8 eenvoudige manieren om die vreemde geur uit je bank te krijgen

Inhoudsopgave:

8 eenvoudige manieren om die vreemde geur uit je bank te krijgen
8 eenvoudige manieren om die vreemde geur uit je bank te krijgen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Dus je doet een dutje op de bank, en net als je je comfortabel en gezellig voelt, komt het je tegemoet: een geur. Niet eentje die al door de kamer zweeft, maar eentje die je omhoog doet schieten en je neus doet oprimpelen. Hoewel de tijd voor een dutje misschien opnieuw moet worden gepland, zorgen deze tips en trucs voor het verwijderen van geurtjes uit een bank ervoor dat je bank in minder dan 40 knipogen wordt opgefrist. Funky ruikende bank niet meer.

Gebruik zuiveringszout op een stinkende bank, vooral bij huisdieren

Afbeelding
Afbeelding

De eerste plek om te beginnen met hoe je je bank lekker kunt laten ruiken? Pak een doos ongeopende baking soda en begin met strooien! Gooi het niet allemaal op één plek weg, maar laat het baksoda er voorzichtig overheen sneeuwen en laat het zitten. Trek de kussens uit en geef de binnenkant van de bank ook liefde.

Loop een uur weg en laat iedereen in je huis weten dat ze gedurende deze tijd de bank niet mogen storen. Stofzuig het dan op! Als het verbeterd is maar de geur nog niet helemaal verdwenen is, bestrooi, wacht, stofzuig en herhaal.

Zuiveringszout is vooral goed in het tegengaan van die mysterieuze huisdiergeurtjes.

Snelle tip

Zorg ervoor dat er geen verborgen plassen of natte plekken op de bank liggen voordat je de baking soda eruit ha alt. Je wilt niet per ongeluk een pasta of bruisende wetenschappelijke experimenten maken.

Geef je bank een beetje stoomreiniging

Afbeelding
Afbeelding

Met een meubelstoomreiniger (en we denken dat de prijs de moeite waard is vanwege de eindeloze tevredenheid, maar er een huren is ook een goede optie) kun je de geuren aanpakken die van diep van binnen lijken te komen. Neem de tijd voor het stoomreinigingsproces, en kijk misschien even naar uw favoriete tv-programma terwijl u schoonmaakt. Zorg ervoor dat je de bank voldoende tijd geeft om te drogen voordat je weer op je favoriete kussen springt.

Moet weten

Reinig de bank alleen met stoom als je weet dat het materiaal hierdoor niet kapot gaat. Zoek het label op uw bank waarop u kunt zien of dit een optie is voor uw bank.

Geef het een borstel en een stofzuiger

Afbeelding
Afbeelding

Soms is de bron van de vreemde bankgeur los vuil of voedsel dat in de spleten lijkt te zijn vergeten. Borstel alle oppervlakken van de bank, van de achterkant, de zijkanten en de boven- en onderkant van de kussens. Stofzuig alle spleten en hoekjes, trek de kussens weg en graaf diep in de zakken met je stofzuigerverlengstuk.

De kussenhoezen wassen

Afbeelding
Afbeelding

Als uw kussenhoezen machinewasbaar zijn of veilig met de hand kunnen worden gewassen, rol dan uw mouwen op en rits ze open. Gooi ze in de machine of in de gootsteen om die bankgeuren te verdrijven. Terwijl je aan het wassen bent, strooi je baking soda over je kussenvulling om eventuele andere geuren te bestrijden. Rits de kussens er pas weer in als de hoezen volledig, volledig en volledig droog zijn.

Besprenkel de bank met azijn

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik gelijke delen azijn en water in een waterfles, ga op minstens anderhalve meter afstand staan en geef de bank een paar spritzen met azijnmengsel. Laat de bank niet weken, en dat bedoelen we ook niet, anders krijg je een funky azijnbank. En als je zuiveringszout gebruikt om geurtjes te verwijderen, meng de twee ingrediënten dan niet. Tenzij je aan het filmen bent en dit gebruikt als een kans om je kind te helpen een wetenschapsbadge te verwerven.

Klassieke deodorant

Afbeelding
Afbeelding

In de strijd om hoe je je bank lekker kunt laten ruiken, bewapen jezelf met Febreeze of een deodorant van een winkelmerk en begin met spuiten. Ga net als bij het azijnmengsel op anderhalve meter afstand staan terwijl u uw bank besproeit. Je wilt er een zachte nevel over geven, en niet de bank laten weken alsof je een zware dosis ochtenddauw verspreidt.

Gebruik zonneschijn om geuren te helpen

Afbeelding
Afbeelding

Trek de kussens en andere afneembare bankstukken weg en plaats ze op een schone, zonnige plek buiten. Gebruik deze tijd om baking soda te strooien, de bank te besproeien met een deodorant of een stofzuiger te geven terwijl je Moeder Natuur ook wat werk laat doen. Zorg ervoor dat u geen nieuwe huisdieren meeneemt als u de kussens retourneert.

Geef de bank een zachte wasbeurt met een doek

Afbeelding
Afbeelding

Schrob de bank langzaam en zacht met een vochtige doek om eventuele funky, muffe geuren die in de stof vastzitten te bestrijden. Warm water is hier de beste optie, en oefen zeker niet veel druk uit tijdens het afvegen van de bank. Wat je niet wilt, is dat je bank dat water absorbeert en een muffe geur begint te ontwikkelen. Nee bedankt.

Laat je bank lekker ruiken

Afbeelding
Afbeelding

Zie je rare mysterieuze geuren. Hallo, frisse en heerlijk ruikende bank. Lekker liggen voor wat tv of een dutje, misschien zelfs op je telefoon scrollen terwijl je droomt over hoe je het huis opnieuw kunt inrichten. Hoe laat het ook is, je opgefriste bank wacht op je.

Aanbevolen: