Focus op de familiefilmrecensies

Inhoudsopgave:

Focus op de familiefilmrecensies
Focus op de familiefilmrecensies
Anonim
familie genieten van film in theater
familie genieten van film in theater

Er zijn veel mensen die geïnteresseerd zijn in filmrecensies van Focus on the Family, omdat ze advies kunnen geven over wat geschikt is voor hun kinderen om naar te kijken en wat niet. De organisatie draait niet alleen om Mary Poppins, Peter Pan en andere gezinsvriendelijke gerechten; ze recenseren vrijwel elke film die door Hollywood komt.

Wat is focus op het gezin?

In het geval dat u niet bekend bent met de non-profitorganisatie: Focus on the Family is een evangelische groep gevestigd in de Verenigde Staten. Het werd opgericht in 1977 en ze zeggen dat ze zich inzetten voor het koesteren en verdedigen van gezinnen over de hele wereld. Meer specifiek heeft Focus on the Family – dat aansluit bij Amerikaans christelijk rechts – tot doel de waarden van het gezin te beschermen.

Focus on the Family heeft verschillende takken die naar dit gemeenschappelijke doel toe werken. De radioshow Adventures in Odyssey is misschien wel een van hun bekendste projecten, maar ze hebben ook allerlei andere radiotheater- en politieke inspanningen. Eén van die inspanningen zijn het recenseren van films.

Zoals elke organisatie die zich aansluit bij christelijk rechts, is Focus on the Family door verschillende groepen onder vuur komen te liggen en in controverse terechtgekomen. In 2006 werd FOTF-oprichter James Dobson bijvoorbeeld beschuldigd van het manipuleren van onderzoeksgegevens waaruit bleek dat homo's en lesbiennes geen goede ouders zijn. Zij ontkenden deze beschuldiging uiteraard. Focus on the Family steunde Mel Gibson ook volledig toen deze werd beschuldigd van antisemitische inhoud in relatie tot The Passion of the Christ.

Focus op de familiefilmrecensies

Plugged In is een website van Focus on the Family en biedt recensies van vrijwel elke vorm van entertainment op de massamarkt, waaronder films in de bioscoop, video-/dvd-releases, muziek, televisie en meer. Over het algemeen hebben hun recensies dezelfde structuur.

Ouderlijk toezicht aanbevolen

Als filmrecensiesite heeft Plugged In een uitgebreide bibliotheek met films die u kunt overwegen. Elk van de recensies bestaat uit zeven belangrijke secties.

  • Inleiding: Hoewel niet als zodanig gelabeld, schetst de eerste alinea of twee de plotsamenvatting van de film in kwestie. Je krijgt een idee van waar de film over gaat, misschien met vermelding van waar de film aansluit bij de wereld als geheel.
  • Positieve elementen: Dit is waar FOTF beschrijft welke positieve moraal of ideeën in de film tot uitdrukking komen. Denk hierbij aan zaken als liefde voor je medemens.
  • Seksuele inhoud: Ze waarschuwen voor zaken als schaars geklede vrouwen en seksuele toespelingen. Zelfs verbale vermeldingen van condooms en andere seksuele inhoud worden in deze sectie beschreven.
  • Gewelddadige inhoud: Je krijgt een perspectief op hoe brutaal of gruwelijk het geweld is. Bij horror- en actiefilms is dit waarschijnlijk meer een zorg voor ouders. Stoelgooien in drama's kan hier worden vermeld.
  • Ruw of profaan taalgebruik: Naast grof taalgebruik onthult dit gedeelte ook of 'Jezus' of 'God' op ongepaste wijze wordt gebruikt.
  • Andere negatieve elementen: Dit dient als verzamelpunt voor andere ongewenste inhoud, zoals de consumptie van alcohol en drugs.
  • Samenvatting: Een definitief oordeel over de vraag of de film goede gezinswaarden promoot of niet, waarbij zowel de goede als de slechte worden vermeld.

Voorbeeldfilmrecensies

Lees deze voorbeeldrecensies om een idee te krijgen van hoe de organisatie films benadert.

  • Cloverfield: The Focus on the Family filmrecensie juicht Robs toewijding aan Beth toe en zijn bereidheid om lijf en leden te riskeren om haar te redden. Ze zijn echter niet tevreden met het niveau van geweld, de milde seksuele inhoud (voorhuwelijks) en het buitensporige gebruik van ‘mijn God’.
  • Alien vs. Predator: De grootste klacht in deze specifieke filmrecensie van Focus on the Family is dat de PG-13-beoordeling die aan deze klassieke buitenaardse film wordt gegeven als ongepast wordt beschouwd, gezien het extreme niveau van geweld. AVP wordt behoorlijk gruwelijk, zelfs als de camera net op tijd wegv alt.

Profiteer van de pre-screening

Als Focus on the Family dezelfde kijk op films en andere media lijkt te hebben als jij, kan dit een behoorlijke tijdbesparing blijken te zijn. Als u op hun begeleiding vertrouwt, hoeft u niet langer alles te screenen wat uw kinderen willen zien (en hoeft u ook geen dingen te zien of te horen die u liever niet ziet).