Live Earth Charity

Inhoudsopgave:

Live Earth Charity
Live Earth Charity
Anonim
Live Earth-oprichter Kevin Wall (R)
Live Earth-oprichter Kevin Wall (R)

De liefdadigheidsinstelling Live Earth heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen naar het milieu kijken en de druk die daarop wordt uitgeoefend door degenen die op deze planeet leven. Deze dynamische organisatie gebruikte de entertainmentindustrie als platform voor het aanpakken van enkele ernstige problemen als het gaat om de gezondheid van Moeder Aarde.

Wat is levende aarde?

In tegenstelling tot veel goede doelen, die onder de non-profitstatus vallen, is Live Earth eigenlijk een organisatie met winstoogmerk die invloedrijke personen in de entertainmentindustrie en de politieke wereld gebruikt om betrokken te raken bij het verspreiden van de boodschap van de mondiale crisis. Van waterbehoud tot het broeikaseffect, Live Earth concentreerde zich op alle aspecten van het behoud van de planeet, vooral klimaatverandering, en organiseerde grote evenementen om de aandacht van mensen te trekken.

Live Earth gebruikte internet voor het grootste deel van de informatieverspreiding, waardoor ze een internationaal publiek konden bereiken dat veel langzamer zou gebeuren als ze via de traditionele kanalen van televisie, radio en gedrukte media zouden gaan. Tegenwoordig heeft de website van Live Earth een dynamische afbeelding en alleen een e-mailadres.

Begin met de Live Earth Charity

De liefdadigheidsinstelling Live Earth is opgericht door Kevin Wall, een met een Emmy bekroonde producer. Hij werkte samen met Al Gore om een ‘mondiale beweging’ te starten die gericht was op het redden van een planeet in crisis. Samen werkten deze twee ambitieuze en medelevende mannen samen met verschillende bedrijven, niet-gouvernementele organisaties en verschillende persoonlijke connecties binnen hun sociale kringen van entertainment en politieke goeroes om een sterk team van individuen voort te brengen die zich inzetten voor het vinden van oplossingen voor de problemen van de aarde.

07.07.07

Op 7 juli 2007 organiseerde Live Earth een groot muziekevenement met podia in New York, Londen, Sydney en zelfs een uitzending op Antarctica. Ruim 150 muzikanten sierden de podia, variërend van klassieke sterren als Bon Jovi tot hedendaagse idolen als de Black Eyed Peas. Dit evenement bracht Live Earth in de publieke belangstelling.

Dit was de eerste grote inspanning van Live Earth en stond bij alle betrokkenen bekend als "07.07.07". Er werd vierentwintig uur muziek uitgezonden via internet, en Live Earth kon de tijd nemen om zijn campagne om een einde te maken aan het gevaar van de planeet te promoten. Om ervoor te zorgen dat iedereen over de hele wereld de kans had om naar 07.07.07 te luisteren, werkte Live Earth samen met MSN, dat meer dan acht miljoen kijkers rapporteerde voor zijn livestreams.

Groene inaugurele bal

Live Earth organiseerde in 2009 het Groene Inaugurele Bal, waarmee de nieuwe president Barack Obama werd geëerd en tegelijkertijd het mondiale bewustzijn werd bevorderd. Bij het evenement waren artiesten aanwezig Melissa Etheridge, will.i.am en John Legend, samen met sprekers over klimaatverandering zoals Nancy Pelosi en Robert Kennedy, Jr.

Ren voor water

In 2010 produceerde Live Earth de DOW Live Earth Run for Water, die in april bestond uit zes kilometer hardlopen/wandelen rond de wereld. Concerten en optredens van beroemdheden door sterren als Jessica Biel waren een hoofdbestanddeel van elke race, en alle opbrengsten gingen naar de financiering van duurzame waterprogramma's. Vanwege de activiteiten van Dow op het gebied van de omgang met chemicaliën, werden veel van de evenementen opgewacht door boze demonstranten die hun sponsoring van het evenement hypocriet vonden.

06.18.15

De oorspronkelijke makers Al Gore en Kevin Wall werkten samen met artiest Pharrell Williams om in juni 2015 opnieuw een concert en educatief evenement met sterren te presenteren. Dit evenement was bedoeld om het bewustzijn van en de deelname aan de komende VN-conferentie over klimaatverandering te vergroten in Parijs. Het evenement, genaamd 24 Hours of Reality en Live Earth: The World is Watching, leek op een on-air telethon. Beroemdheden als Elton John en Neil Young gaven liveoptredens terwijl sterren en politieke functionarissen optraden om over klimaatverandering te praten.

Een leuke oplossing

Terwijl activisten manieren zochten om grote aantallen mensen over de hele wereld te betrekken bij kwesties die verband houden met klimaatverandering en milieustrijd, zagen sommigen grote sociale entertainmentevenementen als een middel om een doel te bereiken. Deze evenementen integreerden populaire muziek, beroemdheden en vooraanstaande functionarissen naadloos in samenhangende aankondigingen van de publieke dienst, ontworpen om het bewustzijn te vergroten en verandering te bevorderen.

Aanbevolen: