Leuke back-to-school-activiteiten om kinderen van alle leeftijden te stimuleren & Rust kinderen van alle leeftijden uit

Inhoudsopgave:

Leuke back-to-school-activiteiten om kinderen van alle leeftijden te stimuleren & Rust kinderen van alle leeftijden uit
Leuke back-to-school-activiteiten om kinderen van alle leeftijden te stimuleren & Rust kinderen van alle leeftijden uit
Anonim

Van de kleuterschool tot de middelbare school, we hebben leuke en eenvoudige activiteiten gevonden om je kind een succesvol jaar te bezorgen.

familie speelspel
familie speelspel

Je kunt het weer naar school gaan leuk maken voor je kinderen en ze tegelijkertijd voorbereiden op het komende jaar. Van de kleuterschool tot de middelbare school, er zijn back-to-school-activiteiten die eenvoudig en effectief zijn om uw kind voor te bereiden op het nieuwe schooljaar.

We hebben dingen gevonden die je kunt doen om opwinding op te bouwen, angst weg te nemen en je kind de vaardigheden te geven die het nodig heeft voor een succesvol academisch jaar.

Terug-naar-school-activiteiten voor kleuters

moeder en kind spelen
moeder en kind spelen

Dit is de grote, bitterzoete mijlpaal waar je waarschijnlijk aan hebt gedacht sinds je ze uit het ziekenhuis naar huis bracht. Je klaarmaken om naar de kleuterschool te gaan kan een onbekend terrein lijken, zowel voor jou als voor je kind.

Het belangrijkste doel bij het voorbereiden van uw kind op de kleuterschool is het vinden van een evenwicht tussen het ontwikkelen van sociale vaardigheden, op alfabetisering gebaseerde en op wiskunde gerichte activiteiten. Deze vaardigheden, gecombineerd met uw emotionele steun, zullen uw kind voorbereiden op een succesvol eerste jaar van zijn academische reis. Probeer dingen als:

  • Je kleuter meenemen naar bibliotheekprogramma's voordat de school begint, om sociale vaardigheden en liefde voor lezen op te bouwen
  • Speel 'I Spy' voor voorwerpen met een schoolthema in je dagelijks leven - alles, van bussen tot rugzakken, kan worden geteld of tot een gesprek leiden
  • Timers instellen en overschakelen tussen verschillende activiteiten (buitenspelen, snacks, kunstactiviteiten) om kinderen te helpen zich voor te bereiden op de kleuterschool

We hebben nog meer voorbereidingsactiviteiten voor de kleuterschool op een rijtje gezet die u kunnen helpen uw kind voor te bereiden en ook uw eigen hart wat broodnodige troost en zelfvertrouwen te geven.

Back-to-School-activiteiten voor basisschoolleerlingen

Tegen die tijd moet uw kind zich misschien nog steeds aanpassen aan wat er precies aan het einde van elke zomer gebeurt. Terwijl u hen helpt zich klaar te maken en enthousiast te worden over het weer naar school gaan, kunt u ook helpen uw basisschoolkind klaar te maken voor de voortzetting van zijn sociale vaardigheden en onderwijs. Deze terug-naar-school-activiteiten zijn eenvoudig, maar helpen je kind om vertrouwen en veiligheid op te bouwen als het weer naar school gaat.

Maak samen een lunchmenu

moeder en kinderen maken lunches
moeder en kinderen maken lunches

De lunchtafel kan een onverwachte plek zijn om tijdens de schooldag nieuwe ervaringen op te doen. Uw kind kan veel troost vinden in de ma altijd die u voor hem of haar heeft ingepakt. Help ze elke week een beetje controle te krijgen over hun schoollunches door samen een lunchmenu samen te stellen.

Je kunt je voorkeuren bespreken en opschrijven, ze op krijt of een droog uitwisbaar bord weergeven, of zelfs foto's van menu-items gebruiken, zodat je kind elke avond zijn/haar ma altijd kan samenstellen voordat je zijn/haar lunchpakket inpakt.

Bekijk educatieve YouTube-video's

Schermtijd kan op veel manieren in uw voordeel werken, bijvoorbeeld door uw kind klaar te maken voor de terugkeer naar school. Afhankelijk van de interesses en leeftijd van je kind kun je een YouTube-kanaal of een selectie video's vinden om de aandacht te trekken en de geest uit te dagen.

  • Little Fox - Kinderverhalen en liedjes is een leuke manier om kinderen van alle leeftijden kennis te laten maken met dieren.
  • Nat Geo Kids biedt video's over dieren, de natuur en wetenschap.
  • Het Smithsonian Channel heeft een lange lijst met interactieve video's voor historisch en wetenschappelijk onderwijs en leuke weetjes.
  • ABC Mouse heeft een heleboel leuke video's voor peuters en jonge kinderen op hun YouTube-kanaal.
  • Art for Kids Hub helpt uw kind wat creativiteit te kanaliseren terwijl het leert.

Maak een aftelkalender voor terug naar school

Kent u die adventskalenders vol snoep waar uw kind elke feestdagen reikhalzend naar uitkijkt? Je kunt hetzelfde principe en dezelfde opwinding toepassen op het schooljaar met een aftelkalender die speciaal is gemaakt voor het terug naar schoolseizoen.

Benodigdheden:

  • 14 kleine tot middelgrote papieren zakken
  • Een scherpe marker
  • 14 wasknijpers of tassenclips (je kunt hier ook leuk plakband gebruiken)
  • Een mand of bak

Routebeschrijving:

  1. Gebruik je scherpte om elke tas van 1-14 te labelen.
  2. Vul elk zakje met een spannende traktatie of verrassing. Je kunt snoep, leuke schoolspullen, klein speelgoed of kleine onderdelen gebruiken die samen één groot speelgoed vormen.
  3. Zet de tassen vast met je spelden en plaats ze in het mandje.
  4. Laat uw kind elke ochtend één tas openen gedurende de twee weken voordat de school begint.

Snelle tip

Je kunt items gebruiken waarmee je kind de herkenning van getallen, kleuren, vormen of letters kan oefenen in je aftelkalendertassen.

Voeg een proefinterview

ouder en kind praten
ouder en kind praten

Andere leerlingen en docenten over zichzelf vertellen zal de eerste paar dagen van een nieuw schooljaar meer dan eens ter sprake komen. Uw kind zal waarschijnlijk deelnemen aan spelletjes en gesprekken waarin het basisgegevens en unieke informatie over zichzelf deelt. Een proefinterview is een gelegenheid voor leuk fantasiespel met uw kind, en het helpt hem/haar zijn stem te vinden en te leren omgaan met persoonlijke vragen.

Leer tijdens een familiespelavond

Bord- en kaartspellen zijn een geweldige manier om de geest en sociale vaardigheden van uw kind te stimuleren. Probeer eens een aantal wekelijkse spelavonden tijdens de zomer of in de weken voordat je weer naar school gaat. Deze leuke familieavonden kunnen hen helpen zich voor te bereiden op veel dingen die ze tegenkomen tijdens hun schoolwerk en in de omgang met vrienden en leraren.

Sommige klassieke spellen die je kind kunnen helpen voorbereiden op de terugkeer naar school, afhankelijk van zijn leeftijd, zijn:

  • Ga vissen
  • Leven
  • Monopolie
  • Raad eens wie
  • Scrabble
  • Boggle
  • Bingo
  • Uno
  • Memory Match
  • Crazy Eights

Creëer een ruimte voor het tentoonstellen van schoolwerk

kinder kunstwerk
kinder kunstwerk

Je kind krijgt het hele jaar door talloze kunstwerken, toetsen en ander schoolwerk mee naar huis. Werk samen om een plek in je huis te vinden waar ze hun mooiste ambachten en de kwaliteiten waar ze het hardst voor werken kunnen tentoonstellen. Je kunt iets eenvoudigs doen, zoals een plekje op je koelkast vinden met nieuwe magneten, of een kurkbord met punaises in de slaapkamer gebruiken.

Wij houden van deze slimme lijsten voor het weergeven van illustraties en testpapieren. Je kunt alles esthetisch tentoonstellen, zonder je muren te beschadigen. Bovendien kan in elk frame een dikke stapel papier worden geplaatst, zodat je de collectie het hele jaar door kunt uitbreiden.

Versier hun rugzak

Een gepersonaliseerde rugzak helpt uw kind het hele schooljaar zijn creativiteit en persoonlijkheid te uiten. Het kan hen ook helpen zich op hun gemak te voelen te midden van de nervositeit die ze hebben als ze weer naar school gaan. Help ze hun nieuwe rugzak uniek te maken met opstrijkbare patches, spelden en knopen, textielverf en nieuwe sleutelhangers.

Maak een ochtendroutinechecklist

Ochtenden tijdens het schooljaar zien er een beetje anders uit dan zomerochtenden - we snappen het, jouw routine krijgt ook een wake-up call. Dus laat uw kind hetzelfde doen terwijl u uw eigen routinevernieuwing plant. Praat over alle dingen die u elke ochtend moet doen om de dag te beginnen en op tijd de deur uit te gaan. Hang de checklist vervolgens op in de gang, bij de voordeur of in de kamer van uw kind.

Help ze schoolvisitekaartjes te maken

Dat klopt, schoolvisitekaartjes. Dit is een leuke manier om uw kind een boost aan zelfvertrouwen te geven en hem aan het begin van een nieuw schooljaar een aantal dingen over zichzelf te helpen begrijpen. Een kindvriendelijk visitekaartje helpt hen zichzelf voor te stellen (vooral als uw kind verlegen is) en zich een beetje als een volwassene te voelen die een mooi visitekaartje aan hun klasgenoten of busmaatjes overhandigt.

Probeer je bij de voornaam van je kind te houden en wat vage feiten over zijn of haar interesses. Vermijd het delen van informatie over waar u woont, contactgegevens of persoonlijke gegevens over uw kind. Kinderen raken vaak dingen kwijt, dus je wilt privé- of persoonlijke informatie niet in de handen van een kind leggen dat misschien niet zo voorzichtig is als je zou willen.

Back-to-school-activiteiten voor middelbare scholieren

De middelbare school kan aanvoelen als een heel andere wereld, zowel voor kinderen als voor ouders. Er zijn hogere verwachtingen op academisch gebied en het sociale leven van uw kind komt in een hogere versnelling. We hebben subtiele manieren gevonden waarop u uw middelbare schoolkind kunt helpen zich voor te bereiden op de academische en sociale verwachtingen van het nieuwe schooljaar.

Stimuleer het bijhouden van een dagboek

moeder en zoon dagboek bijhouden
moeder en zoon dagboek bijhouden

Het leven werd ingewikkeld nadat ik naar de middelbare school ging, nietwaar? Wees de tienerangst voor en moedig uw middelbare scholier aan om een dagboek bij te houden. Geef ze er een cadeau of laat ze er een uitkiezen en verzeker ze ervan dat het alleen een privéplek is voor hun gedachten en hun ogen. Als uw kind wat hulp nodig heeft om aan de slag te gaan, hebben we een aantal slimme dagboekaanwijzingen voor u verzameld.

Handige hack

Prompt-dagboeken zijn ook een geweldig hulpmiddel om uw kind aan te moedigen zijn gevoelens en ervaringen op een doordachte manier op te schrijven.

Een studeerruimte aanwijzen en inrichten

Academici op de middelbare school zorgen voor een grote verschuiving in verwachtingen en werkdruk. Uw kind zal in deze fase waarschijnlijk meer tijd besteden aan studeren en het schrijven van essays. Ze kunnen tijdens lange studiesessies het aanrecht of de eettafel beu worden, dus een speciale studieruimte die speciaal voor hen samengesteld lijkt, kan een succesvol academisch jaar aanmoedigen. Help ze een ruimte uit te kiezen, benodigdheden en decoratie uit te zoeken, en de ruimte eigen te maken.

Help ze zomerherinneringen te bewaren

familie foto's sorteren
familie foto's sorteren

Weet je nog toen fotoalbums nog bestonden? Wij ook, en ze kunnen nog steeds een prachtige manier zijn om herinneringen aan vervlogen zomers te bewaren. Pak een leeg album, afdrukken van je favoriete zomerherinneringen (laat je kind je helpen deze te selecteren) en wat plakboekitems als je deze activiteit handiger wilt maken.

Terwijl u het album samenstelt, moedigt u een gesprek aan over de dingen die het leukst waren of over wat voor soort zomerherinneringen uw kind volgend jaar misschien opnieuw zou willen ervaren.

Je kunt ook digitale albums maken en deze laten afdrukken en thuis laten bezorgen. Dit is een geweldig idee als uw kind technisch onderlegd is en graag creatief bezig wil zijn tijdens de schermtijd.

Maak een bucketlist voor het schooljaar

Misschien heb je meteen je bucketlist voor de zomer doorgenomen of heb je nog een paar items om af te vinken, maar de opwinding die het bij je kind teweegbracht was waarschijnlijk alle moeite meer dan waard. Je kunt diezelfde opwinding het hele schooljaar opnieuw creëren. Ga zitten met uw kind en schrijf een bucketlist op voor het schooljaar.

Het aantal lijstitems kan afhangen van hoe vaak u van plan bent deze items af te strepen. Bereken dit op basis van het feit of u het hele jaar door wekelijkse of maandelijkse activiteiten wilt doen. Voeg de items vervolgens toe aan je lijst en stel jezelf als doel om ze allemaal af te vinken vóór de zomervakantie.

Snelle tip

Schrijf de bucketlistitems van uw kind op kleine stukjes papier en plaats ze in een pot. Wanneer je klaar bent om een van de activiteiten te doen, teken dan gewoon een vel papier om de uitkomst een verrassing te maken.

Maak een woord-van-het-jaar-ambacht

De middelbare school is een tijd waarin je karakter opbouwt, omdat je kind zowel binnen als buiten de les met nieuwe uitdagingen te maken krijgt. Met de start van het nieuwe schooljaar kun je je jonge tiener uitdagen om een woord voor het academisch jaar te kiezen en samen een knutselwerkje te maken waardoor ze het vaker gaan zien.

Hier zijn een paar woordsuggesties als uw middelbare scholier het moeilijk vindt om er zelf een te bedenken:

  • Ambitie
  • Discipline
  • Geest
  • Doorzettingsvermogen
  • Nederigheid
  • Behorend
  • Capabel
  • Waardig
  • Vooruitgang

Zodra uw kind een woord heeft gekozen, is het tijd om een knutselwerkje te kiezen waarmee dat woord het hele jaar door als constante herinnering wordt weergegeven. Wij houden van deze ideeën:

  • Etst het woord op een bekerglas of waterfles.
  • Stencil het op een canvas.
  • Druk het woord af en kader het in met de definitie ervan.
  • Zet het op een t-shirt.
  • Gebruik een Cricut om het woord op een hoed te zetten.

Moet weten

Websites zoals Canva helpen je bij het maken van producten met het woord naar keuze op alles, van een koffiemok tot een draagtas.

Back-to-School-activiteiten voor middelbare scholieren

Je middelbare scholier weet al hoe dit hele 'terug naar school'-gedoe gaat. Ze hebben waarschijnlijk niet veel hulp nodig op sociaal gebied of op leergebied van hun academische ervaring. Maar er zijn nog steeds een paar dingen die u kunt doen om uw steun te betuigen en uw middelbare scholier weer een jaar lang dichter bij de volwassenheid te laten komen.

Help ze doelen te stellen voor het jaar

vader en zoon praten
vader en zoon praten

Academische of levensdoelen zijn misschien nog niet in de gedachten van uw tiener, maar dat zal op termijn wel zo zijn. Bereid ze voor op succes en leer ze enkele strategieën voor het stellen van doelen.

  1. Vraag ze hoe ze willen dat hun leven er over vijf jaar uitziet.
  2. Creëer een stuk of vijf subdoelen op basis van wat zij voor ogen hebben en die vóór die periode van vijf jaar moeten worden bereikt. Dit kan 'de middelbare school voltooien', 'AP-lessen volgen' of zelfs 'een rijbewijs halen'.
  3. Werk achteruit vanuit elk van deze subdoelen om stappen te creëren die ze moeten nemen om de doelen die ze hebben te bereiken. Als het doel 'de middelbare school' is, kunnen de stappen het volgende omvatten: het eerste jaar afronden, bijles krijgen voor scheikunde en een ontmoeting plannen met de begeleidingsadviseur.
  4. Controleer één keer per maand (of zo vaak als je wilt) tijdens een lunch of diner samen.

Bouw een capsule-schoolgarderobe

Elke dag kleding uitkiezen voordat je naar school gaat, kan je routine vertragen of een beetje angst bij je tiener veroorzaken. Als ze ervoor openstaan, kun je ze meenemen naar schoolkleding en ze helpen een capsulegarderobe samen te stellen met stukken die allemaal bij elkaar passen en bij hun persoonlijke stijl passen.

Organiseer een Terug naar School Bash

Is er iets waar uw tiener meer van zou genieten dan één laatste feestje voordat het schooljaar begint? Als je de bash zelf organiseert, zorg je ervoor dat iedereen een veilig feest kan vieren als je het nieuwe schooljaar begint. Laat uw tiener helpen bij het plannen van het evenement en kies enkele details om hun onafhankelijkheid het komende jaar te stimuleren.

Maak van hun eerste dag terug een speciale

moeder en kind krijgen smoothie
moeder en kind krijgen smoothie

Je kunt je een paar dagen of weken vóór de daadwerkelijke terugkeerdatum voorbereiden op het terug naar schoolseizoen. Maar de daadwerkelijke eerste dag van het schooljaar brengt veel emoties en verwachtingen met zich mee van uw kind. Stuur ze met al uw steun en een paar speciale details die de dag tot een inspirerende gelegenheid maken.

  • Zorg ervoor dat de dag vóór de eerste dag extra speciaal voelt met hun favoriete ma altijden, activiteiten en tijd met hun favoriete mensen.
  • Stuur ze de avond ervoor wat vroeg naar bed, zodat ze goed uitgerust zijn en zin hebben in de komende dag.
  • Maak een speciaal ontbijt op de ochtend van de eerste dag. Dit kan een eenvoudige toevoeging zijn aan iets dat ze regelmatig eten, of een speciaal ontbijt dat meestal gereserveerd wordt voor feestdagen en verjaardagen.
  • Breng ze zelf naar school, ook al bestaat de rest van het jaar uit busritten en carpoolen.
  • Kies een speciale tijd na schooltijd waar ze naar uit kunnen kijken. Plan een praatje in een koffietentje, pak een ijsje of loop door het park. Op deze manier weten ze dat ze na schooltijd quality time met je zullen hebben om over hun dag te praten.

Bereid je voor op hun beste jaar ooit

Er zijn zoveel redenen om enthousiast te worden over het weer naar school gaan. Er zijn talloze herinneringen die gemaakt kunnen worden en er is zoveel kennis te vergaren. Met de juiste voorbereidingen en uw onvoorwaardelijke liefde en steun wordt het schooljaar van uw kind zeker een positieve ervaring.

Aanbevolen: