Hoe bekkenrust te overleven

Inhoudsopgave:

Hoe bekkenrust te overleven
Hoe bekkenrust te overleven
Anonim
Zwangere vrouw en hond liggend
Zwangere vrouw en hond liggend

Als u bepaalde complicaties ervaart tijdens uw zwangerschap, kan uw zorgverlener u bekkenrust voorschrijven. Bekkenrust betekent simpelweg dat je een tijdje geen seks hebt. In de meeste gevallen is het slechts tijdelijk. Maar de begeleiding mag niet worden genegeerd. Bekkenrust kan verdere complicaties helpen voorkomen en een veilige en gezonde zwangerschap helpen garanderen.

Wat is bekkenrust?

Bekkenrust is een enigszins brede term die 'geen seks' betekent. 'Geen seks' is echter een beetje vaag. Over het algemeen mag er niets in uw vagina worden ingebracht als u bekkenrust heeft. Dit omvat geslachtsgemeenschap en douchen.

Je moet ook bepaalde activiteiten vermijden die de bekkendruk kunnen verhogen, zoals het tillen van meer dan 5 kilo, hurken, het uitvoeren van bepaalde oefeningen voor het onderlichaam, en soms is zelfs een orgasme verboden. Het doel van bekkenrust is om te voorkomen dat uw bekkenspieren op welke manier dan ook samentrekken of belasten.

Als uw zorgverlener u vertelt dat zij bekkenrust aanbevelen, zorg er dan voor dat u er meer informatie over krijgt. Misschien wilt u de volgende vragen stellen:

  • Kan ik een orgasme krijgen?
  • Kan ik nog trainen?
  • Is orale seks oké?

Elk geval is een beetje anders, en je zult misschien verbaasd zijn over de antwoorden. Praat ook met uw partner over de vragen die hij of zij heeft. Hoe meer antwoorden je van tevoren hebt, hoe minder angst er later in je opkomt als je probeert uit te zoeken wat wel en niet mag.

Waarom u bekkenrust nodig heeft

Het kan zijn dat u bekkensteun krijgt als u zwangerschapscomplicaties ervaart waardoor u of uw baby gevaar loopt. Hoe ver u zich in uw zwangerschap bevindt, kan van invloed zijn op de aanbeveling. Als u bijvoorbeeld een baarmoederhalsprobleem heeft, moet u mogelijk al vroeg bekkenrust krijgen. Als uw zorgverlener zich meer zorgen maakt over vroeggeboorte, zal deze beperking waarschijnlijk pas in uw derde trimester van kracht worden. Uw zorgverlener kan uitleggen waarom bekkenrust nodig is en u meer informatie geven over wat u kunt verwachten.

Placenta Previa

De placenta is een orgaan dat zich tijdens de zwangerschap ontwikkelt. Het groeit in uw baarmoeder en zit vast aan uw baarmoederwand. De navelstreng verbindt de placenta met de baby. Het is de voedingssnelweg die je kleintje alles geeft wat hij of zij nodig heeft om te groeien.

Placenta previa beschrijft wanneer uw placenta laag in uw baarmoeder groeit en de baarmoederhals bedekt. Je placenta zit boordevol bloedvaten om voedingsstoffen door te geven aan de baby. Omdat de baarmoederhals de enige uitweg uit de baarmoeder is en de placenta de 'deur' blokkeert, kan bekkendruk schade aan de placenta en bloedingen veroorzaken.

Vaginale bloedingen tijdens de zwangerschap

Veel mensen merken op een bepaald moment tijdens hun zwangerschap vaginale vlekken op. Bij implantatie en oprekken van de baarmoeder kunnen hier en daar kleine bloedpuntjes ontstaan. Maar soms kan vaginale bloeding, vooral later in de zwangerschap, ertoe leiden dat uw zorgverlener u wat beter in de gaten houdt.

Bloedingen in het derde trimester kunnen worden veroorzaakt door placenta previa, abruptie van de placenta (wanneer de placenta zich losmaakt van de baarmoederwand) en vroeggeboorte. Uw zorgverlener kan u bekkenrust geven totdat de bloeding is verdwenen.

Hernia

Soms steken inwendige organen, zoals je darmen, door een opening in je spieren naar buiten. Dit heet een hernia. Hernia's komen meestal voor in de maag- en liesstreek. Als u een hernia heeft zonder pijn, zal uw zorgverlener u waarschijnlijk alleen maar in de gaten houden. Ze kunnen ook bekkenrust aanbevelen. Elke belasting van uw bekkenspieren kan ervoor zorgen dat de hernia nog verder naar buiten duwt. Bekkenrust kan dit helpen voorkomen.

Als uw hernia echter pijnlijk wordt, moet u hem mogelijk weer naar binnen laten duwen. Dit kan uw arts doen, maar helaas zal de hernia, zodra hij een weg door de spier heeft gevonden, waarschijnlijk weer naar buiten springen. Uw arts kan een eenvoudige operatie met een laag risico aanbevelen om de spieropening te sluiten en uw ingewanden te houden waar ze horen. Als u een hernia heeft, overleg dan met uw zorgverlener over de beste vervolgstappen.

Baarmoederhalsproblemen

Als de enige ontsnappingsroute voor je baby speelt je baarmoederhals een cruciale rol tijdens de zwangerschap. Soms kan uw baarmoederhals vroegtijdig proberen te verwijden. Een incompetente baarmoederhals, of cervicale insufficiëntie, betekent dat uw baarmoederhals zachter wordt en uitzet voordat de baby klaar is om geboren te worden.

Een korte baarmoederhals is precies hoe het klinkt. Normaal gesproken is de baarmoederhals langer dan breed. Het blijft tijdens de zwangerschap strak en stevig zitten om de baby te beschermen en binnen te houden. Een korte baarmoederhals kan moeite hebben om de baby vast te houden en kan leiden tot vroegtijdige bevalling. Bekkenrust zorgt ervoor dat niets uw baarmoederhals hindert of ertoe aanzet om vroegtijdig met het bevallingsproces te beginnen.

Hoog risico op vroeggeboorte

Voortijdige bevalling, of vroeggeboorte, beschrijft de bevalling die vroeg begint --- vóór de 37e week van de zwangerschap. Als u vroegtijdige bevalling ervaart, kan uw zorgverlener u bekkenrust geven. Studies die probeerden een verband tussen seks en arbeid te bewijzen, zijn verouderd en niet doorslaggevend. Veel aanbieders raden echter nog steeds aan om aan de veilige kant te blijven.

Hoe u bekkenrust kunt overleven

Het libido van iedereen is anders. U en uw partner kunnen verschillende gevoelens hebben over het onthouden van seks en deze gevoelens kunnen veranderen tijdens uw bekkenrust. Als je merkt dat je het moeilijk hebt tijdens de bekkenrust, probeer dan te onthouden dat dit tijdelijk is. Er zijn ook een paar strategieën die deze tijd comfortabeler kunnen maken.

Vind een diepere verbinding

Seks is alleen toegestaan als uw arts de voorzorgsmaatregel voor bekkensteun heeft opgeheven. Dus totdat dat gebeurt, is seks verboden terrein. Dit omvat orale seks, masturbatie en (meestal) zelfs orgasmes. Dit kan een uitdagende tijd zijn, vooral als jij en je partner een actief seksleven hebben.

Dit zou het perfecte moment zijn om te proberen op verschillende manieren verbinding te maken en op een meer emotioneel niveau een band te krijgen. Misschien wilt u samen plannen maken voor uw toekomst en elkaars hoop en dromen voor uw gezin verkennen. Je kunt deze tijd gebruiken om met elkaar te praten en je gedachten en gevoelens te delen.

Ontdek andere intieme activiteiten

Ga de nieuwe uitdaging aan om intiem te zijn zonder seks te hebben. Je kunt proberen elkaars hand vast te houden en te knuffelen, elkaar te masseren, het aantal knuffels en willekeurige aanrakingen op te voeren.

Je kunt deze tijd ook gebruiken om je te concentreren op andere activiteiten die je leuk vindt. Je kunt een spelletje spelen of een film kijken. Probeer herinneringen op te halen aan een paar oude foto's, of maak een plakboek om je voor te bereiden op jullie toekomst samen. Onthoud dat intimiteit gaat over hecht zijn en een essentieel onderdeel is van elke relatie. Deze nabijheid zal je relatie helpen groeien, ondanks de pauze in fysieke intimiteit.

Communiceer met uw provider

Blijf in contact met uw arts. Als u bekkenrust heeft en u nieuwe symptomen of een blessure ervaart, bel dan onmiddellijk uw zorgverlener. Deze omvatten:

  • Rugpijn
  • Weeën
  • Lekkage of stroom vloeistof uit de vagina
  • Traumatische verwondingen zoals een val of een auto-ongeluk
  • Vaginale bloeding

Als je de voorzorgsmaatregel vergeet en seks hebt, is dat oké. Bel gewoon uw provider en zij zullen u vertellen wat u moet doen. Het kan zijn dat u even langs moet komen voor een snelle controle, of dat u uzelf vanuit huis moet controleren. Het belangrijkste is om ze op de hoogte te houden.

Onthoud ten slotte dat hoewel bekkenrust enigszins lastig kan zijn, uw zorgverlener dit om een goede reden heeft voorgeschreven. Als u hun aanbevelingen opvolgt, kunt u niet alleen een gezonde zwangerschap behouden, maar ook een gezonde baby ter wereld brengen.

Aanbevolen: