21 manieren om elegante eenvoud toe te voegen aan een Frans landelijk decor

Inhoudsopgave:

21 manieren om elegante eenvoud toe te voegen aan een Frans landelijk decor
21 manieren om elegante eenvoud toe te voegen aan een Frans landelijk decor
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De Franse landelijke inrichting staat bekend om zijn perfecte mix van casual en elegante stijl en geeft uw huis een moeiteloos gezellige en koninklijke uitstraling. Met deze Franse landelijke decorideeën zult u zien hoe gemakkelijk het is om dit nonchalant elegante ontwerp in uw huis te omarmen. Met de juiste combinatie van materialen, kleuren en texturen wordt uw huis een klassiek ingerichte ruimte die de tand des tijds doorstaat.

Architectonische details weergeven

Afbeelding
Afbeelding

Het uitgangspunt van uw Franse landelijke inrichting zijn de architectonische details. Houten balken zijn een centraal designelement van de Franse, landelijke sfeer en voegen een tijdloze stijl toe aan uw huis. Laat dit architectonische detail zien in uw grote kamer, de buitenkant van uw huis, keuken of woonruimte.

Integreer stenen kenmerken

Afbeelding
Afbeelding

Aantrekkelijk voor het landelijke deel van de Franse landelijke stijl, zullen stenen details ervoor zorgen dat het ontwerp opv alt in uw huis. Steenwerk op een open haard, in een keuken of op een accentmuur waar dan ook in uw huis voegt dit belangrijke aspect van de Franse landelijke stijl toe. Als grootschalige steentoepassingen geen optie zijn, kunt u het materiaal verwerken in decoratieve details zoals schalen, vazen en lampen.

Muren wit schilderen

Afbeelding
Afbeelding

De Franse landelijke inrichting is weliswaar op zijn eigen manier sierlijk, maar bevat ook verschillende ontwerpelementen die puur eenvoudig zijn. Witte, gebroken witte of crèmekleurige tinten op de muren en afwerking zorgen ervoor dat de meer decoratieve details van de stijl opvallen. Het gebruik van dezelfde tint wit of crème door het hele huis draagt ook bij aan het creëren van een uniforme stijl in de hele ruimte, in overeenstemming met het Franse landelijke ontwerp.

Gebruik traditionele meubelstijlen

Afbeelding
Afbeelding

Van echt sierlijk tot zeer eenvoudig, traditionele meubelstijlen passen perfect bij uw Franse landelijke ontwerp. De sleutel is om het sierlijke met het simplistische te combineren voor een echte casual elegantie die de esthetiek laat zien. Je kunt een bank met eenvoudige lijnen combineren met accentstoelen met decoratieve houten details, of een sierlijke porseleinkast in de eetkamer toevoegen aan je simplistische eettafel.

Kies Toile-afdrukken

Afbeelding
Afbeelding

Preppy stijlen hebben opvallende strepen, eigentijdse stijlen hebben abstracte patronen en de Franse landelijke stijl heeft toile prints. Toile-prints, meestal op een witte achtergrond, zijn patronen gemaakt van landelijke taferelen die in een zachte of neutrale kleur over een stof worden herhaald. Gebruik dit klassieke patroon om uw Franse landelijke stijl te laten zien op stoffering, gordijnen, beddengoed en kussens.

Inclusief rustieke metalen

Afbeelding
Afbeelding

Buiten de houten en stenen details zie je overal in de Franse landelijke inrichting accenten van metalen materialen. Gebruik verweerd, rustiek of antiek metaal in uw verlichtingsarmaturen, kleine meubeldetails en lijsten om texturen te mixen en in harmonie te blijven met de traditionele Franse stijl.

Gebruik warme houttinten in de keuken

Afbeelding
Afbeelding

Je zult één belangrijk detail opmerken dat consistent is in het hele Franse interieur. Warme houttinten in de keuken zijn een absolute must! Je kunt deze look bereiken met je kasten, door de tweekleurige route te volgen als je je aangetrokken voelt tot geschilderde kasten. Eilandaccenten, slagersblokken of muren met houten accenten voegen ook dit designdetail toe aan uw Franse landelijke keuken.

Een mini-kunstgalerij toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel moderne ontwerpschema's de fotowand de afgelopen jaren populair hebben gemaakt, zijn ze altijd een aspect van het Franse design geweest. Voor deze stijl moet je fotowand antieke lijsten, natuurportretten, gedempte kleuren en een mix van framevormen en -formaten bevatten die echt bij de esthetiek passen.

Zoek naar rondingen in meubels

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de mix van eenvoudig en sierlijk meubilair in overeenstemming is met de Franse stijl, is er één meubeldetail waar u naar wilt zoeken om uw Franse landhuis naar een hoger niveau te tillen. Rondingen in uw meubilair helpen de zachte elegantie van de Franse stijl aan uw huis toe te voegen. Voeg dit detail toe met afgeronde rugleuningen, lampen met gebogen voetstukken en tafels met gebogen randen. Bogen in deuropeningen en zachte lijnen op verlichtingsarmaturen voegen ook rondingen toe aan uw huis.

Omarm de shabby-chique look

Afbeelding
Afbeelding

De shabby chic look past in veel stijlen, maar ziet er vorstelijk uit binnen de Franse landelijke designesthetiek. Voeg shabby-chique details toe aan je huis op een Franse, landelijke manier door lampen met een verweerde voet, vintage meubelstukken die lichte slijtage vertonen, en meubilair dat antiek is maar bijgewerkt met nieuwe stoffering, verf of hardware toe te voegen.

Selecteer gestoffeerde accentmeubels

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de Franse landelijke stijl materialen zoals steen en hout laat zien, is er ook een grote hoeveelheid stoffering binnen de esthetiek. Combineer dit designdetail met meubelstukken met accenten om te voorkomen dat de ruimte overbelast raakt. Ottomanen, bijzetstoelen en loveseats zijn perfect voor het tentoonstellen van uw favoriete Franse plattelandstextiel.

Kies kleuren met warme ondertonen

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu gaat om de verf voor je muren, de beits voor je hardhouten vloeren of de bekleding van je bank: kies een kleur met een warme ondertoon voor een echt Frans landelijk design. Subtiele warmte is een belangrijk onderdeel van de stijl, en warme tinten beige, crème, bruin, goud en zelfs blauw helpen de gastvrije en ongedwongen sfeer van een Franse landelijke inrichting naar een hoger niveau te tillen.

Zoek naar kleine afdrukken

Afbeelding
Afbeelding

Een detail dat je niet vaak zult zien in Franse landelijke ontwerpen zijn opvallende prints met opvallende kleuren. De meeste prints binnen de stijl zijn neutraal, kleinschalig of gedempt. Zelfs bloempatronen hebben monochromatische kleurenschema's voor de Franse landelijke stijl. Houd je aan kleine patronen in ingetogen kleuren voor een uitnodigende en elegante ruimte.

Zorg voor een deel van je decoratie

Afbeelding
Afbeelding

Voor een moeiteloze manier om koninklijke en perfect verouderde items aan je huis toe te voegen, kun je een deel van je Franse, landelijke stijl decoreren. Van lampen en fotolijsten tot accentstoelen en banken: kringloopartikelen helpen je binnen het budget te blijven en geven je huis een ongeëvenaard karakter.

Selecteer neutraal textiel

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik voor je plaids, beddengoed en kussens meestal neutrale stoffen. De Franse landelijke stijl bevat wat kleur, meestal blauw- of groentinten, maar neutrale kleuren zijn de echte ster voor textiel. Focus meer op prints, texturen en het creëren van een monochrome en gelaagde look.

Maak de eetkamer eenvoudig

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel er elegante en hoogwaardige elementen voorkomen in de Franse landelijke stijl, is casual eenvoud ook een belangrijke factor. Dit merk je vooral in de keuken en eetruimtes. Tafels zijn simplistisch van vorm en kleur, terwijl er meer ruimte is voor decoratieve flair met stoelen en accentmeubilair. Als je van eenvoud je basis maakt, zullen de elegantere stukken nog veel meer schitteren.

Toon vintage China

Afbeelding
Afbeelding

Als eenvoud de basis is van een Franse landelijke inrichting, dan tonen de details van de stijl de delicate elegantie ervan. Benadruk die elegantie met displays van eenvoudige items met prachtige details. Een buffet- of servieskast met vintage porselein, of het nu gaat om een bijpassende set of een gevarieerde collectie, past perfect bij de Franse landelijke esthetiek.

Weet welke tapijten het beste werken

Afbeelding
Afbeelding

De zachtheid en textuur van een vloerkleed zijn een must voor de Franse landelijke stijl, maar de sleutel is om te weten welk type vloerkleed het beste werkt. Zoek naar ingetogen patronen, neutrale kleuren met een monochrome uitstraling, versleten of antieke details en warme tinten zoals beige, bruin en crème. Zorg ervoor dat je vloerkleed groot genoeg is om bij de kamer te passen en kies texturen die zachter en vrouwelijker zijn in plaats van een zware textuur.

Stenen of bakstenen vloeren maken

Afbeelding
Afbeelding

Als uw huis een vloer met een zware structuur heeft, is het voor u heel eenvoudig om de Franse landelijke look te bereiken. Markeer een bakstenen vloer in uw keuken, stenen muren in uw bijkeuken en verouderde hardhouten vloeren in uw woonruimte. Het imperfecte karakter van deze sterk gestructureerde vloeren geeft je de ideale basis voor een Franse landelijke stijl.

Gebruik een vintage-geïnspireerd decor

Afbeelding
Afbeelding

Fundamentele elementen zijn belangrijk, maar zelfs in de meest moderne woning kun je met de juiste decoratieve details een Franse, landelijke look creëren. Kies stukken, gloednieuw of tweedehands, die er echt vintage-geïnspireerd uitzien. Probeer staande klokken, antieke koffers, vintage-geïnspireerde verlichtingsarmaturen en extra grote keramiek.

Combineer Frans land met complementaire stijlen

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft niet all-in te gaan voor de Franse countrystijl. U kunt de ontwerpcomponenten van de Franse landelijke stijl waar u het meest van houdt, combineren met een andere stijl die bij uw huis past. Franse plattelandswerken zullen een algemene rustieke esthetiek, cottagecore, de moderne boerderijtrend en een vleugje glamour of regentschapstijl bevatten.

Cureer casual elegantie in uw huis

Afbeelding
Afbeelding

Deze tijdloze designesthetiek creëert de perfecte balans tussen ongedwongen warmte en luxe elegantie in uw huis. De Franse landelijke stijl gaat meer over het bekijken van het leven en je huis door een simplistische en geromantiseerde lens. Combineer eenvoudige basisitems met koninklijke details voor een stijlvolle huiselijke sfeer die jouw kijk op het leven laat zien.

Aanbevolen: