21 Carrières Werken met kinderen om uw doel te bereiken

Inhoudsopgave:

21 Carrières Werken met kinderen om uw doel te bereiken
21 Carrières Werken met kinderen om uw doel te bereiken
Anonim
Arts die peuterjongen onderzoekt met een stethoscoop
Arts die peuterjongen onderzoekt met een stethoscoop

Als je het leuk vindt om met kinderen te werken en een carrière wilt nastreven waarin je precies dat kunt doen, zul je aangenaam verrast zijn als je hoort dat er veel carrièremogelijkheden zijn die je kunt overwegen. Sommige vereisen een universitair diploma en/of een graduate school, terwijl andere geen uitgebreide onderwijsvereisten hebben. De onderstaande vacatures hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal betrekking op het werken met kinderen.

Goedbetaalde carrières die met kinderen werken

Een aantal van de bestbetaalde carrières waarbij je met kinderen werkt, bevinden zich in de gezondheidszorg of de onderwijsadministratie. Ontdek enkele van de best betalende opties.

Kinderarts

Kinderartsen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in de zorg voor kinderen. Sommigen zijn eerstelijnsartsen die goede kinderzorg bieden en een verscheidenheid aan ziekten diagnosticeren en behandelen. Sommige zijn gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. Kinderoncologen werken bijvoorbeeld met kinderen bij wie kanker is vastgesteld. De weg om kinderarts te worden is lang, maar het werk kan voldoening geven en de moeite waard zijn. Het gemiddelde loon voor kinderartsen is meer dan $ 200.000 per jaar.

Kinderverpleegkundige

Als je het idee leuk vindt om in de gezondheidszorg te werken, maar na je studie niet naar de medische school wilt, is het nastreven van een carrière als kinderverpleegkundige een goed carrièrepad om te overwegen. Kinderverpleegkundigen kunnen in elke omgeving werken waar gezondheidszorg aan kinderen wordt verleend. Sommigen werken samen met kinderartsen in medische praktijken of klinieken, terwijl anderen de kinderafdeling van een ziekenhuis bemannen. Het gemiddelde salaris van een kinderverpleegkundige bedraagt ongeveer $ 74.000 per jaar.

Spraak-taalpatholoog

Spraaktaalpathologen zijn medische professionals die mensen helpen communicatieproblemen te overwinnen. Veel logopedisten zijn gespecialiseerd in het werken met kinderen, hoewel sommige met kinderen en volwassenen werken. Ze gebruiken beoordelingen om te bepalen welke behandelingen het meest effectief zijn voor hun cliënten, en werken met hen samen om hun vermogen om te communiceren via spraak en aanverwante problemen te verbeteren. Het gemiddelde loon voor logopedisten bedraagt meer dan $90.000 per jaar.

Kinderpsycholoog

Kinderpsychologen zijn professionals in de geestelijke gezondheidszorg die werken met kinderen die ondersteuning nodig hebben bij psychische problemen; gedragsproblemen; of uitdagingen bij het omgaan met angst, stress of omstandigheden waarmee ze op school, thuis of binnen hun gezin worden geconfronteerd. Ze bieden diagnostische diensten, advies en behandeling. Werken als kinderpsycholoog vereist een doctoraat (ofwel een Ph. D. of een Psy. D-referentie). Gemiddeld verdienen kinderpsychologen meer dan €80.000 per jaar.

Familietherapeut

Gezinstherapeuten bieden geestelijke gezondheidszorgadvies aan gezinnen. Ze werken vaak met kinderen en hun ouders of met groepen broers en zussen. Ze richten zich op het helpen van cliënten bij het overwinnen van uitdagingen of problemen die verband houden met familierelaties. Voor dit soort werk zijn een masterdiploma en een licentie als therapeut vereist. Sommige gezinstherapeuten werken voor centra voor geestelijke gezondheidszorg, terwijl andere in een privépraktijk werken. Het gemiddelde loon voor gezinstherapeuten bedraagt iets meer dan $ 51.000 per jaar.

Schooldirecteur

Portret van mannelijke leraar met armen gevouwen in schoolgang
Portret van mannelijke leraar met armen gevouwen in schoolgang

Schooldirecteuren zorgen voor administratief beheer en leiderschap in onderwijsinstellingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Veel van de taken van een directeur zijn van administratieve of leidinggevende aard, maar hij heeft ook regelmatig contact met de studenten die op hun school zijn ingeschreven, en met de families van hun studenten. Ze huren leraren en ander schoolpersoneel in en zorgen ervoor dat het schoolbeleid wordt gevolgd. De gemiddelde vergoeding voor schooldirecteuren bedraagt meer dan $110.000 per jaar.

Schoolgebaseerde carrières die met kinderen werken

Werken als directeur is niet de enige baan op school die je kunt overwegen als je het leuk vindt om met kinderen te werken. De meeste directeuren hebben ervaring in een of meer van de volgende banen voordat ze worden aangenomen om toezicht te houden op een school.

Leraar kleuterschool/basisschool

Leraren in de kleuter- en basisschool werken met leerlingen tijdens de eerste jaren van hun academische carrière. Zij zijn verantwoordelijk voor het helpen van leerlingen bij het onder de knie krijgen van fundamentele vaardigheden zoals lezen en rekenen, samen met andere bij hun leeftijd passende onderwerpen die hen zullen helpen succes te boeken tijdens hun verdere onderwijsloopbaan. Leraren moeten aan specifieke onderwijseisen voldoen. Het gemiddelde loon voor kleuter- en basisleraren bedraagt ongeveer $60.000 per jaar.

Lerarenassistent

Veel scholen hebben lerarenassistenten in dienst, ook wel paraprofessionals of lerarenassistenten genoemd, om in klaslokalen met leraren te werken. Hoewel leraren moeten voldoen aan de eisen op het gebied van onderwijs en licentiestatus, doen lerarenassistenten dat niet. Ze helpen leraren de aanwezigheid bij te houden, de activiteiten van leerlingen te monitoren, te versterken wat er in de klas wordt onderwezen, materialen voor te bereiden die in lessen en activiteiten worden gebruikt, en andere taken uit te voeren die verband houden met klasmanagement. Het gemiddelde loon voor assistenten van leraren is meer dan $ 26.000 per jaar.

Schooladviseur

Werken als schoolbegeleider is een geweldige manier om een positieve impact te hebben op de levens van kinderen en tegelijkertijd een comfortabel inkomen te verdienen. Schooladviseurs ondersteunen studenten met hun academische, sociale en emotionele ontwikkelingsbehoeften. Ze werken samen met leraren en schoolbestuurders en verwijzen indien nodig ook door naar specialisten of diensten van buitenaf. Werken op dit gebied vereist een masterdiploma in schoolbegeleiding. Het gemiddelde loon voor schooladviseurs bedraagt ongeveer $ 58.000 per jaar.

Carrières voor de ontwikkeling van kinderen om te overwegen

Als je het leuk vindt om kinderen te helpen hun potentieel te bereiken, overweeg dan om een carrière in de ontwikkeling van kinderen na te streven. Ontdek enkele van de meest populaire carrières op dit brede vakgebied.

Directeur Kinderopvang

Als je je leidinggevende vaardigheden wilt combineren met je liefde voor kinderen, overweeg dan om als directeur kinderopvang te gaan werken. Bij dit soort werk gaat het om het beheren van een kinderopvangcentrum, zoals een kleuterschool of kinderdagverblijf. In deze rol houdt u toezicht op alle aspecten van de faciliteit en kinderopvangactiviteiten, inclusief het aannemen en trainen van medewerkers en de interactie met jonge kinderen en hun gezinnen. Het gemiddelde loon voor directeuren kinderopvang bedraagt ongeveer $ 43.000 per jaar.

kleuterleraar

Leraar met een groep kleuters in een kinderdagverblijf
Leraar met een groep kleuters in een kinderdagverblijf

Voorschoolse leerkrachten bieden praktische zorg en onderwijs aan zeer jonge kinderen. Ze werken over het algemeen met peuters en jongeren tot vier jaar oud, wat de groep kinderen vertegenwoordigt die te jong zijn om naar de kleuterschool te gaan. Sommigen werken binnen scholen die ook programma's voor hogere niveaus hebben, terwijl anderen werken voor voorschoolse organisaties. Voor dit soort werk is doorgaans een associate degree vereist. Leraren in het kleuteronderwijs verdienen ongeveer $30.000 per jaar.

Kinderopvangmedewerker

Werken in een kindercentrum is een andere optie voor mensen die houden van het idee om in hun dagelijkse werk rechtstreeks met kinderen om te gaan. Kinderopvangmedewerkers zijn werkzaam in kinderdagverblijven. Hun focus ligt op het kijken, verzorgen en spelen met de jonge kinderen die onder hun hoede zijn. Ze plannen, organiseren en houden vaak toezicht op activiteiten voor de kinderen. Het gemiddelde uurloon voor werknemers in de kinderopvang bedraagt iets meer dan $10,00 per uur, wat neerkomt op iets minder dan $21.000 per jaar.

Gemeenschapsgerichte banen die met kinderen werken

Veel gemeenschapsorganisaties en programma's richten zich op het verlenen van diensten aan kinderen. Als het je leuk lijkt om in je carrière met kinderen te werken, vind je banen in de gemeenschap, zoals de onderstaande, wellicht aantrekkelijk.

Kinderbibliothecaris

Veel openbare bibliotheken huren kinderbibliothecarissen in die gespecialiseerd zijn in kinderboeken. Zij houden toezicht op de collectie kinderliteratuur van de faciliteit en beheren op alfabetisering gebaseerde programma's voor kinderen. Ze werken vaak met schoolgroepen die de bibliotheekfaciliteiten bezoeken, verhalen voor jonge kinderen en hun verzorgers organiseren of leiden, en andere evenementen en activiteiten plannen die interessant zijn voor jonge lezers. Het gemiddelde salaris voor kinderbibliothecarissen is ongeveer $ 46.000 per jaar.

Kinderadvocaat

Verdrietig meisje staat met een beer in een advocatenkantoor
Verdrietig meisje staat met een beer in een advocatenkantoor

Kinderadvocaten zijn maatschappelijk werkers die werken met kinderen die in het pleegzorgsysteem zitten. Zij richten zich erop ervoor te zorgen dat de jongeren die zij moeten helpen veilig zijn en de juiste zorg en onderdak krijgen. Ze werken met kinderen in moeilijke situaties, plaatsen ze vaak bij pleeg- en/of adoptiegezinnen en zorgen er vervolgens voor dat aan de behoeften van de kinderen wordt voldaan. Het gemiddelde loon voor een kinderadvocaat bedraagt ongeveer $39.000 per jaar.

Jeugdrechter

Ook jeugdstrafrechtambtenaren, ook wel jeugdstrafrechtsfunctionarissen genoemd, werken met kinderen die in het jeugdstrafrecht terecht zijn gekomen als gevolg van crimineel of delinquent gedrag. Meestal werken jeugdrechtsambtenaren met jeugdige delinquenten die in beveiligde faciliteiten worden geplaatst. Deze centra richten zich grotendeels op het werken met kinderen om de hulp te krijgen die ze nodig hebben om recidive te voorkomen. Het gemiddelde loon voor jeugdrechtsambtenaren bedraagt ongeveer $42.000 per jaar.

Jeugdadviseurs

Jeugdrechtsvoorzieningen hebben ook maatschappelijk werkers en andere professionals in de geestelijke gezondheidszorg in dienst om als jeugdadviseurs te werken. Hun rol is het bieden van adviesdiensten en emotionele steun aan de kinderen die zich in de instelling bevinden, om hen te helpen omgaan met moeilijkheden in hun leven die mogelijk hebben geleid tot hun plaatsing in een dergelijke instelling. Sommigen werken ook met jeugdige delinquenten na hun vrijlating. Het gemiddelde jaarsalaris voor jeugdadviseurs bedraagt ongeveer $ 49.000.

Meer carrières die met kinderen werken

Niet alle carrières met kinderen vinden plaats in de gezondheidszorg, het onderwijs of in de gemeenschap. Er zijn nog een aantal andere interessante opties om te overwegen.

Museumdocent

Musea hebben museumdocenten in dienst om educatieve programma's te organiseren en excursies te coördineren voor schoolklassen, jeugdgroepen en andere organisaties. Dit soort werk vereist een combinatie van vaardigheden op het gebied van evenementenplanning en het vermogen om jongeren effectief op te leiden. Museumdocenten zijn verantwoordelijk voor het bieden van leuke en inspirerende ervaringen aan bezoekers, waardoor ze meer te weten komen over de collecties van het museum. Het gemiddelde loon voor museumdocenten bedraagt ongeveer $ 40.000 per jaar.

Jeugdpastor

Als je een religieus persoon bent met een passie voor het werken met kinderen, overweeg dan een carrière als jeugdpastor na te streven. Jeugdpastors bieden ondersteuning voor de geestelijke behoeften en opvoeding van jongeren die lid zijn van de kerken waarvoor zij werken. Zij leiden de kinderbediening binnen kerken, wat doorgaans het geven van bijbelstudielessen aan kinderen en het leiden van jeugdgroepen en -activiteiten omvat. Het gemiddelde jaarsalaris voor een jeugdpastor is ongeveer $ 49.000 per jaar.

Dansinstructeur

Balletschoolklas
Balletschoolklas

Als je een passie hebt voor dans en je liefde voor deze kunstvorm wilt delen, overweeg dan om dansinstructeur te worden, ook wel dansleraar genoemd. Professionele dansinstructeurs werken meestal voor dansstudio's of kunstorganisaties, waar ze overdag danslessen geven aan kleuters en in de middag- of avonduren aan schoolgaande kinderen. Het gemiddelde loon voor dansleraren bedraagt ongeveer $ 42.000 per jaar.

Muziekleraar

Als je een getalenteerde muzikant bent die graag met kinderen werkt, overweeg dan om als muziekleraar te gaan werken. Om muziekles te geven op een basisschool heb je een onderwijsdiploma en een onderwijscertificaat nodig, maar niet voor alle banen in het muziekonderwijs zijn deze kwalificaties vereist. Jeugdorkesten en kunstorganisaties hebben bijvoorbeeld vaak mensen in dienst om muzieklessen te geven. Je zou zelfs muzieklessen kunnen aanbieden als zelfstandige eigenaar van een klein bedrijf. Het gemiddelde loon voor muziekleraren bedraagt ongeveer $ 44.000 per jaar.

Privé oppas

Werken als privé-oppas is een lonende baan voor mensen die het leuk vinden om thuiszorg te bieden aan een kind of een groep broers en zussen. Nannies zorgen voor kinderen bij gezinnen die hulp nodig hebben bij de kinderopvang. Sommigen bieden inwonende zorgdiensten, terwijl anderen op specifieke uren werken, bijvoorbeeld wanneer een of beide ouders werken of anderszins bezig zijn. Het gemiddelde uurloon voor kindermeisjes is iets meer dan $ 15 per uur. Het loon is hoger in huishoudens met meerdere kinderen.

Vele opties voor het werken met kinderen

Dit zijn slechts enkele van de vele soorten carrières waarbij je met kinderen werkt. Of u nu net aan uw professionele carrière begint, of erover denkt een carrièreswitch te maken, er zijn veel opties waarmee u uw passie voor het helpen van kinderen kunt combineren met de praktische kwestie van geld verdienen.

Aanbevolen: