Kasjmier schoonmaken om het gezellig en zacht te houden

Inhoudsopgave:

Kasjmier schoonmaken om het gezellig en zacht te houden
Kasjmier schoonmaken om het gezellig en zacht te houden
Anonim

Bescherm je mooie (& dure) cashmere items door ze goed schoon te maken.

Zachte kasjmiertextuur, behaaglijke warme kasjmier trui
Zachte kasjmiertextuur, behaaglijke warme kasjmier trui

Er gaat niets boven het aantrekken van je favoriete kasjmier trui voor een avondje uit met vrienden. Die behaaglijke, zachte stof wikkelt zich om je heen als een warme knuffel. Dat wil zeggen, totdat je wijn langs de voorkant ervan druppelt. Wat nu? Gooi je het in de mand of breng je het naar de stomerij?

Je realiseert je het misschien niet, maar je kunt de meeste kasjmier gewoon thuis verzorgen. Volg de twee belangrijkste regels van kasjmier: was het voorzichtig met de hand of in de machine, tenzij er alleen chemisch reinigen op staat, en gooi het nooit in de droger. Dat wil zeggen, tenzij je een kleine, gezellige trui voor je kind wilt.

Wat je nodig hebt om kasjmier te wassen

Wie houdt er niet van het gevoel van kasjmier op de huid? Het is gewoon zo zacht, maar het ziet er niet zo geweldig uit met dat gemorste van de lunch aan de voorkant. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen. Ondanks wat vaak wordt gedacht, kun je de meeste kasjmier thuis wassen. Je moet gewoon de juiste schoonmaakmiddelen hebben en een beetje geduld.

Om aan de slag te gaan met je wasgoed heb je het volgende nodig:

  • Cashmere shampoo, babyshampoo of mild wasmiddel
  • Mesh tas
  • Witte handdoek
  • Gootsteen of wastafel
  • Stoomboot
  • Zwijnenborstel of truikam
  • Wattenstaafjes
  • Plat droogrek

Spot Treat Kasjmier

Iedereen weet dat kleding wassen een proces is. De eerste stap is het spotten van vlekken. Want als je dat niet doet, kan de vlek tijdens het wassen in de vezels terechtkomen. Kasjmier is iets delicater dan een standaard T-shirt, dus een zachtere aanraking is vereist. Dit is waar babyshampoo in het spel komt.

  1. Voeg een beetje babyshampoo toe aan een wattenstaafje.
  2. Wrijf het voorzichtig over de vlek.
  3. Laat het ongeveer 30 minuten zitten.
  4. Spoelen met water.

Als de vlek is behandeld, kun je doorgaan met het wassen van je trui, of hem nog een paar keer dragen voordat je hem in de was gooit.

Handwas kasjmier met gemak

Wat is de beste manier om fijne was te wassen? Met de hand natuurlijk. Kasjmier is niet anders. Dus pak je favoriete wasmiddel en ga aan de slag. Werk één kledingstuk tegelijk en meng geen kleuren.

  1. Vul de gootsteen of badkuip met koud water. Je kunt ook lauw water gebruiken, maar vermijd heet water.
  2. Voeg een scheutje van de gewenste reiniger toe.
  3. Draai de kasjmierkleding binnenstebuiten.
  4. Dompel hem onder in het water.
  5. Draai het ongeveer een minuut in het water.
  6. Laat het 15-30 minuten in het wasmiddel weken.
  7. Laat het vuile water weglopen.
  8. Spoelen met koud water.
  9. Draai rond in het spoelwater.
  10. Laat al het water weglopen.
  11. Bol de trui op en knijp voorzichtig het overtollige water eruit. (Niet wringen.)

Machinewas Kasjmier voorzichtig

Reiswaszak
Reiswaszak

Machinewassen is geen overbodige luxe als het om je delicate was gaat, maar een netzakje is een must. Het zorgt ervoor dat het schudden van de machine het delicate kasjmier niet schaadt. Net als bij handwassen, alleen wassen met gelijke kleuren - meng ze niet.

  1. Doe je kasjmier in dezelfde kleuren in een netje.
  2. Gebruik het delicate programma op de machine met laag centrifugeren.
  3. Stel de watertemperatuur in op koud.
  4. Voeg de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel toe volgens de instructies van de machine.
  5. Trek de kasjmier er onmiddellijk uit om kreuken te voorkomen.

Cashmere veilig drogen

Ooit een sitcom gezien waarin iemand zijn trui uit de droger ha alt en deze voor zijn kind past? Wees niet die persoon, tenzij je wilt dat je peuter de zachtste (en duurste) kledingkast ter wereld heeft. Onder de hoge hitte van de droger zal kasjmier krimpen en zal de vorm vervormen. Het komt erop neer: kasjmier nooit, maar dan ook nooit in de droger drogen. Nooit. Ooit. Dus, wat moet een kasjmierliefhebber met natte truien en geen peuters doen? Laat het aan de lucht drogen.

  1. Leg een droge witte handdoek op een stevige ondergrond die niet door water wordt beschadigd. Elk oppervlak is prima.
  2. Leg de kasjmier op de handdoek.
  3. Rol de handdoek en de kasjmier op om overtollig water te verwijderen.
  4. Herhaal meerdere keren totdat je geen water meer naar buiten ha alt.
  5. Plaats de kasjmier op een droge handdoek op een droogrek.
  6. Laat het zitten totdat het volledig droog is.

Voor truien kan het handig zijn om de maten op te nemen voordat je ze wast. Vervolgens kun je eraan trekken om alles weer in de perfecte vorm uit te rekken terwijl het droogt. Hang een kasjmier trui niet op met wasknijpers, want hierdoor kunnen de schouders vervormen. Leg kasjmier altijd plat te drogen.

Hoe vaak kasjmier wassen

Net als de spijkerbroeken waar je zo dol op bent, hoeft kasjmier niet na elke keer dragen gewassen te worden. Eigenlijk kun je drie tot tien keer dragen voordat je het wast. Als of wanneer het er een beetje smerig uitziet, gooi het dan in de was. Je kasjmier te vaak wassen is niet goed voor je kasjmier, dus leg hem gewoon terug in de kast voor de volgende keer dragen, als hij er nog steeds schoon uitziet en ruikt.

Zorg voor kasjmier tussen wasbeurten

Je kleding niet wassen nadat je het hebt gedragen, lijkt misschien vreemd, maar je kunt het altijd tussen de wasbeurten door schoonmaken. Dus als er een beetje shoarma op je trui zit, maak het gebied dan schoon en laat het drogen. Maar wat doe je als je trui gekreukeld is? Hoe zit het met pillen? Zorg ervoor dat je kasjmier er tussen de wasbeurten door mooi uit blijft zien met wat eenvoudig onderhoud.

Verwijder rimpels

Kasjmier en warmte zijn niet de beste mix; strijken kan die zachte look waar je van houdt verpletteren. Dus als het om kasjmier gaat, vergeet dan het strijken en pak in plaats daarvan de stomer. Gebruik de stoom om de kreukels te verwijderen en het garen op te pluizen voor kreukvrije kledingstukken.

Verwijder pillen

Het irritante aan kasjmier zijn die kleine garenbolletjes of pillen. Gelukkig kun je ze verwijderen met een truikam of een borstel met varkenshaar. Bovendien verwijderen ze ook pluisjes en stof, dus met een beetje verzorging is je kasjmier sjaal opgefrist en klaar voor gebruik.

Wanneer kasjmier stomen

Hier komt het controleren van uw label van pas. Staat er alleen stomen of niet wassen? Als dat zo is, is het waarschijnlijk tijd om naar de schoonmaker te gaan.

Tips om je kasjmier vers te houden

Cashmere is een moeilijke stof om mee te werken, maar de zachte, donzige warmte maakt het absoluut de moeite waard. Probeer een paar tips uit om ervoor te zorgen dat uw kasjmier er fris blijft uitzien.

  • Opvouwen, geen kasjmier ophangen als je het opbergt.
  • Gebruik katoenen zakjes om de insecten weg te houden tijdens het opbergen.
  • Droog kasjmier niet in de droger.
  • Gebruik een kasjmierborstel om pluisjes te verwijderen en garen te verjongen.
  • Was kasjmier altijd in koud water.
  • Scheer kasjmier regelmatig om pillen te verwijderen.
  • Vlekschoon om te vaak wassen te voorkomen.
  • Wring het niet uit om water te verwijderen na het wassen.
  • Sla de wasverzachter over.

Kasjmier schoonmaken met eenvoudige stappen

Wintergarderobe zit vol geruststellend kasjmier. Je voelt je er gewoon zo zacht en knus door tijdens de wintermaanden. En het is absoluut irritant als je latte erop druppelt. Gelukkig is kasjmier met een beetje moeite gemakkelijk schoon te maken.

Aanbevolen: