Volledige checklist voor het schoonmaken van de badkamer voor de ultieme reiniging

Inhoudsopgave:

Volledige checklist voor het schoonmaken van de badkamer voor de ultieme reiniging
Volledige checklist voor het schoonmaken van de badkamer voor de ultieme reiniging
Anonim

Behoud dat spa-achtige gevoel in uw badkamer door deze van boven naar beneden schoon te maken.

Jonge vrouw die de badkamer schoonmaakt
Jonge vrouw die de badkamer schoonmaakt

Hier is een klein geheimpje. Niemand houdt ervan om zijn badkamer schoon te maken. Daar hebben we het gezegd. Maar er is ook een gemakkelijkere manier om het te doen. Wil je weten hoe? Download een controlelijst. Het houdt u op het goede spoor en maakt uw badkamerreinigingsavontuur een stuk eenvoudiger. En als je het volgt voor de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse schoonmaak, zul je merken dat je veel minder tijd besteedt aan het desinfecteren van je toiletten en meer tijd aan het bingewatchen van de Netflix-series die je gezien moet hebben.

Badkamerschoonmaakbenodigdheden om bij de hand te houden

De eerste stap naar eenvoudiger schoonmaken van de badkamer is het pakken van uw schoonmaakbenodigdheden. Dit betekent niet dat je het bleekmiddel moet pakken en de belletjes moet schrobben. Dat kan als je wilt, maar je voorraadkast bevat waarschijnlijk de meeste dingen die je nodig hebt om elke spleet in je badkamer schoon te maken zonder dat je naar de winkel hoeft.

  • Favoriete schoonmaakmiddelen
  • Zuiveringszout
  • Witte azijn
  • Ontsmettingsalcohol
  • Bar Keepers Vriend
  • Spuitfles
  • Rakel
  • Microvezelkleding
  • Sponsen
  • Dweil
  • Emmer
  • Bezem en blik

Dagelijks schema om de badkamer binnen 15 minuten of minder schoon te maken

Iedereen heeft 15 minuten de tijd om aan zijn badkamer te besteden. Natuurlijk zou het leuker zijn om die 15 minuten op TikTok door te brengen, maar we maken goede schoonmaakgewoonten. Zorg dagelijks voor een aanvalsplan voor uw badkamer, zodat uw werk in het weekend een stuk eenvoudiger wordt. Je hebt meer tijd voor taco's met vrienden.

Werkbladen opruimen

Neem tijdens het hardlopen in de ochtend even de tijd om alles op te ruimen en op te bergen, van cosmetica tot toiletartikelen. Slechts drie tot vijf minuten besteden aan het schoonmaken maakt een groot verschil. Bovendien is alles morgen gemakkelijker te vinden.

Veeg alles af

Kinderen kunnen een beetje rommelig worden met water en tandpasta. De meeste volwassenen kunnen dat ook. Spuit een microvezeldoekje in met een beetje ontsmettingsalcohol. Droog eventuele watervlekken op de armaturen, gootsteen, toilet, etc. op. Bonus: het desinfecteert terwijl het glanst.

De douche uitdrogen

Door de douche uit te drogen, kun je later tijd besparen bij het verwijderen van watervlekken. Neem de handdoek waarmee je gedoucht hebt en droog alles af. Het duurt 30 seconden.

Handdoeken ophangen

Meeldauw ruikt niet lekker. Hang dus natte handdoeken of badmatten op om te drogen. Misschien wilt u ook uw handdoeken vervangen, omdat deze ziektekiemen kunnen bevatten.

Wekelijkse checklist voor het schoonmaken van de badkamer

Misschien is woensdag jouw vrije dag. Of misschien heb je wat extra tijd in het weekend. Als je 30 minuten de tijd hebt om aan je badkamer te besteden, pak dan je favoriete muziek en ga aan de slag met schoonmaken. In plaats van alleen maar af te vegen, zul je een grondige schoonmaakbeurt krijgen. Je wilt de vuiligheid die je deze week op je badkuipen, toiletten en gootstenen hebt opgebouwd, verwijderen.

Vuile was wegbrengen

Voordat je gaat schoonmaken, moet je voorspelen. Verwijder eventueel nat en vuil wasgoed. Je moet ook al je handdoeken vervangen door nieuwe.

Aanrechtbladen en gootstenen ontsmetten

De meeste gootstenen worden niet te vies als je ze dagelijks schoonmaakt. Dus een beetje zuiveringszout en witte azijn zullen alles mooi laten glanzen. Zorg ervoor dat je na het schoonmaken alles op het aanrecht verwijdert en reorganiseert.

Vrouw schoonmaak badkamer
Vrouw schoonmaak badkamer

Desinfecteer en reinig toiletten

Toiletpotten zijn ronduit smerig, dus laat ze niet los. Geef ze minstens één keer per week een goede wasbeurt. Je zult ze ook regelmatig willen afvegen met een beetje ontsmettingsalcohol als iemand ziek is. Het is ook belangrijk om je toiletborstel na gebruik schoon te maken.

Ontschuimdouches en badkuipen

Het reinigen van het bad kan licht of diep zijn, afhankelijk van hoe vaak u het bad gebruikt. Als u bijvoorbeeld een huishouden van zes personen heeft, wordt uw badkuip veel gebruikt. Als je hard water hebt, wacht er een week opbouw op je. Grijp de Bar Keepers Friend om een grondige reiniging eenvoudiger te maken.

Afval buitenzetten

Gooi het afval weg en vervang het door een nieuwe zak. Het is belangrijk om te controleren of de container ook niet goed hoeft te worden afgeveegd of schoongemaakt.

Controleer afvoeren

Zorg ervoor dat al uw afvoeren goed functioneren. Als er iets zichtbaar is, gebruik dan een zelfgemaakte afvoerreiniger om ze schoon te maken.

Spiegels en verlichtingsarmaturen afnemen

Zodra je alle basisgebieden hebt geschrobd, kijk dan eens naar je spiegels, lichtschakelaars en deurgrepen. Spuit een doekje in met een beetje ontsmettingsalcohol en veeg ze af.

Vloeren vegen en dweilen

De tijd is gekomen. Je hebt je een weg naar beneden gewerkt om de vloer schoon te maken. Veeg het goed en dweil, waarbij u speciale aandacht besteedt aan de omgeving van het toilet. En je bent klaar.

Maandelijkse checklist om uw badkamer op te ruimen

Het is goed om je badkamer elke maand een keer te bekijken. Ga verder dan alleen uw basisreiniging en controleer op verstopte douchekoppen en vuile plinten. Dit type reiniging duurt ongeveer een uur, maar hoeft slechts elke 30-45 dagen te worden uitgevoerd.

Wasvoeringen en gordijnen

Douchegordijnen en -voeringen verwerken veel water, vooral als je hard water hebt. Nu is het tijd om ze naar beneden te trekken en in de was te gooien. Als je geen douchegordijn hebt, controleer dan je douchedeuren en -rails.

Badkamermatten wassen

Als je je voeringen in de was gooit, controleer dan je badmatten. Doe ze ook in de was om ze goed schoon te maken.

Stofplinten

Plinten krijgen niet de liefdevolle aandacht die ze nodig hebben. Want wie kijkt er naar plinten? Nou, nu is het hun tijd om te schitteren. Pak een microvezeldoek en een beetje ontsmettingsalcohol en veeg ze af.

Schoonmaak- en stofventilatorkap en verlichtingsarmatuur

Kijk ook over je hoofd naar de armaturen boven je. Ziet uw badkamerventilator of lamp er stoffig of vies uit? Veeg het vervolgens af.

Laden en medicijnkastje opruimen

Aangezien je grondig aan het schoonmaken bent, is het tijd om je laden en kasten te beoordelen. Zijn er oude medicijnen die u moet weggooien? Is uw organisatiesysteem het beste? Neem de tijd om uw lades en kasten te ordenen en op te frissen.

Vrouw schoonmaak medicijnkastje
Vrouw schoonmaak medicijnkastje

Ontschuimende douchekoppen

Douchekoppen raken verstopt en vies, en ze zijn doorgaans moeilijker te bereiken, dus je denkt er niet veel over na. Haal de kop eraf en laat hem goed weken of schrobben om eventuele resten of kalkaanslag te verwijderen.

Checklist voor het schoonmaken van de badkamer voor seizoensveranderingen

De wisseling van de seizoenen is een goed moment om je badkamer op te frissen. Misschien legt u nieuwe feestelijke handdoeken en matten neer en frist u uw interieur op. Het is ook een goed moment om wat onderhoudsschoonmaak te doen.

Prullenbak schoonmaken of vervangen

Je prullenbak heeft ook liefde nodig. Als je geen nieuw feestelijk blikje toevoegt, geef je blik dan een goede schoonmaakbeurt. U moet waarschijnlijk roestige metalen blikken vervangen.

Verzegel oppervlakken opnieuw indien nodig

Controleer al uw oppervlakken, van uw badkuip en douches tot uw badkamervoegen. Ziet iets er een beetje versleten uit? Zo ja, dan is het tijd om ze een nieuwe jas te geven.

Schone badkamerventilator

Misschien vergeet u de ventilatie in de badkamer meestal. Maar het voortdurend uit de lucht zuigen van vocht en geuren is zwaar werk. Je zult dus om de paar maanden de ventilatieopening moeten schoonmaken.

Badkamerschoonmaakhacks om uw werk gemakkelijker te maken

Badkamer schoonmaken kan veel betekenen. En het is een van die banen waarvan het voelt alsof er nooit een einde aan komt. Je kunt een paar hacks proberen om je leven een beetje gemakkelijker te maken.

  • Laat voor het gemak een paar extra vuilniszakken op de bodem van de bak liggen.
  • Houd een microvezeldoekje bij de hand om watervlekken te verwijderen als ze zich voordoen.
  • Investeer in een douchewisser en laat hem gewoon onder de douche staan om te gebruiken.
  • Stofzuig de ventilatorroosters in de badkamer regelmatig om stofophoping te voorkomen.
  • Houd badkamerreinigers onder de gootsteen, zodat ze bij de hand zijn.
  • Laat specifieke delen van de badkamer weken terwijl je aan andere werkt, zodat je minder hoeft te schrobben.

Hoe u het meeste uit uw badkamer ha alt Checklist

Het hebben van een checklist zal je badkamer niet op magische wijze sprankelend schoon maken. Het draait allemaal om het onder controle houden van afleidingen en het aanleren van goede schoonmaakgewoonten. Geef jezelf een duwtje in de goede richting door een paar van deze tips te proberen.

  • Stel een herinnering in op uw telefoon met de checklist voor het schoonmaken van de badkamer die direct beschikbaar is.
  • Plaats ter herinnering een checklist voor het schoonmaken van de badkamer op een goed zichtbare plek.
  • Pak een koptelefoon en zoek deuntjes waar je zin in hebt voor langere schoonmaaksessies in de badkamer.
  • Bewaar uw schoonmaakmiddelen op één plaats in een caddy, zodat u ze gemakkelijk kunt bereiken.
  • Plan het schoonmaken en opruimen van de badkamer elke dag op hetzelfde tijdstip. U kunt dit bijvoorbeeld doen voordat u naar bed gaat, wanneer u uw tanden poetst, of 's ochtends wanneer u zich klaarmaakt.

Maak het schoonmaken van de badkamer eenvoudig met een checklist

Wie houdt er niet van om schoonmaken eenvoudiger te maken? Met checklists kan dat gebeuren. Ze houden u niet alleen bij de les, maar leggen ook alles uit wat er gedaan moet worden. Dus of u nu de badkamer schoonmaakt of uw zoon, deze moet elke keer dezelfde liefde krijgen.

Aanbevolen: