15 leuke ideeën voor gezinsuitjes die zorgen voor creatieve avonturen

Inhoudsopgave:

15 leuke ideeën voor gezinsuitjes die zorgen voor creatieve avonturen
15 leuke ideeën voor gezinsuitjes die zorgen voor creatieve avonturen
Anonim
Moeder en dochter op strand
Moeder en dochter op strand

Maak samen herinneringen aan familie-uitjes die een paar uur of de hele dag kunnen duren. Zoek naar mogelijkheden om nieuwe plaatsen te zien en nieuwe dingen uit te proberen, zodat iedereen betrokken blijft. Deze leuke ideeën voor gezinsuitjes zorgen ervoor dat iedereen in je clan een geweldige tijd heeft met het verkennen en genieten van het gezelschap van verwanten.

Creatieve manieren om een locatie te kiezen

Op pad gaan met dierbaren is zeker een avontuur waar herinneringen aan worden gemaakt! Als uw gezin overal zin in heeft en u allemaal een mysterieuze locatie wilt bezoeken, probeer dan deze slimme en gemakkelijke methoden om een bestemming voor uw volgende roadtrip te kiezen.

Coin Flip-dagtocht

Gooi om de beurt een muntje op om al je beslissingen voor de dag te nemen, bijvoorbeeld welke kant je op moet rijden en of je bij het volgende restaurant moet stoppen. Wanneer je twee keuzes moet maken, laat je dan door het opgooien van het muntje in jouw richting leiden.

Gebruik sociale media voor inspiratie

Kies als gezin drie bestemmingen waar je naartoe wilt reizen. Ga naar sociale media en maak een enquête, waarin u vrienden en familie vraagt hun mening te geven over de reismogelijkheden. Verzamel de resultaten en de plek met de meeste stemmen wordt uiteindelijk de plek waar uw gezin naartoe reist voor vakantie.

Point and Go-reis

Haal een kaart van uw gebied en schets een gedeelte dat een straal van ongeveer twee uur van uw stad omvat, of hoe lang u ook bereid bent te reizen. Bepaal wie de plaats mag kiezen en laat hem, zonder te kijken, naar het kaartgedeelte wijzen om uw bestemming te kiezen. Gebruik dezelfde methode met lokale bedrijvengidsen om plekken om te eten of menu's te vinden om ma altijden te kiezen. Zodra je bij een eetcafé aankomt, kun je familieleden zelfs uitdagen om op het menu te wijzen op de items die ze gaan bestellen.

Familie op roadtrip
Familie op roadtrip

Reisgids Twintig vragen

Zoek een regionale reisgids bij het plaatselijke tankstation of stadskantoor en open deze voor de index. Elk gezinslid stelt één vraag, zoals 'Is er water bij inbegrepen?' Neem na elke vraag de index door en streep alles door dat deze omschrijving waarschijnlijk niet heeft, zoals water. Kies na twintig vragen een van de resterende bestemmingen.

De minder bereisde weg

Aangezien je waarschijnlijk de typische activiteiten in de buurt hebt gedaan, zoek dan naar mogelijkheden om ongebruikelijke vaardigheden te bekijken of te leren.

  • Zoek een ongebruikelijke sportlocatie, zoals een discgolfbaan, kickballveld of sjoelbakbaan, en speel iets nieuws.
  • Zoek een ongebruikelijk sportteam om aan te moedigen, zoals een roller derby of een cornhole-team.
  • Kijk of uw gezin zo slim is om te ontsnappen uit een escape room door een bedrijf te bezoeken waar ze worden gehost of door er zelf een te creëren.
  • Bezoek een viskwekerij of een ander uniek dierenhabitat.

DIY Familie-uitjes

Maak je eigen plezier door van elk uitje een familiewedstrijd te maken. Neem het op tegen je dierbaren om te zien wie de baas is in deze leuke spellen.

Transportuitdaging

Kies één vorm van vervoer, zoals de lokale trein, om te beginnen. Bepaal hoeveel stops u moet maken voordat u uitstapt. Bekijk hoeveel verschillende soorten vervoer u op één dag kunt gebruiken.

Moeder en dochter op de markt
Moeder en dochter op de markt

Boerenmarktuitdaging

Ga naar lokale boerenmarkten in verschillende steden en kijk of je alle ingrediënten kunt verzinnen die je nodig hebt voor een picknicklunch. Een ander idee is om het gezin in twee teams te splitsen. Elk team verzamelt ingrediënten die alleen op de markt te vinden zijn en neemt ze mee naar huis om een interessante en unieke ma altijd voor de gezinsleden te creëren. Kijk welk team het uit het park ha alt op de chef-afdeling.

Speeltuin hindernissenparcours

Loop of rijd naar de dichtstbijzijnde speeltuin en zet een hindernisbaan uit met verschillende uitrustingen. Ieder gezinslid kan om de beurt kijken wie het snelste door het parcours komt.

Zet een show op

Ga naar een plaatselijk park waar elk gezinslid een talent kiest om te laten zien in uw familieshow. Zet tijdens elk optreden een hoed of bakje neer om te zien wie de meeste fooien kan verdienen. Verzamel uw fooiengeld en geniet van een smakelijke familietraktatie.

Plezier buiten de stad

Zelfs een reis naar de volgende stad kan vol nieuwe avonturen en leuke verborgen locaties zijn. Blijf dicht bij huis of ga uren weg om dingen te ontdekken waarvan je niet wist dat ze in je achtertuin lagen.

Recreate the Moment Challenge

Pak een oud familiefotoalbum en probeer enkele regionale bezienswaardigheden of afgebeelde locaties te vinden. Zoek naar restaurants, parken en andere gebieden die je ouders of familie jaren geleden bezochten. Ga naar locaties in afbeeldingen en maak nieuwe foto's wanneer je de juiste plek vindt.

Familienaamavontuur

Rijd door je stad en nabijgelegen steden op zoek naar alles wat je ziet met je voornaam, achternaam of bijnamen erop. Voorbeelden hiervan zijn restaurantnamen of gegraveerde stenen in de voortuin van een huis. Maak een foto met je naamgenoten en maak er een collage van.

Scrapbook zaterdag

Elke zaterdag (of een dag in de week of de maand, afhankelijk van de gezinsschema's), houd plakboekzaterdag. Op de door u gekozen dag gaat uw gezin naar een nieuwe bestemming en documenteert de reis. Als je thuiskomt, verander je die beelden in een plakboekherinnering. Werk samen om van elk uitje een andere pagina in het plakboek te maken.

Familie lopers
Familie lopers

Het gezin dat samen rent, heeft samen plezier

Er is bijna altijd wel een hardloop-/wandeling van 5 km in de buurt. Zoek een gezinsvriendelijk exemplaar met registratie op dezelfde dag en probeer het als groep. Ren, jog of loop het parcours. Vier je prestatie door daarna op pad te gaan voor iets lekkers.

Ga aan de slag

Leren kan leuk zijn, vooral als je creatief nadenkt. Ga naar leerinstellingen en voeg nieuwe wendingen toe aan de ervaring. De kinderen zullen helemaal vergeten dat je ze iets probeert te leren.

Museumspeurtocht

speurtochten zijn leuke activiteiten voor mensen van alle leeftijden. Creëer een museumspeurtocht in uw plaatselijke museum. Doe vooraf online onderzoek, zodat u weet wat het museum tijdens uw bezoek te zien heeft. Kijk of uw kinderen uw raadsels en aanwijzingen kunnen oplossen en daarbij iets kunnen leren.

Moeder met haar zonen kijken naar schildpad in dierentuin
Moeder met haar zonen kijken naar schildpad in dierentuin

Dierenspellen in de dierentuin

Een dagje naar de dierentuin is een vrij gewoon uitje, maar een dagje spelletjes spelen in de dierentuin is iets anders en boeiends. Als uw kinderen moeite hebben met een hele dag rondlopen en naar dieren kijken, bouw dan een aantal nieuwe en interessante activiteiten in de ervaring. Probeer het dierenalfabetspel eens, waarbij je als gezin dieren en andere voorwerpen probeert te spotten die met de letters van het alfabet beginnen. Race door het dierentuinterrein en probeer de alfabetuitdaging te voltooien.

Samen op avontuur

Familie-uitjes kunnen zuinig, leuk en spontaan zijn. Verzamel uw gezin en kies een nieuw avontuur om samen aan te gaan. Je weet nooit wat voor plezier je zult vinden.

Aanbevolen: