Beslissen hoe lang je aan een baan moet blijven (& Tekenen dat je klaar bent om verder te gaan)

Inhoudsopgave:

Beslissen hoe lang je aan een baan moet blijven (& Tekenen dat je klaar bent om verder te gaan)
Beslissen hoe lang je aan een baan moet blijven (& Tekenen dat je klaar bent om verder te gaan)
Anonim

Het is niet eenvoudig om erachter te komen wanneer je je eerste baan (of welke baan dan ook) moet verlaten, maar hier zijn enkele dingen die je kunt overwegen om je te helpen beslissen wanneer je moet vertrekken.

Lachende jonge vrouw zit bureau
Lachende jonge vrouw zit bureau

Er is waarschijnlijk niets zo opwindend als het krijgen van je eerste volwassen baan. Maar net zoals je je haar waarschijnlijk niet op dezelfde manier zou stylen als twintig jaar geleden, zul je tegen die tijd waarschijnlijk ook in een andere carrièrepositie zitten.

Het antwoord op de vraag hoe lang je op een baan moet blijven, is niet voor iedereen hetzelfde, dus een van de beste manieren om te weten wat de juiste tijd is, is leren wat de waarschuwingssignalen zijn dat het misschien tijd is om te vertrekken.

Hoe lang moet je op een baan blijven?

Als je die vraag aan vrienden, mentoren of familieleden hebt gesteld, zijn we er zeker van dat je het klassieke antwoord bent tegengekomen: 'Het hangt ervan af.' Ze kunnen je vertellen dat je je baan moet verlaten 'als de tijd rijp is'. Hoewel we het advies waarderen om naar je instinct te luisteren, is het niet erg handig als je nog nooit eerder een baan hebt verlaten en niet weet hoe dat 'juiste' moment voelt.

Om die vraag te beantwoorden, kun je naar enkele statistieken kijken en enkele tekenen overwegen die erop wijzen dat je misschien lang genoeg op een baan bent gebleven.

Wat de statistieken zeggen

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics was het gemiddelde aantal werknemers dat bij hun huidige werkgever werkte ongeveer 4,1 jaar. Aangezien dit slechts de mediaan is, zijn er zeker uitschieters aan beide kanten, dus die vrienden van je die elke zes maanden hun baan lijken op te zeggen, zijn misschien niet zo afwijkend van de trend. Als er veel groei en nieuwe kansen zijn, of als je gewoon van de baan of het bedrijf houdt, kan het ook volkomen redelijk zijn om langer dan dat gemiddelde in een functie te blijven.

Ondertussen is er het gezegde van de universiteit dat zegt dat je minstens een jaar bij je eerste baan moet blijven voordat je vertrekt, wat nog steeds veel culturele geloofwaardigheid heeft.

Wat betekent het allemaal voor jou?

Realistisch gezien kun je het verlaten of blijven in een positie niet baseren op een getal. De banen en levensstijlen van iedereen zijn anders, dus zoiets rigide als een numeriek antwoord zal niet werken. In plaats daarvan moet je andere criteria gebruiken om te zien of het tijd is voor verandering.

6 signalen die kunnen betekenen dat het tijd is om over te stappen naar een nieuwe baan

Net als gasten wil je niet te lang welkom zijn op een baan, vooral niet bij je eerste baan. Weten wanneer u uw eerste baan moet verlaten, kan vooral zenuwslopend zijn. Maar wanneer deze signalen opduiken, moet je ernaar luisteren en nadenken over wat het beste voor je is.

Vrouw aan het bureau in kantoor denken
Vrouw aan het bureau in kantoor denken

Je denkt erover om te vertrekken

Als je er zelfs maar aan denkt om te vertrekken, kan dit een teken zijn dat je positie niet meer past. Dit kan te wijten zijn aan een groot aantal dingen, zoals een burn-out, moeilijke bazen of een slechte balans tussen werk en privé. Maar als je onderbewustzijn lang genoeg op het idee heeft gekauwd zodat het in je dwalende gedachten terechtkomt, moet je er acht op slaan en je opties overwegen.

Je voelt je rusteloos of onvervuld door je werk

Kent u dat onrustige gevoel dat vlak voor de vakantie opduikt, wanneer het lang geleden is sinds uw laatste vakantie en u gewoon toe bent aan een pauze? Als je je elke week, de hele week, zo voelt, word je misschien rusteloos en heb je behoefte aan iets nieuws. Net als dieren in de dierentuin hebben mensen ook wat stimulatie nodig in hun verblijven.

Je lijkt niet gemotiveerd te raken

Een gebrek aan motivatie kan door veel dingen veroorzaakt worden, maar te lang op een baan blijven kan er één van zijn. Als je niet gemotiveerd kunt raken om het werk te doen, en het maakt je niet uit als je het niet gedaan krijgt, dan wakkert het werk dat je doet misschien niet de motivatiedrift in je aan.

Het is vooral belangrijk als je merkt dat je motivatie afneemt, of als je een paar maanden of een paar jaar zonder grote veranderingen in je leven of geestelijke gezondheidsproblemen merkt, omdat je die situatie niet aan iets anders kunt toeschrijven.

Je rekeningen betalen is moeilijk

Soms groeit je baan niet met je mee. U begint met één loon en het is mogelijk dat u geen significante loonsverhogingen of verhogingen krijgt om rekening te houden met uw veranderende levensstijl of inflatie. Als u uw rekeningen niet meer kunt betalen met uw voltijdbaan alleen, dan is dit een goede reden om te overwegen uw baan op te zeggen.

Het maakt niet uit hoeveel je van een baan houdt; als ze je niet voldoende compenseren, is het waarschijnlijk tijd om te gaan.

Je hebt alle kansen benut om nieuwe vaardigheden te leren

Elke keer dat je met een nieuwe baan begint, liggen er talloze kansen op het oprapen. U kunt leren van collega's, programma's die door uw bedrijf worden ondersteund, maar ook op het werk. Maar op een gegeven moment leer je alles wat het bedrijf te bieden heeft.

Als er geen nieuwe kansen voor je opkomen om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe vaardigheden op te doen, dan is het misschien tijd om jezelf uit te dagen in een nieuwe functie.

Je neemt meer op je dan je rol vereist

Als uw bazen zich uiteindelijk op hun gemak voelen en ervan overtuigd zijn dat u een werklast aankan die groter is dan wat in uw functieomschrijving staat, dan weten ze dat u te gekwalificeerd bent voor uw functie. Normaal gesproken zou iemand je hier een boost geven met een promotie. Maar als het al een tijdje geleden is en er geen promotiebellen rinkelen, wil je misschien een nieuwe functie overwegen op het volgende niveau van je carrièrepad.

Klaar om verder te gaan? Luister naar dit ene advies voordat u een baan verlaat

Als je er klaar voor bent om door te gaan naar het volgende hoofdstuk in je carrière, dan hebben we een belangrijk advies: verlaat je baan niet voordat je een nieuw hoofdstuk op de planning hebt staan. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar als de reden dat u vertrekt is dat u de functie en het bedrijf bent ontgroeid, leg uzelf dan geen financiële en emotionele druk op door onverwachts te stoppen bij uw volgende dienst.

Solliciteer in plaats daarvan actief en solliciteer terwijl je nog aan je oude baan werkt. Normaal gesproken hoeft u uw oude werkgever niet te vertellen dat u op zoek bent naar een nieuwe baan. Wacht gewoon tot je de papieren voor een nieuwe baan hebt ondertekend en houd indien mogelijk rekening met een opzegtermijn van twee weken.

Als je kunt, wil je die eerste baan (of welke baan dan ook eigenlijk) op goede voorwaarden verlaten. Je weet nooit wanneer je paden zich in de toekomst weer kruisen.

Doe jezelf een plezier en vertrek wanneer het tijd is

Banen hoeven niet een leven lang mee te gaan. Er komt meestal een moment dat de metaforische broeken van je werk je niet meer passen, en je op zoek moet naar een nieuw paar om te dragen. De tijd om te vertrekken is voor iedereen anders, maar als je merkt dat deze signalen in je leven opduiken, dan is het waarschijnlijk een goed idee om je CV op te frissen en op zoek te gaan naar iets nieuws.

Aanbevolen: