Emo Kid-stijl en overtuigingen

Inhoudsopgave:

Emo Kid-stijl en overtuigingen
Emo Kid-stijl en overtuigingen
Anonim
Portretclose-up van emojong geitje
Portretclose-up van emojong geitje

Ben je nieuwsgierig naar emo-kinderen? Wil je meer weten over de cultuur? De emo-kindercultuur is niet moeilijk te herkennen, maar kan wel moeilijk te begrijpen zijn. Leer meer over emo-kenmerken, -stijl en -overtuigingen.

Wat is een emo-kind?

De oorsprong van het woord 'emo' komt uit de alternatieve hardcore rockmuziek uit de jaren 80 en is nauw verbonden met punkbands en indiescenemuziek. Veel mensen zien emo als een uitloper van de hardcore gothic- of punkscene, maar het heeft zijn eigen subcultuur en stijl. Hoewel de emo-scene het populairst is bij tieners, integreren veel jonge tieners en kinderen het ook in hun persoonlijke stijl. Het definiëren van een emo-kind kan echter moeilijk zijn. Dit komt omdat elke verschillende emo zijn eigen unieke stijl en individualiteit heeft. Maar er zijn een paar overeenkomsten die je kunt vinden in deze subcultuur.

Liederen van verdriet

Emomuziek is gebaseerd op punk- en indiemuziek, maar is onderscheidend en wordt over het algemeen 'emotionele hardcore' of 'emotionele hardcore' genoemd en bevat teksten en melodieën die emotionele reacties en medeleven bij fans oproepen. Het begin van emomuziek is terug te voeren op Rites Of Spring en werd gevolgd door bands als The Get Up Kids en Dashboard Confessional. Ook huidige bands als My Chemical Romance en Fall Out Boy worden tot emo gerekend. Hoewel sommige bands deze tag misschien afwijzen, zijn de teksten en muziek van de nummers confessioneel en kunnen onderwerpen als zelfhaat, onzekerheid en mislukte romantiek aan de orde komen.

Unieke kledingstijlen

De meeste emo-modestijlen zijn afhankelijk van donkere kleuren, hoewel neon of andere heldere accenten populair zijn. Overhemden van populaire emo-bands zijn gebruikelijk, en emo-kleding bevat vaak strakke jeans met een paar scheuren of veiligheidsspelden. Riemen met studs en andere sieraden met studs, zoals armbanden of chokerkettingen, zijn veel voorkomende accessoires, hoewel ze meestal niet overdreven zijn.

Reflectie van emoties

Een andere manier om hun emoties te weerspiegelen is door het gebruik van make-up. Emo's dragen meestal donkere eyeliner, nagellak of andere emo-make-up. Felle kleuren zijn niet populair in deze subcultuur, maar elke persoon is uniek en anders. Naast make-up kunnen emo's zich ook overgeven aan gezichts- en lichaamspiercings of aanpassingen.

Kapsels zijn belangrijk

Emo-haarstijlen zijn uitzonderlijk populair bij kinderen en tieners. Hoewel ieders stijl anders kan zijn, omvatten emo-looks vaak een lange pony die over één oog wordt gedragen, donkerdere kleuren met soms extravagante accenten of rommelige kapsels voor het bed. Het meeste emo-haar is steil, hoewel de lengte aanzienlijk kan variëren voor zowel jongens als meisjes.

Emo-kinderkapsel voor meisjes
Emo-kinderkapsel voor meisjes

Het draait allemaal om houding

Net als elke subcultuur hebben emo-individuen hun eigen soort sociaal gedrag. Een emo-kind is doorgaans gevoelig en attent, maar ook stil en introspectief. Ze hebben de neiging om op zichzelf te blijven en hebben zelden interactie met iemand die geen deel uitmaakt van de emo-scene. Deze kinderen zijn over het algemeen niet-conform, en het komt zelden voor dat een emo-kind betrokken is bij veel buitenschoolse activiteiten of georganiseerde evenementen, hoewel ze mogelijk deelnemen aan meer artistieke bezigheden.

Een geloofssysteem vinden

Emo-kinderen zijn te vinden in alle verschillende geloofssystemen en religies. De waarden die ze uitdrukken zijn echter gebaseerd op de muziek van de cultuur. Meestal worden emo-kinderen verkeerd begrepen en belachelijk gemaakt, en vinden ze verlichting in de emo-muziek en artistieke bezigheden.

Expressie door kunst

Het bepalende kenmerk van elke emostijl is kunstenaarschap. Omdat de cultuur afhankelijk is van zijn emotionele wortels, drukken veel emo-jongens en -meisjes zich uit via verschillende artistieke talenten, waaronder:

  • Tekening, vaak in anime- of mangastijl met scènes om emoties uit te lokken - romantiek, geweld, wanhoop, enz.
  • Poëzie met een emotionele context, inclusief poëzie die kan worden geïnterpreteerd als songteksten voor emomuziek.
  • Muziek, vooral het starten van een band die muziek in emo-stijl presenteert.
  • Journaling om emoties, gedachten en reflecties vast te leggen, vaak door frustratie, woede of andere negatieve emoties te uiten.

Emo-mythen

Als ouders zien dat hun kind zich donkerder kleedt, haar haar over de ogen draagt, zich terugtrekt uit populaire activiteiten en meer tijd lijkt te besteden aan piekeren, hebben ze de neiging zich zorgen te maken. Op dezelfde manier kunnen leeftijdsgenoten die een vriendin dezelfde dingen zien doen, haar misschien belachelijk maken of bekritiseren. Er zijn verschillende mythen rond de emocultuur, en zowel kinderen als ouders moeten zich hiervan bewust zijn.

Een paar emo-kinderen
Een paar emo-kinderen

Depressief of suïcidaal

Hoewel radicale gedragsveranderingen reden tot zorg kunnen zijn, omarmt de emostijl zelfreflectie en introspectie die verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd als depressie bij kinderen. Hoewel veel emo's zich terugtrekken, zijn ze in werkelijkheid vaak gewoon verlegen of onzeker over hoe ze zich openlijk moeten uiten.

Snijders

Zelfverminking is een gevaarlijk stereotype dat op elke groep kan worden toegepast. Ouders en leeftijdgenoten mogen het gedrag van een individu niet beoordelen op basis van zijn of haar uiterlijk of voorkeuren.

Drugsverslaafden

Veel mensen experimenteren met illegale stoffen (53). Het is echter onmogelijk om iemands potentieel voor misbruik te beoordelen op basis van de kleding die hij of zij draagt of de muziek waarnaar hij of zij luistert.

Emo-communicatie

Als ouders of leeftijdsgenoten zich zorgen maken over het gedrag van een emo-kind, moeten ze rechtstreeks met hem of haar communiceren in plaats van te bezwijken voor generalisaties die geen verband houden met hun persoonlijke uiterlijk, muziekvoorkeuren of onschadelijk gedrag.

Ouders

Leren hoe je met je kind moet praten in deze subcultuur kan moeilijk zijn. Bekijk een paar verschillende tips.

  • Wees niet bang om je zorgen te uiten of vragen te stellen, maar wees specifiek. Vraag uw kind waarom zij graag donkere kleuren draagt of waarom zij haar kapsel op een bepaalde manier wil hebben. Beoordeel uw kind niet op basis van de antwoorden.
  • Maak geen aannames over het gedrag van uw kind op basis van uiterlijk. Voor veel tieners en jonge tieners is het omarmen van alternatieve culturen een rebellie tegen maatschappelijke normen, maar het duidt niet noodzakelijkerwijs op grotere problemen.
  • Wees geïnteresseerd in de cultuur van uw kind, zonder veroordelend te zijn. Vraag naar zijn muziek, steun zijn kunstenaarschap en laat hem weten dat je onvoorwaardelijk om hem geeft.
Vrouwelijke emo-jongen die haar hoofd vasthoudt
Vrouwelijke emo-jongen die haar hoofd vasthoudt

Kinderen

Proberen met je ouders te praten over hoe je je voelt, kan een nachtmerrie zijn. Ontdek een aantal verschillende manieren om met je ouders te communiceren.

  • Deel je muziek en kunst met je ouders, maar wees bereid om hen uit te leggen wat het betekent, zodat ze het niet verkeerd begrijpen.
  • Compromis wanneer dat nodig is. De emo-kinderlook werkt bijvoorbeeld niet goed in de kerk of bij een bezoek aan grootouders.
  • Weet dat je ouders er voor je zijn en dat ze om je geven. Als je echt problemen hebt, laat ze dan weten hoe ze je kunnen helpen.

Emo-kinderen begrijpen

Een emo-kind is meer dan iemand die van een specifiek soort mode of muziek houdt; hij of zij omarmt een complete levensstijl. Met geduld en een open geest kunnen zowel kinderen als hun ouders deze cultuur begrijpen en waarderen.