39 Strandactiviteiten voor kinderen voor de beste zomer ooit

Inhoudsopgave:

39 Strandactiviteiten voor kinderen voor de beste zomer ooit
39 Strandactiviteiten voor kinderen voor de beste zomer ooit
Anonim

Houd die kleintjes bezig, zodat jij net zoveel van het strand kunt genieten als zij!

vader en dochter bouwen zandkasteel op het strand
vader en dochter bouwen zandkasteel op het strand

Van het identificeren van schelpen tot het maken van dieren in het zand: er zijn zoveel geweldige strandactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden. Betrek het hele gezin bij deze leuke spelletjes die een dagje strand nog leuker maken.

Herinner je je de absolute vreugde van het kind zijn op het strand? Zeker, de branding en het zand zijn ontzettend leuk, maar er zijn nog veel meer leuke dingen te doen. Prikkel hun verbeelding en scoor zelfs een paar ouderschapsbonuspunten voor educatieve activiteiten.

Leuke strandactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden

Maak je geen zorgen als je kinderen van verschillende leeftijden hebt. Of uw kinderen nu peuters of tieners zijn, iedereen zal dol zijn op deze geweldige ideeën voor wat u op het strand kunt doen.

Verzamel kiezelstenen en strandglas

kind met zeestrandglas in handen
kind met zeestrandglas in handen

Het strand is vol schatten! Het zoeken naar mooie steentjes en stukjes strandglas kan een leuke manier zijn om een dagje op het strand door te brengen. Als je thuiskomt, kun je deze schatten in een kom tentoonstellen zodat iedereen ze kan bewonderen.

Schrijf een verdwijnend bericht of afbeelding

Er is iets opwindends aan het zien hoeveel van een boodschap of afbeelding je kunt creëren in nat zand voordat de golven het wegspoelen. Kinderen kunnen genieten van racen op de golven en elkaars werk lezen of bewonderen. Tip voor professioneel ouderschap: maak telefoonfoto's van het werk als ze willen dat je het bewaart.

Ga op strandspeurtocht

Maak, voordat je naar het strand gaat, een lijst met spullen die kinderen daar kunnen vinden. Je kunt zeewier, schelpen, rotsen, zand, drijfhout en al het andere waarvan je weet dat ze het kunnen vinden, meenemen. Geef ze emmers en de lijst en kijk wie de meeste items kan vinden. Jij kunt lekker chillen op een strandlaken terwijl zij nog even bezig zijn.

Lees een strandboek hardop

Strandlezen is leuk voor iedereen, zelfs voor kinderen. Kies een boek met een strandthema of gewoon iets lichts en vermakelijks. Verzamel vervolgens iedereen op de strandlakens en geniet van het verhaal.

Snelle tip

Als je kleine kinderen hebt, is het moeilijk om Swimmy van Leo Lionni te verslaan. Als je oudere kinderen hebt en een klassiek hoofdstukboek wilt proberen, is Swiss Family Robinson een goede keuze.

Speel Beach Dodgeball

Als het strand niet te druk is, speel dan een spelletje beach trefbal. Als het niet te hard waait, kun je een strandbal gebruiken. Verdeel iedereen in teams en probeer elkaar met de bal te taggen.

Geef een strandmuziekfeest

Maak een afspeellijst met je favoriete strandmuziek (denk aan tropische liedjes, de Beach Boys en alles wat speels is). Zet je telefoon of een paar draagbare speakers op en vier een dansfeestje met de kinderen op het strand. We beloven het: niemand zal je gekke dansbewegingen beoordelen als je naast je kinderen danst.

Maak zandengelen

meisje dat zandengel maakt op strand
meisje dat zandengel maakt op strand

Deze versie van sneeuwengelen voor warm weer is een coole strandactiviteit voor kinderen. Je kunt oefenen met opstaan zonder de engelenafdruk te verstoren, en daarna kunnen kinderen zeewierhaar, schelpogen en andere strandachtige accenten aan hun engelen toevoegen.

Bouw een strandfort

Zoek veel stokken van drijfhout of gebruik je strandstoelen als steun en spreid er stranddekens of handdoeken over uit om een geweldig fort te creëren. Kinderen zullen het heerlijk vinden om rond te hangen in het fort, en het is ideaal als ze even willen ontsnappen aan de zon. Gooi er een paar kleurboeken in en misschien krijg je zelfs tijd om het meegebrachte boek te lezen.

Bellen blazen

Voor kinderen zijn bubbels een geweldige strandactiviteit die nog meer magie creëert op een toch al magische plek. Neem een grote fles bubbels mee om de kleinere te vullen en kies een beschutte plek waar de wind hun creaties niet onmiddellijk zal vernietigen.

Vlieg een vlieger

Het strand is de perfecte plek om te vliegeren, aangezien het meestal winderig is en er weinig bomen staan. Kies een plek zonder veel mensen en help kinderen de vliegers de lucht in te krijgen. Ze zullen het geweldig vinden om rechtstreeks met de wind in contact te komen.

Graaf een rivier

Pak de schoppen en voer een groepsproject uit om een rivier aan de rand van het water te creëren. Je kunt zelfs bruggen over je rivier bouwen en zandkastelen aan de oevers toevoegen.

Educatieve spelletjes en strandactiviteiten voor gezinnen

Bonuswaarschuwing! Veel leuke strandactiviteiten voor het hele gezin zijn bovendien leerzaam. Er v alt veel te leren op het strand, dus probeer een van deze geweldige ideeën.

Identificeer schelpen

Koop een gids over schelpen bij jou in de buurt of doe wat onderzoek voorafgaand aan je strandtrip om meer te weten te komen over de verschillende soorten die je tegen kunt komen. Werk vervolgens samen met de kinderen om de schelpen die ze vinden te matchen met de gids.

Snelle tip

Weet je de namen niet van de dieren die de schelpen hebben gemaakt? Maak je geen zorgen. Je kunt ze in groepen indelen en zelfs een staafdiagram in het zand maken, zodat je kunt zien welke je het vaakst hebt gevonden.

Vind getijdenpoelen en habitats

Als je een strand met getijdenpoelen bezoekt, kan dit een geweldige leermogelijkheid voor kinderen zijn over habitats. Zelfs als je naar een strand aan een meer gaat of naar een plek zonder getijdenpoelen, kun je praten over de wezens die aan de kust leven en de kenmerken van hun leefgebied onderzoeken.

Zwerfvuil opruimen

Leer meer over milieuproblemen en help de aarde door samen afval te verzamelen op het strand. Dit zal kinderen het gevoel geven dat ze verbonden zijn met de wereld en een verschil maken.

Kluizenaarskrabben vangen en vrijlaten

jongen met heremietkreeft
jongen met heremietkreeft

Heremietkreeften zijn fascinerend voor kinderen, omdat ze de weggegooide schelpen van andere zeedieren gebruiken. Maak er een spelletje van om de krabben te vangen, te onderzoeken en ze vervolgens los te laten. Kinderen kunnen zelfs aantekeningen bijhouden over de grootte van de krabben die ze vinden en wat de krabben als schelp gebruikten.

Gebruik een vergrootglas

Neem een vergrootglas mee om te zien hoe de voorwerpen die je op het strand vindt er van dichtbij uitzien. Kinderen kunnen de details zien in een zandkorrel, de textuur van een schelp of de kenmerken van een klein insect.

Maak een eenvoudige zonnewijzer

Je kinderen weten misschien niet eens van een tijdperk waarin mensen de tijd niet op hun telefoon konden zien (eerlijk gezegd, het is zelfs moeilijk voor ons om dat te onthouden). Breng ze een paar eeuwen terug door een zonnewijzer op het strand te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een cirkel maken van stenen of schelpen. Zet een stok rechtop in het midden van de cirkel en kijk hoe de schaduw beweegt terwijl je in de golven dartelt.

Breek de metaaldetector uit

Metaaldetectie kan een vruchtbare strandactiviteit voor het hele gezin zijn. Huur of leen een metaaldetector als je er nog geen hebt, en kijk welke schatten je in het zand kunt vinden. Dit is een educatieve activiteit, omdat je ook de geschiedenis van de voorwerpen die je ontdekt kunt bespreken, of er zelfs verhalen over kunt verzinnen.

Vogelsoorten tellen

strandloper vogel strand
strandloper vogel strand

Koop een vogelboek of leen er een uit de plaatselijke bibliotheek en neem het mee. Kijk hoeveel vogelsoorten de familie kan vinden. Je kunt met je mobiele telefoon foto's van de vogels maken als je meer tijd nodig hebt om ze te identificeren.

Zoek naar dierensporen

Nat zand is een geweldige plek om dierensporen te vinden. Loop langs het strand en vraag iedereen om de sporen aan te wijzen die ze zien. Sommige dieren, zoals meeuwen, zullen duidelijke sporen maken, maar andere kunnen veel subtieler zijn. Dit kan een geweldige educatieve strandactiviteit zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Meet de golven

Neem een maatstaf mee en meet de golven. Laat kinderen de afmetingen in een notitieboekje noteren en kijken of er een patroon is voor wanneer de golven groter of kleiner zijn. Dit is een praktische manier om wiskunde en meten te leren en ook plezier te hebben op het strand.

Verzamel monsters voor een microscoop

Als je thuis een microscoop hebt, kun je plezier beleven aan het verzamelen van monsters op het strand. Neem veel kleine bakjes mee voor water, zeewier, zand, insecten, modder en al het andere. Thuis kun je dia's maken en microscopisch kijken wat er aan de hand is.

Creatieve en unieke strandactiviteiten

Het strand is een geweldige plek om creatief aan de slag te gaan. Maak iets leuks en interessants met deze coole strandactiviteiten voor kinderen.

Bouw een drijfhoutschuilplaats

Betrek het hele gezin bij het maken van een schuilplaats van drijfhout. Verzamel alle lange stukken drijfhout die je kunt vinden en graaf ze in het zand om ze een stevige basis te geven. Plaats de stokjes vervolgens in een conische vorm.

Maak rotsspiralen in het zand

Voor deze leuke strandactiviteit voor kinderen moet iedereen veel rotsen en stenen verzamelen. Kies een plek om de spiraal te starten en begin met het rangschikken van je stenen vanuit het midden naar buiten. Je krijgt dan een tijdelijk strandkunstwerk dat leuk was om samen te maken.

Houd een stranddagboek bij

meisje schrijven in dagboek op strand
meisje schrijven in dagboek op strand

Als je vaak naar het strand gaat, houd dan een dagboek bij over je avonturen. Je kunt beginnen met een blanco boek en iedereen een of twee zinnen laten opschrijven over wat het strandbezoek van die dag speciaal maakt. Kinderen kunnen ook tekeningen maken om de gebeurtenissen van de dag over te brengen.

Zanddieren bouwen

Bouw dieren uit zand en gebruik stokken, stenen, schelpen en andere materialen om ze te verfraaien. Van zeeschildpadden tot pinguïns, er zijn veel leuke dieren om samen te bouwen.

Maak een landschapsschilderij

Het uitzicht op het strand kan inspirerend zijn voor kinderen van alle leeftijden. Neem wat papier en aquarelverf mee en creëer een meesterwerk over je dag met het zand en de branding.

Foto's maken met een waterdichte camera

meisje dat een foto maakt met een wegwerpcamera op het strand
meisje dat een foto maakt met een wegwerpcamera op het strand

Pak een waterdichte wegwerpcamera en geef elk gezinslid een beurt om de dag te documenteren. Natuurlijk kun je wat willekeurige foto's maken als je je film terugkrijgt, maar het is leuk om te zien hoe de stranddag eruit zag vanuit het perspectief van elk kind.

Snelle tip

Als je de film laat ontwikkelen, vraag dan het laboratorium om de film voor je te scannen. Op die manier kunt u uw familiestrandfoto's online delen!

Maak zonafdrukken

Het strand is de perfecte plek om zonneprints te maken. Pak wat zonlichtgevoelig papier en leg dingen als schelpen, zeewier en andere schatten op het oppervlak. Laat de zon gedurende de aangegeven tijd op het papier vallen en ontwikkel het volgens de aanwijzingen. Dit kan een geweldige manier zijn om kunst te maken van je dag op het strand.

Speel strandbakkerij

Voordat je naar het strand gaat, doorzoek je de keuken op zoek naar wat oude pannen en bakjes (we kijken naar jou, Bundt-pan die nooit gebruikt wordt). Kinderen kunnen ze gebruiken om een heleboel verschillende taarten, koekjes, taarten en andere desserts te maken van zand, schelpen en stenen.

Kinderspellen om op het strand te spelen zonder uitrusting

Heb je geen zin om veel spullen mee te slepen naar het strand? We begrijpen het. Je hebt niet veel uitrusting en speelgoed nodig om een geweldige tijd aan het water te hebben. Er zijn zelfs veel strandspellen en -activiteiten waarvoor helemaal geen uitrusting nodig is.

Doe een spelletje strand charades

Speel om de beurt strandgerelateerde woorden of concepten uit. Je kunt van tevoren een lijst met ideeën bedenken, of gewoon rondkijken en iets bedenken om uit te voeren. Iedereen zal veel plezier hebben met raden.

Speel Impromptu Tic-Tac-Toe

jongens spelen boter kaas en teen op het strand
jongens spelen boter kaas en teen op het strand

Pak een stok of schep en maak een gigantisch boter-kaas-en-eieren-spel in het natte zand, of plaats een paar stokken om een spelraster te creëren. Gebruik vervolgens schelpen of stenen in verschillende kleuren voor je markeringen en strijd om te zien wie de meeste spellen kan winnen.

Heb een strandestafette

Stel het gezin in twee teams en houd een estafetterace over het strand. Je kunt iets kiezen, zoals een steen of schelp, dat de ene persoon moet doorgeven aan het volgende teamlid. De regels zijn flexibel en je kunt dit strandspel opschalen voor kinderen van elke leeftijd.

Houd een zandzeemeerminwedstrijd

Splits in teams en kijk wie van zijn partner de beste zandmeermin kan maken. Dit is hetzelfde als iemand in het zand begraven, maar je moet een staart maken met de onderste helft van de persoon. Door de staart vorm te geven en schelpen en details toe te voegen, kun je het spel winnen.

Vind het vreemdste ding op het strand

Stel een timer in en geef iedereen vijf minuten de tijd om het vreemdste ding op het strand te vinden en terug te brengen. Je kunt regels instellen over hoe ver kinderen mogen gaan of hoe dicht ze bij het water kunnen komen. Als iedereen terugkomt, kunnen ze de rest van de familie laten zien wat ze hebben gevonden.

Stranddagactiviteiten voor school

Zelfs als je niet echt naar het strand gaat, kunnen stranddagen op school heel leuk zijn. Beleef de echte strandervaring met deze leuke ideeën voor strandactiviteiten:

Maak schelpenkettingen en kunst

Zorg dat je voldoende schelpen, touwtjes, kralen, lijm en andere materialen bij de hand hebt, zodat kinderen schelpenkunst en kettingen kunnen maken. Dit kan een leuke en creatieve manier zijn om strandflair aan een gewone dag toe te voegen.

Maak een zandhandafdruk

Breng het strand naar je toe door een handafdruk van zand te maken. Dit is een leuk en gemakkelijk strandvaartuig voor kinderen van alle leeftijden. Maak eenvoudig een handafdruk in lijm en strooi er vervolgens veel zand overheen. Laat het drogen en schud het overtollige materiaal eraf.

Maak een strand in een pot

strand in een potje knutselen met zand en schelpen
strand in een potje knutselen met zand en schelpen

Je kunt je eigen strand maken om mee naar huis te nemen, of je nu een stranddag op school doet of daadwerkelijk naar het strand gaat. Pak een schone inmaakpot en vul deze met lagen zand, schelpen en stenen. Het is een leuke zintuiglijke activiteit voor iedereen.

Voeg een waterballonworp

Vul op het strand of buiten op school veel waterballonnen met water en gooi ze om de beurt naar een doel. Dit kan een leuke manier zijn om hand-oogcoördinatie te oefenen en een geweldige tijd te hebben.

Maak herinneringen met leuke dingen om te doen op het strand

Het strand is een spannende plek voor kinderen van alle leeftijden. Of je nu een strandfeest houdt voor iemands verjaardag of gewoon samen familieherinneringen creëert, er zijn veel leuke strandactiviteiten voor kinderen.

Aanbevolen: