Romeins soldatenuniform

Inhoudsopgave:

Romeins soldatenuniform
Romeins soldatenuniform
Anonim
Romeinse soldaat
Romeinse soldaat

Romeinse soldaten droegen soortgelijke kleding om het leger een samenhangende uitstraling te geven. Het zal je misschien verbazen dat ze geen officieel uniform hadden. Afhankelijk van de eeuw, locatie en specifieke situatie kunnen soldaten tijdens de strijd een verscheidenheid aan kleding en beschermende artikelen hebben gedragen. Je kunt veel van deze stukken maken of kopen voor historische heropvoeringen, theaterwerk of andere gekostumeerde evenementen.

Romeinse soldatenkleding en pantser

De meeste soldaten in het oude Rome zouden de volgende kleding en bepantsering hebben gedragen toen ze de strijd in marcheerden.

De klassieke Romeinse tuniek

Alle Romeinse burgers en soldaten droegen tunieken. De exacte stijl van de tunieken die door het Romeinse leger werden gedragen, varieerde afhankelijk van de eeuw waarin de soldaten leefden. Over het algemeen was de tuniek knielang en, afhankelijk van het tijdperk, lange of korte mouwen. In de eerste eeuwen van het Romeinse rijk bestond er een sociale perceptie dat lange mouwen alleen voor vrouwen waren, dus soldaten droegen kledingstukken met korte mouwen. De meeste tunieken waren gemaakt van wol, die rood geverfd kon worden of een gebroken witte kleur kon behouden.

De tuniek was een heel eenvoudig kledingstuk, en je kunt er zelf een maken zonder patroon. Voor de authenticiteit naait u de tuniek met de hand en laat u de wollen randen rauw. Zo doe je het:

  1. Spreid je armen zijwaarts en laat iemand je opmeten van bovenarm tot bovenarm. Laat de persoon vervolgens meten vanaf de bovenkant van uw schouder tot net boven uw knieën. Knip twee rechthoeken uit wollen stof volgens deze afmetingen.
  2. Stapel de twee rechthoeken met de goede kanten op elkaar en naai over het buitenste gedeelte van de bovenrand om schoudernaden te vormen. Laat het middengedeelte open als nekgat.
  3. Naai de zijkanten van de tuniek vanaf de onderkant dicht, maar laat de armsgaten open.
  4. Om de tuniek te dragen, trek je hem over je hoofd en doe je er een leren riem overheen.

De Braccae AKA-broek

Volgens Tribunes en Triumphs droegen Romeinse soldaten ook een eenvoudige broek genaamd "braccae" die was gemaakt van donkerrode wol. Deze broeken waren meestal knielengte, net als de tuniek, maar in koudere klimaten kunnen ze ook tot aan de enkel reiken.

Je kunt een aangepast paar Romeinse braccae kopen bij Wulfund. Deze broek wordt op jouw maat gemaakt, waarbij je de kleur, stof en lengte kunt opgeven. Ze kosten ongeveer $ 50.

De focus voor het beschermen van de nek

Volgens de Roman Military Research Society droegen Romeinse soldaten ook een focale, of sjaal, om hun nek te beschermen tegen hun pantser. Het brandpunt absorbeerde zweet en zorgde ervoor dat het pantser niet over de huid schuurde. Het was meestal rood en kon van wol of linnen zijn gemaakt. Soldaten droegen het losjes om de nek gebonden.

Romeinse soldaat met baldric
Romeinse soldaat met baldric

Kult of Athena biedt een rode legioensoldaat te koop aan. Het is wollen en gemaakt in de VS, en kost ongeveer $ 45.

De Baldric voor ondersteunende wapens

Volgens de Roman Military Research Society droegen soldaten uit deze tijd ook een baldric- of leren riem die diagonaal over het lichaam liep. Deze baldric diende om de wapens van de soldaat te ondersteunen, maar vanwege het diagonale ontwerp belemmerde hij zijn bewegingen niet.

Je kunt een baldric kopen bij Museum Replicas. Dit volledig leren ontwerp ondersteunt je zwaard comfortabel en is te koop voor $ 40.

Het kogelvrije vest

Naast de gewone kleding van een Romeinse soldaat droeg hij volgens RomanMilitary meestal een beschermend pantser.netto. Afhankelijk van de tijdsperiode en de middelen van de soldaat kan dit pantser een aantal verschillende vormen aannemen. Sommige families gaven pantsers van generatie op generatie door, en soldaten met beperkte financiële middelen kochten waarschijnlijk gebruikte pantsers. Dit betekende dat het Romeinse leger kon worden uitgerust met verschillende pantserstijlen.

Romeinse soldaat in metalen kogelvrije vesten
Romeinse soldaat in metalen kogelvrije vesten

Normaal gesproken bestond het pantser uit een torsopantser en een bronzen helm die soms een kam van paardenhaar vasthield. Afhankelijk van het tijdperk waarin het torsopantser werd gemaakt, kan het zijn gemaakt van maliënkolder, overlappende metalen of leren platen, of kleine metalen schubben. Het bedekte gewoonlijk de schouders en romp van de soldaat en reikte tot aan het middel; er waren echter veel verschillende ontwerpen. Extra pantserstukken werden soms gebruikt om de benen of armen te bedekken.

Je kunt pantser in de gewenste stijl kopen bij Armor Venue. Je kunt kiezen uit leren of metalen pantsers, en je kunt de stijl of het tijdperk selecteren dat je verkiest. Prijzen voor torsopantser beginnen bij ongeveer $ 225.

Een compleet Romeins soldatenkostuum kopen

Als je liever een kant-en-klaar kostuum koopt in plaats van je outfit individueel samen te stellen, zijn er veel opties om uit te kiezen. Sommige zijn uiterst budgetvriendelijk, terwijl andere prioriteit geven aan nauwkeurigheid. De beste keuze voor jou hangt af van je budget en hoe je je outfit wilt gebruiken.

  • Roman Centurion-kostuum - Deze complete outfit van Historical Clothing Realm bevat alles wat je nodig hebt om je nauwkeurig te kleden als een Romeinse Centurion. Het wordt geleverd met een harnas, een tuniek, sandalen, een baldric en een zwaard. Bij het bestellen geeft u uw maat op. Deze luxe outfit is te koop voor ongeveer $ 860.
  • Romeins krijgerkostuum voor volwassenen - Dit budgetvriendelijke kostuum van HalloweenCostumes.com heeft een harnas van kunstleer, een tuniek, een cape en polyfoam-helm en ziet er verrassend authentiek uit. Het zal niet werken voor serieuze re-enactors, maar het is een goede keuze voor kostuumfeesten en toneelstukken. Het is verkrijgbaar in normaal of extra groot en kost ongeveer $ 150.
  • Roman Soldier Gold-kostuum - Dit budgetkostuum van Costume Supercenter is misschien niet het meest authentieke, maar het is een leuke en betaalbare optie. Het bevat een goudkleurig plastic pantser en een schild, evenals een voorstuk met vinyl franjes. Voor een tuniek dient u zelf te zorgen. Het wordt geleverd in één maat, geschikt voor de meeste mensen, en is te koop voor iets minder dan $ 70.

Creëer de historische Romeinse look

Of je nu een kant-en-klaar kostuum koopt of je eigen aangepaste Romeinse soldatenuniform ontwerpt, het is leuk om het uiterlijk van deze oude beschaving opnieuw te creëren. Besteed zoveel aandacht aan de details als je wilt, afhankelijk van of je een historische re-enactor bent, een artiest in een toneelstuk of gewoon een feestganger die op zoek is naar een creatieve kostuumkeuze.