6 rustige strategieën voor kinderen die echt werken

Inhoudsopgave:

6 rustige strategieën voor kinderen die echt werken
6 rustige strategieën voor kinderen die echt werken
Anonim

Deze eenvoudige kalmerende activiteiten doen wonderen als kinderen van streek zijn.

Moeder troost haar kind
Moeder troost haar kind

Dagelijkse angst en stress treffen niet alleen volwassenen, maar ook kinderen en peuters. Het kan een uitdaging zijn om te weten wat je moet doen als onze kinderen zichzelf niet kunnen kalmeren nadat ze van streek zijn geraakt, maar er zijn enkele eenvoudige en effectieve kalmeringsstrategieën voor kinderen die je kunt proberen. Help kinderen hun kalmte terug te vinden en meer controle te krijgen met deze eenvoudige activiteiten.

Effectieve kalmeringsstrategieën voor kinderen

Terwijl je op internet rondsnuffelt, zul je honderden technieken en activiteiten vinden om je kinderen te kalmeren. Het probleem is dat het waarschijnlijk niet werkt als je je peuter of jonge kind vertelt dat ze moeten ‘ademen’ of ‘mediteren’ totdat ze een volwassener punt in het leven hebben bereikt. Afhankelijk van hun zintuiglijke drempel kunnen stevige knuffels en muziek hen ook meer van streek maken.

In veel situaties kun je je kinderen helpen kalmeren door deze drie dingen te doen:

  • Verwijder de trekker
  • Help ze zich gehoord te voelen
  • Gebruik een beweging om hun aandacht te verleggen

Hoewel de eerste stap voor zichzelf spreekt, kan het iets moeilijker zijn om te weten hoe je deze twee andere dingen kunt laten gebeuren. Deze door ouders goedgekeurde methoden kunnen helpen. Probeer deze eenvoudige kalmerende technieken en activiteiten voor kinderen om ze terug te brengen naar hun gebruikelijke, gelukkige zelf.

Actief luisteren implementeren

Deze kalmerende strategie voor kinderen duurt slechts een paar stappen.

1. Nadat u de trigger heeft verwijderd of uw kind naar een andere locatie heeft verplaatst, moet u hem laten weten dat u herkent dat hij van streek is. Ga dus op je knieën zitten om jezelf op ooghoogte te positioneren. Maak direct oogcontact, erken hun gevoelens en informeer naar het probleem.

" Ik begrijp dat je van streek bent, en dat maakt me verdrietig. Waarom voel je je zo? Ben je boos dat ________ is gebeurd?"

Snelle tip

Als ze aan het blubberen zijn, neem dan de tijd om wat regenboogademhaling te doen. Vraag ze niet om mee te doen, doe gewoon zelf de ademhalingstechnieken. Kinderen zijn berucht om het nabootsen van gedrag. Alleen al als je ziet dat je deze kalmerende techniek toepast, zullen ze ook langzaam gaan ademen.

2. Als ze eenmaal wat kalmte hebben hervonden, erken dan hun gevoelens en vraag hen opnieuw naar de reden achter hun uitbarsting. Laat ze vervolgens hun gevoelens volledig uitleggen. Knik en houd tijdens het gesprek oogcontact.

3. Als ze klaar zijn met nadenken, geef dan een constructieve oplossing of een keuze. Als ze bijvoorbeeld een koekje willen voor het eten, wat uiteraard niet zal gebeuren, zorg dan voor een oplossing waar jullie beiden tevreden mee zijn.

" Ik begrijp dat je een koekje wilt, maar we kunnen pas na het eten snoep krijgen. Als je honger hebt, kun je in plaats daarvan een kaasstengel of wat zoete Griekse yoghurt nemen. Welke zou jij liever hebben?"

Dit laat hen weten dat er naar hen is geluisterd, het geeft hen enige macht in de situatie en het lost hun probleem van honger op.

Speel een dierenspel

Klein meisje klimmen op rotsen
Klein meisje klimmen op rotsen

Kalmerende activiteiten voor kinderen kunnen voor wat plezier zorgen en tegelijkertijd de spanning verlichten. Bijna iedereen herinnert zich dat hij als kind een krabwandeling, kikkerhoppen, ezeltrappen en berencrawls maakte. Waarom blijft deze herinnering levendig in onze gedachten hangen, maar lijken s alto’s en radslagen een ver verwijderd idee?

Eén reden is dat deze ogenschijnlijk dwaze bewegingen bewezen kalmerende technieken zijn. Auteur en pleitbezorger voor autisme Dyan Robeson legt uit: ‘Met dierenwandelingen krijgen kinderen kalmerende, diepe druk op hun gewrichten en ledematen, wordt hun evenwichtsgevoel versterkt en wordt het lichaamsbewustzijn ontwikkeld."

Als je kleintje van streek is, vraag hem dan naar welk dier hij zich op dat moment voelt. Zijn ze zo boos als een brullende beer? Zijn ze gefrustreerd als een ezel? Zijn ze ongelukkig als een krab die alleen maar heen en weer kan bewegen en niet vooruit? Laat ze deze bewegingen nadoen. Deze kalmerende strategie leidt hun geest af van het probleem en concentreert deze op een activiteit die zij wel kunnen beheersen.

Laat ze friemelen

Het bezig houden van de handen van een kind stimuleert ook de geest. Volgens informatie van het Flushing Hospital Medical Center helpt fidget-speelgoed kinderen en volwassenen met 'het vrijgeven van rusteloze energie'. De wetenschap ondersteunt het idee dat dit speelgoed helpt bij het kalmeren, concentreren en zelfs luisteren. Dit maakt ze tot een fantastisch hulpmiddel om een boos kind te kalmeren.

Het beste van alles is dat dit kalmerende speelgoed voor kinderen de afgelopen jaren behoorlijk populair is geworden, waardoor ze op de meeste locaties gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Het hebben van een drukke tas gevuld met dit zintuiglijke speelgoed kan een geweldige kalmerende activiteit voor kinderen zijn en kan een frustrerend scenario snel verhelpen.

Focus hun energie op hun handen

Wist je dat diepedruktherapie een andere bewezen methode is om angst en spanning te verminderen? Helaas is knuffelen niet altijd welkom op momenten van stress, maar als de persoon zelf druk uitoefent, kan dit hetzelfde gunstige effect hebben.

Als uw kind van streek of angstig is, kunt u het leed en de frustratie in zijn of haar handen leggen. We houden van deze eenvoudige kalmerende oefeningen voor kinderen:

  • Fist Squeeze:Vraag uw kind om zo hard mogelijk in de linkervuist te knijpen, laat dan los en herhaal. Hoewel het misschien raar lijkt, controleert deze specifieke actie feitelijk de terugtrekkingsemoties, zoals angst en angst.
  • Palm Push: Laat uw kind zijn handpalmen tegen elkaar plaatsen, alsof hij aan het bidden is, en zo hard mogelijk tegen elkaar duwen. Houd deze positie 10 seconden vast, laat los en herhaal. Druk uitoefenen op bepaalde plekken in de handpalm van een persoon kan ook stress en angst verminderen.
  • Drukpunt: Het Union Valley Point, het drukpunt in de ruimte tussen duim en wijsvinger, is een acupunctuurpunt dat wordt gebruikt om stress te verminderen. Laat uw kind eenvoudig gedurende tien seconden stevig in de band knijpen met de andere hand.

Krijg wat zon

Zonneschijn is een natuurlijke stressverminderaar. Als uw kind een meltdown heeft, breng hem dan naar buiten en in de frisse lucht. Om het meeste uit deze eenvoudige kalmerende oefening te halen, zoek je groene of blauwe ruimtes - parken, meren, oceanen, bossen of tuinen.

Beter nog, ga wandelen of joggen door deze ruimtes. De combinatie van zonneschijn en lichaamsbeweging zal stress verminderen, het humeur verbeteren en zelfs hun interacties met anderen verbeteren.

Verklein hun ruimte

Klein meisje leesboek in haar kamer
Klein meisje leesboek in haar kamer

De wereld kan een grote en overweldigende plek zijn. Soms hebben kinderen gewoon een rustige plek nodig om zich terug te trekken die als hun eigen plek voelt. Een kalmerende tent is een spectaculair hulpmiddel voor het verwijderen van de verschillende prikkels die sensorische problemen veroorzaken. Jouw doel: het comfortabel, gezellig en veilig maken. Dit betekent dat je een tent, een kussen voor de basis (zoals een hondenmand) en een paar kussens moet kopen.

Als het eenmaal is opgezet, laat ze dan weten dat dit hun ruimte is om zich terug te trekken als ze zich angstig, gestrest of verdrietig voelen. Ouders kunnen de ruimte gastvrijer maken door gezellig samen te slapen voor verha altjes voor het slapengaan in de tent. Omdat het echter hun veilige ruimte is, moet u altijd vragen om binnen te komen. Dit kan ervoor zorgen dat ze zich ter plekke veilig voelen. Wanneer er zich dan stressvolle momenten voordoen, vraag uw kind dan of hij een pauze wil nemen in zijn rustgevende tent.

Snelle tip

Als je geen ruimte hebt voor een tent, kunnen ouders hun kind ook in het midden van een klein maar stevig dekentje laten liggen. Elke ouder houdt zich stevig vast aan twee hoeken. Ze zullen hun kind dan heen en weer zwaaien. Dit is een geweldige kalmerende activiteit voor kinderen die ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor kinderen met speciale behoeften.

Probeer verschillende kalmerende technieken voor kinderen om te ontdekken wat werkt

Elke persoon op deze wereld is uniek. Wat dit betekent is dat wat de één rustgevend vindt, de ander kan stimuleren. Als een van deze kalmeringsstrategieën voor kinderen niet werkt, probeer dan een andere. Experimenteer totdat u vindt wat het beste is voor uw kind. Onthoud ook dat het belangrijk is om uw kind eerst uit de situatie te halen die de uitbarsting veroorzaakte, voordat u hem probeert te kalmeren.

Net zoals je een rustige ruimte nodig hebt om vergelijkingen te leren lezen of op te lossen, moeten kinderen leren hoe ze hun emoties zelf kunnen reguleren voordat ze deze in een moment van stress kunnen overwinnen. Bedenk ten slotte dat elke ervaring die uw kind opdoet, nieuw voor hem of haar is. Ze proberen de oorzaak en het gevolg van verschillende scenario's te begrijpen, en dat kost ook tijd. Wees geduldig met ze en weet dat ze er op hun eigen tijd zullen komen.

Aanbevolen: