USDA-tuinzone 9

Inhoudsopgave:

USDA-tuinzone 9
USDA-tuinzone 9
Anonim
Zone 9 USDA-kaart voor planthardheid
Zone 9 USDA-kaart voor planthardheid

Zone 9 is een van de 13 winterhardheidszones in de Verenigde Staten. Alle winterhardheidszones zijn verdeeld in twee subsets, a en b. Het doel van de zoneaanduidingen is om planthardheid te adviseren die geschikt is voor de koude temperaturen in een zone.

Zone 9 temperatuurbereik

De temperatuur van elke zone wordt bepaald door de gemiddelde minimumtemperatuur tijdens de wintermaanden. De winterhardheidszones zijn gescheiden door 10°F. Dit betekent dat Zone 9 10°F kouder is dan Zone 10 en Zone 8 10°F kouder is dan Zone 9.

Subset zonetemperaturen

Elke zone heeft twee subsets. De Zone 9-subsets zijn Zone 9a en Zone 9b. Elk is gescheiden door 5°F. Dat betekent dat de temperatuurbereiken voor Zone 9 zijn:

  • Zone 9:Het minimale gemiddelde temperatuurbereik is 20°F tot 30°F.
  • Zone 9a: Het minimale gemiddelde temperatuurbereik is 20°F tot 25° F.
  • Zone 9b: Het minimale gemiddelde temperatuurbereik is 25°F tot 30°F.

De winterhardheidszones zijn gebaseerd op de minimale gemiddelde temperaturen. Er kunnen echter koudere temperaturen optreden als gevolg van onvoorziene veranderingen in het weerpatroon.

2012 Wijzigingen in de zonegrenzen

Wijzigingen aangebracht in de USDA (United States Department of Agriculture) winterhardheidszonekaart van 2012 onthulden een toename van 5°F in de halve zone ten opzichte van de kaart van 1990. De National Gardening Association stelde voor dat de verandering te danken was aan de vooruitgang in de technologie voor weerkaarten. De technologie uit 2012 was aanzienlijk geavanceerder dan de technologie die werd gebruikt voor de kaarten uit 1990. Naast betere technologie hebben meer weerstations gegevens bijgedragen aan de winterhardheidszonegids van 2012.

Lijst met zone 9-staten

Vanwege topografie en klimaatomstandigheden hebben staten meer dan één winterhardheidszone. Microklimaten kunnen warmere zones creëren in staten die anders aanzienlijk koudere winters hebben.

Utah heeft bijvoorbeeld een breed winterhard zonebereik van Zone 4 tot Zone 9a

Er zijn 15 staten met Zone 9-gebieden. Deze omvatten:

Zone 9 staten

Alabama Arizona Californië
Florida Georgië Hawaï
Louisiana Mississippi Nevada
Nieuw Mexico Oregon Zuid-Carolina
Texas Utah Washington

Planten die gedijen in Zone 9

Zone 9 staat vermeld als een plantzone die het hele jaar door mogelijk is. De algemeen aanvaarde lengte van het groeiseizoen voor Zone 9 is negen maanden, omdat de zomermaanden zo heet zijn. Zomerhitte vormt een uitdaging voor typische zomermoestuinen.

Groenten die geen hoge hitte verdragen

Hoewel sommige hybriden speciaal zijn gefokt voor zinderende hitte, gedijen veel erfstukken en niet-hybride groenten niet in extreme hitte.

Een paar hiervan zijn:

  • Paprika's zijn slecht bij hogere temperaturen.
  • De meeste sperziebonen stoppen met bloeien als de temperatuur naar 100°C stijgt.
  • Tomaten houden van warmte, maar de meeste erfstukvariëteiten stoppen met bloeien als de temperatuur boven de 90°C komt.

Tips voor de beste zomergroenten voor zone 9

Er zijn enkele warmteminnende groenten die het goed doen tijdens de zinderende hete zomers van Zone 9. Wanneer u zaden of planten koopt, kies dan voor hitte- en droogtetolerante variëteiten of hybriden die zijn gefokt om hoge temperaturen te weerstaan.

  • Warmteminnende groenten zijn onder andere paprika's (piment en banaan) en hete pepers.
  • Andere groenten die het goed doen in de zomerhitte zijn zoete aardappelen, okra, aubergine, Chinese rode of groene kouseband, meloenen en diverse peulvruchten.

Een paar erfstuktomaten kunnen hoge temperaturen verdragen. Deze omvatten:

  • Flamme, Mr Stripey en Pink Ping Pong, die hogere opbrengsten kunnen opleveren, maar kleiner fruit.
  • Clear Pink Early en Garden Peach geven gemiddelde opbrengsten.

Andere planten voor Zone 9

Er zijn fruitbomen, bloemen, notenbomen en andere planten die geschikt zijn voor Zone 9. Deze omvatten:

  • Citrusbomen gedijen goed in Zone 9, maar zijn kwetsbaar voor onverwachte koudegolven.
  • Veel tropisch fruit kan worden gekweekt in Zone 9, zoals kiwi, passievrucht en guave; mango en papaja hebben echter temperaturen nodig die hoger zijn dan zone 9.
  • Veel appel-, vijgen-, peren-, abrikozen- en pruimenbomen hebben een winterbevriezing nodig om de fruitproductie te stimuleren. Sommige variëteiten zijn echter speciaal gefokt om te gedijen in Zone 9.
  • Er zijn meer notenboomvariëteiten voor noordelijke klimaten, maar veel soorten kunnen overleven in Zone 9, zoals pecannoten, zwarte walnoten en andere.

Vorstdata

Alle zones hebben specifieke tijdsbestekken. Zone 9 is uniek omdat het tijdsbestek tussen de eerste en de laatste nachtvorst in januari minder dan één tot twee weken kan bedragen. U kunt een actuele vorstdatum-app downloaden waarmee u uw postcode voor een actueel vorsttijdsbestek kunt invoeren.

Omissies van winterhardheidszones

De aanduidingen van de USDA-hardheidszones zijn uitsluitend gebaseerd op temperaturen. De gids vermeldt geen zaken als regenval, microklimaten, bodemgesteldheid/vruchtbaarheid, droogtes en ongewone weerpatronen. Deze kunnen allemaal van invloed zijn op het groeiproces. Deze informatie is beschikbaar in Sunset's The New Western Garden Book.

Zone 9 Tuinieren Inzicht

Zone 9 heeft een uitgebreid groeiseizoen dat als het hele jaar door wordt beschouwd. Als u plantengidsen gebruikt, zorgt u ervoor dat u alleen planten kiest die het goed doen in uw regio.