Een Ninja Airfryer schoonmaken om elke ma altijd lekker te houden

Inhoudsopgave:

Een Ninja Airfryer schoonmaken om elke ma altijd lekker te houden
Een Ninja Airfryer schoonmaken om elke ma altijd lekker te houden
Anonim

Hoe schoner uw airfryer, hoe beter uw eten zal smaken.

Airfryer machine koken aardappel gebakken in de keuken
Airfryer machine koken aardappel gebakken in de keuken

Een rommelige keuken is vaak het teken van een goede ma altijd, en hetzelfde geldt voor airfryers. Maar al die ingebakken goedheid kan behoorlijk wat inspanning vergen om er vanaf te komen. In plaats van jezelf een tenniselleboog te geven, leer je hoe je je Ninja heteluchtfriteuse op een gemakkelijke manier kunt schoonmaken met deze eenvoudige methoden.

Hoe Ninja-luchtfriteuses schoon te maken

Momenteel zijn er vier verschillende Ninja-luchtfriteuses die je kunt kopen, die allemaal je snacks knapperig en perfect bereiden. Deze omvatten Ninja Foodi-modellen met één mand en twee manden, de Ninja Air Fryer Max met één mand en de Ninja Speedi Air Fryer & Rapid Cooker.

Of je nu een van Ninja's nieuwste modellen hebt of een oudere versie, na een paar cycli van het doorlaten van je saus, geglazuurde en gebakken lekkernijen, kunnen ze ernstig vies worden. Leer de eenvoudigste en snelste manieren om een Ninja-luchtfriteuse zoals die van jou schoon te maken en ervoor te zorgen dat je eten heerlijk blijft smaken.

Hoe de manden schoon te maken

Ninja heteluchtfriteuses worden geleverd met één of twee manden waarin je je eten kunt doen. Omdat je eten in deze manden kookt, komen ze het smerigst uit alle stukken in een Ninja-luchtfriteuse. Het reinigen van de oliemandjes duurt slechts een paar stappen.

Materialen die je nodig hebt

Om je Ninja-luchtfriteusemanden schoon te maken, heb je het volgende nodig:

  • Warm water
  • Afwasmiddel
  • Spons
  • Microvezelhanddoek

Instructies

Het reinigen van de manden van je Ninja-luchtfriteuse is net zo eenvoudig als deze vier stappen:

  1. Verwijder de manden van uw luchtfriteuse.
  2. Vul je gootsteen met warm water en een paar spuitjes afwasmiddel.
  3. Laat de pannen, scherperplaten en andere accessoires ongeveer 20-30 minuten weken en schrob alle overgebleven ingrediënten weg met een zachte spons (nooit een schuursponsje).
  4. Afspoelen met koud water en grondig drogen met een microvezeldoek.

Handige hack

Gebruik voor opgedroogd voedsel een tandenstoker of tandenborstel om echt in de krappe ruimtes te komen en de vastzittende deeltjes te verwijderen.

Hoe de buitenkant en het interieur schoon te maken

De manden zijn niet de enige plekken in je Ninja airfryer die schoongemaakt moeten worden. Geef uw airfryer een goede grondige reiniging door de buitenkant af te vegen met een vochtige doek (als de stekker uit het stopcontact is uiteraard) en de binnenkant en het verwarmingselement met een natte papieren handdoek of spons om eventueel aangekoekt voedsel te verwijderen.

Hoe u uw Ninja Speedi-luchtfriteuse moet schoonmaken

In tegenstelling tot de afneembare luchtfriteuses van Ninja, moet hun Speedi-model op een iets andere manier worden schoongemaakt.

Volgens hun handleiding kunnen de ma altijdpan, de groentelade en de condensopvang allemaal in een normale cyclus in uw vaatwasser worden gewassen. Zorg ervoor dat u het vastzittende voedsel niet met een schuursponsje schrobt; probeer in plaats daarvan de pot of bak te laten weken en gebruik een zachte spons of doek om het vastzittende spul weg te wassen.

Reinig het verwarmingselement indirect

Als je aan het sudderen en weken bent, kunnen er spullen in het verwarmingselement in de bovenkant van het fornuis vliegen. Breng nooit water rechtstreeks naar het verwarmingselement als dit vuil is. Volg in plaats daarvan deze instructies:

  1. Vul de kookpot met 3 kopjes water.
  2. Zet de schakelaar op de snelkookpan en zet de stoomfunctie aan gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat u het deksel sluit.
  3. Laat de friteuse afkoelen en gebruik een natte doek om de binnenkant af te vegen.
  4. Laat het water weglopen en maak de pot indien nodig schoon.

Hoe Ninja Foodi digitale luchtfriteuse-ovens schoon te maken

Het andere belangrijke type airfryer op de markt is de airfryeroven. Natuurlijk zijn er verschillen in de manier waarop ze werken en voedsel bereiden, maar de visuele verschillen die van invloed zijn op het schoonmaken zijn de constructie van de mand en het rek.

Airfryerovens maken gebruik van rekken en planken in plaats van manden, die over het algemeen gemakkelijker schoon te maken zijn dan manden. De roestvrijstalen rekken en planken van Ninja kunnen in het onderste rek van uw vaatwasser worden geplaatst en regelmatig worden gereinigd.

Ninja maakt het schoonmaken van de binnenkant ook heel eenvoudig dankzij het toegankelijke ontwerp. Draai de Foodi Air Fryer Oven op zijn achterkant en je kunt het achterpaneel naar beneden trekken om toegang te krijgen tot de binnenkant. Om zowel de buitenkant als de binnenkant schoon te maken, kunt u een vochtige papieren handdoek en een microvezeldoek gebruiken, evenals een milde zeepoplossing. Zorg ervoor dat de oven is uitgeschakeld en is afgekoeld voordat u de machine probeert schoon te maken.

Een Airfryer op een leuke manier schoonmaken

Hoewel we niet aanraden om je airfryer te gebruiken als een nieuwe manier om water te koken, kun je hem wel schoonmaken door er ongeveer 2,5 cm water in te gieten en een paar scheuten afwasmiddel. Deze virale schoonmaakhack heeft TikTok stormenderhand veroverd. Plaats het mandje gewoon in de heteluchtfriteuse, zet deze ongeveer 3-5 minuten op een lage temperatuur en laat het water eruit stromen.

In wezen werkt dit hetzelfde als de weekmethode, alleen is het sneller en wordt de gootsteen niet gedurende 30 minuten buiten werking gesteld.

@kingbcouve airfryer-hack! airfryer clean cleantok trending trendingsong viral Mud Flow "the Sense of me" (Soundtrack Life is Strange) - DOLKINS

Hoe vaak moet je je Airfryer echt schoonmaken?

Als je een hekel hebt aan afwassen, dan laten we je bubbel barsten. Net als bij een braadpan, crockpot of gietijzeren koekepan waarin u een ma altijd bereidt, moeten de manden of rekken van uw airfryer na elk gebruik worden schoongemaakt. Dat ingebakken vet en vuil, dat veel tijd nodig heeft om op te ruimen, komt doordat de voedseldeeltjes telkens opnieuw gaar worden als je het gereedschap er weer in steekt.

Maak er dus een gewoonte van om het gereedschap van uw airfryer na elk gebruik te wassen en af te spoelen, en u zult merken dat u het apparaat zelf niet zo vaak hoeft schoon te maken.

Dingen die je niet moet gebruiken om een Airfryer schoon te maken

Met hoe gemakkelijk ze schoon te maken zijn, zou je verbaasd zijn over de soorten chemicaliën waarmee mensen hebben geprobeerd hun airfryers schoon te maken. Breng de functionaliteit van uw airfryer en uw gezondheid niet in gevaar; blijf uit de buurt van deze dingen wanneer u uw airfryer schoonmaakt.

  • Bleekmiddel
  • Ammoniak
  • Desinfectiesprays

Hoe schoner ze zijn, hoe beter ze koken

Zonder twijfel is uw airfryer waarschijnlijk een van de keukengadgets die u het meest gebruikt. Houd elk gerecht heerlijk door te leren hoe u uw airfryer op de juiste manier schoonmaakt. Zorg ervoor dat vuil en vet zich niet ophopen; Houd in plaats daarvan je Ninja heteluchtfriteuse zo schoon dat hij er gloednieuw uitziet.

Aanbevolen: