15 beste Bourbons voor smaakvolle cocktails of puur nippen

Inhoudsopgave:

15 beste Bourbons voor smaakvolle cocktails of puur nippen
15 beste Bourbons voor smaakvolle cocktails of puur nippen
Anonim

Of je nu een nieuweling op het gebied van whisky bent of een liefhebber, deze smakelijke bourbons zijn perfect puur en in cocktails.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Glazen met ijsblokjes en Bourbon
Glazen met ijsblokjes en Bourbon

De inheemse geest van Amerika maakt prachtige cocktails. De warme, karamelachtige tonen van de maïspuree-whisky passen goed bij zoete, kruidige, zure, bittere en hartige cocktailingrediënten om drankjes te maken, variërend van klassiek ouderwets tot een geroosterde hete grog. Dus ongeacht welk soort drankje je lekker vindt, ik heb de beste bourbon voor je gevonden voor cocktails (en om puur van te drinken), of je nu een Kentucky-muilezel met kick wilt maken of een zoete advocaat met zoete punten.

Onze beste Bourbons voor cocktails of puur nippen

Elk van deze bourbons drinkt prachtig op zichzelf. En als je ze aan cocktails toevoegt, maken ze de drankjes tot iets bijzonders. Dus schud ze, roer ze of drink ze puur. Met deze bourbons kun je niet fout gaan.

  • Beste algemeen:Maker's Mark Bourbon Whisky
  • Beste bovenste plank: Blanton's Original Single Barrel Bourbon
  • Beste goedkoop: Oude opa Bourbon Whiskey
  • Meest veelzijdig voor cocktails: Elijah Craig Small Batch Bourbon
  • Beste kleine batch: Angel's Envy Kentucky Straight Bourbon
  • Beste smaak: Knob Creek Smoked Maple Bourbon
  • Het soepelst om puur van te nippen: Basil Hayden's Bourbon
  • Beste vatbewijs: Stagg Jr. vatbewijs Bourbon
  • Beste bucketlist: Pappy Van Winkle 15-jarige Bourbon
  • Best voor een ouderwetse: Bulleit Straight Bourbon Whiskey
  • Beste voor Manhattan: Woodford Reserve Bourbon
  • Beste voor Hot Toddy: Buffalo Trace Bourbon
  • Beste voor Advocaat: Breckenridge Bourbon Whiskey
  • Beste voor Whiskey Sour: Russell's Reserve 10-jarige Bourbon
  • Beste voor een Kentucky Mule: Four Roses Small Batch Bourbon

1. Maker's Mark Bourbon Whisky

Wat maakt een bourbon perfect voor cocktails? Het is een combinatie van zachtheid, betaalbaarheid en hoe de bourbon in balans is met traditionele cocktailingrediënten. En hoewel bepaalde bourbonmerken misschien het beste smaken in bepaalde cocktails, is een goede algemene cocktailbourbon Maker's Mark bourbonwhisky, een soepele en betaalbare Kentucky-bourbon die geen arm en een been kost, maar goed samengaat met andere cocktailingrediënten. Bovendien is het betaalbaar voor ongeveer $ 25 per fles. Het is een bourbon van grote waarde. De meeste bars hebben het, dus je kunt het in drankjes bestellen, en het is heerlijk om alleen van te nippen. Ik heb altijd een fles bij de hand, want je weet nooit wanneer je een bourboncocktail wilt drinken.

2. Blanton's originele single-barrel bourbon

Blanton's originele single-barrel-bourbon is waarschijnlijk mijn favoriete bourbon. Het is zacht en rijk met tonen van karamel, nootmuskaat en bruine suiker. Het wordt geleverd in een mooie fles met een aantrekkelijke tinnen stop, dus het is een geweldig cadeau voor gelegenheden waarbij je een vriend iets wilt uitgeven. En jij zou zeker de favoriete vriend zijn met dit cadeau. Of je het nu puur drinkt, een persoonlijke favoriet bent, of het op een ouderwetse manier mixt (pro tip: voeg een scheutje sinaasappelbitter toe), je zult keer op keer terug willen komen naar je fles Blanton's.

3. Bourbon whisky van oude grootvader

Als je op zoek bent naar een bourbon waarvan je meer dan af en toe kunt genieten, dan is de Old Grand-Dad bourbon jouw keuze! Betaalbaar en soepeler dan de meeste bourbons in deze prijsklasse, je knelt jezelf als je een prijskaartje van minder dan $ 20 ziet. Met een klassiek bourbon-smaakprofiel en een extra vleugje kruiden dankzij een hoge roggebrij, is het elke dag een winnaar. Probeer het in een hete grog; het zal de verkoudheid zeker doen verdwijnen – of je er in ieder geval minder om geven dat je ziek bent.

4. Elijah Craig kleine batch Bourbon

De kleine batch Bourbon van Elijah Craig is een drievoudige bedreiging: hij is betaalbaar, past goed in cocktails en is soepel genoeg om van te drinken. Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook direct verkrijgbaar in veel slijterijen, waardoor het mijn favoriete bourbon is als ik iets nodig heb voor een feestje dat ik graag in cocktails mix, maar niet bang ben om puur te serveren. Het zingt in een whisky-zuur - of in welk whisky-drankje dan ook.

5. Angel's Envy Kentucky Straight Bourbon

Ik serveerde Angel's Envy-bourbon samen met een aantal anderen op een bourbon- en barbecuefeestje in mijn achtertuin, en mijn gasten verkozen het tot hun favoriete bourbon. Eerlijk gezegd kwam dit niet als een verrassing. Angel's Envy bourbon wordt in kleine batches gemaakt en afgewerkt in voormalige portwijnvaten, waardoor het net dat beetje extra zachte zoetheid krijgt. Het resultaat is een sublieme bourbon met fruitige en geroosterde smaken die Wine Enthusiast maar liefst 98 punten heeft beoordeeld. Het kost minder dan $ 50, en het is fantastisch op de rotsen of in puntige advocaat.

6. Knob Creek gerookte esdoorn Bourbon

Als er ooit een bourbon was die bedoeld was om bij het ontbijt van te drinken, dan is Knob Creek gerookte esdoornbourbon het waarschijnlijk. Als u echter geen ochtenddrinker bent, kunt u er nog steeds van genieten. Ochtend is wanneer je wakker wordt voor de dag. Ik drink dit graag puur op een koele herfstavond of voeg een scheutje sinaasappelbitter en een demerara-suikerklontje toe voor een smakelijke en unieke ouderwetse smaak. De rokerige esdoornsmaak prikkelt ook de verbeelding voor andere cocktailcombinaties; probeer het eens met verwarde perziken en gemberbier. Ik hou van alles aan deze bourbon; het staat altijd in mijn drankkastje. En voor minder dan $ 40 per fles zou hij ook in jou moeten zitten.

7. Bourbon van Basil Hayden

Mijn eerste slok van deze kleine batch bourbon was een openbaring: het is uitzonderlijk soepel maar toch complex. Wine Enthusiast beoordeelde het met 93 punten en noemde het een "beste koop" vanwege zijn kwaliteit en betaalbaarheid. Het is een lichte, zachte bourbon die perfect is om on the rocks te drinken of puur; verwacht een gemakkelijk drinkbare bourbon met vrijwel geen verbranding en veel complexe smaken en aroma's. Beschouw dit als de beste keuze voor een kampvuur of naast een open haard.

8. Stagg Jr. Vatbestendige Bourbon

Stagg Jr. vatbestendige bourbon is een bourbon voor de durfals; het is het bewijs dat je wat vuur in je buik kunt steken. Het is ook voor een gewaagde portemonnee, voor bijna $ 500 per fles. Maar het is oh zo de moeite waard om af en toe een uitspatting te maken. Met herfstkruiden en hints van appels is dit de perfecte winteropwarming als je geen tijd hebt om met zwakkere bourbons te rommelen. Laat je sjaal aan de hanger hangen.

9. Pappy Van Winkle 15-jarige Bourbon

Pappy Van Winkle 15-jarige bourbon, gedistilleerd door Buffalo Trace, is zowel moeilijk te vinden als duur; vandaar de aanduiding bucketlist. U moet hier van tevoren een budget voor reserveren, omdat het u ergens tussen de $ 3.000 en $ 5.000 kost. Het wordt algemeen erkend als een van de beste bourbons ter wereld. De reserve van 15 jaar is een 107-proof whisky die critici 'foutloos' noemen. Het is een unieke fles bourbon voor degenen die minstens één keer in hun leven het beste willen. Doe het niet in een cocktail; drink het netjes. Tenzij je het in een cocktail wilt stoppen. Ik zou een ouderwetse aanraden.

10. Bulleit Straight Bourbon Whiskey

Bourbon is een geweldige basiswhisky voor ouderwetse whisky, en er zijn genoeg heerlijke bourbons die prachtig samengaan met een beetje suiker en wat cocktailbitters. Maar Bulleit Bourbon spant de kroon, vooral voor $ 27 per fles. Omdat rogge een van de meest populaire whisky's is voor ouderwetse whisky's, is de high-rye-formule van Bulleit een uitstekende keuze. De rogge voegt een beet en kruiden toe die de zoetheid van de suiker prachtig in evenwicht brengt. Verwacht tonen van sinaasappel, kruiden en vanille.

11. Woodford Reserve Bourbon

Een Manhattan-cocktail combineert cocktailbitters, bourbon en zoete vermout in een zoete, licht kruidige en goed uitgebalanceerde mixdrank. Woodford Reserve-bourbon past daar prachtig bij als een goed afgeronde bourbon met een vleugje kruidigheid, de perfecte combinatie voor zoete vermout. Voor $ 32 per fles is het absolute perfectie en nog veel meer.

12. Buffalo Trace Bourbon

In de herfst en winter kun je opwarmen met een rustgevende, zoete, warme grog gemaakt met Buffalo Trace-bourbon. Het is een betaalbare bourbon, en de tonen van karamel en kruiden creëren een perfect uitgebalanceerde, hete toddy in combinatie met citroen, honing en suiker. Pak een fles voor ongeveer $ 25.

13. Breckenridge Bourbon Whiskey

Als de feestdagen aanbreken, is een van de meest bevredigende seizoenscocktails de alcoholische advocaat. En terwijl enthousiastelingen discussiëren over welke gedistilleerde drank het beste bij advocaat past, kiezen bourbonliefhebbers graag een goede bourbonwhisky om toe te voegen aan hun vakantiecocktail.

Ik ben een grote fan van al het aanbod van Breckenridge. Ze zorgen voor een goed humeur. Breckenridge bourbon whisky is een gemengde bourbon met een hoog roggegeh alte, gemaakt in Colorado, met een behoorlijke hoeveelheid pit en specerijen om de romige zoetheid van de advocaat in evenwicht te brengen. Verwacht aroma's van honing, sinaasappel en butterscotch om complexiteit toe te voegen aan je favoriete vakantiedrankje. Het geeft de portemonnee een fooi van ongeveer $ 58, maar je zult merken dat je er flauw van wordt en de prijs snel vergeet.

14. Russell's Reserve 10-jarige Bourbon

Whiskyzuur is een combinatie van zoet, scherp en sterk, maar ze hebben een smaakvolle bourbon nodig om alles naadloos met elkaar te verbinden. Vanwege de aard van de cocktail wil je echter niet de beste bourbon gebruiken, omdat de subtiliteiten ervan verloren kunnen gaan in de drank. Russell's Reserve 10-jarige bourbonwhisky is een lichtzoete, zuivere bourbon die balans brengt in de typische whiskycocktail voor slechts $ 39.

15. Vier rozen kleine batch Bourbon

Four Roses small batch bourbon is een fruitige, lichtzoete, licht gekruide bourbon die balans brengt in de gemberachtige beet van een muilezel uit Kentucky, en voor deze prijs zul je niet het gevoel hebben dat je iets goeds verspilt door het te mengen met gemberbier. Heb je geen gemberbier meer? Pak wat ijs en geniet ervan op de rotsen. Geen ijs? Het is fantastisch netjes en slechts $ 37.

Bourbons om je cocktails mee te nemen van Meh naar Mmmmmmmm

Net zoals Schotse whisky de inheemse drank van Schotland is geworden, werd bourbon de Verenigde Staten van Amerika. Bourbon is een unieke Amerikaanse drank, en distilleerders hebben zich tot het uiterste ingespannen om bevredigende en smaakvolle bourbons te maken. Met prijzen variërend van minder dan $ 20 tot duizenden dollars, is er de perfecte bourbon beschikbaar voor elke whiskyliefhebber, of je er nu puur van drinkt of er een smakelijke cocktail van mixt.

Aanbevolen: