Hoe u voorgoed rookgeur uit uw auto kunt krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe u voorgoed rookgeur uit uw auto kunt krijgen
Hoe u voorgoed rookgeur uit uw auto kunt krijgen
Anonim

Houd je adem niet in als rookgeuren vanzelf verdwijnen. Met deze autoreinigingstips kunt u uw auto voorgoed van rookgeuren ontdoen.

vrouw autoruit schoonmaken
vrouw autoruit schoonmaken

Aanhoudende rookgeuren in uw auto maken autorijden tot een gevreesde taak. Maar deze tips om die vervelende rooklucht voor eens en voor altijd uit uw auto te krijgen, zorgen ervoor dat u weer enthousiast achter het stuur kruipt. De beste manier om rookgeur uit uw auto te krijgen, is door te beginnen met goed luchten en vervolgens zoveel mogelijk elementen in uw auto schoon te maken totdat de stank verdwenen is.

Hoe u aanhoudende rookgeuren uit uw auto kunt krijgen

Als je last hebt van een aanhoudende rookgeur van kampvuren of blootstelling aan sigarettenrook, volg dan deze stappen om de rokerige stank uit de ruimte te verwijderen.

Laat de AC draaien met circulerende lucht

Als uw auto een optie voor luchtcirculatie heeft, schakel deze dan zeker in. Zodra u de rokerige geur opmerkt, zet u het airconditioningsysteem van uw auto aan met de circulatie aan om de lucht te reinigen en een deel van de rook te filteren.

Lucht uit het voertuig

Laat uw auto op de eerste warme en winderige dag luchten door alle deuren te openen of in ieder geval alle ramen naar beneden te laten. Een briesje helpt de rook uit uw auto te blazen en zorgt tegelijkertijd voor wat frisse lucht. Laat de auto minimaal een paar uur luchten. Je kunt de airconditioning zelfs een tijdje aan laten staan om de frisse lucht door het systeem te laten circuleren.

De bekleding stofzuigen

man stofzuigen auto
man stofzuigen auto

De bekleding van uw auto houdt geuren goed vast, dus het is de eerste plek in uw auto die u wilt aanpakken. Gebruik een handstofzuiger om de bekleding schoon te maken en een deel van de rookgeur op te zuigen. Na het stofzuigen leegt u uw filter en probeert u nog een rondje op de stoelen om er zeker van te zijn dat u alle rook opvangt die met afzuiging kan worden opgezogen. Vergeet niet de hemelbekleding van uw auto schoon te maken.

Handige hack

Voeg een paar druppels van je favoriete etherische olie toe aan het filter van je stofzuiger om een frisse geur achter te laten tijdens het schoonmaken.

De binnenkant afvegen met droogvellen

Drogervellen zijn om zoveel redenen handig, en ze spelen twee belangrijke rollen bij het verwijderen van rookgeur in uw auto. Als u de binnenoppervlakken van uw auto afveegt met droogvellen (denk aan het dashboard en de deurinterieurs) zullen de lakens een deel van de rokerige stank absorberen terwijl ze een fris ruikende geur achterlaten.

Snelle tip

Laat een paar wasdrogerdoekjes in een plastic zak in je auto liggen voor geurabsorberende noodgevallen.

Bekleding en tapijt reinigen met zuiveringszout

Het interieur van je auto stofzuigen is belangrijk om de aanhoudende geuren als gevolg van blootstelling aan rook te verwijderen, maar misschien wil je deze stap ook doen. Strooi zuiveringszout op de bekleding en het tapijt van uw auto. Zuiveringszout helpt geuren in de stof te absorberen en te neutraliseren. Laat het een half uur zitten voordat je het overtollige materiaal wegzuigt, of til het op met een natte handdoek.

Gebruik indien nodig een leerreiniger

Als uw auto een leren interieur heeft, moet u extra voorzichtig zijn bij het schoonmaken. Een bekledingsreiniger van leerkwaliteit is de beste manier om stank en vlekken uit de lederen onderdelen van uw auto te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen die niet specifiek zijn ontworpen voor lederen bekleding, zodat u niet het risico loopt het materiaal te beschadigen.

Hoe u sterke rooklucht uit uw auto kunt krijgen

Als de rookgeuren waar je mee kampt behoorlijk agressief zijn, zoals blootstelling aan een bosbrand of langdurige blootstelling aan sigarettenrook, moet je misschien wat intensievere reinigingsmethoden gebruiken om de geuren aan te pakken. Deze stappen zullen u helpen de elleboogvet- en geurbestrijdende krachten tijdens uw autoreinigingsreis te versterken.

Gebruik een stoomreiniger op de bekleding

Het interieur van je auto stofzuigen is een belangrijke stap, dus sla deze zeker niet over. Maar misschien wilt u ook de reinigingskracht van een meubelstomer gebruiken. Grijp naar een krachtig hulpmiddel zoals de Bissell Little Green om ingezette vlekken en onaangename geuren te verwijderen terwijl u zich een weg baant over de bekleding.

Moet weten

Gebruik een stoomreiniger met een geurbestrijdend ingrediënt zoals Febreeze voor die extra sterke geuren in de bekleding.

Elk oppervlak van het interieur reinigen

Het punt is: je zult elk binnenoppervlak van je auto moeten schoonmaken. Van het dashboard en de ramen tot de vloerdelen en het dak. De beste manier om de rookstank te verwijderen, is door de oppervlakken waarop de rook blijft hangen schoon te maken. Gebruik een allesreiniger en een glasreiniger met een verfrissende geur om de rookresten te verwijderen en een aangename geur achter te laten. Je kunt tijdens het schoonmaken ook witte azijn gebruiken om de rookgeur te neutraliseren.

Laat koffiedik in de auto liggen

Wist je dat koffiedik geuren kan absorberen? Laat een kopje koffiedik een nacht of maximaal 24 uur in een bakje in uw auto liggen. De stikstof in het terrein neutraliseert de onaangename geuren in uw voertuig. Het beste is dat je auto nu gevuld is met het heerlijke aroma van koffie in plaats van rook.

Gebruik actieve kool

Geactiveerde houtskool doet wonderen als het gaat om het absorberen van geuren. Het is geen snelle oplossing, maar na verloop van tijd zal het de luchtkwaliteit in uw auto zeker verbeteren. Voeg actieve kool toe aan een bakje met een geperforeerd deksel - of sluit het bakje af met plasticfolie of aluminiumfolie en prik er een paar kleine gaatjes in - om de geuren te neutraliseren en de rokerige stank te absorberen. Laat de houtskool minimaal 24 uur en maximaal twee dagen zitten om een verbetering in de geur van het interieur van uw auto te merken.

Vervang wat je kunt

De waarheid is dat sommige geuren zo krachtig kunnen zijn dat de moeite en kosten die nodig zijn om de geur uit voorwerpen te verwijderen veel groter zijn dan de kosten om ze gewoon te vervangen. Als uw auto een bijzonder ernstig probleem heeft met de blootstelling aan rook, vervang dan enkele items die u gemakkelijk kunt vervangen. Vloermatten, luchtverfrissers, stoelhoezen, stuurwielhoezen en stoelorganizers kunnen allemaal worden vervangen als ze worden aangetast door de rookgeur in uw auto.

Probeer een draagbaar luchtfilter

Deze investering is een geweldig idee, zelfs als je geen last hebt van een rokerig auto-interieur. Een draagbaar luchtfilter voor uw auto reinigt de lucht van rook en andere verontreinigende stoffen. Nadat u het interieur van de auto grondig hebt schoongemaakt, plaatst u het luchtfilter en laat u het aan het werk gaan. Dit luchtfilter zit mooi op het dashboard van uw auto en verwijdert rookgeuren en bacteriën uit de lucht in uw voertuig.

Was de buitenkant van uw auto

Als het interieur van uw auto vol rookgeur zit, heeft de buitenkant waarschijnlijk ook een grondige reiniging nodig. Als er recentelijk rook is blootgesteld, moet u mogelijk de buitenkant van uw auto wassen om ook de lak te behouden. Geef uw auto een volledige wasbeurt - met de hand of via de wasstraat - en verban die rokerige geuren voorgoed.

Breng uw auto naar een detailer

man die een auto detailleert
man die een auto detailleert

Als je alle andere schoonmaakmogelijkheden hebt uitgeput en je auto nog steeds sterk naar rook ruikt, is het misschien tijd om de hulp van een professional in te schakelen. Breng uw auto naar een voertuigdetailer voor de volledige interieur- en exterieurschoonmaak. Laat ze weten dat je last hebt van een hardnekkige rookgeur en ontspan terwijl hun professionele methoden en hulpmiddelen voor de laatste aanhoudende geuren zorgen.

Verstuur rookgeuren tijdens een enkele reis

Als je al deze methoden samen probeert, zul je hoogstwaarschijnlijk van die frustrerende rookgeur afkomen. Het kan tijd en moeite kosten, maar wetende dat de lucht in uw auto veilig en aangenaam is, is de tijd en energie die u besteedt aan het verversen van uw auto zeker waard. Zodra uw auto is schoongemaakt, van boven tot onder, van binnen en van buiten, kunt u de rookgeur uitzwaaien en een mooie lange rit maken om het te vieren.

Aanbevolen: