10 minimalistische accenten om aan je tuin toe te voegen voor een Zen-sfeer

Inhoudsopgave:

10 minimalistische accenten om aan je tuin toe te voegen voor een Zen-sfeer
10 minimalistische accenten om aan je tuin toe te voegen voor een Zen-sfeer
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Er gaat niets boven een rustig toevluchtsoord, weg van de rommel en complicaties van het leven. Maak je geen zorgen als je niet de groenste duim ooit hebt; het is eigenlijk heel eenvoudig om een minimalistische tuin te creëren die onderhoudsarm en rustgevend is.

Gebruik plantenbakken voor structurele vorm

Afbeelding
Afbeelding

Geef uw tuin structurele vorm en voldoende hoogte door verhoogde plantenbakken en gesnoeide struiken te gebruiken. Kies variëteiten die bij uw kweekgebied passen en minimale verzorging vereisen. Je kunt een automatisch bewateringssysteem of een sprinkler installeren om het onderhoud tot bijna niets te beperken.

Omarm inheemse grassen

Afbeelding
Afbeelding

Er is gewoon iets superontspannends aan het kijken naar grassen die in de wind waaien. Als u inheemse grassen plant die het plaatselijke weer verdragen, heeft u minimaal onderhoud. Hoge grassen kunnen onkruid tegenhouden en hebben vaak minder water nodig dan niet-inheemse soorten of standaard gazongras.

Handige hack

Voordat je planten kiest, kijk eens rond wat er op natuurlijke wijze in jouw omgeving groeit. Als deze plant het hier al heeft overleefd, is de kans groot dat hij niet veel verzorging van jou nodig heeft. Houd de beplanting vervolgens eenvoudig om die ongecompliceerde uitstraling te behouden.

Verticaal denken

Afbeelding
Afbeelding

Heb je niet veel ruimte voor groen? Geen zorgen. Je kunt een eenvoudige verticale tuin maken door plantenbakken op te hangen of een latwerk aan een terrasmuur te installeren. Kies vetplanten of onderhoudsarme wijnstokken die goed groeien in jouw omgeving.

Een waterpartij bouwen

Afbeelding
Afbeelding

Waterpartijen kunnen heel weinig onderhoud vergen, vooral als je niet te gek doet met de beplanting. Houd het gebied rond de waterpartij eenvoudig met interessante rotsen, grind en gemakkelijk te onderhouden struiken. Je kunt een waterval in de achtertuin maken of gewoon een vogelbad met zoet water opzetten voor je gevederde vrienden.

Installeer een Zen-tuin

Afbeelding
Afbeelding

Ken je die ontspannende Zen-tuinen op tafel die iedereen al een tijdje op zijn bureaublad had staan? U kunt er een in uw tuin of op uw terras maken voor een ontspannende en zeer onderhoudsarme, minimalistische tuin. Breng zand of fijn grind aan en accentueer het met stenen in verschillende maten. Je kunt patronen in het zand harken of de regen zijn eigen textuur laten toevoegen.

Schilder een eenvoudige, sappige regenboog

Afbeelding
Afbeelding

Vetplanten zijn enkele van de minst verzorgende planten die je aan je tuin kunt toevoegen, en ze geven elk landschap een rustige, minimalistische uitstraling. Ontwerp een sappige tuin met een regenboog van verschillende kleuren en texturen om voldoende afwisseling te bieden zonder dat het rommelig aanvoelt.

Kies onderhoudsvriendelijke vaste planten

Afbeelding
Afbeelding

Sommige meerjarige bloemen zijn heel gemakkelijk te verzorgen en perfect geschikt voor uw landschap. Afhankelijk van waar je woont, kunnen planten zoals zonnehoed heel veel kleur toevoegen zonder ingewikkelde verzorging. Een beetje water en voldoende licht is alles wat ze nodig hebben om jaar na jaar voor schoonheid te zorgen.

Laag hardscapes en minimalistische beplantingen

Afbeelding
Afbeelding

Creëer een serene hoek met een schutting of muur voor privacy en gelaagde hardscapes zoals patio's, terrassen en grind of houtsnippers. Je kunt wat onderhoudsarme beplanting aanbrengen, zoals volwassen bomen of grote struiken, om groen toe te voegen zonder veel extra complicaties toe te voegen.

Haal het meeste uit mos

Afbeelding
Afbeelding

Als je een vochtige en schaduwrijke plek in je tuin hebt, kun je een cool, minimalistisch toevluchtsoord creëren door mos en mooie rotsen te introduceren. Het kweken van mos is heel eenvoudig als je voldoende water en schaduw hebt, en je kunt het gemakkelijk overplanten vanuit andere tuinen bij jou in de buurt (vraag het natuurlijk eerst).

Voeg een plekje toe om in alle rust te zitten

Afbeelding
Afbeelding

Vergeet niet een plekje toe te voegen waar je kunt zitten en genieten van je minimalistische tuin. Een hangmat, bank of een stoel of twee is voldoende. Je hebt gewoon een plekje nodig om achterover te leunen en te ontspannen in je rustige ruimte.

Creëer een onderhoudsarme, rustige ruimte, perfect om te chillen

Afbeelding
Afbeelding

Geef uw tuin een zorgeloze sfeer waarin u zorgeloos kunt ontspannen. Leun dan achterover, ontspan en geniet van uw buitenruimte.

Aanbevolen: