Hoe u paspoorten voor uw kinderen kunt krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe u paspoorten voor uw kinderen kunt krijgen
Hoe u paspoorten voor uw kinderen kunt krijgen
Anonim
Meisje en moeder kijken naar paspoort
Meisje en moeder kijken naar paspoort

Als uw kind naar het buitenland reist, heeft hij of zij een paspoort nodig. Dit geldt voor kinderen van alle leeftijden, zelfs baby's. Paspoortaanvragen moeten persoonlijk worden ingediend bij een officiële paspoortacceptatiefaciliteit. U moet het aanvraagformulier invullen en ervoor zorgen dat u over de juiste documenten beschikt voordat u naar een instelling gaat.

1. Vul formulier DS-11 in voor uw kind

Als u zich voorbereidt op het aanvragen van een paspoort voor uw kinderen, moet u eerst formulier DS-11 invullen. Dit formulier is vereist voor alle minderjarigen die een paspoort aanvragen of opnieuw aanvragen, evenals voor volwassenen die voor de eerste keer een paspoort aanvragen. U moet het invullen voordat u de aanvraag persoonlijk indient, maar u mag het pas ondertekenen als een bevoegde agent u hierom vraagt. Op dit formulier zijn gegevens nodig over het kind en zijn ouders of wettelijke voogd(en).

Details over het kind

U moet de volgende gegevens verzamelen over het kind voor wie u een paspoort aanvraagt om formulier DS-11 in te vullen.

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Sofinummer
  • Seks
  • Geboorteplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Andere namen die het kind mogelijk heeft gebruikt
  • Uiterlijk (lengte, haarkleur, oogkleur)
  • Reisplannen
  • Contactgegevens voor noodgevallen
  • Of het kind in het verleden een paspoort heeft aangevraagd of gekregen

Details over de ouders van het kind

U heeft ook de volgende gegevens nodig over de ouder(s) en/of wettelijke voogd(en) van het kind om het formulier in te kunnen vullen.

  • Naam (inclusief achternaam bij geboorte)
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Seks
  • Burgerschapsstatus

2. Zorg ervoor dat u bewijs heeft van het staatsburgerschap van het kind

U zult het Amerikaanse staatsburgerschap moeten overleggen ter ondersteuning van de aanvraag van uw kind voor een paspoort. Aanvaardbare documenten variëren, afhankelijk van of het kind in de VS of elders is geboren. Ongeacht welke documentatie u meebrengt, het moet een origineel of een gecertificeerde kopie zijn.

Meisje met paspoort op de luchthaven
Meisje met paspoort op de luchthaven

Geboren in de VS

Voor kinderen die in de Verenigde Staten zijn geboren, zijn onder meer acceptabele documenten.

  • VS geboorteakte (die aan specifieke eisen voldoet)
  • Eerder uitgegeven paspoort (kan verlopen zijn)

Geboren buiten de VS

Voor kinderen die Amerikaans staatsburger zijn, maar buiten het land zijn geboren, kan de volgende documentatie worden gebruikt:

  • Consulair geboorterapport in het buitenland (CRBA, formulier FS-240)
  • Certificering van geboorterapport (DS-1350)
  • Certificaat van staatsburgerschap afgegeven door US Citizenship and Immigration Services (USCIS)
  • Naturalisatiecertificaat

Belangrijke opmerking

Een notariële kopie is niet voldoende; dit is niet hetzelfde als een gewaarmerkte kopie. U moet ook een tweede kopie van het document indienen, dit kan een extra gewaarmerkte kopie of een fotokopie zijn.

3. Verzamel de juiste ouderlijke documentatie

Kinderen kunnen geen paspoort aanvragen zonder medeweten van hun verzorgende ouder(s) of wettelijke voogd(en). De vereisten variëren afhankelijk van het feit of het kind jonger of ouder is dan 16 jaar. Zodra een tiener de leeftijd van 18 jaar bereikt, is er geen ouderlijke betrokkenheid vereist voor de uitgifte van paspoorten.

Kinderen jonger dan 16

Wanneer u een paspoort aanvraagt voor een kind jonger dan 16 jaar, moet u documentatie overleggen met de namen van de ouders of wettelijke voogden van het kind, zoals een geboorteakte, adoptiebesluit, echtscheidingsbesluit of voogdijbesluit. Beide ouders moeten uitdrukkelijk toestemming geven voor de afgifte van een paspoort voor het kind. Indien mogelijk moeten beide ouders het kind vergezellen bij het aanvragen van het paspoort. Indien dat niet mogelijk is, zal aanvaardbare documentatie moeten worden aangeleverd. Vereisten variëren afhankelijk van de situatie.

  • Enige ouderlijke verantwoordelijkheid:De ouder of wettelijke voogd moet bewijzen overleggen dat hij of zij als enige verantwoordelijk is voor het kind. Voorbeelden van acceptabele documenten zijn onder meer een geboorte- of adoptieakte waarin alleen u als enige ouder van het kind vermeld staat, een overlijdensakte van de tweede ouder, of een echtscheidingsvonnis of gerechtelijk bevel waarin wordt gespecificeerd dat u de enige wettelijke voogdij over het kind heeft.
  • Eén ouder kan niet verschijnen: Een ouder die niet kan verschijnen, kan een toestemmingsverklaring (formulier DS-3053) invullen en deze notarieel laten bekrachtigen. Het originele notariële document en een fotokopie van het geldige identiteitsbewijs van die ouder moeten samen met de aanvraag worden ingediend.
  • Geen van beide ouders kan verschijnen: In situaties waarin het voor de ouders van het kind niet mogelijk is om te verschijnen, kunnen beide ouders een derde partij voorzien van een notariële verklaring van toestemming. In situaties waarin de locatie van beide ouders onbekend is, kan een verklaring van urgente/bijzondere familieomstandigheden (formulier DS-5525) worden ingediend.

Tieners van 16 of 17

Tieners die oud genoeg zijn om een eigen identiteitsbewijs te hebben, zoals een rijbewijs of een door de staat uitgegeven identiteitskaart, kunnen zelf een paspoort aanvragen, zolang ze kunnen aantonen dat ten minste één van hun ouders weet dat ze dat zijn dit doen. Dit kan op twee manieren worden gedaan.

  • Persoonlijk: Eén ouder kan de tiener vergezellen wanneer hij of zij persoonlijk een paspoort aanvraagt.
  • Ondertekende verklaring: De tiener kan een notariële, ondertekende verklaring van een van zijn of haar ouders of voogden meenemen waarin wordt aangegeven dat hij of zij ermee instemt dat de tiener een paspoort krijgt. De tiener moet ook een fotokopie van het identiteitsbewijs van die ouder overleggen. De fotokopie moet de voor- en achterkant van het document bevatten en mag niet worden vergroot. Het moet worden afgedrukt op papier van 8 1/2" X 11".

4. Zorg ervoor dat ouders de juiste identificatie hebben

Bij het aanvragen van een paspoort voor een kind moeten de ouder(s) en/of wettelijke voogd(en) een geldig identiteitsbewijs overleggen. U moet het originele document of een gecertificeerde (niet-notariële) kopie tonen en een exacte fotokopie bij de aanvraag indienen. De kopie moet worden afgedrukt op papier van 8 1/2" X 11". Het document kan niet worden vergroot. De kopie moet de voor- en achterkant bevatten.

  • Geldig rijbewijs of ander door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs (als het identiteitsbewijs uit een andere staat komt, is aanvullende identificatie vereist)
  • Geldig Amerikaans paspoort (het is oké als het verlopen is, zolang het verder geldig en niet beschadigd is)
  • Certificaat van staatsburgerschap of naturalisatie (ervan uitgaande dat de foto recent genoeg is om nog steeds op de drager te lijken)
  • Geldige Amerikaanse permanente verblijfskaart (ook wel groene kaart genoemd; kan niet verlopen)
  • Vertrouwde reizigers-ID's (zoals Global Entry-, FAST-, NEXUS- en SENTRI-kaarten)
  • Militair of militair afhankelijk identiteitsbewijs (alleen VS)
  • ID van overheidswerknemer (voor medewerkers van de federale, staats- of lokale overheid)
  • Native American tribale foto-ID of een verbeterde stamkaart
  • Een geldig buitenlands paspoort (kan niet verlopen zijn)
  • Mexicaanse consulaire identificatie/Matricula Consulair (dit zou van toepassing zijn op een Mexicaans staatsburger die ouder is van een kind dat Amerikaans staatsburger is)

5. Ontvang een pasfoto voor het kind

U moet samen met de aanvraag een actuele foto van 2" x 2" van het kind meesturen. Hoewel sommige faciliteiten voor paspoortacceptatie tegen betaling fotodiensten aanbieden, geldt dit niet voor allemaal. Als u hoopt dat er een foto wordt gemaakt wanneer u uw aanvraag indient, controleer dan of deze service beschikbaar is in de vestiging die u wilt bezoeken. De foto moet voldoen aan specifieke pasfotovereisten, waaronder dat niemand anders met het kind op de foto mag staan en dat kinderen voor een effen witte achtergrond moeten worden gefotografeerd. Het heeft de voorkeur dat kinderen rechtstreeks in de camera kijken voor hun pasfoto's.

6. Verzamel uw paspoortkosten

U moet een uitvoerings-/acceptatievergoeding van $ 35, plus de kosten van het paspoort van het kind, betalen op het moment dat u de aanvraag indient. De kosten variëren afhankelijk van de leeftijd van het kind en de gevraagde paspoortstijl. Het tarief voor 16- en 17-jarigen is hetzelfde als voor volwassenen; Voor jongere kinderen is het lager.

Paspoortkosten voor kinderen

Kinderen jonger dan 16 16- en 17-jarigen
Paspoortboek $80 $110
Paspoortkaart $15 $30
Paspoortboek + kaart $95 $140

7. Persoonlijk aanvragen voor het paspoort van uw kind

Ga met uw kind naar een paspoortacceptatiefaciliteit om zijn of haar paspoortaanvraag in te dienen. Voor sommige faciliteiten is een afspraak vereist.

  • Controleer vooraf alle vereisten voor de door u gekozen paspoortacceptatiefaciliteit, zodat u niet in de ongelukkige situatie terechtkomt dat u meer dan één reis moet maken.
  • Neem al uw documenten en de documenten van uw kind mee. Wees bereid om de aanvraag te ondertekenen terwijl u daar bent, in aanwezigheid van een gemachtigde vertegenwoordiger.

Opmerking: ouders hoeven geen 16- en 17-jarigen te vergezellen die hun eigen, door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto en gedocumenteerde toestemming van de ouders hebben.

Geldigheidsduur voor kinderpaspoorten

De goedkeuring van een paspoort duurt doorgaans acht tot elf weken, hoewel vertragingen mogelijk zijn (vooral tijdens spitsuren). Als u haast heeft, kunt u $ 60 extra betalen voor een versnelde verwerking, wat doorgaans vijf tot zeven weken duurt. Na goedkeuring zijn de initiële paspoorten voor kinderen onder de 16 jaar vijf jaar geldig. Die uitgegeven voor kinderen van 16 jaar en ouder zijn geldig voor dezelfde periode van tien jaar als voor volwassenen.

Aanbevolen: