12 schuldvrije manieren om kinderen bezig te houden, zodat jij dingen gedaan kunt krijgen

Inhoudsopgave:

12 schuldvrije manieren om kinderen bezig te houden, zodat jij dingen gedaan kunt krijgen
12 schuldvrije manieren om kinderen bezig te houden, zodat jij dingen gedaan kunt krijgen
Anonim

Vermijd schermtijd en houd kinderen bezig en betrokken op manieren waar jij je goed bij voelt.

vader doet werk terwijl hij naast het spelende kind zit
vader doet werk terwijl hij naast het spelende kind zit

Als je ooit een Zoom-oproep hebt gedaan met je kind in de buurt (vooral een peuter of kleuter), weet je dat het vinden van een balans tussen het vermaken ervan, het beperken van de rommel en het daadwerkelijk gedaan krijgen van je werk kan uiterst moeilijk zijn. Wat nog belangrijker is, het kan lastig zijn om ze buiten alles te houden terwijl je aan het scherm gekluisterd zit.

Trek je haar niet uit in deze situaties! We hebben boeiende en leerzame activiteiten om kinderen bezig te houden terwijl jij werkt, studeert, schoonmaakt of gewoon probeert te genieten van je ochtendkopje koffie.

Leuke activiteiten om kinderen bezig te houden en jou productief te laten zijn

Voor de ouders die zich afvragen hoe ze hun kinderen kunnen vermaken terwijl ze druk bezig zijn met hun dagbesteding, zijn er een aantal manieren om je kinderen thuis bezig te houden, met weinig rommel en lawaai. Dit kunnen levensreddend zijn als je bepaalde taken moet uitvoeren.

Maak Playdough-creaties

twee jonge meisjes spelen met playdough
twee jonge meisjes spelen met playdough

Playdough biedt eindeloze mogelijkheden voor betrokken spel! De sleutel is ervoor te zorgen dat uw kind over een scala aan gereedschappen beschikt en een beetje advies krijgt over wat het met dit modelleermateriaal moet doen. Ouders kunnen een canvas van Playdough uitrollen en hun kind leuke uitsnijdingen en ontwerpen laten maken, of ze kunnen ze opdracht geven iets specifieks te boetseren, zoals een gebouw, een dinosaurus of een dier. Welke optie je ook kiest, deze items kunnen je helpen de speeltijd te verlengen:

  • Deegrollen
  • Plastic ravioli of deegsnijder
  • Koekjesvormers
  • Houten handstempels met verschillende vormen
  • Veren
  • Pijpreinigers
  • Plastic lichaamsdelen
  • Pom poms

Voor kinderen die wat ouder zijn, kan superlichte klei een geweldig alternatief zijn voor Playdoh. Ze kunnen hun creaties laten drogen en laten zien als ze klaar zijn.

Geef je meesterbouwer nieuwe materialen

LEGO-sets zijn altijd favoriet bij kinderen van alle leeftijden. Wanneer deze creaties echter instorten, kunnen ze behoorlijk wat kabaal veroorzaken. Voor de ouders die op zoek zijn naar wat rustige werktijd, overweeg om het harde plastic gereedschap van je bouwmeester te vervangen door stillere materialen.

Marshmallows, fettuccine- en linguini-noedels, pretzelstokjes en plastic rietjes zijn allemaal een goede keuze voor het maken van kastelen, forten en figuren. Het beste van alles is dat uw kinderen ook dol zullen zijn op de zoete en zoute lekkernijen waaruit de eetbare bouwstenen bestaan.

Probeer kraskunstwerk

Hoewel kleuren een uiterst ontspannende activiteit kan zijn, heeft het de neiging om na verloop van tijd zijn glans te verliezen. Help deze klassieke kinderactiviteit nieuw leven in te blazen door ze kladpapier te geven! Wat begint als een mat zwart canvas, wordt afgebroken tot een kleurrijke creatie. Als er mysterie is, lijkt er altijd een beetje opwinding te zijn.

Doe activiteiten met schaarvaardigheden

Voor de ouders die hun kinderen naast zich laten werken, kun je overwegen om hun behendigheid en fijne motoriek te verbeteren met een activiteitenboek voor schaarvaardigheden. Met behulp van een kindveilige schaar kunnen kinderen leuke ontwerpen uitknippen en betrokken blijven tijdens het hele proces!

Laat kinderen beginnen met het bereiden van de ma altijd

jonge jongen die ma altijdvoorbereiding doet
jonge jongen die ma altijdvoorbereiding doet

Je bent een drukke moeder of vader die met veel taken moet jongleren. Ontlast uw kinderen een beetje en houd ze tegelijkertijd bezig door ze te laten helpen met het bereiden van de ma altijden! Wat staat er op het menu voor lunch of diner?

  • Sperziebonen en asperges:Laat ze de uiteinden eraf knippen.
  • Fruitsalade: Geef uw kind een peuterveilig mes, maak het vast in de stoelverhoger en laat hem de bovenkant van de aardbeien afhakken en de banaan in plakjes snijden.
  • Varkens in een deken: Laat ze die miniworstjes inpakken en op de bakplaat leggen, zodat je ze gewoon in de oven kunt schuiven.
  • Kabobs: Laat ze de spiesjes vullen met aardappelen, groenten, gekookte worst, fruit of wat voor gekookt voedsel je die avond ook wilt serveren.

Leuke DIY-sieraden maken

Deze activiteit bouwt de hand-oogcoördinatie en de fijne motoriek op. Pak gewoon een touwtje samen met grote houten kralen (als je dit met een peuter doet, zorg er dan voor dat je peuters hierin niet kunnen stikken), o-vormige ontbijtgranen en gummies, noedels of in stukjes gesneden rietjes en laat je kinderen een aantal eclectische kettingen maken en armbanden.

Een eenvoudige vorm-matchende activiteit opzetten

Pak wat slagerpapier, een scherp voorwerp en de gigantische houten blokken die in de achterste hoek van de kamer staan en ga aan de slag! De sleutel is om verschillende vormen te vinden. Vul het papier met deze afbeeldingen en pak dan een bak of emmer en stop alle items die je hebt overgetrokken erin.

Als het tijd is om aan het werk te gaan of schoon te maken, plak het papier dan vast op een plat oppervlak en laat uw kind de voorwerpen bij de vormen zoeken.

Geef ze probleemoplossende puzzels

jongen speelt met puzzelspeelgoed
jongen speelt met puzzelspeelgoed

Puzzels zijn een fantastisch hulpmiddel om de logica en het redeneervermogen van uw kind te ontwikkelen. Voor ouders die hun kind echt willen betrekken, moet je echter verder kijken dan de basispuzzel. Daag uw kinderen uit met geheugenspellen.

  • Ruimtelijke herkenning:Ouders geboren in de jaren 80 en 90 zijn redelijk bekend met het vreemd verslavende spel Tetris! Daag de geometrische vaardigheden van uw kind uit met een houten Tetris-puzzel. Deze hersenkraker kan ze uren bezig houden.
  • Spellingvaardigheden: Help uw kinderen hun woordenschat op te bouwen met alfabetpuzzels. Ze moeten de letters matchen met de letters waaruit de woorden op de verschillende flitskaarten bestaan. Dit kan hun lees- en spellingvaardigheden verbeteren.
  • Patroonherkenning: Nog een geweldig flashcardspel. Deze patroonbouwpuzzel vereist dat kinderen de afbeeldingen op de 120 flashcards maken met behulp van de meegeleverde puzzelstukjes.
  • Pegpuzzels: Voor de jongere kinderen kun je peg-puzzels overwegen met verschillende vormen, kleuren en pin-ontwerpen. Dit kan helpen bij patroonherkenning en fijne motoriek.

Montessori-missies integreren

Een groot deel van de Montessoristudies gaat over praktische vaardigheden voor het dagelijks leven. Dit zijn niet alleen belangrijke dingen om te leren, maar het zijn ook geweldige activiteiten om kinderen bezig te houden!

  • Vegen: Of het nu op de grond of op een dienblad is, deze activiteit is gemakkelijk en boeiend. Teken met schilderstape verschillende vormen op een oppervlak. Pak dan wat nepbladeren of bloemblaadjes, droge noedels, grote kralen of wat dan ook die je in huis hebt. Geef ze ten slotte een bezem of borstel en laat ze deze spullen naar de daarvoor bestemde plekken vegen.
  • Hammeren: Voor de golfliefhebbers: pak die oude tees samen met een plastic hamer en wat piepschuim. Deze eenvoudige activiteit houdt kinderen bezig en laat onderweg zelfs wat frustraties los!
  • Sorteren: Of het nu gaat om munten, pasta, knopen of blokken, pak een paar oude tupperware bakjes en knip gleuven aan de bovenkant uit. Verzamel vervolgens een assortiment items en wijs voor elk een bak aan. Laat uw kinderen deze voorwerpen in de juiste bakjes sorteren.
  • Tracing: Teken een patroon op een blanco vel papier. Geef uw kind dan een kom gedroogde pasta, steentjes, munten of een andere verzameling kleine voorwerpen die u in huis heeft. Laat ze vervolgens dit patroon overtrekken door de items bovenop de omtrek van de tekening te leggen.

Probeer tekenreeks- en elastiekjeskunst

Help uw kinderen vormen te leren, patronen te herkennen en hun fijne motoriek te ontwikkelen met deze ontspannende activiteit. Ouders kunnen voor hun kinderen vanaf drie jaar elastiekjes kopen die ze keer op keer kunnen hergebruiken, of ze kunnen investeren in meer permanente tekenreekssets voor oudere kinderen. Hoe dan ook, uw kinderen zullen bezig blijven en u kunt gefocust blijven op de taak die voor u ligt.

Gebruik Story Time-apps

Ooit van Kidly gehoord? Voor drukke ouders die de liefde voor lezen bij hun kinderen willen opwekken, maar tijdens hun drukke dag geen tijd hebben om te gaan zitten en ze daadwerkelijk voor te lezen, zal deze gratis app het werk voor je doen. Download de app gewoon naar het apparaat van uw voorkeur, geef uw kind een door kinderen goedgekeurde hoofdtelefoon en laat hem naar een scala aan leuke en boeiende verhalen luisteren!

Een eigen kasteelactiviteit opzetten

Vertel een kind dat hij een kasteel krijgt en dat hij er uren mee bezig zal zijn; vertel een kind dat hij of zij ook zijn kasteel mag versieren en dat hij/zij er dagen mee bezig zal zijn! Easy Playhouse heeft een geweldig assortiment betaalbare huizen en kastelen om uit te kiezen en met een set uitwasbare stiften heb je eindeloos vermaak. Laat uw kinderen creatief aan de slag met hun kleuren en ontwerpen en maak van hun huisje een thuis.

Stappen om uw kinderen succesvol bezig te houden

Iedereen kan activiteiten bedenken om kinderen bezig te houden, maar om ze voor langere tijd bezig te kunnen houden, moeten ouders drie strategieën voor succes implementeren.

Stel doelen voor kinderen

Geef ze eerst een doel. Als er geen richting is, zullen de meeste kinderen gemakkelijk van het goede spoor afwijken. Geef ze niet alleen puzzelstukjes en een stapel flashcards en verwacht urenlange afleiding. Laat ze zes kaarten uitkiezen die ze moeten voltooien voordat ze opstaan. Wanneer ze dit doel bereiken, erken dan dat ze goed werk hebben verricht!

Heb meerdere activiteiten waar kinderen aan kunnen werken

Zorg er vervolgens voor dat je altijd een handvol activiteiten hebt om doorheen te wisselen. Dit zorgt ervoor dat als uw kinderen een taak sneller voltooien, u meer afleiding bij de hand heeft.

Communiceer de lengte van onafhankelijke drukke tijd

Houd ze ten slotte op de hoogte van hoe lang ze bezig moeten blijven. Door hen te informeren over het schema van de dag en de tijd die u nodig heeft om gefocust te blijven, zullen ze waarschijnlijk naar het einddoel kijken en niet alleen naar het huidige moment.

Bijvoorbeeld: "Mama moet een belangrijk werkbezoek brengen en dan een project afmaken. Het zal ongeveer een uur duren. Als we klaar zijn, kunnen we lunchen. Als je braaf bent en deze activiteit voltooit, kunnen we daarna iets leuks doen!". Dit helpt hen te begrijpen waarom de taak belangrijk is, hoe lang ze deze moeten uitvoeren en waar ze naar uit kunnen kijken als de taak klaar is.

Houd kinderen bezig zonder schuldgevoelens

Het kan gezond zijn voor kinderen om onafhankelijke activiteiten te doen. Als je een scala aan leuke en leerzame dingen voor ze hebt om te doen, kan het je helpen om met minder stress gedaan te krijgen wat je nodig hebt. Het is een overwinning voor zowel ouders als kinderen!

Aanbevolen: