Hoe je snel van de geur van verbrande popcorn afkomt

Inhoudsopgave:

Hoe je snel van de geur van verbrande popcorn afkomt
Hoe je snel van de geur van verbrande popcorn afkomt
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Popcorn is een klassieke snackkeuze, vooral voor een filmavond. Maar een verbrande popcorngeur in huis is niet bepaald smakelijk tijdens je speelfilm. Laat de geur van brandende popcorn uw avond niet overschaduwen. Probeer in plaats daarvan deze snelle hacks om de geur van verbrande popcorn te verwijderen, zodat je huis fris en schoon ruikt.

Verwijder de verbrande popcorn zo snel mogelijk

Afbeelding
Afbeelding

Als je wilt voorkomen dat de geur van verbrande popcorn door je hele huis verspreidt, moet je de boosdoener meteen opruimen. Zodra de popcorn voldoende is afgekoeld om te gooien, doe je hem in een wegwerpzak en gooi je hem weg. Haal ook uw afval uit huis. Het laatste dat je wilt is de overweldigende geur van verbrande popcorn elke keer dat je het deksel van je prullenbak optilt.

Zet uw afzuigventilator aan

Afbeelding
Afbeelding

De afzuigventilator van uw keuken helpt een deel van de sterke geuren uit uw magnetron op te vangen en te verwijderen. Zet de ventilator op de hoogste stand zodra je merkt dat de popcorn is verbrand. Laat de ventilator draaien terwijl je de rommel opruimt en je magnetron ontgeurt.

Pak een paar droogvellen

Afbeelding
Afbeelding

Deze hack is slechts een tijdelijke oplossing, maar helpt wel een deel van de geur van verbrande popcorn te absorberen terwijl je andere methoden probeert. Pak een paar droogvellen en plak ze over de ventilatieopening van je magnetron. Laat ze daar liggen totdat u de magnetron kunt schoonmaken. Zorg er wel voor dat u ze verwijdert als u de magnetron wilt gebruiken. We raden u echter aan deze goed schoon te maken voordat u deze opnieuw gebruikt.

Open uw vensters

Afbeelding
Afbeelding

Een van de snelste manieren om onaangename geuren in uw huis te laten ontsnappen, is door frisse lucht te laten circuleren. Open je ramen, vooral die in de keuken, om een briesje te creëren dat de stinkende popcorngeur naar buiten ha alt en de frisse geuren van buiten naar binnen brengt.

Magnetron Wat citroenwater

Afbeelding
Afbeelding

Oké, het is tijd om die stinkende magnetron aan te pakken. Een kleine magnetronbestendige kom met water en een citroen zijn een goed startpunt om je keuken te ontdoen van die onaangename verbrande geur. Snijd je citroen in plakjes en doe ze in de kom met water. Draai ze elk een beetje rond, zodat de sappen vrijkomen voordat je ze erin laat vallen. Magnetron gedurende maximaal drie minuten en laat de kom vervolgens nog eens vijf minuten in de magnetron staan. Het stomende citroenwater zal een deel van het vuil uit je magnetron losmaken en de popcorngeur helpen verdoezelen.

Ontgeuren met zuiveringszout

Afbeelding
Afbeelding

Het citroenwater is geweldig om het reinigingsproces in je magnetron te starten, maar je moet echt ontgeuren om de geuren volledig te absorberen. Zuiveringszout is uitstekend om te ontgeuren! Neem een paar eetlepels baking soda en meng deze met water in een kom. Zet de kom maximaal vijf minuten in de magnetron en laat hem vervolgens maximaal een uur in de magnetron staan. Hoe langer het erin zit, hoe meer geuren het zuiveringszout zal absorberen.

Reinigen met azijn

Afbeelding
Afbeelding

Azijn heeft misschien niet de beste geur ter wereld, maar het verslaat zeker de geur van verbrande popcorn. Spuit een reinigingsoplossing op azijnbasis (3 delen water op 1 deel azijn) in uw magnetron en op de oppervlakken in uw keuken. Spoel af en veeg af om de geur te verwijderen en laat uw magnetron en oppervlakken schoon en sprankelend achter.

Bedek de geur met kaarsen en essentiële oliën

Afbeelding
Afbeelding

Als je echt in de knel zit en gewoon die stinkende geur van verbrande popcorn wilt verbergen, pak dan je favoriete geurkaarsen en essentiële oliën. Brand de kaarsen en verspreid indien mogelijk de essentiële oliën in uw keuken. Kies geuren die fris zijn, maar krachtig genoeg om de geur van verbrande popcorn te overheersen. Citroen, sinaasappel, eucalyptus, munt en lavendel zijn allemaal aangename en verfrissende geuren die je neus kunnen afleiden van de popcornstank.

Verwissel je keukenhanddoeken

Afbeelding
Afbeelding

De geur van verbrande popcorn lijkt aan alles te blijven hangen, vooral aan textiel. Pak alle theedoeken, theedoeken en ander textiel in je keuken en gooi ze in de was. Voeg schone toe zodra je er zeker van bent dat de geur onder controle is.

Brouw wat koffie

Afbeelding
Afbeelding

Soms werkt vuur met vuur bestrijden echt. Hier vecht je tegen de sterke geur van verbrande popcorn met de sterke geur van vers gezette koffie. Zet een verse pot sterke koffie in je keuken om de geur van popcorn tegen te gaan. Zorg er wel voor dat de koffie niet zo goed verbrandt.

Start een sudderpot

Afbeelding
Afbeelding

Sudderpotten zijn een mooie en natuurlijke manier om aangename geuren aan je keuken en huis toe te voegen. Als je de juiste geuren kiest, kun je die stinkende popcorngeur misschien voorgoed verbannen. Laat je pot sudderen met water en enkele van je favoriete natuurlijke geurbronnen. Probeer vanille-extract, plakjes citrusfruit, kaneelstokjes, verse tijm of laurierblaadjes.

Zeg dat verbrande popcorn eruit springt

Afbeelding
Afbeelding

Probeer een variant van deze geurhacks voor verbrande popcorn om je keuken fris te laten ruiken na een knallend fiasco. Reinigen en ontgeuren zijn hier uw belangrijkste doelen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kan het enige tijd duren voordat de geur volledig is verdwenen. In de tussentijd kun je wat popcorn knallen die echt lekker ruikt.

Aanbevolen: