Hoe je van een stinkdiergeur binnen en buiten het huis afkomt

Inhoudsopgave:

Hoe je van een stinkdiergeur binnen en buiten het huis afkomt
Hoe je van een stinkdiergeur binnen en buiten het huis afkomt
Anonim
Stinkdier in achtertuinpatio
Stinkdier in achtertuinpatio

Er is een reden dat mensen wantrouwig zijn tegenover stinkdieren. Ze stinken en kunnen jou, je huisdieren en je huis wekenlang laten ruiken. Het verwijderen van een stinkdiergeur is geen leuke ervaring, en een stinkdiergeur het huis uit krijgen kan lastig zijn zonder de juiste producten en technieken. Het is niet zo eenvoudig als het gebruik van tomatensap.

Van je meubels tot je kleding en de lucht om je heen: de geur van stinkdier zal je leven doordringen als je geen actie onderneemt. Ontdek enkele van de beste manieren om de geur van stinkdier uit uw huis en buitenruimtes te krijgen met behulp van azijn, waterstofperoxide en andere oplossingen. Neem de leiding met krachtige huismiddeltjes om de aanhoudende stinkdiergeur in uw huis, tuin en auto te verwijderen.

Hoe je de geur van stinkdiertjes het huis uit kunt krijgen

Het overkomt de besten van ons. U laat uw hond binnen en realiseert zich iets te laat dat hij de scherpe geur van stinkdierspray heeft meegebracht. Je achtervolgt ze door het huis, maar je bank, kleding en huis stinken nu naar stinkdier. Geen paniek: het is mogelijk om de stinkdiergeur het huis uit te krijgen. Je kunt de geur van stinkdier uit je huis verwijderen op verschillende manieren.

Begin met het wassen van je huisdier voordat hij nog meer stinkschade kan aanrichten (en houd hem een tijdje binnen, voor het geval het stinkdier er nog is). Maak je dan klaar om snel te handelen om je huis te ontgeuren, van binnen en van buiten, om de onaangename geur te verwijderen!

Verwijdert tomatensap stinkdiergeuren?

Misschien heb je keer op keer gehoord dat je tomatensap als stinkdierspray moet proberen. De carotenoïden en lycopeen in het tomatensap zijn echter niet voldoende om de thiolen in stinkdierspray op te nemen. In plaats van de geur kwijt te raken, krijg je een olfactorische overdaad aan een skunkachtige tomatensapcocktail. Dus voordat je naar tomatensap gaat grijpen, probeer deze effectievere technieken, zoals het gebruik van peroxide om schoon te maken en de stinkdiergeur uit je huis te verwijderen.

Haal de stinkdiergeur uit je meubels

Die onaangename stank zorgt ervoor dat je haast hebt om de kussens van je bank en ander binnenmeubilair te wassen. Leer hoe je de stinkdiergeur uit meubels kunt krijgen door een doek te pakken en een effectief peroxidemengsel te maken. Volg deze stappen:

Leren bank thuis schoonmaken
Leren bank thuis schoonmaken
  1. Combineer in een emmer:

    • 1 liter peroxide
    • 4 eetlepels zuiveringszout
    • 2 druppels afwasmiddel
    • 2 liter water
  2. Meng het brouwsel grondig.
  3. Gebruik een vaatdoek of een oude handdoek om je meubels voorzichtig af te vegen. Voor een gekleurde stoffen bank of kwetsbaar materiaal, probeer het mengsel eerst op een klein oppervlak.
  4. Laat het brouwsel ongeveer 15 minuten staan.
  5. Spoelen met water.
  6. Herhalen totdat de geur verdwenen is.

Je kleding ontdoen

In je gekke poging om je hond vast te houden, heeft hij jou en je hele gezin bedekt met een stinkdiergeur. Laat de geur niet lang op je kleding hangen, anders moet je ze misschien weggooien. Net zoals het verwijderen van oude vlekken uit kleding, is het verwijderen van een stinkdiergeur uit de was een uitdaging, maar je hebt wel opties. Je hebt nodig:

Vrouwelijke handen in rubberen handschoenen wassen van roze kleding in het bekken
Vrouwelijke handen in rubberen handschoenen wassen van roze kleding in het bekken
  • 1 liter 3% waterstofperoxide
  • 1 kopje zuiveringszout
  • 1 eetlepel in de winkel gekocht of zelfgemaakt wasmiddel
  • Badkuip of wastafel

Voordat je iets doet, ga je de badkuip vullen met water. Je zult dan:

  1. Gooi al je wasgoed in de badkuip.
  2. Combineer waterstofperoxide, wasmiddel en zuiveringszout.
  3. Giet de oplossing in het bad.
  4. Laat de kleding minimaal 2-3 uur weken; een nacht is het beste.
  5. Normaal wassen.
  6. Herhaal indien nodig totdat de geur verdwenen is.

Een alternatief voor peroxide is het gebruik van azijn in je wasgoed om afscheid te nemen van stinkdiergeuren. Dit kan handig zijn voor fijne was die niet goed overweg kan met het agressievere peroxidemengsel. Meng gewoon 1 deel azijn met 4 delen water, laat het kledingstuk ongeveer drie uur weken en was het met de hand of was het zoals gewoonlijk.

De geur van stinkdieren uit de lucht verwijderen

Terwijl je je haast om de verschillende aangetaste oppervlakken schoon te maken, kan de geur in de lucht ondraaglijk worden. Om de geur van stinkdier uit de lucht in uw huis te helpen verwijderen, is het belangrijk om zo snel mogelijk ramen te openen en enkele ventilatoren aan te zetten om de ventilatie te vergroten. Een van de beste manieren om de geur van stinkdier uit het huis te krijgen, is door kommen met azijn voor de ventilatoren en ramen te plaatsen. Het gebruik van azijn voor een stinkdiergeur in huis is een populaire methode die echt werkt, aangezien azijn een natuurlijke deodorant is. Probeer deze truc voor extra geurverdrijvende kracht:

  1. Combineer gelijke delen witte azijn en water in een pan.
  2. Laat het koken totdat de vloeistof verdwenen is.

Opmerking: Controleer de kookpot regelmatig en laat hem niet te lang onbeheerd achter. Vul het mengsel indien nodig bij om het op gang te houden.

Tapijten, tapijt en vloeren ontgeuren

Als uw huisdier een stinkdiergeur in uw huis brengt, is de kans groot dat de geur op uw tapijten of vloerbedekking terechtkomt. Wacht niet om het aan te pakken. Als je het laat zitten, kan dit betekenen dat de geur langdurig blijft hangen.

  • Kleine vloerkleden:Als u een kleiner vloerkleed heeft dat machinewasbaar is, laat het dan op het juiste programma draaien volgens het etiket.
  • Grote vloerkleden en tapijt: Voor grotere vloerkleden of tapijten is stoomreinigen de beste optie. Zowel een commerciële stoomreiniger als een thuisversie zijn geschikt. Deze reinigingsmethode kan helpen de geur diep in de tapijtvezels te verwijderen. Stoomreinigen is ook een uitstekende methode om de geur uit gordijnen te verwijderen.
  • Harde vloeren: Voor veel soorten harde vloeren, zoals tegels en linoleum, vult u eenvoudig een spuitfles met een 1:9 mengsel van witte gedistilleerde azijn en water of bleekmiddel en water. Maak de vloer schoon met het mengsel en laat het drogen.
  • Houten vloeren: Gebruik geen azijn om hardhouten vloeren schoon te maken. Gebruik gewoon je standaard commerciële of een goede doe-het-zelfreiniger voor hardhouten vloeren om de stinkdiergeur te verwijderen, en na verloop van tijd zal de geur vervagen.

Tips om stinkdiergeuren uit je huis te krijgen

Als je huis nog steeds stinkt, zelfs nadat je je hond hebt gewassen, de lucht hebt geventileerd en de vloer hebt gewassen, verlies dan de hoop niet. Hier zijn enkele aanvullende tips voor het verwijderen van de stinkdiergeur uit huis:

Kinderen wassen Boston Terriër puppy in blauw bassin in de zomertuin
Kinderen wassen Boston Terriër puppy in blauw bassin in de zomertuin
  • Was uw huisdier indien mogelijk buiten.
  • Als u door een stinkdier bent besproeid, verwijder dan de aangetaste kleding voordat u uw huis binnengaat en ga meteen onder de douche staan.
  • Laat zonlicht binnen in je huis om een deel van de geur te helpen oxideren door ramen en zonwering te openen.
  • Installeer frisse luchtfilters binnen voor een betere luchtcirculatie.
  • Neem de aangetaste meubelstukken mee naar buiten om ze in de zon te laten luchten en te voorkomen dat de geur in je huis doordringt.

Hoe je de geur van stinkdieren buiten je huis kunt verwijderen

Wanneer een stinkdier uw hond besproeit, zal de stank waarschijnlijk veel meer oppervlakken bereiken. Uw hond kan de spray overbrengen naar uw terras of terras, terrasmeubilair, uw gras en zelfs uw struiken. Als je gezelschap hebt of de geur gewoon niet kunt verdragen en niet wilt wachten tot deze op natuurlijke wijze afneemt, probeer dan deze hacks om van de stinkdiergeur van buitenaf af te komen.

Het verwijderen van uw terras- en tuinmeubilair

Om de stinkdiergeur van je terras en terrasmeubilair te verwijderen, kun je dezelfde peroxidemethode gebruiken als voor binnenmeubilair. Dit is doorgaans ook veilig voor de meeste tuinmeubels. Je kunt ook zuurstofbleekmiddel of Oxiclean als alternatief pakken. Om je terrasmeubilair schoon te maken na een stinkdierincident:

Reiniging met hogedrukwaterstraal
Reiniging met hogedrukwaterstraal
  1. Gebruik de slang om je terras en meubels schoon te spuiten.
  2. Meng 1 deel zuurstofbleekmiddel met 9 delen water in een emmer.
  3. Gebruik een doek of handdoek om het terras en het meubilair af te vegen.
  4. Spuit het gebied af met gewoon water.
  5. Herhaal zoveel als nodig is.

Opmerking: Test een klein gedeelte van uw meubels en hout om er zeker van te zijn dat het bleekmiddel geen schade veroorzaakt.

Gras of struiken schoonmaken

Als je gras en struiken zijn besproeid of in contact zijn gekomen met je stinkende huisdier, moet je weten hoe je de stinkdiergeur kunt verwijderen zonder je planten te doden. Omdat het waterstofperoxidemengsel veilig is voor de meeste planten, is dit de beste keuze.

  1. Voeg waterstofperoxide toe aan een tuinsproeier die aan je slang wordt bevestigd of aan een handmatige spuitfles en spuit alle planten die stinken. Je kunt het ook voorzichtig uit een emmer op de aangetaste plekken gieten.
  2. Gebruik je slang om het gebied af te spoelen.
  3. Geef je planten de tijd om te drogen en kijk of dat heeft geholpen met de geur.

De geur van stinkdier uit je auto halen

Misschien zijn jij of je pup stinkdier geworden tijdens een wandeling, en was het onvermijdelijk dat je tijdens de rit naar huis een stinkdiergeur in je auto kreeg. Maak je geen zorgen: je auto zal niet voor altijd stinken. Als het erom gaat een stinkdiergeur uit uw auto te krijgen, begin dan met het openen van al uw deuren. Je moet dan de geur op de stof van de stoelen en het interieur neutraliseren. Probeer deze methode:

Benodigdheden

  • Zelfgemaakt peroxidemengsel (recept hieronder)
  • Dawn afwasmiddel
  • Emmer
  • Handdoek

Routebeschrijving

Zodra je de materialen hebt om je auto schoon te maken, is het tijd om aan het werk te gaan.

Close-up van autowasstraat
Close-up van autowasstraat
  1. Was eerst de buitenkant van de auto om eventuele geurtjes van buitenaf te verwijderen die naar binnen kunnen sijpelen.
  2. Verwijder de matten en andere stinkende delen en laat ze indien mogelijk in het zonlicht luchten.
  3. Gebruik de peroxidereiniger om de stoelen, tapijten, enz. schoon te wassen.
  4. Meng Dawn afwasmiddel en water om het dashboard, de deuren, de armleuningen, enz. schoon te maken.
  5. Spoelen en indien nodig herhalen.
  6. Houd de ramen zo lang mogelijk open om te drogen en te luchten.

Eenvoudig, zelfgemaakt recept voor stinkdierreiniging

Als de bedorven geur van stinkdierspray je huis is binnengedrongen, vraag je je misschien af of het ooit echt zal verdwijnen. Gelukkig heb je geen duur, in de winkel gekocht product nodig om de dag te redden. Het kan zijn dat je de ingrediënten die je nodig hebt al in huis hebt. Door de zuurstofkracht van peroxide te combineren met geurneutraliserende baking soda is de kans groot dat je van de geur af kunt komen. Probeer deze eenvoudige doe-het-zelfspray om de stinkdiergeur uit je huis te krijgen.

Plastic containers en medicijnflessen en waterstofperoxide
Plastic containers en medicijnflessen en waterstofperoxide

Benodigdheden

Voor een beproefd geurbestrijdend brouwsel heb je nodig:

  • Zuiveringszout
  • 3% waterstofperoxide
  • Dawn afwasmiddel (als je Dawn niet bij de hand hebt, zullen andere werken, maar Dawn is meestal de beste)
  • Spuitfles en emmer

Routebeschrijving

  1. Meng de volgende ingrediënten in een grote emmer:

    • 1 liter peroxide
    • 4 eetlepels zuiveringszout
    • een paar spuitjes Dawn

Voeg het mengsel toe aan een spuitfles

Spuit de aangetaste plekken en oppervlakken in uw huis in en spoel ze indien nodig af, daarna deppen met een doek

Opmerking: aangezien dit mengsel onstabiel kan worden, moet je het meteen gebruiken.

Deze deodorant kan worden gebruikt voor het reinigen van uw meubels en vloeren, en is ook veilig voor uw hond en kat. Probeer deze mix voor andere oppervlakken die niet in de bovenstaande aanwijzingen worden vermeld, voor specifieke items of delen van uw huis of tuin.

Commerciële reinigers voor Skunk Spray

Als een zelfgemaakte reiniger niet jouw ding is, zijn er veel producten op de markt die zijn ontworpen om stinkdierspray te neutraliseren. Een paar van de beste zijn:

  • Van Den Heuvel's R86 Industriële Geur Eliminator - Ontworpen om elke geur te neutraliseren, dit product is veilig voor gebruik in uw huis. Behandel het gebied gewoon en wacht 15 minuten.
  • Nature's Miracle Skunk Odor Remover - Dit is veilig voor kleding en tapijten en gebruikt bio-enzymen om de stank te stoppen.
  • Skunk-Off Skunk Odor Eliminator - Veilig voor auto's, gebruik binnenshuis en huisdieren, dit is een niet-enzymformule. U kunt dit niet-giftige product ook rechtstreeks op uw huisdieren gebruiken!

Zeg vaarwel tegen de geur van Skunk

Er is niet veel in deze wereld dat erger ruikt dan besproeid worden door een stinkdier. De sleutel tot het verwijderen van de geur is om snel te handelen en niet uit te stellen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het zal zijn om de geur te verwijderen. Je kunt op deze technieken vertrouwen om je huis weer heerlijk te laten ruiken, van binnen en van buiten.

Aanbevolen: