Dansstapdiagrammen

Inhoudsopgave:

Dansstapdiagrammen
Dansstapdiagrammen
Anonim
Dansstapdiagram
Dansstapdiagram

Wanneer je voor het eerst een bepaalde danspas leert, kan het handig zijn om diagrammen te volgen die je precies laten zien hoe je je voeten moet bewegen. De diagrammen bieden een visueel hulpmiddel dat de juiste bewegingen versterkt.

Stappen voor soorten dansen

Bepaalde dansgenres en traditionele dansen hebben specifieke stappen die ermee verbonden zijn.

Dansgenres

Of je nu wilt leren swingen of een elegante stijldans wilt doen, je kunt stapschema's en diagrammen gebruiken om je te helpen de juiste bewegingen te leren.

  • Ballroom: Ballroomdans omvat verschillende individuele dansen - onder andere de Fox Trot, Polka en W altz. Overweeg om je beste kleding aan te trekken om deze traditionele stappen te leren.
  • Disco: ga aan de slag met discodansbewegingen die de jaren 70 zeker op grote schaal zullen laten zien.
  • Hiphop: Hiphop ziet er misschien moeilijk uit, maar met een paar goede moves kun je beginnen te pronken met je stedelijke flair.
  • Rumba: De Rumba wordt vaak uitgevoerd in een stijldanssetting, maar het is een gepassioneerde dans die iedereen kan leren. Een diagram kan je helpen deze zwoele stappen te perfectioneren.
  • Swing: Swingdansers hebben veel plezier met hun vrolijke moves. Leer swingdanspasjes zoals de ankerstap, achtbaanstap, lollies en Texas Tommy met behulp van een diagram.

Culturele dansen

Verbind je met je erfgoed of ontdek meer over een andere cultuur wanneer je traditionele dansen uit culturen over de hele wereld beoefent.

  • Filippijnse volksdansen: Hoewel de Maria Clara misschien wel een van de bekendere Filippijnse volksdansen is, zijn er ook aanvullende tribale en landelijke dansen die je kunt leren.
  • Irish step dances: Ierse stepdansen maken deel uit van het rijke erfgoed van het Ierse volk en worden nog steeds uitgevoerd. Bewegingen zijn tamelijk rigide en moeten zorgvuldig worden uitgevoerd, dus een diagram is een handig hulpmiddel bij het leren van deze dansen.

Diagrammen voor specifieke nummers

Specifieke liedjes staan bekend om hun beroemde dansen. Leer de stappen voor deze dansen door de diagrammen te volgen en verbaas iedereen op je volgende feestje.

  • Elektrische glijbaan: zowel kinderen als volwassenen dansen graag op dit populaire huwelijkslied. Poets je Electric Slide-danspasjes op tijd voor de volgende grote bash.
  • Line-dansen: Hoewel veel mensen line-dance associëren met country-deuntjes, zijn er tal van pop- en hiphopnummers die ook speciale line-dances hebben. Leer hoe je de Watermelon Crawl, Achy Breaky Heart, Macarena en Cupid Shuffle doet door de diagrammen te volgen.
  • Thriller: Michael Jacksons hit Thriller blijft zelfs vandaag de dag populair, vooral rond Halloween. Leer de danspasjes van Thriller uit je hoofd en je zult een hit zijn tijdens het volgende Halloweenfeest!

Maak je klaar om te dansen

Oefening baart kunst, en dat gezegde geldt als het gaat om het leren van dansbewegingen. Het gebruik van een diagram is een geweldige manier om de stappen te leren en in een mum van tijd op te staan en te dansen!