Hoe u voedselgeuren uit uw huis kunt krijgen: 13 slimme oplossingen

Inhoudsopgave:

Hoe u voedselgeuren uit uw huis kunt krijgen: 13 slimme oplossingen
Hoe u voedselgeuren uit uw huis kunt krijgen: 13 slimme oplossingen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De geur van knoflook die in een pan sist, de geur van eten dat in de oven wordt geroosterd. Absolute hemel. Tenzij de geur van je eten natuurlijk in de lucht blijft hangen. Maak je geen zorgen over hoe je de voedselgeur uit je huis kunt krijgen, zodat het niet te lang welkom blijft. Met een paar hacks zal je eten verteerbaar zijn en zal de geur van ma altijden uit het verleden snel tot het verleden behoren.

Gebruik ventilatie in uw voordeel

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt ventilatoren, deuren en ramen aan jouw kant. Open tijdens het koken uw ramen en buitendeuren, zodat er frisse lucht binnenstroomt. Vergeet niet je ventilator aan te zetten, zodat de lucht ook in beweging blijft.

Kookgeuren maken geen kans tegen sudderpotten

Afbeelding
Afbeelding

Een kookpot klinkt misschien mooi, maar het is eenvoudig in elkaar te zetten. Pak een sinaasappel of twee, een paar hele kaneelstokjes, anderhalve eetlepel hele kruidnagels en een takje verse rozemarijn als je die bij de hand hebt. In plaats van sinaasappels kun je altijd citroenen of appels gebruiken.

Snijd het fruit in stukken en doe het in een middelgrote tot grote pot, die voor de helft tot driekwart gevuld is met water. Breng aan de kook! Voeg vervolgens meer water toe terwijl je laat sudderen.

Kook een citroen om voedselgeuren te elimineren

Afbeelding
Afbeelding

Pak een verse citroen uit je koelkast of fruitmand voor deze hack. Breng een pan water aan de kook in een kleine of middelgrote pan. Voeg je citroen toe en laat de magie ongeveer tien minuten inwerken. De voedselgeuren zullen verdwenen zijn.

Snel feit

Zijn het hardnekkige geuren? Voeg een flinke eetlepel zuiveringszout toe aan het water met de citroen.

Zet een kop koffie en zet het koffiedik twee keer aan het werk

Afbeelding
Afbeelding

Koffie is een overweldigende geur, en als je iemand bent die van de geur van vers brouwsel houdt, zal dit alle knoflook- en uiengeuren verdrijven die van je keuken hun nieuwe thuis hebben gemaakt. Gooi dat koffiedik ook niet weg. Doe deze in een kom en laat ze de rest van de geuren absorberen.

Ga voor de klassieke route en steek een geurkaars aan

Afbeelding
Afbeelding

Heb je op een gegeven moment een tiental geurkaarsen, wachtend tot ze gaan schijnen, omdat je geen zelfbeheersing hebt als je er langs loopt? Alleen ik? Geweldig.

Hoe dan ook, pak een geurkaars en zeg vaarwel tegen die voedselgeuren.

Plan vooruit met een luchtreiniger

Afbeelding
Afbeelding

Als je een kleinere ruimte hebt, kan een luchtreiniger je helpen de voedselgeurtjes te verdoven voordat ze zelfs maar blijven hangen. Niet alle luchtreinigers zijn hetzelfde, maar ze zullen een deel van het werk voor je doen.

Onmiddellijk opruimen

Afbeelding
Afbeelding

Maak schoon terwijl je bezig bent of ruim op zodra je klaar bent met eten, om die aanhoudende voedselgeuren te verdrijven. Pro-tip: als je weet dat je je tv-kijkmarathon niet wilt onderbreken, vul dan je gootsteen met zeepsop en laat de vaat weken. Zelfs als ze het niet nodig hebben.

Bak iets om voedselgeuren te verbannen

Afbeelding
Afbeelding

Ga de geuren van het koken tegen met de aroma's van bakken. Nee, je hoeft die chocoladekoekjes niet helemaal opnieuw te maken, maar het kan wel als je wilt. Sommigen van ons moeten die doosrecepten gebruiken. En, beter nog, je mag daarna een dessert eten. Het is als een beloning!

Giet wat azijn uit

Afbeelding
Afbeelding

Nee, je gooit geen azijn op je aanrecht. Maar doe wat azijn in een kom voordat je begint met koken. Het zal werken om de voedselgeuren te absorberen die anders aan elk oppervlak blijven hangen.

Chase Food ruikt weg met essentiële oliën

Afbeelding
Afbeelding

Pak je favoriete essentiële oliën en ga aan de slag met het bestrijden van voedselgeurtjes. Voeg ongeveer tien druppels van je favoriete geur toe aan een spuitfles van 120 ml gevuld met water en 1 theelepel isopropylalcohol of wodka. Goed schudden en sprayen. Adem rustig in.

Kook azijn terwijl je kookt of daarna

Afbeelding
Afbeelding

Bewaar een pan om voedselgeuren te helpen verdrijven. Nou ja, met behulp van kokend water en witte azijn. Voeg voor elk kopje water een kwart tot een half kopje azijn toe. Een woord van waarschuwing: de azijn zal de voedselgeur verdrijven, maar azijn kan ook een krachtige geur hebben, hoewel deze snel verdwijnt.

Houd uw zuiveringszout gereed

Afbeelding
Afbeelding

Trek je baking soda uit de kast en maak dit je souschef voor vandaag. Doe wat in een kom of laat de doos naast je staan terwijl je kookt.

Sluit je deuren

Afbeelding
Afbeelding

Als je slaapkamer zich in de buurt van de keuken bevindt, wil je niet later in bed kruipen omringd door de geuren van eten. Of erger nog: word wakker met ze. Sluit die deuren voordat je gaat koken en houd de etensluchtjes in de keuken.

Zeg vaarwel tegen voedselgeuren

Afbeelding
Afbeelding

Zeg vaarwel tegen voedselgeuren die je 's nachts instoppen of je de rest van de dag door het huis volgen. Roep die geuren weg, zeg "tot ziens!" met een geurkaars of maak een stapel koekjes klaar. Het enige dat telt is dat je niet langer herinnerd wordt aan de zalm en bloemkool die je zojuist hebt gegeten.

Aanbevolen: