Antieke naaimachinetabelwaarden uitgelegd

Inhoudsopgave:

Antieke naaimachinetabelwaarden uitgelegd
Antieke naaimachinetabelwaarden uitgelegd
Anonim
antieke trapnaaimachine
antieke trapnaaimachine

Het begrijpen van de waarden van antieke naaimachinetafels is uiterst belangrijk als u overweegt deze speciale stukken te kopen of verkopen. Sommige tafels bevatten de originele trapmachine, terwijl andere een nieuwe bestemming hebben gekregen om als bijzettafels, wastafels en consoletafels in het moderne huis te dienen. Hoe dan ook, de waarde is afhankelijk van verschillende factoren.

Bevat de naaitafel een naaimachine?

Als u winkelt in antiekwinkels of rommelmarkten, ziet u antieke naaitafels met en zonder de originele naaimachine. In veel gevallen hebben vorige eigenaren de originele machine verwijderd en de tafel een nieuwe bestemming gegeven. Tafels zonder machines kunnen nog steeds geld waard zijn, maar de meest waardevolle antieke naaimachinetafels zijn die met de originele trapnaaimachine.

Waarde van antieke naaimachinetafels met de machine

Als u een naaitafel heeft terwijl de machine nog op zijn plaats staat, weet dan dat deze trapnaaimachines heel bijzonder kunnen zijn. In plaats van aan een wiel te draaien of een snoer aan te sluiten, wiegde de thuisnaaister haar voet heen en weer op een pedaal aan de onderkant van de machine. Dit zou een wiel laten draaien waardoor de machine zou gaan naaien. In veel gevallen hangt de waarde van deze naaimachinetafels nauw samen met de waarde van de machine. Als de machine in goede staat verkeert, zijn de tafel en de machine samen een behoorlijk bedrag waard. Er waren tientallen fabrikanten van trapmachines met naaitafels, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende en de bijbehorende waarden:

Singer - De waarden van antieke Singer-naaimachines variëren van ongeveer $ 150 tot ruim $ 1.500 voor de meest wenselijke modellen. Een Singer Red Eye-trapmachine in een naaitafel werd in 2020 verkocht voor $ 1.800.

Singer 66K trapnaaimachine
Singer 66K trapnaaimachine
  • Willcox en Gibbs- Willcox en Gibbs naaimachines behoren tot de mooiste die gemaakt zijn. Treadle-modellen met antieke naaitafels brengen op een veiling tussen de $ 100 en $ 1.000 op. Eén in zeer goede staat, verkocht voor meer dan $ 800.
  • White - Witte naaimachines kwamen ook in de vorm van een trapper, en ze worden in de meeste gevallen voor tussen de $ 100 en $ 500 verkocht. Als de tafel en de machine allebei in uitstekende staat zijn, zijn ze het meeste waard. Een antieke witte roterende machine in een prachtige tafel werd bijvoorbeeld verkocht voor ongeveer $ 400.
  • Pfaff - Bekend om hun betrouwbaarheid, kunnen Pfaff-naaimachines in hun originele tafels worden begeerd door moderne gebruikers. Ze worden doorgaans verkocht voor tussen de $ 100 en $ 500. Eén Pfaff-machine in de originele antieke naaitafel werd verkocht voor ongeveer $ 235.

Waarde van antieke naaimachinetafels zonder machines

Omdat de technologie in de loop der jaren veranderde en trapnaaimachines minder bruikbaar werden voor moderne naaisters, is het gebruikelijk om de antieke naaitafel gescheiden van de machine aan te treffen. In sommige gevallen zijn deze tabellen misschien niet zoveel waard als de tabellen waar nog steeds de machine staat, maar ze hebben nog steeds waarde. Hun staat is een zeer belangrijke factor, waarbij tafels in goede staat het meeste opleveren. Het hout moet glanzend en vrij van vlekken en beschadigingen zijn, en de gietijzeren basis moet roestvrij en schoon zijn. Als de antieke naaitafel in goede staat verkeert, kan deze tussen de €100 en €500 waard zijn. Hier volgen enkele voorbeeldwaarden van een antieke naaimachinetabel waarmee u rekening moet houden:

  • Een Willcox en Gibbs naaitafel met een prachtig gietijzeren onderstel maar een blad in ruwe staat, verkocht voor ongeveer $ 170.
  • Een prachtig afgewerkte antieke naaimachinetafel zonder de machine, verkocht voor ongeveer $ 350.
  • Een antieke Singer-naaimachinebasis in combinatie met een modern houten tafelblad, verkocht voor ongeveer $ 120.

Waarde van alleen de tafelpoten van de naaimachine

Je ziet ook dat tafelpoten voor naaimachines afzonderlijk worden verkocht, gescheiden van de machine en het tafelblad. Deze worden meestal verkocht tussen de $ 60 en $ 150, waarbij Singer-benen het meeste opleveren. De staat is belangrijk, omdat deze gietijzeren onderstellen gevoelig waren voor roest als ze niet goed werden onderhouden.

Maak antieke naaimachinetafels schoon om hun waarde te verhogen

Net als bij alles wat met naaimachines te maken heeft, is de staat van antieke naaimachinetafels een grote factor in hun waarde. Als je een oude tafel hebt, kun je deze zelf opruimen. Leer hoe u antiek houten meubilair schoonmaakt, maar ook hoe u antiek metaal schoonmaakt. Door een oude naaimachinetafel op te knappen, kunt u de schoonheid en waarde ervan vergroten. U kunt uw vintage of antieke naaicollectie ook uitbreiden met mooie antieke en vintage naaidozen.

Aanbevolen: