10 opvallende manieren om een vleugje kleur aan elke kamer toe te voegen

Inhoudsopgave:

10 opvallende manieren om een vleugje kleur aan elke kamer toe te voegen
10 opvallende manieren om een vleugje kleur aan elke kamer toe te voegen
Anonim
Een vleugje kleur in de woonkamer
Een vleugje kleur in de woonkamer

Er zijn zoveel manieren waarop je een vleugje kleur of kleuraccent aan elke kamer in je huis kunt toevoegen. Dit is een geweldige manier om een neutraal kleurenpalet op te fleuren. Het is ook heel gemakkelijk om de pop te veranderen als het maar een vleugje kleur is.

1 stencilontwerp

Diamant vloer stencil
Diamant vloer stencil

Er zijn verschillende manieren waarop u een stencil kunt gebruiken om kleur aan een kamer toe te voegen. Een stencil met ingewikkelde patronen kan bestaan uit de bestaande neutrale kleuren van een kamer en de "pop" -kleur die als derde kleur binnen het stencilontwerp wordt geplaatst. Met deze methode wordt het stencil een natuurlijk element in de inrichting van uw kamer.

Grote enkele stencil

Selecteer een groot sjabloon, zoals een medaillon dat over een schoorsteenmantel of deuropening kan worden geschilderd. Een groot enkel stencil kan ook op de muur van een trapoverloop, boven een bed of bureau worden geschilderd. Voeg een motief of medaillon toe aan het midden van een foyervloer voor extra interesse en onderscheidend design.

Paneelsjabloon

Misschien geeft u de voorkeur aan een paneelsjabloon dat op een aantal plaatsen kan worden gebruikt, zoals aan weerszijden van een open haard, de muurruimte aan weerszijden van een raam, boven een eetkamerbuffet, de muur achter een toilet of aan weerszijden van een voordeur.

2 muurstickers en stickers

Timber Artbox grote stamboom fotolijsten muur sticker
Timber Artbox grote stamboom fotolijsten muur sticker

Er zijn een aantal geweldige muurstickers die je kunt gebruiken om die speciale kleuraccent aan elke kamer toe te voegen. Of het nu gaat om woordkunst of een ontwerp, muurstickers bieden je verschillende kleuropties.

Woordkunst en afbeeldingen

Kies de kleur(en) die je aan je kamer wilt toevoegen en vervolgens de boodschap of afbeelding die je wilt gebruiken. Dit kan een enkel woord of zin zijn, compleet met een afbeelding die een waarde of standpunt vertegenwoordigt. Misschien geeft u de voorkeur aan alleen een afbeelding als middelpunt of centraal punt in een kamerontwerp. De volgende stap is om te beslissen waar u de woordkunst of afbeelding wilt plaatsen.

Sommige populaire plaatsen zijn onder meer:

  • Slaapkamer:De muur achter het bed, boven een bureau of op de deur zijn leuke plekken voor muurstickers.
  • Wasruimte: Geef een wasruimte een boost met een grappige of satirische uitspraak of grafische kunst.
  • Keuken: Voeg een wijnstokafbeelding of aanmoedigende woorden voor de kok toe.
  • Den: Liefhebbers van woordkunst en grafische afbeeldingen kunnen de mogelijkheden verkennen voor schoorsteenmantels, banken en bureaus in deze kamer.
  • Trap: Loop niet lichtvaardig. Kleurrijke woorden of zinsneden op de traptreden kunnen dit vaak verwaarloosde architectonische kenmerk transformeren.

3 foto's, schilderijen of metalen kunst aan de muur

Pop van blauwe kleur
Pop van blauwe kleur

Kunst is een uitstekende manier om wat kleur aan je kamers toe te voegen. Dit type decorelement is eenvoudig te vervangen wanneer u de kleur(en) wilt wijzigen. Voeg een of meer kleurrijke foto's of schilderijen toe om uw interieur levendiger te maken.

Foto's

  • Vakantiefoto's inlijsten en groeperen op de muur van een hol.
  • Koop een set kleurrijke lijsten en zet deze op een schoorsteenmantel of consoletafel.
  • Gebruik een groep foto's met een thema, zoals de oceaan, walvissen, zonsondergangen of bossen, en plaats deze in het thuiskantoor achter het bureau of aan de muur tegenover het bureau.
  • Kleine cameo-foto's in een groep van drie zijn een geweldige aanvulling op een nachtkastje of dressoir in de slaapkamer.

Schilderijen

  • Gebruik één groot schilderij boven een bank of buffet in de eetkamer voor een vleugje kleur.
  • Kleine of miniatuurschilderijen met een kleurrijke lijst vormen een geweldig bijzettafeltje of salontafelarrangement.
  • Een paar ingelijste schilderijen van bloemen in een half bad of slaapkamer zijn een goede keuze.

Metaalkunst

  • Vintage borden kunnen kleur en plezier toevoegen aan een landelijke keuken of wasruimte.
  • Voeg een kleurrijke metalen kunst toe aan een studeerkamer, slaapkamer of badkamer, passend bij uw decorthema.

4 Bloemen, vazen en decoratieve voorwerpen

Kleur van decoratieve objecten
Kleur van decoratieve objecten

Bloemen, bloempotten en vazen, beeldjes en unieke kunstvoorwerpen kunnen kleur(en) in je interieur introduceren.

  • Een eenvoudige badkamer kan worden aangekleed met een kleurrijke vaas met zijden bloemen.
  • Handbeschilderde bloempotten brengen de vensterbank van een keuken of ontbijtkamer tot leven.
  • Een set kardinalen of sialia op een tak kan op een salontafel of slaapkamerkast worden geplaatst.
  • Kunstvoorwerpen geselecteerd op kleur en stijl kunnen worden toegevoegd aan planken in een eetkamer, studeerkamer of slaapkamer.
  • Verschillende vazen van gekleurd glas met één enkele bloem vormen een prachtig arrangement voor een eettafel, schoorsteenmantel, salontafel of vensterbank.

5 Tafellamp of lampenkap

Rode lampenkappen voor een vleugje kleur
Rode lampenkappen voor een vleugje kleur

Een van de gemakkelijkste manieren om kleur aan een kamer toe te voegen is met een gekleurde lamp. Kies een ontwerp dat past bij uw bestaande decorstijl of thema. Als uw kamer bijvoorbeeld beige en wit is met een strandthema, voeg dan een blauwe lamp toe om het thema met een vleugje blauw uit te voeren. Een andere keuze is een lamp van helder glas die gevuld kan worden met blauw zeeglas, schelpen of kleurrijke decoratieve ballen.

Budgetkeuzes

Voor een goedkope oplossing vervang je eenvoudigweg de lampenkappen in de kamer door gekleurde lampenkappen. Deze kunnen dezelfde kleur hebben of verschillende kleuren. Voeg een veelkleurige lampenkap toe, uitgebalanceerd met effen gekleurde exemplaren die een van de kleuren herhalen. Geef effen lampenkappen een vleugje kleur door er kralen, kwastjes of franjes aan toe te voegen.

6 Achterkant van boekenkast of vitrinekastplanken

Blauwe muur in keukenkast
Blauwe muur in keukenkast

Als je een boekenkast of vitrinekast met planken hebt, heb je een uitstekende gelegenheid om wat kleur toe te voegen om je kamer echt een knaller te maken! Kies een of meer kleuren en beschilder de achterkant van de boekenkast of kast zodat deze zichtbaar wordt achter de boeken en voorwerpen die op de planken staan. Misschien geeft u de voorkeur aan een gekleurd patroon door behang- of sjabloneerontwerpen te gebruiken.

Dit type kleur kan effectief worden gebruikt in keukenkasten met glazen deuren. Andere soorten stellingkasten zijn onder meer:

  • Een buffet- of porseleinkast in een eetkamer kan in dezelfde stijl worden geverfd.
  • Een kinderwandplank is ideaal voor dit soort kleuraccenten.
  • Badkamerkasten met glazen deuren of open planken zijn goede kandidaten voor deze behandeling.

7 Plank en beugels

Kleur op planken en kasten
Kleur op planken en kasten

Decoratieve planken en beugels zijn een andere keuze om kleur aan een kamer toe te voegen. Er zijn veel stijlen en kleuren om uit te kiezen. Distressed planken in Boho chic-stijl kunnen worden gebruikt in een shabby chic slaapkamerontwerp. Je kunt bestaande planken transformeren met een beetje verf. Als deze stijl te veel kleur is naar jouw smaak, overweeg dan om alleen de plankbeugels te verven voor een beetje kleuraccent.

  • Hang bijpassende kleuren van opbergplanken op in de kinderkamer.
  • Voeg gekleurde planken toe in een badkamer om effen of gekleurde manden te ondersteunen.
  • De metalen beugels voor wasruimterekken zijn eenvoudig te spuiten.

8 Gebruiksvoorwerpen

Rode kasten
Rode kasten

Als u op zoek bent naar een nieuw klein keukenapparaat of opbergartikel, zoals een broodrooster, broodtrommel of koffiezetapparaat, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om een kleurkeuze te maken. Dit zijn slechts één soort gebruiksvoorwerpen die kunnen worden gebruikt om een vleugje kleur te introduceren.

Andere gebruiksvoorwerpen zijn onder meer:

  • Vuilnisbakken
  • Voedselbewaarbussen
  • Theedoeken
  • Theepotten

9 Kastknoppen, handgrepen of trekkers

Gekleurde handgrepen voor keukenkasten
Gekleurde handgrepen voor keukenkasten

Een klein vleugje kleur kan een opwindende flair toevoegen aan een meubelstuk of kamer. Kastknoppen, ladegrepen of handgrepen zijn één manier om een kleurstatement te maken. Vervang bestaande knoppen door houten knoppen die kunnen worden geverfd. Misschien geeft u de voorkeur aan decoratieve porseleinen ladetrekkers of shabby chic geschilderde metalen ladetrekkers.

Verander een van de volgende handgrepen, trekkingen of knoppen:

  • Keukenkasten
  • Badkamerkasten
  • Slaapkamerdressoirs of nachtkastjes
  • Entertainmentkasten met deuren en lades

Je kunt ook een schattig jas- of sieradenrek maken van oude deurknoppen. Bevestig het aan een houten plaat en schilder ze allemaal in één kleur of elke knop in een andere kleur.

10 kussens en kussens

Groen sierkussen
Groen sierkussen

Ben je diezelfde oude kussens beu? Vervang een paar kussens op een bank of stoel. Een ontbijtkamerstoel die een kleuraccent nodig heeft, zal profiteren van gekleurde stoelkussens. Een slaapkamer kan worden getransformeerd met gekleurde kussens. Gebruik verschillende kussenformaten en -vormen om interesse en diepte toe te voegen.

Manieren om kussens en kussens te gebruiken:

  • Gebruik twee effen gekleurde kussens met één veelkleurig kussen.
  • Kies drie kussenpatronen met dezelfde kleur.
  • Selecteer een bloemenkussen en combineer met een effen gekleurd kussen.

Tuinmeubilair

Laat tuinmeubilair niet over het hoofd zien. Je kunt terrasstoelen op dezelfde manier kleur geven als in de ontbijtzaal, met kleurrijke stoelkussens. Loungestoelen, schommelstoelen en een schommelbank kunnen worden aangekleed met een paar kussens en zitkussens.

Regel van drie voor het toevoegen van een vleugje kleur

Hoewel je slechts een vleugje kleur wilt, wil je daarbij duidelijk de "regel van drie" volgen. De regel van drie betekent dat je een oneven aantal objecten gebruikt om uit te breiden en een energetisch ontwerp te creëren. Wanneer u een vleugje kleur introduceert, gebruik deze dan minimaal drie keer in uw kamer. Varieer de soorten objecten die u selecteert, evenals hun hoogte en textuur, voor een samenhangend kamerontwerp.

Aanbevolen: