IJsbrekerspellen voor ouders en kinderen om familie-evenementen op een leuke manier te starten

Inhoudsopgave:

IJsbrekerspellen voor ouders en kinderen om familie-evenementen op een leuke manier te starten
IJsbrekerspellen voor ouders en kinderen om familie-evenementen op een leuke manier te starten
Anonim
Dansende ouders en peuters
Dansende ouders en peuters

Als je een familie-evenement voor ouders en kinderen hebt, zoals een kampeertrip, een brunch met de hele familie of een barbecue, kun je de bende opwarmen met een leuke ijsbrekeractiviteit. Deze spellen bevorderen de deelname van groepen en geven gezinnen de kans elkaar beter te leren kennen. Kies uit verschillende soorten ijsbrekerspellen voor ouders en kinderen waar kinderen, tieners, jonge volwassenen en ouders allemaal van zullen genieten.

Je leren kennen

Vraag vóór het evenement de ouders en kinderen (jong of volwassen) om een vragenlijst over elkaar in te vullen. Tijdens het evenement lazen ze de antwoorden voor aan de groep. Enkele voorbeelden van vragen zijn: 'Wat is de favoriete winkel van je ouder/kind?' en "Wat is het favoriete bezigheid van je ouders thuis?" De antwoorden van jonge kinderen op deze ijsbrekervragen kunnen erg vermakelijk zijn. Als het evenement uit tieners en hun ouders bestaat, stel dan meer geavanceerde vragen om iets nieuws over elkaar te leren. Vraag de ouders bijvoorbeeld: "Wie is de favoriete muzikant van uw tiener?" en "Welk land droomt jouw tiener ervan te bezoeken?" Vraag de tieners: "Wat is de favoriete feestdag (of seizoen) van je ouders?" of "Wat wilden je ouders worden toen ze groot waren?"

Eieren gooien

Het gooien van eieren is een fysiek spel dat perfect is voor een ouder-kindevenement buitenshuis, zoals een picknick. Plaats de ouders en kinderen tegenover elkaar in parallelle rijen. Ze beginnen door slechts een voet uit elkaar te staan en een stap achteruit te gaan nadat ze het ei heen en weer hebben doorgegeven. Het winnende ouder-kindteam is degene die het ei het langst heen en weer kan gooien zonder het per ongeluk te breken.

Beroemde moeders

Als op jouw evenement moeders met hun kinderen aanwezig zijn, speel dan een ijsbreker over beroemde moeders. De beroemde moeders kunnen echt of fictief zijn en kunnen beroemde vrouwen als Moeder Teresa of personages als Moeder de Gans omvatten. Schrijf de namen van de moeders op kleine notitiekaartjes. Plak de kaarten op de rug van de deelnemers, zonder te vertellen wie ze hebben. Ze moeten de andere deelnemers vragen om hen aanwijzingen te geven over de naam op hun rug om hun identiteit vast te stellen.

Volwassenen en kinderen spelen spelletjes
Volwassenen en kinderen spelen spelletjes

Pass de bal

Voor dit spel zijn kleine groepen mensen nodig. Als je een grote groep ouders en kinderen hebt, verdeel de groep dan in kleinere, beter beheersbare groepen. Elke groep krijgt één grote strandbal. Op de strandbal staan talloze algemene 'leer je kennen'-vragen. Voorbeelden van vragen kunnen zijn:

  • Wat is je favoriete sport?
  • Waar ben je geboren?
  • Waar was je favoriete vakantie?
  • Wie was je favoriete leraar?
  • Wat is je favoriete en minst favoriete eten?

Kinderen en ouders gooien de bal naar mensen in hun groep. De persoon die de bal vangt, beantwoordt de vraag die het dichtst bij zijn rechter- of linkerduim ligt (welke duim ook wordt gekozen). Zelfs jonge kinderen die nog niet goed kunnen lezen, kunnen hulp krijgen van volwassenen in de groep en de algemene vragen beantwoorden.

Handvol snoep

Als ouders en kinderen voor het eerst op het evenement zitten, geef dan een schaal met kleine snoepjes door, zoals M&M's. Vertel de groep dat ze een handvol moeten nemen, maar wacht met het eten van het snoepje totdat er verdere instructies worden gegeven. Nadat de kom door de kamer is doorgegeven, vertel je hen dat ze voor elk snoepje in hun handen één feit over hun ouder/kind moeten vermelden. Voorbeelden van feiten kunnen zijn: 'Mijn vader is accountant' of 'Mijn dochter speelt fluit'. Deelnemers die een flinke handvol snoep hebben gepakt, moeten veel feiten vertellen, zodat het grappig kan zijn voor de andere deelnemers. Als het evenement buiten plaatsvindt, zoals een ouder-kindkampeerdag of een familiereünie, geef dan toiletpapier door. Vertel iedereen: "Neem zoveel als je nodig hebt" om het spel te starten. Deelnemers moeten één feit per vierkant toiletpapier vermelden.

Handen van kinderen die veelkleurige chocoladesuikergoed uit de kom halen
Handen van kinderen die veelkleurige chocoladesuikergoed uit de kom halen

Animal Mama en Baby Spel

Iedereen in je bijeenkomst krijgt een willekeurig stukje papier. Op elk papiertje staat de naam van een moederdier of een babydier. Voorbeelden van ouder-kindparen van dieren kunnen zijn:

  • Gans en gansje
  • Eend en eendje
  • Beer en welp
  • Vos en uitrusting

De mensen in de groep moeten dan rondlopen op zoek naar hun bijpassende dier. Zodra iedereen het ouder- of kinddier heeft gevonden dat bij hen past, begroeten ze elkaar en zeggen ze hallo.

Lijn op

Breek uw bijeenkomst op in groepen van zes. Zorg ervoor dat u een mix van volwassenen en kinderen meeneemt. Elke groep wijst een beller toe. De beller roept vervolgens het bevel om in de rij te gaan staan! Ze kunnen ervoor kiezen om hun groep te vertellen:

  • Lijn van kort naar langst
  • Opstelling van jong naar oud
  • Lijn in alfabetische volgorde
  • Lijn op basis van verjaardagsmaand (waarbij 1 januari het begin van de verjaardagen is)
  • Lijn op een rij, beginnend met de persoon met het kortste haar tot aan het langste haar

De spelers moeten met elkaar communiceren terwijl ze uitzoeken hoe ze de lijnen moeten vormgeven aan de hand van de aanwijzingen die ze krijgen.

Het gezin stond van klein naar lang op een rij, de jongste jongen keek over de schouder naar de rest van het gezin
Het gezin stond van klein naar lang op een rij, de jongste jongen keek over de schouder naar de rest van het gezin

Twee waarheden en een leugen

Maak je klaar voor gegiechel en glimlachen. Twee waarheden en een leugen is een geweldig ijsbrekend spel om met oudere kinderen en volwassenen te spelen. Iedereen komt bij elkaar en deelt om de beurt twee waarheden over zichzelf, evenals één leugen. Mensen stemmen op wat zij denken dat een leugen is. Wanneer een kind aan de beurt is met twee waarheden en een leugen, v alt de ouder van dat kind er automatisch uit, omdat hij of zij de leugen gemakkelijk zal kunnen herkennen. Dit is een geweldige manier om interessante feiten te leren over de mensen in uw familie.

De ijsbreker kiezen

Bijeenkomen in grotere groepen kan soms onpersoonlijk aanvoelen. Het spelen van eenvoudige, leuke ijsbrekerspellen en -activiteiten is een uitstekende manier om een band op te bouwen en persoonlijkere gesprekken en interacties te voeren.

Aanbevolen: