Countryline-dansstappen

Inhoudsopgave:

Countryline-dansstappen
Countryline-dansstappen
Anonim
Countrylinedansen
Countrylinedansen

Elke avond bewegen gelukkige mensen in bars door het hele land hun gepoetste laarzen door countryline-danspasjes. De populariteit van de dans kan gedeeltelijk liggen in het feit dat, in tegenstelling tot de meeste andere sociale dansen, countrylinedansen niet vereist dat de partners in paren leren dansen, waardoor dit een van de gemakkelijkste dansvormen is om te leren. Met countrylinedansen kunnen dansers zelfstandig bewegen terwijl ze genieten van een groepsactiviteit terwijl ze op de muziek bewegen.

Lijndansstappen en variaties

Line danspasjes zijn ontleend aan veel verschillende danstradities en variëren van eenvoudig lopen tot ingewikkelde bochten en gesyncopeerde ritmes. Gelukkig zijn er veel lijndansen voor beginners; deze dansen bestaan allemaal uit zeer eenvoudige stappen. Voor meer gevorderde dansers kunnen variaties worden toegevoegd (bijvoorbeeld door een draai in drie stappen te vervangen door een wijnstok) om het interessant te houden en er tegelijkertijd voor te zorgen dat dansers van alle niveaus de dansvloer kunnen delen voor dezelfde nummers.

Heel Dig

Zo simpel als het graven van één hiel in de grond, dit kan met een accent worden uitgevoerd door het steunbeen te buigen. Een ander accent/variatie is om uit de trede te springen in plaats van simpelweg weer op je voet te stappen.

Dubbele hak graven

Voor snellere dansen is soms een double heel dig nodig, waarbij je, met je gewicht stevig op je linkerbeen geplant, je rechterhiel snel twee keer in de grond graaft, meestal naar voren en iets opzij

Grapevine (of wijnstok)

Als u naar rechts of links reist, wordt deze stap als volgt uitgevoerd (naar rechts):

  1. Rechtervoetstappen naar rechts
  2. Linkervoet kruist achter de rechter
  3. Rechtervoetstappen naar rechts
  4. Linkervoet sluit aan de linkerkant van de rechtervoet

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

Grapevine-variaties: Naarmate je gevorderder wordt, kun je de vierde stap van de Grapevine variëren door deze te vervangen door een heel dig of door de onderkant van je laars tegen de vloer te schuren en breng je linkervoet weer de lucht in.

Weven

Door de wijnstok te combineren met zowel een kruis vooraan als een kruis achteraan, laat deze beweging de danser zigzaggend over de vloer bewegen. Een volledige cyclus ziet er als volgt uit:

  1. Stap met je rechtervoet naar rechts
  2. Kruis je linkervoet achter je rechtervoet
  3. Stap met je rechtervoet naar rechts
  4. Kruis je linkervoet voor je rechtervoet
  5. Herhaal stappen 1-4 zo vaak als je wilt. Als je het weefsel wilt beëindigen, voer dan stap 3 en 4 van de stap van de wijnstok uit om het weefsel te voltooien.

Jazz Square of Jazz Box

Je kent deze stap misschien uit de jazzles. Het kan rechts of links worden uitgevoerd; het wordt vaak twee keer achter elkaar in dezelfde richting uitgevoerd:

  1. Stap met je rechtervoet over je linkervoet
  2. Steek je linkervoet naar achteren en opzij
  3. Ga met je rechtervoet naar de rechterkant
  4. Sluit je linkervoet aan de linkerkant van je rechtervoet

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

Drievoudige stap

Dit zijn drie stappen in een muzikaal triplet tijdens twee beats muziek die in elke richting reist. Vergelijkbaar met een Step-Ball-Change bij tapdansen, omvat deze stap de volgende drie stappen (of het tegenovergestelde als je met de linkervoet begint in plaats van met de rechter):

  1. Stap op je rechtervoet
  2. Stap op de bal van je linkervoet en plaats je gewicht op de voet
  3. Stap snel op de rechtervoet zonder op de linkervoet te blijven hangen. De gewichtsoverdracht naar uw linkervoet had alleen diep genoeg moeten zijn om u de vrijheid te geven uw rechtervoet op te pakken en erop te stappen.

Charleston

Hoewel het niet altijd de Charleston wordt genoemd, wordt deze stap vaak gebruikt bij countrylinedansen (het zal door de beller waarschijnlijk 'step-tap, step-tap' worden genoemd):

  1. Stap voorwaarts op je rechtervoet
  2. Steek je linkervoet naar voren, voor je rechtervoet, maar plaats je gewicht er niet op
  3. Stap achteruit op je linkervoet
  4. Tik met je rechtervoet achter je linkervoet en herhaal

Pivot Turn

Een simpele draai, een draaipunt is een halve draai. Bij dansen worden vaak twee draaibewegingen achter elkaar gebruikt om een volledige rotatie van 360 graden te voltooien:

  1. Stap naar voren op je rechtervoet, maar houd het gewicht gecentreerd op de bal van je voet.
  2. Met uw gewicht gelijkmatig verdeeld over beide voeten, draait u uw lichaam een halve slag naar links, waarbij u eindigt met uw linkervoet vooraan

Kick-Ball-Change

Een favoriet onder cowboylaarzen. Deze stap is gemakkelijk uit te voeren, maar ziet er moeilijk uit omdat hij snel wordt uitgevoerd:

  1. Met uw gewicht stevig op uw linkervoet, schopt u uw rechtervoet voor u, leidend met de hiel
  2. Zet je rechtervoet achter je, maar plaats je gewicht alleen op de bal van je voet om bij stap drie je gewicht snel weer over te brengen
  3. Stap hard (luid) op je linkervoet

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

Populaire lijndansen

Als je eenmaal een aantal line-dance-pasjes hebt geleerd, wil je ze samenbrengen in dansen waarvan je kunt genieten in country-western bars, gemeenschapscentra en andere locaties bij jou in de buurt. Enkele van de meest voorkomende lijndansen die je tegenkomt zijn deze:

  • Tush Push
  • Watermeloencrawl
  • Pijnlijk gebroken hart
  • Boot Scootin' Boogie
  • West Coast Shuffle
  • Cowboyshuffle
  • Redneckmeisje
  • Tien stappen

Omdat deze dansen zo gewoon zijn, kun je ze in een mum van tijd leren door je bij meer ervaren dansers op de dansvloer aan te sluiten. Ga gewoon naar het midden van de groep, zodat er in elke richting waarin je draait nog steeds iemand voor je staat, zodat je kunt kijken en leren van je mededansers.

Sociale lijndansen

Countrylinedansen vertoont geen tekenen van afnemende populariteit, net als andere populaire dansen zoals swingdans en Latin-dans. Gemakkelijk te leren en leuk om met groepen uit te voeren. Countrylinedansen is gemakkelijker te leren dan zowel swing- als Latin-dans, waardoor veel meer mensen het voor de lol benaderen.

Of je nu een beginnende danser bent of een aantal van de hierboven beschreven danspassen kent uit jazz- of taplessen, zodra je aan de slag gaat met de afzonderlijke stappen, zul je in een mum van tijd aan het lijndansen zijn.