Een gids voor het kiezen van het beste tapijt voor uw trap

Inhoudsopgave:

Een gids voor het kiezen van het beste tapijt voor uw trap
Een gids voor het kiezen van het beste tapijt voor uw trap
Anonim
Tapijt op trap
Tapijt op trap

Het kiezen van de beste vloerbedekking voor uw trap is eenvoudig als u eenmaal leert hoe u de kwaliteit van vloerbedekking kunt herkennen. U wilt uw trap beoordelen en het type vloerbedekking dat u nodig heeft.

Rechte trap tapijtideeën

Een rechte trap is het meeste type trap. Als het om vloerbedekking gaat, geeft u misschien de voorkeur aan een pluchen tapijt of een Berbertapijt. Berber wordt zeer gewaardeerd om zijn duurzaamheid, zorgt voor een gestructureerde look en is bestand tegen druk verkeer dankzij de lusconstructie.

Tapijtideeën voor rechte trappen
Tapijtideeën voor rechte trappen

Gebogen trap

Gebogen trappen vind je meestal in grotere huizen. Een pluchen tapijt zal de elegantie van de trap laten zien. U kunt ervoor kiezen om een traploper met tapijt te gebruiken in plaats van de treden en stootborden volledig te bedekken. Je kunt de houten of marmeren randen van het loopvlak zichtbaar laten voor een mooi 'peek-a-boo'-designelement.

Gebogen trappen
Gebogen trappen

Wenteltrap Tapijt

Een wenteltrap is een ruimtebesparende keuze die vaak het middelpunt van een kamer vormt, maar ook een ruimtebesparende keuze. Afhankelijk van de breedte kunt u dit type trap bekleden. Een kleine, smalle wenteltrap kan bijvoorbeeld vaak beter worden genavigeerd met hout- of metaaldraden om de kans op misstappen te verkleinen. Bredere, meer dramatische wenteltrappen kunnen net als elke andere trap worden voorzien van vloerbedekking.

Wenteltrap Vloerbedekking
Wenteltrap Vloerbedekking

Trappen met meerdere bordessen

Eén ding om rekening mee te houden bij het selecteren van tapijt voor een trap met meerdere bordessen is de slijtage van de bordessen. De draai in de trap betekent ook dat voetverkeerspatronen tapijt zullen dragen op de plek waar mensen zich omdraaien om de trap op te gaan. Zorg ervoor dat u een tapijt van hoge kwaliteit kiest voor dit type trap.

Trap met meerdere landingen
Trap met meerdere landingen

Visuele aantrekkingskracht

Het is belangrijk dat uw trap een visuele aantrekkingskracht heeft. Dit kan zijn om de trap onder de aandacht te brengen, of om de trap te presenteren als onderdeel van het algehele decor zonder er veel aandacht op te vestigen. Het type trap bepa alt de aanpak; Een grote gebogen trap zal bijvoorbeeld het ontwerp en de versieringen laten zien. Een eenvoudige rechte trap of een trap met een of twee overlopen is een meer utilitair kenmerk dat naar boven of beneden kan worden gespeeld, afhankelijk van de tapijtbehandeling. Eén of twee treden naar beneden in een kamer moeten op dezelfde manier worden bekleed als de kamer waar de treden naartoe leiden.

Traplopers

Als je kiest voor een traploper, wil je een loper voor de gang op de bovenverdieping en een bijpassend vloerkleed voor de foyer. Als de bovenverdieping alleen een grote overloop heeft waar de kamers vanaf lopen, kies dan ook hier voor een bijpassend vloerkleed.

Traplopers
Traplopers

Traptreden Tapijt

Als je wilt pronken met het houtwerk, hou je misschien van een antislip gewatteerd tapijt in de vorm van een traptrede.

  • Dit type tapijtbehandeling beschermt het houten loopvlak tegen slijtage.
  • Het voorkomt ook mogelijk uitglijden op de trap, vooral als je alleen sokken draagt.
  • Er zijn verschillende tapijtafwerkingen, zoals een pluchen pool en gevlochten.
  • Sommige gevlochten traptapijten zijn ook verkrijgbaar in ovale vormen. Als uw decorstijl landelijk of rustiek is, geeft u wellicht de voorkeur aan dit klassieke gevlochten tapijtontwerp.
  • Bullnose-treden bedekken de rand (bullnose) van de traptrede voor een verfijnde en afgewerkte look.
Traptreden Tapijt
Traptreden Tapijt

Tapijtkleurkeuzes

Er zijn veel kleurkeuzes en patronen als het om tapijt gaat. Afhankelijk van de vloer boven en onder je trap, kies je een kleur die bij de rest van je interieur past.

  • Beige is de populairste kleurkeuze voor tapijten.
  • Als de muren veel houtwerk bevatten, kunt u de muurkleur veilig herhalen in de kleur van uw traptapijt, omdat het hout voor het bepalende contrast zal zorgen.
  • Een goede vuistregel is om een kleur te selecteren die een of meer waarden donkerder is dan de muren, tenzij de muren ongewoon donker zijn.
  • Als de muren wit of crème zijn, passen de meeste tapijtkleuren bij deze neutrale kleuren.
  • Een trapmuur met lambrisering is een goede kandidaat voor vloerbedekking in dezelfde muurkleur als de muur boven en onder verschillende kleuren heeft. Kies de donkerdere kleur voor de trap.
Tapijtkleurkeuzes
Tapijtkleurkeuzes

Tapijt Trap Brug Twee Niveaus

  • Voor de hal/overloop op de bovenverdieping moet u hetzelfde tapijt gebruiken als voor de trap.
  • Je moet ervoor zorgen dat de vloerbedekking op de trap bij de kamers op de benedenverdieping past en de vloerbedekking op de bovenverdieping doorzetten in de hal en bij voorkeur in de slaapkamers.
  • Als de foyer beneden en de overloop/gang boven dezelfde vloerkleden hebben, selecteer dan de meest opvallende kleur voor de trap.
  • Als de vloerkleden beneden en boven verschillend zijn, selecteer dan een kleur die je in beide vindt voor de vloerbedekking op de trap.
  • Voor een foyer beneden en een hal op de bovenverdieping met vloerbedekking, wil je dezelfde kleur vloerbedekking voor de trap gebruiken om een samenhangende uitstraling te creëren.

Muurkleuren en ideeën voor tapijtkleuren

Als u besluit voor een traptapijt met patronen te gaan, wilt u er een kiezen die de muurkleur herha alt of op zijn minst mooi aansluit bij de muurkleur. Een paar voorbeelden zijn:

Dierenprint

Een traploper met dramatische dierenprint kan de perfecte keuze zijn voor een chique en gewaagd glamoureus interieur. Een tapijt met luipaardprint past goed bij een zachtbruine of goudbruine muurkleur.

Dierenprint
Dierenprint

Ogee-patroon

Als uw trap smal is, is een ogee-patroon ideaal voor het creëren van een uitgebreid beeld om de trap groter te laten lijken dan hij is. Deze vloerbedekking is een goede keuze voor taupe muren.

Ogee-patroon
Ogee-patroon

Traditionele tapijtloper

Een traditioneel tapijtontwerp kan een of meer kleuren in uw interieur opnemen. Dit tapijt is een goede keuze voor blauwe of crèmekleurige muren. Als de vloerbedekking of het vloerkleed beneden blauw is en de bovenverdieping bruin of taupe, dan zal een tapijt dat beide kleuren bevat de twee niveaus met elkaar verbinden.

Traditionele tapijtloper
Traditionele tapijtloper

Beste tapijt voor trappen met veel verkeer

Houd er bij het winkelen voor vloerbedekking rekening mee dat de trap wordt beschouwd als een druk bezochte zone in uw huis. Hiervoor is een ander type vloerbedekking nodig dan degene die u zou gebruiken in een slaapkamer die weinig verkeer ontvangt en weinig impact heeft. De beslissende factoren voor het beste tapijt voor uw trap zijn onder meer het type vezel, de garentwist en de pooldichtheid.

Beste tapijt voor trappen met veel verkeer
Beste tapijt voor trappen met veel verkeer

Beste vezels voor trapbekleding

De beste vezels voor trappen zijn duurzaam, behandeld tegen vuil/vlekken en bestand tegen voetverkeer.

  • Acryl lijkt op wol en is bestand tegen vuil, vlekken, meeldauw en motten.
  • Nylon is zeer duurzaam en veerkrachtig in gebieden met veel verkeer.
  • Olefine (polypropyleen) is sterk en duurzaam en wordt vaak gebruikt in Berbertapijten. Als de trap naar de kelder leidt, is dit een uitstekende keuze omdat het bestand is tegen vocht, schimmel en vlekken.
  • Wollen tapijt is een natuurlijk, duurzaam, vezel- en natuurlijk brandwerend materiaal. Het is een prestigieus statussymbooltapijt en een uitstekende keuze voor vitrinetrappen, zoals brede gebogen trappen.
Beste vezels voor traptapijt
Beste vezels voor traptapijt

Garentwist

Tapijtgaren is gemaakt van vezelfilamenten. Hoe deze vezels worden gedraaid bij de vervaardiging van het garen, bepa alt de duurzaamheid van het garen.

  • De twist wordt gedefinieerd door het aantal windingen dat de vezel maakt bij een lengte van één inch.
  • Hoe hoger het aantal draaiingen, hoe veerkrachtiger het garen is voor voetverkeer.
  • Stoom- of hittebehandeling wordt gebruikt om de draaiing te vergrendelen, zodat deze onder voetverkeer gedraaid blijft.
  • Geblazen garen is bedrieglijk in zijn volheid. Dit type garen wordt gemaakt door lucht in een losse draai te dwingen, waardoor het tapijt de valse indruk van volheid krijgt.

Tapijtstapeldichtheid

De dichtheid van een tapijtpool wordt bepaald door hoe dicht de garenbosjes met elkaar zijn geweven. Hoe dichter de ruimte tussen de garens is, hoe beter het zal slijten.

Tapijtdraaiing en dichtheid
Tapijtdraaiing en dichtheid

Pluche, getextureerd of lusvormig tapijt

De stijl van het tapijt bepa alt hoe uw trap eruitziet. Bijvoorbeeld:

  • Een pluchen tapijt zorgt voor een fluweelzachte uitstraling op uw trap. De meeste pluche tapijten onthullen schaduwen en highlights door de indruk van voetstappen.
  • Een getextureerd tapijt is zeer duurzaam en wordt gemaakt door strakke garenwendingen (fries in een strak gedraaide garenstijl). Sommige zijn verkrijgbaar in tweekleurige kleuren voor een meer gestructureerde, knobbelige look. Een friestapijt heeft een uniforme uitstraling tegen voetstappen.
  • Een lusgaren, zoals een Berbergaren, geeft een zeer gestructureerd uiterlijk.

Tapijtkussen

Het tapijtkussen vormt een kussenlaag onder het tapijt. Er zijn verschillende padkeuzes voor trappen, zoals rubberen vlakke platen, puinwafels en verschillende soorten urethaanschuim. Rubber breekt sneller af dan urethaanschuim en biedt niet zoveel bescherming. Kies voor een vulling van urethaanschuim met hoge dichtheid voor een uitstekende bescherming van uw tapijt.

Garanties voor tapijten en kussens

Voordat u tapijten en kussens aanschaft, moet u ervoor zorgen dat u de details van de garanties voor beide begrijpt. U zult een tapijt en onderlegger willen vinden die garantie biedt op de installatie van trappen om uw investering te beschermen.

Het beste tapijt voor uw trap kopen

Dit zijn de vele dingen die u moet onderzoeken bij het winkelen voor het beste tapijt voor uw trap. Zodra u deze factoren in overweging neemt, kunt u beslissen welk tapijt het beste bij uw gezin en levensstijl past.

Aanbevolen: