Hoe doden pesticiden insecten? Begrijpen hoe ze werken

Inhoudsopgave:

Hoe doden pesticiden insecten? Begrijpen hoe ze werken
Hoe doden pesticiden insecten? Begrijpen hoe ze werken
Anonim
toepassing van pesticiden in de tuin
toepassing van pesticiden in de tuin

Hoe doden pesticiden insecten? Als u zich ooit over deze vraag heeft afgevraagd en er zeker van wilt zijn dat de pesticiden die u gebruikt geen nadelige gevolgen hebben voor uw gezin, lees dan verder!

Hoe doden pesticiden insecten?

De meeste pesticiden werken door het zenuwstelsel van het insect te beïnvloeden. Het pesticide onderbreekt de informatie die door neurotransmitters in de synapsen wordt verzonden. De chemische stof die door het lichaam wordt geproduceerd en wordt gebruikt om informatie via de synapsen te verzenden, wordt acetylcholine genoemd. Een enzym genaamd cholinesterase bindt zich met acetylcholine en zorgt ervoor dat de spieren kunnen rusten.

In een lichaam dat normaal werkt, stuurt de acetylcholine via de synapsen berichten naar de spieren. Cholinesterase houdt de hoeveelheid acetylcholine op een acceptabel niveau, waardoor de stimulatie wordt gereguleerd. Wanneer een pesticide wordt geïntroduceerd in een dodelijke dosering voor een bepaald lichaam, wordt de cholinesterase aangetast, waardoor deze zich niet kan binden met de acetylcholine. Wanneer dit gebeurt, worden de spieren overmatig gestimuleerd, wat zal leiden tot verlamming en de dood.

Het effect van organofosfaten werd in de jaren dertig tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Ze werden gebruikt bij het maken van zenuwgas, dat werd gebruikt bij chemische oorlogsvoering. Bij gebruik in dodelijke doseringen voor mensen veroorzaken organofosfaten extreme prikkelbaarheid, convulsies, verlamming en in de meeste gevallen de dood.

Organofosfaten

Organofosfaten zijn een klasse chemicaliën die vaak in pesticiden worden gebruikt. Deze chemicaliën hebben een negatieve invloed op het zenuwstelsel. Organofosfaten worden in de Verenigde Staten gereguleerd door de Environmental Protection Agency. De volgende organofosfaten worden vaak gebruikt in producten die worden gebruikt om stekende insecten en kevers te doden:

  • Diazinon
  • Fenthion
  • Malathion
  • Methyl-parathion
  • Sulfotepp
  • Trichloorfon

Zowel individuen als verdelgers gebruiken deze pesticiden. De producten zijn gemakkelijk te vinden bij uw plaatselijke tuincentrum. Vanwege de dodelijke aspecten van deze klasse pesticiden wordt aanbevolen dat huisdieren en kinderen uit de buurt van gazons en tuinen worden gehouden nadat ze zijn toegepast.

N-Methylcarbamaat

N-methylcarbamaten zijn een andere klasse pesticiden die veel in huis en tuin worden gebruikt. Net als organofosfaten remmen ze de binding van cholinesterase aan de acetylcholine in het lichaam. De resultaten zijn hetzelfde; insecten raken verlamd en sterven.

Veiligheidsmaatregelen

Pesticiden die in de Verenigde Staten worden vervaardigd en verkocht, bevatten informatie over het juiste gebruik van pesticiden en veiligheidsmaatregelen. Onjuist gebruikte pesticiden kunnen de gebruiker blootstellen aan toxische niveaus, wat ziekte en zelfs de dood kan veroorzaken. Bij het gebruik van pesticiden moeten altijd fundamentele veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen.

  • Draag handschoenen bij het hanteren van pesticiden om je handen te beschermen tegen het absorberen van de chemicaliën.
  • Draag een masker wanneer u pesticiden spuit om de inademing van de deeltjes in de lucht te vertragen.
  • Verlaat het gebied onmiddellijk na het spuiten van eventuele pesticiden, vooral als deze binnenshuis worden gebruikt.
  • Lucht uw huis voordat familieleden weer gaan wonen in gebieden die met het pesticide zijn behandeld.
  • Na het aanbrengen van pesticiden, trek je de kleding uit die je daarbij hebt gebruikt en was je deze voordat je ze weer draagt.
  • Was uw handen en neem indien mogelijk een douche nadat u klaar bent met het aanbrengen van pesticiden.

Alternatieven voor chemische pesticiden

citronella kaars
citronella kaars

Het is de moeite waard om alternatieven voor brede, chemische pesticiden te overwegen, omdat ze ook 'goede insecten' en bodemmicro-organismen kunnen doden. Omdat chemische pesticiden een negatieve invloed hebben op het milieu en op de mens, hebben mensen alternatieve manieren gevonden om met ongedierte in hun tuin en huis om te gaan. Hier volgen enkele producten die geen schadelijke chemicaliën bevatten en veilig kunnen worden gebruikt in de buurt van huisdieren en kinderen:

  • Citronella kaarsen en fakkels: Insectenplagen, waaronder muggen en vliegen, houden niet van de geur en blijven weg.
  • Fatale trechter: zorg voor je eigen fles van twee liter; steek de fatale trechter in de zijkant van de fles. Voeg vruchtensap toe en plaats de dop op de fles. Plaats in een gebied waar wespen, horzels en gele jassen problemen veroorzaken.
  • Muggenafstotende korrels: zowel niet-giftig als biologisch afbreekbaar, dus ze zijn veilig om overal in huis te gebruiken. Strooi de korrels rond de omtrek van uw tuin en erf om muggen veilig af te weren. Maakt gebruik van citroen-, pepermunt- en knoflookolie.
  • DynaTrap- Doodt vliegen, kevers, horzels, wespen en gele jassen. Deze plug-in bugzapper bestrijdt vliegend ongedierte in een gebied van een halve hectare. Twee kleine lampjes trekken ongedierte aan, waarna ze in een trechter worden gezogen en worden gedroogd door een vacuümventilator.
  • Solar Mosquito Zapper- werkt op dezelfde manier als een elektrische insectenverdelger, maar zonder het gebruik van elektriciteit. Plaats hem op elke plek waar insectenplagen hinderlijk zijn: van de tuin tot het terras.

Pesticiden begrijpen

Nu je het antwoord weet op de vraag: "hoe doden pesticiden insecten", kies dan verstandig je wapen tegen hen. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn weliswaar sneller, maar hebben een negatief effect op het milieu, huisdieren en kleine kinderen.

Aanbevolen: