19 Creatieve en leuke ijsbrekerspellen voor kinderen

Inhoudsopgave:

19 Creatieve en leuke ijsbrekerspellen voor kinderen
19 Creatieve en leuke ijsbrekerspellen voor kinderen
Anonim
meisjes handen schudden
meisjes handen schudden

IJsbrekerspellen voor kinderen helpen kinderen elkaar te leren kennen door middel van begeleid plezier. Help kinderen eventuele bedenkingen te overwinnen door creatieve ijsbrekerspellen te gebruiken die geen persoonlijke introductie lijken. Van ijsbrekerspellen voor jeugdgroepen tot ijsbrekerspellen voor middelbare scholen, er is een ijsbrekerspel voor elke leeftijdsgroep en voor elk type groep.

Voor- en achternaam matchspel

Maak je eigen geheugenmatchspel met bouwpapier om jonge kinderen te helpen elkaars namen te leren in een nieuwe omgeving. Gebruik vellen papier van dezelfde kleur en schrijf de voornaam van elk kind op het ene vel en de achternaam op het andere. Draai alle papieren ondersteboven in een rasterpatroon, zodat je geen van de namen kunt zien. Kinderen draaien om de beurt twee blaadjes om terwijl ze proberen de voor- en achternaam van een kind te matchen.

Go Fish Favoriete Dingen Kaartspel

Gebruik indexkaarten om je eigen Go Fish Favorite Things Icebreaker-spel te maken. Jonge kinderen in kleine groepjes zijn de ideale spelers voor dit spel. Je kunt het voor oudere kinderen complexer maken door moeilijkere categorieën te kiezen, en het voor grotere groepen maken door het aantal kaarten dat je maakt te vergroten.

kinderen spelen kaartspel
kinderen spelen kaartspel

Materialen die je nodig hebt

  • 50 indexkaarten
  • Schrijfgerei
  • Grote tafel of speelruimte op de vloer

Spelaanwijzingen

  1. Schrijf op elke indexkaart een categorie met favoriete dingen, zoals 'Favoriete film' of 'Favoriete lunchma altijd'. Streef naar ongeveer 50 kaarten voor een groep van vijf kinderen.
  2. Elke speler krijgt vijf kaarten en de rest van de kaarten wordt met de afbeelding naar beneden in de "vijver" gelegd.
  3. In een beurt kiest een kind een andere speler en vraagt of het favoriete ding van die speler overeenkomt met dat van hen. Als er bijvoorbeeld 'Favoriete film' op de kaart staat, vragen de spelers: 'Is jouw favoriete film Finding Nemo?'
  4. Als het een match is, neemt de speler de kaart uit zijn hand en houdt deze voor zich.
  5. Als het geen match is, blijft de kaart in hun hand.
  6. De speler met de meeste kaarten voor zich, of wedstrijden, aan het einde van het spel wint.

Wie vindt wat leuk? Marco Polo

Verander het klassieke poolspel van Marco Polo in een actief ijsbrekerspel, zowel binnen als buiten. Dit grote groepsspel is het beste voor oudere kinderen en tieners in een buitenomgeving, maar werkt voor alle leeftijden en locaties. Eén kind is 'Het' en loopt met gesloten ogen rond en roept een vraag over wie nog meer van iets houdt dat zij leuk vinden. Ze zouden bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Wie houdt er van frietjes?" Alle andere kinderen houden hun ogen open en bewegen zich door de ruimte om te voorkomen dat ze door 'Het' worden getikt. Wanneer 'Het' een vraag oproept, moeten kinderen eerlijk antwoorden en 'Het' gebruikt hun gehoor om iemand te taggen die zei dat hij wel van frietjes houdt.

Je ziet er anders uit

Mensen oordelen snel over anderen op basis van hun uiterlijk. Dit aankleedspel daagt uit hoe sterk die eerste indrukken zijn. Kinderen moeten zichzelf kunnen aankleden om dit leuke ijsbrekerspel te kunnen spelen.

Meisje probeert een bril
Meisje probeert een bril

Materialen die je nodig hebt

  • Verscheidenheid aan typische kleding en accessoires
  • Privé kleedruimte of aparte afgesloten ruimte
  • Stopwatch

Spelaanwijzingen

  1. Leg alle kleding in de aparte kleedruimte of kamer.
  2. Laat alle kinderen de kamer binnenkomen en geef ze een minuut of twee de tijd om naar elkaar te kijken terwijl je het spel uitlegt.
  3. Roep de naam van een kind en het moet naar de andere kamer rennen. Ze kunnen zoveel kleding en accessoires aantrekken of veranderen als ze willen.
  4. Als het kind klaar is, gaat het de hoofdkamer weer binnen en heeft alle anderen één minuut om te bepalen wat er anders is aan hun outfit.
  5. Het spel gaat zo door totdat alle kinderen de kamer hebben verlaten en weer zijn binnengekomen.

Kraak het Code Group Icebreaker-spel

Maak je eigen geheime code en bedenk vervolgens een bericht dat hetzelfde aantal tekens bevat, inclusief spaties en leestekens, als het aantal kinderen in je groep. Dit uitdagende ijsbrekerspel vereist kritisch denkvermogen, dus het is het beste voor oudere basisschoolkinderen. Voeg aan elk kind één symbool of leesteken uit uw geheime codebericht toe. Bevestig niets aan de kinderen die de ruimtes vertegenwoordigen. Verberg een paar aanwijzingen in de kamer om kinderen te helpen de code te kraken. Het doel van het spel is dat de hele groep de geheime boodschap ontcijfert door zichzelf in de juiste volgorde te plaatsen.

Fantasiekarakter Meet and Greet

Kinderen van alle leeftijden krijgen de kans om hun creativiteit en verbeeldingskracht te laten zien als hun eerste indruk in dit leuke spel. Dit soort fantasie-ijsbrekerspel is geweldig voor kinderen die het niet prettig vinden om over zichzelf te praten of persoonlijke details van hun leven te delen.

Materialen die je nodig hebt

  • Verschillende computers of tablets
  • Internettoegang
  • Een paar verschillende leuke fantasienaamgeneratoren voor kinderen

Spelaanwijzingen

  1. Zoek een paar verschillende naamgeneratoren voor fantasiekarakters, zoals de Ultimate Supervillain Name Generator en andere van Name Generator Fun of de Alien Species Name Generator van Fantasy Name Generators.
  2. Stel stations in met elk één naamgenerator op een computer of tablet.
  3. Wijs willekeurig een paar kinderen toe aan elk station.
  4. Kinderen gebruiken om de beurt de naamgenerator en verzinnen vervolgens een kort verhaal dat ze met hun groep kunnen delen over de naam die ze krijgen.
  5. Zodra elk groepslid de generator heeft aangezet en zijn of haar verhaal heeft verteld, meng je de groepen en stuur je kinderen naar nieuwe generatoren in nieuwe groepen.

Hoe zou jij de dag redden?

Kinderen zullen veel over elkaar leren in schijnstressvolle situaties. Verdeel de groep in teams van ongeveer drie. Elk team zal een fantasiesituatie opzetten waarin een of meer van hen gered moeten worden. Ze kunnen bijvoorbeeld speelgoed en dekens gebruiken om een 'huis' te creëren dat in brand staat, terwijl ze allemaal binnen slapen. Teams moeten hun scenario's op ruime afstand van elkaar opstellen, waarna iedereen de kamer moet verlaten. Kies één team om als eerste hun scenario uit te spelen. Eén voor één moeten de andere teams binnenkomen en laten zien hoe zij in dat scenario de dag zouden redden. Elk team kent punten toe voor creativiteit, moed en planning. Doe hetzelfde voor alle teams en kijk wie welke categorie heeft gewonnen.

Wat is mijn naam?

Gebruik een creatief introductiespel waarmee kinderen elkaar kunnen leren kennen in een nieuwe omgeving, zoals een klaslokaal, een kamphut of een jeugdgroep van de kerk. Kinderen van elke leeftijd kunnen dit ijsbrekerspel spelen, zolang ze maar kunnen tekenen.

Materialen die je nodig hebt

  • Eén vel papier per kind
  • Kleurpotloden, stiften en/of kleurpotloden
  • Klein notitieboekje of extra vel papier per kind
  • Nametags
  • Pennen of potloden

Spelaanwijzingen

  1. Elk kind tekent plaatjes waardoor anderen hun naam gaan raden. Kinderen kunnen geen letters of cijfers gebruiken. Ze kunnen één of meerdere afbeeldingen gebruiken.
  2. Als iedereen klaar is met het tekenen van de naam, start je het spel.
  3. Opgezet als een speeddating-evenement waarbij de helft van de kinderen het hele spel blijft zitten en de andere helft om de paar minuten door de kamer draait.
  4. Geef elk kind een naamplaatje met een ander nummer erop.
  5. Elk paar krijgt samen drie tot vijf minuten. Elk kind geeft zijn naamtekening aan zijn partner.
  6. Kinderen kunnen niet praten, maar ze kunnen hoofd- en handbewegingen gebruiken om hun partner te helpen raden wat de afbeeldingen zijn.
  7. Elk kind gebruikt de foto's van zijn partner om de naam van zijn partner te raden voordat de tijd om is.
  8. Kinderen gebruiken hun notitieboekje om de naam van hun partner op te schrijven, of hun nummer als ze hun naam niet raden.
  9. Zodra iedereen is gekoppeld, laat iedereen de namen delen die ze hebben bedacht. Als er iemand is wiens naam niet is geraden, help dan de groep dit uit te zoeken.

Wiens favoriet? Verstoppertje zoeken

Voeg een creatieve draai toe aan een klassiek actief kinderspel zoals Hide and Seek met leuke weetjes over elk kind. Dit is een geweldig ijsbrekerspel voor kleuters, maar kan met vrijwel elke leeftijdsgroep en in elke omgeving worden gebruikt. Maak een lijst met categorieën voor de favoriete dingen van kinderen, zoals stripfiguren, desserts en liedjes, en vraag elk kind privé om een antwoord te geven op al uw categorieën. Speel volgens de normale Hide and Seek-regels, alleen geef je 'Het' een specifieke categorie en antwoord je door te zoeken naar bijvoorbeeld: 'Hun favoriete dessert is ijs.' Wanneer "It" een ondergedoken kind vindt dat overeenkomt met wat ze zoeken, vragen ze de naam van die persoon en roepen deze vervolgens op. De gameplay gaat verder met elke keer een nieuwe "It" en een leuk weetje.

Kinderen spelen verstoppertje
Kinderen spelen verstoppertje

Bureau-bodes

Laat kinderen kennismaken met een nieuw klaslokaal met een leuke ijsbreker waar klasgenoten elkaar helpen hun nieuwe bureau te vinden.

Materialen die je nodig hebt

  • Enquêtes voor studenten
  • Afbeeldingen of speelgoed dat overeenkomt met de likes van leerlingen uit vragenlijsten
  • Klaslokaal met bureaus of tafels en stoelen

Spelconfiguratie

  1. Stuur tijdens de zomer een vragenlijst voor leerlingen naar huis en vraag gezinnen om deze terug te sturen voordat de school begint. Vragen moeten zaken omvatten als: 'Wat is je favoriete eten?' of "Wat is je favoriete film?"
  2. Maak een zitplaatsenschema voor de klas.
  3. Kies drie favorieten uit de vragenlijst van een kind en zoek afbeeldingen of speelgoed die daarbij passen. Plaats de drie speelgoedjes/afbeeldingen op het bureau van dat kind.

Spelaanwijzingen

  1. Zodra alle leerlingen het klaslokaal binnenkomen, verdeelt u ze in paren.
  2. Nummer elke persoon in het paar nummer één of nummer twee.
  3. Geef elke leerling een blanco vragenlijst (dezelfde die je naar huis hebt gestuurd).
  4. Om te beginnen moeten alle Nummer Eens hun partner helpen hun bureau te vinden.
  5. Paren hebben drie minuten de tijd waarin nummer één nummer twee kan interviewen met behulp van de vragenlijst.
  6. Na de drie minuten mogen Nummer Twee niet meer praten. Hun partner moet gebruiken wat ze hebben geleerd om hun partner te matchen met een bureau door de vragenlijst met de naam van hun partner erop op het bureau achter te laten.
  7. Partners wisselen van rol en herhalen.
  8. Het eerste team dat beide personen op de juiste plaats heeft gezet, wint.

Je leren kennen Snake Chain

Kinderen in kleine of grote groepen moeten dingen vinden die ze gemeen hebben om de langste slang te vormen die mogelijk is in dit ijsbrekerspel. Kies één kind om te beginnen terwijl de rest van de groep door de kamer beweegt of rent. Dit kind begint vragen te stellen als: "Wie is er net als ik jarig in maart?" om minstens twee andere mensen te vinden die iets met hen gemeen hebben. Kinderen verbinden zich door elk van hun handen met een ander kind vast te houden om een lange ketting te vormen. Kinderen aan het einde van de rij nadat elke persoon beide handen met elkaar verbonden heeft, zijn de volgende die de vragen stellen. De "slang" -keten van kinderen moet door de kamer bewegen totdat alle kinderen met elkaar verbonden zijn. Daarna stoppen ze en is het spel afgelopen.

Gemeenschappelijke noemers van groepen

Help kinderen in een kamp of jeugdgroep zien hoeveel ze gemeen hebben met een leuk teambuildingspel. Omdat kinderen in deze omgevingen elkaar niet noodzakelijkerwijs kennen, kan het zien van hoe ze op elkaar lijken het ijs helpen breken.

Materialen die je nodig hebt

  • Groot stuk papier en potlood of groot schrijfoppervlak zoals een schoolbord
  • Stopwatch

Spelaanwijzingen

  1. Stel een tijdslimiet in van 20 of 30 minuten. Hoe groter de groep, hoe langer de tijdslimiet moet zijn, maar niet meer dan 45 minuten.
  2. Stel een doel van 5, 10, 15 of 20 overeenkomsten, afhankelijk van de leeftijdsgroep. Oudere kinderen zouden een groter doel moeten hebben.
  3. Het hele team moet samenwerken om het vastgestelde aantal overeenkomsten te vinden voordat de tijd om is.
  4. Elke gemeenschappelijkheid moet unaniem zijn of betrekking hebben op elke persoon in de groep. Het zijn bijvoorbeeld allemaal mensen.
  5. Als het team hun doel bereikt, winnen ze.

Dat is niet mijn

Oudere kinderen in kleine groepen in een klaslokaal, kamp of kerk kunnen deze eenvoudige ijsbreker spelen met alleen de spullen die ze hebben meegenomen. Zoek naar een voorwerp dat veel kinderen hebben meegenomen, zoals een hoed of een rugzak, en plaats deze in de kamer terwijl de groep de ogen gesloten heeft. Op zijn beurt beschrijft een kind zijn hoed of rugzak met behulp van één aanwijzing tegelijk. Het kind zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Dat is niet mijn hoed, mijn hoed is blauw." De rest van de groep moet één blauwe hoed vinden om mee terug te nemen. Als het niet klopt, geeft de speler nog een aanwijzing die slechts één descriptor bevat. Wanneer de groep het juiste item vindt, deelt de speler wat hij leuk vindt aan dat item, waar hij het vandaan heeft, of een ander leuk feitje.

Persoonlijke leuke weetjes Hangman

Als je maar een paar kinderen hebt, of zelfs maar twee, kun je van een klassiek woordspel een ijsbrekeractiviteit maken. Koppel kinderen aan elkaar om Hangman te spelen. De twist is dat elk kind om de beurt de geheime zin bedenkt en dat het een leuk weetje over zichzelf moet zijn. Speler één kan bijvoorbeeld de lege regels tekenen voor de zinsnede: 'Mijn middelste naam is David.' Speler twee raadt letters totdat het poppetje wordt opgehangen of hij het leuke feit oplost.

Op vriendschapsreis gaan

Net als bij het spel 'Ik ga picknicken', zullen kinderen in een kamp of jeugdgroep dingen beschrijven die ze aan deze nieuwe vriendschap zullen toevoegen. Je kunt de letters van het alfabet, een bepaald aantal beurten of een ander leuk patroon voor kinderen gebruiken om te beschrijven wat ze meebrengen. De hele groep zit in een kring en één kind begint met te zeggen: "Ik begin een nieuwe vriendschap en ik breng een avontuurlijke instelling mee." Elke volgende speler noemt wat de persoon vóór hem zei en wat hij of zij moet meenemen.

Snelle en gemakkelijke ijsbrekers

Zelfs als je maar een beetje tijd hebt om aan een ijsbreker te besteden, is het nog steeds belangrijk om er een te doen om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij elkaar. Hier zijn enkele snelle en leuke ijsbrekeractiviteiten voor kinderen in kleine of grote groepen.

Twee waarheden en één leugen

Laat de kinderen een paar minuten besteden aan het opschrijven van drie dingen over zichzelf, en een van die dingen moet een leugen zijn. Begin dan met één kind en laat ze hun drie feiten presenteren, en laat andere kinderen door handopsteken stemmen welke de leugen is. Nadat de groep heeft gestemd, zal het kind onthullen welke echt een leugen was. Herhaal dit voor elk kind. Je kunt kinderen ook in kleinere groepen opsplitsen om deze activiteit met elkaar te doen als je een grotere groep hebt.

Steen-Papier-Schaar Toernooi

In grotere, even genummerde groepen laat je iedereen samenwerken met een partner en de beste twee-van-drie rondes Steen-Papier-Schaar spelen. Elke winnaar gaat door naar de volgende ronde en daagt een andere winnaar uit. Herhaal de rondes totdat je bij de laatste twee kampioenen bent, die tegen elkaar strijden om het toernooi te winnen.

Kinderen spelen het steen-papier-schaar-spel
Kinderen spelen het steen-papier-schaar-spel

IJsbreker Jenga

Koop een Jenga-spel en schrijf creatieve ijsbrekervragen op de stenen. Gebruik vragen als: 'Wat is je favoriete film?' of "Welk nieuw ding heb je onlangs ontdekt?" Laat elk kind een steen trekken en de vraag beantwoorden die ze eruit trekken. Blijf spelen totdat de toren omv alt. Als niet iedereen de kans krijgt om te gaan, laat ze dan samenwerken om de toren te herbouwen en opnieuw te spelen.

Zou je liever?

Verzin een paar 'Zou je liever'-scenario's om aan je klas te vragen. Enkele goede voorbeelden kunnen zijn: "Zou je liever vliegen of onzichtbaar zijn?" of "Zou je liever nooit meer frietjes eten of nooit meer een ijsje?" Afhankelijk van de grootte van je groep kun je dit spel op verschillende manieren spelen. Voor kleinere groepen kun je een paar vragen stellen die iedereen de kans krijgt om te beantwoorden en te bespreken. Voor grotere groepen kun je één vraag stellen die iedereen mag beantwoorden. Je kunt ook iedereen zijn eigen individuele vraag stellen, of ze zelfs hun eigen creatieve vragen laten bedenken om aan elkaar te stellen.

Help kinderen elkaar te leren kennen

Door ijsbrekervragen voor kinderen te gebruiken in combinatie met spelletjes en activiteiten om elkaar te leren kennen, kun je voor elk kind de meest comfortabele manier vinden om deel te nemen. Of je nu een compleet nieuwe groep kinderen hebt of een mix van bekende en nieuwe kinderen, leuke ijsbrekerspellen geven iedereen de kans op een gedenkwaardige introductie.

Aanbevolen: