16 beste rum om van te nippen of te mixen

Inhoudsopgave:

16 beste rum om van te nippen of te mixen
16 beste rum om van te nippen of te mixen
Anonim
Barman giet rum
Barman giet rum

Het vinden van de beste rum is vaak een kwestie van smaak, omdat er een aantal verschillende soorten en stijlen rum zijn. De rum varieert van funky Braziliaanse cachaça, gebruikt om een klassieke caipirinha te maken, tot rijke, melasseachtige donkere rum, perfect om van te drinken. Of je nu van je rum in een tiki-drankje houdt of er de voorkeur aan geeft om hem rechtop of met ijs te drinken, je hebt keuze te over met alle heerlijke rum die beschikbaar is.

De beste rum ontdekken

Rum wordt geassocieerd met tropische vakanties, leuke tiki-parapludrankjes en matrozen - vooral piraten. Gedistilleerd uit suikerriet of de bijproducten ervan (zoals rietsap of melasse) en voornamelijk geproduceerd op tropische locaties over de hele wereld, is rum verkrijgbaar in een scala aan stijlen en prijzen. Het varieert in alcoholvolume (ABV) van 40% en meer voor overproof rum, en in verschillende delen van de wereld kunnen de stijl en namen van de rum variëren. De beste rum hieronder komt uit verschillende rumcategorieën van distilleerders.

1. Beste rum in het algemeen - Facundo Exquisito Rum

Bacardi, een bekende naam in rum, produceert Facundo Exquisito-rum, een van Flaviar's best beoordeelde rum voor 2020, met 9,2 sterren uit tien sterren van consumentenrecensenten. De Facundo Exquisito is er één in een lijn van Bacardi's extra premium rum ter ere van het 150-jarig jubileum. De donkere rum, geproduceerd in Puerto Rico, is een mix van oude rum variërend van zeven tot 23 jaar oud en gerijpt in sherrywijnvaten om nootachtige tonen toe te voegen. Het aangepaste mengproces produceert een zachte, smaakvolle, licht kruidige rum met tonen van chocolade, marsepein, toffee en koffie. Het is een standaard alcoholpercentage van 40% en je geeft ongeveer $ 100 uit voor een fles van 750 ml. De rum is echter veelzijdig. Het is net zo lekker in tropische tiki-drankjes als in een donkere en stormachtige omgeving met gemberbier, of je kunt het puur of met ijs drinken.

2. Beste witte rum - Rhum Clément Canne Bleue Agricole Rhum

Witte rum (ook wel lichte rum of zilveren rum genoemd) wordt gerijpt in roestvrij staal of hout en vervolgens gefilterd om onzuiverheden te verwijderen. Er kunnen verschillende soorten rum worden verwerkt tot witte rum, waaronder rhum agricole, een sterke drank die in Martinique rechtstreeks wordt gedistilleerd uit geperste rietsuiker.

Rhum Clément Canne Bleue wordt geproduceerd uit blauw suikerriet, vandaar het Franse woord bleue in de naam. Na destillatie wordt de rum gerijpt in roestvrij staal om de lichte kleur van de rum te behouden. Laat u echter niet misleiden door de duidelijkheid. Rhum Clément is schoon, fruitig en aromatisch met de klassieke funky, tropische tonen die vaak aanwezig zijn in rum. Het is een rum met een hoger alcoholgeh alte, met een alcoholpercentage van 50%, maar hij is heerlijk in de klassieke rumdrank, de daiquiri. Je beta alt ongeveer $ 45 voor een fles van 750 ml.

Clement Canne Bleue
Clement Canne Bleue

3. Beste Gold Rum - Elements Eight Vendôme Golden Rum

Gouden rum (ook wel amberrum genoemd) is op hout gerijpt na distillatie. Het resultaat is een zachte, warme smaak afkomstig van de houten vaten. Doorgaans wordt gouden rum niet zo lang gerijpt als donkere rum, waardoor de smaken en kleuren lichter zijn. Gouden rum is een geweldige cocktailtoevoeging voor alle doeleinden en werkt goed in tropische cocktails, maar ook in vakantiedranken zoals advocaat of hete beboterde rum.

Difford's Guide vermeldt Elements Eight Vendôme Golden Rum als een van de beste gouden rums. Recensenten beoordelen de rum met 5 van de 5 sterren. De rum wordt in een pot gedistilleerd uit melasse in voormalige bourbonvaten, en de rum heeft smaken en aroma's van bananen, melasse en toast. Het wordt gedistilleerd in Saint Lucia en heeft een alcoholpercentage van 40%. Verwacht ongeveer $ 45 te betalen voor een fles van 1.000 ml.

Vendome Rum
Vendome Rum

4. Beste donkere rum - Admiraal Rodney HMS Formidable

Donkere rum heeft een langer vatverouderingsproces, en de vaten kunnen ook worden verkoold om geroosterde smaken en donkerdere kleuren te geven. Een van de beste donkere rums van Wine Enthusiast van 2020 is de Admiral Rodney HMS Formidable. Het kreeg een score van 96 van de 100 punten van de publicatie. Het is een mix van op bourbonvaten gerijpte rum uit Saint Lucia met smaken en aroma's van karamel en kruiden. Verwacht ongeveer $ 85 te betalen. Fles van 750 ml van deze 40-proof donkere rum die heerlijk is als sipper of gemengd in klassieke rumcocktails.

5. Beste drinkrum - El Dorado 15-jarige speciale reserve

Een goede rum is zacht en evenwichtig en heeft verrukkelijke smaken. De El Dorado 15-Year rum is een Demerara-rum uit Guyana die kruidig, stroperig, licht zoet en uiterst gebalanceerd is met tonen van honinggedroogd fruit en bruine suiker. Er puur van nippen is een openbaring met een tevredenheidsfactor die lijkt op het genieten van een hoogwaardige Scotch of Armagnac. Consumenten bij Flaviar beoordeelden de El Dorado 15-year special reserve rum met 9 van de 10 sterren, en de rum verdiende een gouden medaille op de International Wine & Spirit Competition. Je vindt het voor ongeveer $ 60 voor een fles van 750 ml.

El Dorado 15-jarige speciale reserverum
El Dorado 15-jarige speciale reserverum

6. Beste Rhum Agricole - La Favorite Vieux Rhum Agricole

Omdat het rechtstreeks wordt gedistilleerd uit suiker in plaats van een bijproduct van de suikerproductie, zoals rietsap of melasse, biedt rhum agricole (wat zich verta alt naar agrarische rum) een gevoel van terroir of plaats, vergelijkbaar met hoe goede wijnen de plaats weerspiegelen druiven worden gekweekt in hun smaken. Je vindt rhum agricole uit verschillende landen over de hele wereld, hoewel de Martinique in het Caribisch gebied vooral bekend staat om zijn productie.

Het Robb-rapport vermeldt La Favorite Vieux Rhum Agricole als de beste rhum agricole. De rum wordt gedistilleerd in Martinique en rijpt minimaal drie jaar in bourbonvaten. Het is een kruidige rum met tonen van gedroogd fruit en stroop. Verwacht ongeveer $ 60 te betalen voor een fles van 1 liter voor deze 80 proof rum.

7. Beste Cachaça - Nuovo Fogo Gold Cachaça

Cachaça (ook wel caninha genoemd) is een funky Braziliaanse rum die veel wordt gebruikt in de populaire mixdrank uit Brazilië, de caipirinha. Het is de bekendste drank van Brazilië, gedistilleerd uit suikerrietsap tot een alcoholpercentage van 38 tot 48%. Wine Enthusiast beoordeelde de Novo Fogo Gold Cachaça met 91 punten, en hij is betaalbaar voor ongeveer $ 40 voor een fles van 750 ml. Je proeft smaken van kaneel, eikenhout en tropisch fruit in een smakelijke, exotische rum.

Novo Fogo Gold Cachaca
Novo Fogo Gold Cachaca

8. Beste Overproof Rum - Privateer Navy Yard Rum

Soms zitten goede dingen in sterke verpakkingen, wat zeker het geval is bij overproof rum. Zoals de naam al aangeeft, is overproof rum sterker dan de standaard 40% ABV van gewone rum, beginnend bij ongeveer 110 proof (55% ABV) en hoger. Deze sterke rum is een echte aanrader, en de Privateer Navy Yard Rum is daarop geen uitzondering. Deze Amerikaanse rum gemaakt in Massachusetts wordt gedistilleerd uit melasse en minimaal 2 jaar gerijpt in New American Oak voor hints van toast, melasse en kruiden. Het is Distiller's best beoordeelde overproof rum, en je kunt verwachten ongeveer $ 50 te betalen voor een fles van 750 ml.

Navy Yard Privateer-rum
Navy Yard Privateer-rum

9. Beste oude rum - Brugal 1888

Brugal 1888 is een op sherryvaten gerijpte rum uit de Dominicaanse Republiek. Het heeft een licht droge stijl met hints van kruiden en vanille. Het is een heerlijke rum om te nippen, maar je kunt er ook van genieten met wat gemberbier voor een pittige en heerlijke cocktail. Wine Enthusiast beoordeelde de Brugal 1888 met 93 punten, en het is een koopje voor slechts $ 40 per fles van 750 ml.

Brugal 1888 gerijpte rum
Brugal 1888 gerijpte rum

10. Beste Coconut Rum - Topper's Coconut Rhum

Rum met kokosnootsmaak is heerlijk in een aantal alcoholshots en cocktails. Je kunt er bijvoorbeeld van genieten in een piña colada, waarbij de geroosterde kokossmaken zich vermengen met de ananas en kokosroom tot een zalig tropisch mixdrankje. Daarom wil je een werkelijk heerlijke en toch betaalbare rum met kokossmaak, en dat is precies wat je kunt verwachten van Topper's Coconut Rhum. Het kost slechts $ 20 voor een fles van 750 ml, maar de alcoholarme rum uit St. Maarten kreeg van Wine Enthusiast een beoordeling van 92 punten. Probeer het in een tropisch mixdrankje, of geniet ervan op ijs.

Toppers Coconut Rhum
Toppers Coconut Rhum

11. Rum met de beste smaak (niet-kokosnoot) - Topper's Banaan Vanille Kaneel Rhum

En hoewel Topper's een hemelse kokosrhum maakt, zul je, als je een fan bent van Bananas Foster, waarschijnlijk dol zijn op Topper's Banana Vanilla Cinnamon Rhum. Drink de rum met een alcoholpercentage van 21% op ijs als dessert of geniet ervan in je favoriete gemengde rumdrank. Consumenten op Total Wine & More beoordelen de rum met 4,9 van de 5 sterren, en je beta alt slechts $ 20 voor een fles van 750 ml van deze magische gearomatiseerde rum.

Topper's Banaan Vanille Kaneel Rhum
Topper's Banaan Vanille Kaneel Rhum

12. Beste gekruide rum - Boukman Botanical Rhum

Gekruide rum is typisch op hout gerijpte rum die gepatenteerde melanges van warme kruiden en plantaardige ingrediënten bevat. De warme, kruidige smaakprofielen maken deze rum perfect voor warme vakantiecocktails of als eenvoudig drankje toegevoegd aan koffie of thee. Liquor.com vermeldt Boukman Botanical Rhum als de meest gekruide rum, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De Haïtiaanse rum is een rum in agrarische stijl met een alcoholpercentage van 45% en tonen van piment, vanille, sinaasappelschil en kruidnagel. Je beta alt ongeveer $ 55 voor een fles gekruide rum van 750 ml.

13. Beste goedkope rum - Bacardi Superior Silver Rum

Als je een groot publiek bedient, wil je een grote hoeveelheid rum die geen arm en been kost, met een goede, zuivere smaak, om in drankjes te gebruiken. En met minder dan $ 20 voor een fles van 1,5 liter kun je niet fout gaan met Bacardi Superior Silver Rum. Het is schoon, soepel, gemakkelijk te vinden, goedkoop en past goed in vrijwel elke rummixdrank die je maar kunt bedenken, van een mojito tot de klassieke Caribische Cuba Libre (rum en cola). De rum wordt gedistilleerd in Puerto Rico en heeft een alcoholpercentage van 40%.

14. Beste redelijk geprijsde rum - Plantation Isle of Fiji Rum

Het vinden van een kwaliteitsrum voor minder dan $ 30 per fles vergt wat zoeken, maar er zijn er genoeg. Misschien wel een van de grootste rumkoopjes is Plantation Isle of Fiji-rum, die maar liefst 98 van de 100 punten kreeg van Ultimate Spirits Challenge, maar het kost je slechts ongeveer $ 25 voor een fles van 750 ml. Het is een pittige, rokerige 80-proof rum met melasse-smaak die zowel betaalbaar als bevredigend is.

Plantage Rhum eiland Fiji
Plantage Rhum eiland Fiji

15. Beste Uitspatting Rum - Diplomatico Ambassadeur

Flaviar vermeldt de Diplomatico Ambassador als een van zijn beste rum; consumenten op de site beoordelen de rum met 9,6 uit 10 sterren. Het is een geroosterde donkere rum met een alcoholpercentage van 47% en gedistilleerd in Venezuela. Verwacht tonen van tropisch fruit, koekjes en kruiden in een nootachtige, rokerige en heerlijke uitspatting. Je beta alt ongeveer $ 250 voor een fles van 750 ml van een heel speciale rum.

16. Beste Rum voor Daiquiris - Diplomatico Planas

De beste daiquiri-rum is een combinatie van kwaliteitsrum en een goede prijs. VinePair noemt Diplomático Planas als zijn beste daiquiri-rum. Het is een betaalbare witte rum met een alcoholpercentage van 47%. Deze Venezolaanse rum was in 2018 ook de beste Spirit of the Year van Wine Enthusiast. Je beta alt ongeveer $ 35 voor een fles van 750 ml, en hij heeft een zuivere smaak die perfect past bij andere daiquiri-ingrediënten.

De beste rum begrijpen

Net als bij alle andere sterke dranken is het vinden van de beste rum subjectief. De gemakkelijkste manier om de beste rum te vinden, is door ze te proeven om te zien wat je het lekkerst vindt om van te nippen, te combineren met eten en toe te voegen aan rumcocktails.

Aanbevolen: