in verschillende delen van de wereld zich kunnen kleden. Hoewel er veel variatie is in het type, de stijl en de kleur van schooluniformen, is hun doel hetzelfde: leerlingen helpen een nette uitstraling over te brengen en de nadruk op het onderwijs te leggen. Schooluniformen hebben een lange geschiedenis, en in deze diavoorstelling kun je zowel tradities als enkele moderne updates en ideeën zien.

Traditioneel schooluniform

Afbeelding
Afbeelding

Grijze broeken of knielange rokken, witte overhemden met knoopsluiting en stropdassen zijn een traditionele look die veel scholen hanteren. Stropdassen komen misschien vaker voor in uniformen van middelbare scholen en middelbare scholen vanwege strengere kledingvoorschriften op school, hoewel sommige basisscholen dit ook vereisen. Sommige scholen vereisen specifieke schoenstijlen als onderdeel van hun uniform, terwijl andere alleen vereisen dat de schoenen een bepaalde kleur hebben (zoals zwart).

Voorschoolse en kleuterschooluniformen

Afbeelding
Afbeelding

Voorschoolse en kleuterschooluniformen worden meestal vrij eenvoudig gehouden om de activiteiten van jonge kinderen mogelijk te maken. Kaki broeken en een eenvoudige effen polo voor jongens, en een basistrui en polo of overhemd met kraag voor meisjes geven de kleintjes de vrijheid voor actief spelen, kringlopen, speeltuinactiviteiten en andere educatieve activiteiten waarbij beweging betrokken is.

Jumperopties

Afbeelding
Afbeelding

In plaats van of als optie voor rokken, hebben sommige scholen (meestal basisscholen) mogelijk een overhemd met kraag en een trui of overgooier als optie. Omdat het los zit en gemakkelijk over het uniformshort kan worden gedragen, is het niet beperkend voor meisjes van de basisschoolleeftijd.

Uniforme lagen voor koeler weer

Afbeelding
Afbeelding

Studenten moeten mogelijk onderdelen aan hun schooluniform toevoegen in koelere klimaten of tijdens koude herfst- en wintertemperaturen. Scholen die kledingvoorschriften hanteren, hebben mogelijk opties voor bovenkleding, zoals truien of vesten in een specifieke kleur. Als meisjes verplicht zijn om rokken te dragen als onderdeel van hun uniform, kan de toevoeging van panty's in een bepaalde kleur ze geschikter maken voor kouder weer.

Houd het simpel voor de basisschool

Afbeelding
Afbeelding

Veel scholen houden de dresscode of uniformen relatief eenvoudig, zoals een poloshirt met korte mouwen in een specifieke kleur (vaak wit of lichtblauw) en een geklede broek in de kleuren zwart, marineblauw of kaki. Een uniform als dit kan ook een specifieke schoenkleur vereisen. Een eenvoudig uniform als dit kan helpen de kosten voor ouders laag te houden, en ze ook toegankelijker maken omdat het gemakkelijker is

Schooluniformontwerpen voor middelbare scholen

Afbeelding
Afbeelding

De ontwerpen van middelbare schooluniformen (en in sommige gevallen de middelbare school) kunnen veel meer te bieden hebben dan een heel eenvoudig basisuniform. De jurk kan bestaan uit overhemden met kraag, stropdassen en zelfs blaxers of jassen met een schoolmascotte, logo of ander insigne. De uniformen weerspiegelen mogelijk enkele van alle kleuren van de school.

Genderneutrale schooluniformen

Afbeelding
Afbeelding

In plaats van vrouwelijke leerlingen te verplichten rokken te dragen, gaan veel scholen nu over op opties voor hun leerlingen (meisjes toestaan rokken of broeken te dragen, wat zij maar willen) of genderneutrale uniformen. Het hier getoonde jasje, overhemd, stropdas, truivest, jasje en broek zijn hetzelfde voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke student. Velen zijn van mening dat genderneutrale uniformen het gevoel van gelijkheid tussen vrouwelijke en mannelijke studenten vergroten. Ze zijn ook nuttig voor leerlingen die zichzelf niet als een bepaald geslacht identificeren.

Korte uniformoptie

Afbeelding
Afbeelding

Sommige scholen staan in hun schooluniformbeleid ook de optie van korte broeken toe. Dit kan een goede keuze zijn voor gebieden met warmer weer, als de seizoenen veranderen en de temperatuur stijgt, en voor actieve basisschoolleerlingen. Foto's van basisschooluniformen laten zien dat kinderen van deze leeftijd vaak actief zijn, dus uniformen die goed bij beweging passen, zijn een ideale keuze.

Vereiste uniformen

Afbeelding
Afbeelding

In sommige gebieden, zoals Zuid-Afrika, hebben alle openbare en particuliere scholen een uniform nodig om aanwezig te zijn. Omdat de kosten van het uniform een financiële last voor gezinnen kunnen zijn, is het voor veel studenten van groot belang om een uniform te kunnen krijgen en naar school te kunnen gaan. In sommige gebieden zijn ook programma's opgezet om gratis schooluniformen te verstrekken aan weeskinderen en andere studenten in nood.

Matmanspakuniform

Afbeelding
Afbeelding

Een klassiek Japans schooluniform dat in het verleden voor vrouwen werd gebruikt, is het matrozenpak, dat bestaat uit een blouse met een kraag in matrozenstijl, een strik of stropdas aan de voorkant en een geplooide rok. Deze specifieke uniformstijl is vaak te zien in Manga (Japanse strips of graphic novels) en Anime.

Schoolkledingvoorschriften met flexibele keuzes

Afbeelding
Afbeelding

Sommige scholen hebben misschien geen exact uniform dat precies hetzelfde is onder de leerlingen, maar hebben wel specifieke kledingvoorschriften waaraan leerlingen zich moeten houden. Studenten kunnen bijvoorbeeld kiezen uit witte, lichtblauwe of marineblauwe poloshirts, en kunnen kiezen uit marineblauwe of kaki broeken, broeken of rokken. Dit zou een dresscode kunnen worden genoemd of wordt ook wel een consistente school- of studentenlichaamslook genoemd. De gevoelens van kinderen over schooluniformen verschillen, maar sommigen verkiezen deze route in plaats van een enkele look.

Trainingspakstijl

Afbeelding
Afbeelding

Op bepaalde locaties, zoals China, kunnen scholen uniformen hebben die meer op een trainingspak lijken dan op nette kleding. De broek kan een elastische taille hebben en iets los zijn, gecombineerd met een polostijl of een ander soort top.

Beste kleuren voor schooluniformen

Afbeelding
Afbeelding

De beste kleuren voor uniformen variëren sterk per locatie. Hoewel veel scholen neutrale kleuren kiezen, zoals grijs, zwart, wit, bruin en marineblauw, zijn er ook veel opties. Het marineblauwe vest, het witte overhemd en de stropdas die hier worden getoond, zijn behoorlijk traditioneel, maar de gouden strepen in het jasje geven het een creatievere flair.

Accessoires voor schooluniformen

Afbeelding
Afbeelding

Op sommige plaatsen zijn ook accessoires in de schooluniformen verwerkt om een consistente uitstraling te behouden. In gebieden met een warm klimaat kunnen hoeden deel uitmaken van de uniformen van hun studenten om hen te beschermen tegen hitte en schadelijke zonnestralen. Andere benodigde accessoires kunnen kniekousen, truien, blazers of jassen, stropdassen of strikken, truivesten of een specifiek type schoeisel zijn.

Unieke kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel veel scholen een dresscode hanteren die neutrale of ingetogen kleuren vereist, kiezen sommige misschien voor een gewaagdere optie, zoals de groene ruitjesprint en de groene broek die hier wordt getoond. Dit kan in sommige gevallen verband houden met de kleuren van de school, maar kan ook specifiek zijn voor een bepaalde regio.

Gymklasuniformen

Afbeelding
Afbeelding

Veel scholen hebben verschillende uniformen voor de gymlessen, en leerlingen moeten hun reguliere uniformen vervangen door minder restrictieve uniformen om deel te nemen aan de lessen lichamelijke opvoeding. Deze kunnen variëren van een eenvoudig katoenen T-shirt en korte broek tot mouwloze sporttopjes en bijpassende shorts.

Speciale shirts of tops

Afbeelding
Afbeelding

In sommige gevallen kan van leerlingen worden verlangd dat ze bepaalde gekleurde kleding dragen (zoals een effen T-shirt of sweatshirt) op een bepaalde dag of op een bepaalde schooldag. Er kan ook een specifieke shirtkleur vereist zijn om aan te geven dat een groep leerlingen betrokken is bij een speciale klas of groep, zoals robotica.

Binnen de VS en over de hele wereld is er veel variatie tussen schooluniformen. Het dragen van schooluniformen (en welke vorm ze aannemen) is het onderwerp geweest van veelvuldige controverses, uiteenlopende meningen, en een onderwerp van discussie over de voor- en nadelen ervan. Velen zijn echter van mening dat er voordelen aan verbonden zijn, zoals een grotere nadruk op onderwijs en een vermindering van het geweld onder de studenten. Bladeren door de stijlen van schooluniformen kan u informeren en informeren, of u op ideeën brengen als de school van uw kind flexibele dresscodes hanteert.