21 redenen waarom uw peuter de beste vriend is die u ooit zult hebben

Inhoudsopgave:

21 redenen waarom uw peuter de beste vriend is die u ooit zult hebben
21 redenen waarom uw peuter de beste vriend is die u ooit zult hebben
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Ondanks de vele slapeloze nachten en talloze frustraties die gepaard gaan met het ouderschap, zou je peuter heel goed de beste vriend kunnen zijn die je ooit in je leven zult hebben. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je dit vluchtige vriendschapsverzoek zou moeten accepteren en alle tijd zou moeten besteden aan het opbouwen van een band met je biologische vriend!

Hun triomfen zijn jouw triomfen

Afbeelding
Afbeelding

Nooit zul je trotser zijn dan wanneer je peuter in het potje plast of voor de eerste keer de overkant van het zwembad ha alt. Elke primeur die ze hebben, is ook een primeur voor jou. Deze momenten zullen belangrijker zijn dan de avonturen die je op de universiteit beleefde of de boeken die je deze maand las. Deze triomfen worden gedeeld -- en ze zijn magisch.

Ze veranderen elke paar dagen in een nieuw persoon

Afbeelding
Afbeelding

Peuters zijn voortdurend bezig met hun omgeving, leren en groeien uit tot kleine mensen. Als je knippert, mis je het, maar als je deze versie van je kleine maatje niet leuk vindt, wacht dan een paar dagen en je meester van meltdowns zal veranderen in een lieve en gekke sidekick die je zo veel aan jezelf of je vrienden doet denken. wederhelft. Dat is nogal moeilijk te verslaan!

Hun knuffels zullen je doen smelten

Afbeelding
Afbeelding

Wist je dat je acht knuffels per dag nodig hebt voor mentale stabiliteit en twaalf knuffels per dag om uit te groeien tot een beter mens? Gelukkig wil je peuter dat je de BESTE persoon ooit bent, dus je kunt elke dag een eindeloze voorraad zoete omhelzingen verwachten. Het wordt echt niet veel geruststellender en verkwikkender dan wanneer je een liefdevolle knuffel krijgt van je speciale kleine persoon.

Alles is een feest

Afbeelding
Afbeelding

We hebben ons speelgoed opgehaald. JAAA! We aten diner. JAAA! Het is badtijd. JAAA! Nooit heb ik meer gejuich gehoord over zulke simpele dingen. Peuters zijn het beste in het opvrolijken van geesten, omdat het vrolijke kleine mensen zijn. Het is moeilijk om blauw te zijn als de grootste cheerleaders van het leven elke dag om je heen zijn!

Ze kunnen de beste helpers zijn

Afbeelding
Afbeelding

Een van de belangrijkste concepten bij lesgeven in Montessori-stijl is het geven van praktische levenslessen aan uw kinderen. Dit betekent meedoen aan de huishoudelijke taken.

De afwas doen, rommel opruimen, de hond voeren en zijn kleren opbergen zijn niet alleen nuttige dingen die ze moeten weten, maar dit zijn ook taken die jij niet langer hoeft te doen! Zet je kleine helper aan het werk en maak van de ervaring een spel. Je zult er misschien versteld van staan hoe leuk huishoudelijk werk is als je een peuter hebt die je helpt!

Ze inspireren je om een beter mens te zijn

Afbeelding
Afbeelding

Ook al zet je kleine man of kleine dame je misschien op een voetstuk, hij of zij helpt je ook om een beter mens te zijn. Wanneer u op het punt staat een woede-uitbarsting achter het stuur te krijgen, herinnert het kind in het autostoeltje u eraan uw woede te bedwingen. Wanneer je hem of haar vergezelt naar een speelafspraak, is het eraan herinneren dat hij of zij iets moet delen net zo goed een herinnering aan jezelf om genereuzer te zijn.

Ze denken dat je mooi bent, van binnen en van buiten

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks wat Instagram je misschien doet geloven, is ouder zijn een rommelige boel, vooral met een peuter op sleeptouw. Als je in de spiegel kijkt, kan het soms moeilijk zijn om de persoon te herkennen die je bent geworden. Gelukkig is je peuter er altijd om je eraan te herinneren dat je de perfecte versie van jezelf bent en dat jouw aanwezigheid het enige is dat telt in hun ogen.

Ze laten het lijken alsof je niet tegen jezelf praat

Afbeelding
Afbeelding

Als iemand wiens kind pas bijna drie jaar begon te praten, waren de meeste van mijn gesprekken eenzijdig, maar als iemand die tegen zichzelf praat als er niemand in de buurt is, is het fijn om er wat minder gek uit te zien! Beste vrienden brengen de meeste tijd samen door omdat ze van elkaars gezelschap genieten.

Hoewel je het misschien niet altijd leuk vindt om een potjespartner te hebben, is het fijn om altijd een winkelmaatje te hebben, een vriend om mee rond te hangen op vrijdagavond, en iemand met wie je over je dag kunt praten!

Ze hebben altijd zaterdagavondkoorts

Afbeelding
Afbeelding

Zet het volume van vrijwel elk nummer hoger (tot een redelijk niveau natuurlijk) en je zult versteld staan van de bewegingen die je kleine tweejarige kan uithalen. Van het in de lucht gooien van hun kleine handjes tot rondspringen alsof het ze niets kan schelen, je zult nooit meer plezier hebben dan met je peuter op de maat dansen.

Ze zijn bereid om bijna alles te proberen

Afbeelding
Afbeelding

Voor een jong kind is alles in de wereld spannend en nieuw. Ze weten niet beter en het is aan jou om hun smaak op het gebied van muziek, sport en allerlei andere activiteiten te helpen ontwikkelen.

Gefascineerd door bloemen? Je peuter krijgt ook groene vingers. Meer geïnteresseerd in culinaire hoogstandjes? Je peuter wordt je enthousiaste kleine souschef.

Ze vertellen het zoals het is

Afbeelding
Afbeelding

Goede vrienden vertellen je wat je wilt horen. Goede vrienden trekken de pleister eraf en delen de eerlijke waarheid, hoe lelijk deze ook is.

Als een peuter iets zegt, kun je er absoluut zeker van zijn dat het de waarheid is. Weet je niet zeker wat je moet denken van die nieuwe jurk in het winkelcentrum? Vraag het aan je driejarige en hij of zij zal je vertellen of het vreselijk is. Er worden geen klappen uitgedeeld.

Ze zijn jouw grootste fan

Afbeelding
Afbeelding

Behalve je honden is er niemand op deze wereld die meer opgewonden raakt als hij je ziet dan je peuter! Zelfs als je ze een uur eerder zag en ze een dutje deden, lijkt de spanning nooit te verdwijnen.

Je bent, zonder enige twijfel, de allerbeste persoon in de hele wijde wereld voor hen. Het ongelooflijke gevoel dat je na een lange dag thuiskomt en wordt begroet door een peuter die met de armen in de lucht rent en schreeuwt: "Mama!" of "Papa!" kan gewoon niet worden geëvenaard.

Ze denken dat je hilarisch bent

Afbeelding
Afbeelding

Kietelgevechten. Frambozen blazen. Dierengeluiden maken. Verstopt achter de badkamerdeur, om vervolgens met een expressief "boe!" Zowat alles wat u doet, kan het meest explosieve gegiechel bij uw kleintje teweegbrengen. En er is niets zo therapeutisch als het ongecontroleerd horen lachen van een tweejarige.

Handige hack

Wil je je peuter aan het lachen maken? Bananengrappen, kippengrappen en piratenwoordspelingen zijn allemaal geweldige manieren om te lachen! Ga je gang, probeer ze uit!

Ze zijn ook behoorlijk grappig

Afbeelding
Afbeelding

De allerbeste cabaretiers ter wereld, van Jerry Seinfeld tot Amy Schumer, hebben er jaren over nodig om hun vak onder de knie te krijgen. Toch heeft je peuter een manier om buiklachen op te wekken door simpelweg zichzelf te zijn.

Ze helpen je groeien

Afbeelding
Afbeelding

De beste vriendschappen zijn vriendschappen waarin je van elkaar leert. Hoewel ouders misschien het gevoel hebben dat zij degenen zijn die hun kinderen leren (kruipen, lopen en praten), willen peuters hun ouders net zo graag leren over geduld, eerlijkheid en wat het betekent om plezier te hebben. Het is een mooi geven en nemen.

Ze leven elk moment alsof het hun laatste is

Afbeelding
Afbeelding

Andere vrienden kunnen in het verleden blijven hangen of geobsedeerd raken door de toekomst. Met kleine kinderen is dat niet zo. Ze leven graag in het hier en nu, volledig gefocust op wat er op dat moment voor hen ligt.

Als je bij je peuter bent, kun je je huidige zorgen en de zorgen over wat nog gaat komen loslaten. Geniet nu gewoon van die glimlachen en kusjes.

Ze zijn een handige zondebok

Afbeelding
Afbeelding

Bent u ooit vastgelopen op een ongemakkelijke of saaie sociale bijeenkomst en wenste u dat u gewoon naar huis kon gaan en een elastische broek en pantoffels kon aantrekken? Je peuter kan je uit vrijwel elke situatie helpen.

Het is al ver voorbij Timmy's bedtijd. Kleine Sally voelt zich niet zo lekker. Erica moet naar haar Gymboree-les. Ik heb een leuke tijd gehad, maar sorry, ik moet gaan!

Ze houden je in vorm

Afbeelding
Afbeelding

Net zoals je kleintje je laat genieten van nog een koekje of nog een portie aardappelpuree, zorgen ze er ook voor dat je voldoende mogelijkheden hebt om die extra calorieën te verbranden. Het energieniveau van een typische peuter kan niet worden geëvenaard. Tussen het achtervolgen en ronddragen van ze door, kun je je lidmaatschap van de sportschool weggooien.

Ze zijn aan het siësta

Afbeelding
Afbeelding

Peuters kunnen vermoeiend zijn, maar gelukkig nemen ze graag de tijd om 's middags opnieuw op te starten. Dit is geweldig voor de moeders en vaders die liever rusten dan zich verzamelen. Die twee uur zijn het perfecte middaguitstel om op adem te komen. Welke andere vriend kan je dat dagelijks bieden?

Ze helpen je je angsten te overwinnen

Afbeelding
Afbeelding

De tijd dat er angst voor spinnen bestond, is al lang voorbij. Hypochondrie is definitief de deur uit. En angst voor spreken in het openbaar, poef! Niet meer. Ouder zijn betekent voor alle dingen zorgen, ondanks je gevoelens daarover.

Beter nog, bereid je voor op een heleboel dingen die je niet had verwacht en die je ook niet wilde aanraken. Mijn laatste: een levende duizendpoot die in mijn hand wordt geplaatst terwijl ik aan het bellen ben. Ouders zijn niet voor niets overlevenden. Hun peuters testen ze.

Ze plaatsen dingen in perspectief

Afbeelding
Afbeelding

Er wordt gezegd dat het enige dat je leven onherroepelijk veel meer zal veranderen dan welke andere belangrijke mijlpaal dan ook – meer dan trouwen, je eerste huis kopen of je eerste baan krijgen – ouder worden. Je kind wordt jouw wereld en jouw alles. De eerste paar maanden gaan voorbij in een waas van vuile luiers en slapeloze nachten, maar als ze peuters worden, komt de magie pas echt.

Niets anders doet er toe. Ze geven je betekenis, doel en richting. Ze helpen je beter te zien wat het belangrijkst is en zorgen ervoor dat je de kleine dingen los kunt laten. En dat is het grootste geschenk dat je beste vriend je kan geven.

Onze peuters leren ons ons beste leven te leiden

Afbeelding
Afbeelding

Voor kinderen is het gemakkelijk om de tijd te doden door door de feeds van sociale media te swipen. Bij peuters is er geen tijd voor technologie. Onze kinderen dwingen ons om in het moment te leven en dat doet ertoe. Het is hoe herinneringen worden gemaakt en hoe banden worden opgebouwd.

Zorg ervoor dat je elk moment geniet zolang je kunt; voor je het weet, wordt je ingebouwde beste vriend een groot kind en vindt hij je misschien niet zo cool.

Aanbevolen: