12 manieren om rookgeuren uit kleding te krijgen & Wanneer moet u de professional bellen

Inhoudsopgave:

12 manieren om rookgeuren uit kleding te krijgen & Wanneer moet u de professional bellen
12 manieren om rookgeuren uit kleding te krijgen & Wanneer moet u de professional bellen
Anonim

Geef je favoriete T-shirt nog niet op. Deze reinigingsmethoden kunnen uw kledingstuk beschermen tegen permanente rookgeur.

man bij kampvuur
man bij kampvuur

Aanhoudende rookgeuren van een zomerkampvuur of een ongeplande interactie met de geur betekent niet dat je kleding voor altijd kapot is. Er zijn een paar manieren om de rookgeur uit kleding te krijgen, zodat je je favoriete kledingstuk met veel vertrouwen en absoluut zonder rookgeuren kunt dragen.

Snelle manieren om rookgeuren op kleding te maskeren

Als je geen tijd hebt om je kleding grondig schoon te maken en te wassen, helpt deze hack je de rookgeur te verbergen totdat je de kans krijgt om je kleding in de was te gooien. Deze methoden zijn alleen bedoeld voor kortetermijnoplossingen, dus zorg ervoor dat je je kleding goed wast zodra je de kans krijgt.

Drogerbladen

Drogervellen hebben talloze toepassingen buiten uw wasruimte. Pak een handvol droogdoekjes, bij voorkeur geparfumeerd of met een geurverwijderende functie, en wrijf ze over je hele kledingstuk. De geur zal de rookgeur verdoezelen en het droogdoek zal ook een deel van de rook absorberen. Als je onderweg bent, zorg er dan voor dat je een paar droogdoekjes bij je hebt, zodat de geur blijft hangen totdat je thuiskomt en je kleren gaat wassen.

Ontgeurende en geureliminerende spray

Net als de droogdoekhack is deze geurverwijderende tip een tijdelijke oplossing die de rookstank verbergt. Een spray die is samengesteld met geureliminerende eigenschappen zal het beste werken, zoals Febreeze. U kunt ook een geurverdrijvende spray proberen. Denk aan een spray die u kunt gebruiken tegen stinkende schoenen of sporttassen. Als je een spray kunt vinden die ook geurt, kun je wat tijd winnen voordat je je kleding in de was kunt doen.

Extra rokerige kleding vooraf weken

Door je met rook gevulde kleding voor te weken en klaar te maken voordat je ze in de was gooit, kun je de geur sneller en grondiger verwijderen. Als je te maken hebt met een bijzonder scherpe rookgeur, zoals die van een natuurbrand, is het verstandig om de kledingstukken vooraf te laten weken. Door je wasmachine een handje te helpen, voorkom je dat je je kleding talloze keren wast, zodat je die vervelende geur voorgoed kunt verbannen.

Lucht je kleding uit

kleding aan waslijn
kleding aan waslijn

Het blijkt dat een beetje frisse lucht en zonneschijn net zo goed zijn voor je kleding als voor jou. Geef je rokerige kleding een kans in de wasmachine door ze goed te luchten voordat je ze wast. Plaats uw kleding buiten (bij voorkeur hangend) in een ruimte waar zonlicht binnenkomt en waar eventueel een briesje doorheen kan komen. Laat je kleding minimaal drie uur en maximaal een hele dag buiten staan voor het beste resultaat.

Kleren in azijn laten weken

Azijn is een geweldige geurbestrijder, en het is een sterke optie om vooraf te weken voor moeilijke rookgeuren. Vul een kom of bak met gelijke delen water en witte gedistilleerde azijn en laat je kleding een uur in de oplossing weken voordat je het zoals gewoonlijk gaat spoelen en wassen.

Kleren weken in citroenwater

Citroen is een ander universeel reinigingsproduct dat je thuis en in de was kunt gebruiken. Hier is een snelle voorweekoptie met citroenwater om een vliegende start te maken met die rokerige geur voordat je je kleding gaat wassen.

Wat je nodig hebt

  • 4 kopjes water
  • 2 kopjes citroensap
  • Grote kom of bak

Routebeschrijving

  1. Combineer het water en het citroensap in een kom of bak. Je kunt dit ook in een gootsteen doen.
  2. Laat je kleding minimaal 15 minuten weken, volledig ondergedompeld.
  3. Spoelen en in je wasmachine gooien.

Was de rookgeur weg

Zodra je de fase van voorweken hebt doorlopen, zijn er een paar wasopties die je kunt proberen om je kleding weer fris te laten ruiken. Probeer het één voor één totdat je de oplossing vindt die je kleding van de rokerige geur verlost.

Wassen met zuiveringszout

citroen, zuiveringszout en schone was
citroen, zuiveringszout en schone was

Zuiveringszout is een goede keuze voor geurabsorptie en het reinigen van allerlei voorwerpen en oppervlakken. Rook is gewoon een andere geur op de lange lijst met geuren die zuiveringszout kan elimineren.

  1. Voeg 1 kopje zuiveringszout rechtstreeks toe aan je wasmachine terwijl het water loopt.
  2. Voeg je favoriete wasmiddel toe en voer je gebruikelijke wasprogramma uit.
  3. Zodra de wascyclus is voltooid en de spoelcyclus begint, voegt u een extra half kopje zuiveringszout toe aan de machine.
  4. Droog zoals gewoonlijk of volgens de wasinstructies van het kledingstuk.

Wassen met actieve kool

Geactiveerde houtskool is het nieuwste natuurlijke reinigingshulpmiddel voor het doen van de was, en er zijn veel redenen om deze trend eens te proberen. Een wasmiddel met actieve kool absorbeert alle geuren - inclusief de rokerige - die je kleding teisteren.

Moet weten

Wanneer u kleding wast die vol rookgeuren is, houd de stinkende kledingstukken dan gescheiden van uw andere wasgoed en was ze nooit in dezelfde lading.

Wassen met azijn

Azijn is een wasversterker die je kunt gebruiken in combinatie met zuiveringszout en actieve kool voor een extra krachtig wasprogramma.

  1. Voeg een half kopje azijn toe aan het wasmiddelbakje van je wasmachine.
  2. Doe een kopje baking soda of een dop vol wasmiddel met actieve kool rechtstreeks in de machine.
  3. Wassen en drogen volgens de onderhoudsinstructies van het kledingstuk.

Wassen met alcohol

Een beetje alcohol in je wascyclus zal tijdens het wasproces als geurverwijderaar werken, en er is niet veel voor nodig om de klus te klaren. Een betaalbaar merk wodka of ontsmettingsalcohol werkt prima. Voeg een half kopje rechtstreeks in de wasmachine samen met je favoriete wasmiddel en was het op je gebruikelijke programma.

Voeg wasgeurversterkers toe

Het neutraliseren en absorberen van geuren zijn geweldige manieren om je kleding te herstellen na een ernstige blootstelling aan rook. Voeg wat aangenamere geuren toe aan je wasprogramma om die rokerige geur te vervangen door een geur waar je echt van houdt. Geurversterkers van je favoriete wasmiddelmerk of je favoriete combinatie van essentiële oliën moeten je een frisse en krachtige geur geven die je helpt de lang vervlogen rookgeur te vergeten.

Gebruik stoom op kleding die je niet kunt wassen

Als je te maken hebt met een kledingstuk dat je niet in de machine kunt wassen of de gebruikelijke waschemicaliën kunt gebruiken, is stoom de beste keuze. Gebruik de stoomstand op je strijkijzer of een kledingstomer om de geur te verdrijven. Werk van voren naar achteren wanneer u uw kledingstuk stoomt voor het beste resultaat. Je kunt ook een geurverdrijvende of geurneutraliserende spray gebruiken op kledingstukken die niet in de machine passen.

Wat u moet doen voordat u het opgeeft

Als je een aantal methoden hebt geprobeerd om de rookgeur uit je kleding te krijgen en niets lijkt de geur te doen verdwijnen, geef dan nog niet op. Bel in plaats daarvan een professionele schoonmaker.

stomerijen ondertekenen
stomerijen ondertekenen

Als schoonmaakmethoden voor thuis niet helpen, is de kans groot dat commerciële schoonmaakmethoden dat wel zullen doen. Stomerij is een van de meest effectieve manieren om rookgeur uit kleding te krijgen. Als je besluit alle huismiddeltjes over te slaan en meteen naar de stomerij te gaan, zorg er dan voor dat je kledingstuk niet nat wordt, zodat de schoonmaker helemaal opnieuw kan beginnen met zijn eigen methoden. Als je thuis al alle opties hebt uitgeput, kun je je kleding nog steeds naar de stomerij brengen met de grote verwachting dat je een kledingstuk terugkrijgt dat absoluut geen rookgeur heeft.

Wanneer moet je de rokerige handdoek in de ring gooien

Niemand wil echt zijn favoriete top of favoriete jeans opgeven, maar het is belangrijk om te weten wanneer je weg moet lopen bij het bestrijden van de rookgeur die overblijft na een intense blootstelling aan brand. Dit is het moment waarop je zou kunnen overwegen om je rokerige kledingstuk op te geven.

  • Als een enkel kledingstuk je hele huis naar rook doet ruiken, heb je mogelijk te maken met een ernstige rookgeur die door geen enkele schoonmaakbeurt kan worden genezen.
  • Als je de professionele schoonmaakroute hebt geprobeerd en commerciële methoden geen invloed hebben gehad op de rookgeur, heb je waarschijnlijk al je opties uitgeput.
  • Overweeg om het artikel gewoon te vervangen als het meer zou kosten om het goed te laten reinigen.
  • Als de nabijheid van het kledingstuk gezondheidsproblemen of ernstige reacties bij u of uw gezin veroorzaakt, is het zeker tijd om het los te laten.
  • Als het kledingstuk van een baby of jong kind is, zijn de potentiële gezondheidsrisico's van de rook het risico niet waard. Gooi en vervang.

Rook geuren voorgoed uit

Of je nu het huismiddeltje vindt dat voor jou werkt, succes boekt bij de stomerij, of gewoon besluit jezelf te trakteren op een nieuwe favoriete spijkerbroek, je zult uiteindelijk van de rookgeur afkomen. Als u net die aanhoudende kampvuurgeur op uw kleding heeft ontdekt of als u zich zorgen maakt over meerdere kledingstukken in uw huis die aan rook zijn blootgesteld, wanhoop dan niet. De kans is groot dat je de kledingstukken weer fris ruikt met een van deze reinigingsmethoden.

Aanbevolen: