Leuke kantoorevenementen om toe te voegen aan de werkplekkalender

Inhoudsopgave:

Leuke kantoorevenementen om toe te voegen aan de werkplekkalender
Leuke kantoorevenementen om toe te voegen aan de werkplekkalender
Anonim
Kantoorpersoneel springt en viert feest op het werk
Kantoorpersoneel springt en viert feest op het werk

Teams die samen spelen, blijven vaker bij elkaar, dus overweeg een evenementenkalender voor de werkplek te maken met veel coole en unieke ideeën voor vieringen op de werkplek! Denk verder dan de standaard feestdagen en identificeer een aantal verschillende dagen om op kantoor te vieren. Het vinden van manieren om plezier te hebben op het werk kan immers de tevredenheid, motivatie en het behoud van medewerkers helpen verbeteren - allemaal belangrijke indicatoren die een krachtige impact kunnen hebben op de algehele productiviteit en winstgevendheid.

Nationale Plezier op het Werk Dag

Versla de winterse sleur door de Nationale Fun at Work Day te vieren in uw bedrijf. Jaarlijks gevierd op de vierde vrijdag van januari, is dit de perfecte tijd voor een bedrijfsbrede activiteit of individuele teambuildingactiviteiten.

  • Organiseer een leuke externe werknemersactiviteit tijdens de werkdag, zoals een personeelsuitje naar een middagfilm of entertainmentcentrum (denk aan een overdekt waterpark, minigolf, Dave &Buster's, enz.)
  • Als je liever ter plaatse blijft, overweeg dan om een leuke verzorgde lunch mee te nemen (zoals een tacobar of een barbecuebuffet) of een middagsnack (ijscoupes, donuts, cupcakes, enz.)
  • Koppel de leuke ma altijd of snack met een middagje gamen, waarbij werknemers kunnen samenwerken om dingen als Pictionary, Trivial Pursuit of bordspellen naar keuze te spelen. Zorg ervoor dat je een aantal felbegeerde prijzen en onderscheidingen aanbiedt!
  • Vraag medewerkers om suggesties te doen voor activiteiten voor deze viering, en laat de medewerkers vervolgens stemmen over welke zij de voorkeur geven.

Internationale Picknickdag

Wat is leuker dan een picknick op de werkplek? 18 juni wordt erkend als internationale picknickdag, dus het is het perfecte moment om het zomerseizoen in te luiden door een personeelspicknick te organiseren.

  • Organiseer een picknick op de werkplek tijdens de lunch of net na het werk. Roep een aantal teamleden in om te koken of huur een cateraar in om een picknickspread mee te nemen (om binnen of buiten van te genieten).
  • Als de datum in het weekend v alt, overweeg dan om de festiviteiten naar een plaatselijk park te verplaatsen en werknemers en hun familieleden, inclusief eventuele kinderen, uit te nodigen.
  • Hoewel het bedrijf het grootste deel van het eten moet verzorgen, kan het leuk zijn om werknemers aan te moedigen hun favoriete picknickgerechten mee te nemen voor een beetje vriendschappelijke competitie (compleet met prijzen voor verschillende categorieën).
  • Overweeg een wedstrijd voor het versieren van een picknickmand waaraan individuen of teams van medewerkers kunnen deelnemen om kans te maken op prijzen.

Week van administratieve professionals

De Week van Administratieve Professionals wordt gevierd in de laatste week van april, waarbij de woensdag van die week wordt aangewezen als Dag van Administratieve Professionals. Dit is een speciaal moment om degenen in ondersteunende functies te laten weten hoe belangrijk hun bijdragen zijn voor de organisatie.

  • Nodig de administratieve professionals uit om te gast te zijn bij een potluck op kantoor, waarbij al het eten wordt verzorgd door leden van het management-/leiderschapsteam.
  • Organiseer een excursie voor de administratieve professionals, zoals het kopen van kaartjes zodat ze als groep naar een plaatselijke attractie (pretpark, museum, enz.) of evenement (tentoonstelling, spel, enz.) kunnen gaan tijdens werkuren.
  • Stuur elke administratieve professional een geschenkmand met een verscheidenheid aan items die zijn aangepast aan zijn of haar interesses.
  • Laat de administratieve professionals kiezen uit ontspanningsactiviteiten naar keuze (betaald door het bedrijf), zoals een spadag of kaartjes voor evenementen (concert, theater, sportevenement, enz.).

Klantenserviceweek

De eerste volledige week van oktober is uitgeroepen tot Klantenserviceweek. Dit is een goed moment om de klantenservice in uw organisatie echt onder de aandacht te brengen.

  • Organiseer een feestelijke lunch, ontbijt of evenement buiten kantooruren voor medewerkers van de klantenservice.
  • Zorg voor een motiverende spreker om het onderwerp klantenservice te bespreken tijdens een bijeenkomst voor alle medewerkers.
  • Organiseer een banket voor klantenserviceprijzen om teamleden te erkennen die uitstekende prestaties hebben geleverd op het gebied van klantenservice.
  • Benadruk positieve feedback van klanten op het intranet of in de medewerkersnieuwsbrief.

Maak een activiteitenkalender voor evenementen op de werkplek

Dit zijn slechts enkele van de vele opties die u kunt overwegen als u via motiverende activiteiten een beetje plezier aan uw werkplek wilt toevoegen. Als je gefocust bent op het stimuleren van het moreel en het verbeteren van de cultuur op de werkplek, ga je gang en selecteer een verscheidenheid aan leuke feestdagen om op het werk te vieren. Publiceer een evenementenkalender op de werkplek met themadagen om op kantoor te vieren, samen met vakantieactiviteiten en ideeën voor de werkplek, zodat teamleden kunnen zien wat er gaat gebeuren en kunnen beslissen hoe ze mee willen doen.

Aanbevolen: