5 beste PBS-kinderspellen om leren leuk te maken

Inhoudsopgave:

5 beste PBS-kinderspellen om leren leuk te maken
5 beste PBS-kinderspellen om leren leuk te maken
Anonim
Jong meisje speelspel op digitale tablet
Jong meisje speelspel op digitale tablet

PBS is voor veel kinderen een veelvoorkomend leermiddel. Of je het nu op tv bekijkt of online games speelt, het is moeilijk om de educatieve waarde buiten beschouwing te laten. Daarom blijft PBSKids.org hoog gerangschikt onder de lijsten met educatieve games en apps. Er zijn echter een paar games die PBS Kids aanbiedt die zich onderscheiden van de massa.

De kat met de hoed: Corn Maze Craze

De Corn Maze Craze, een topgame op PBS Kids, helpt jonge leerlingen te werken aan probleemoplossing, richting en logica met een personage dat ze kennen en waarderen: Cat in the Hat. Dit is een volledig interactief spel met eenvoudig te volgen audio-aanwijzingen en een leuke, kleurrijke interface.

Kat met de hoed: Corn Maze Craze-spel
Kat met de hoed: Corn Maze Craze-spel

Leren is leuk

In Corn Maze Craze helpen kinderen de Kat en de Hoed en hun vrienden hun weg te vinden door het doolhof of creëren ze er zelf een. Dit helpt bij logisch denken en richting geven. Het bouwt ook ruimtelijk bewustzijn op. Het creëren van een doolhof maakt gebruik van creativiteit en bevordert deze vaardigheden. Op dezelfde manier kunnen ze extra elementen toevoegen, zoals trampolines, en deze testen.

Odd Squad Puppy Quest

In 2019 nam het PBS Kids-team zes Kidscreen Awards mee naar huis, waaronder drie prijzen voor Odd Squad: Beste niet-geanimeerde of gemengde serie, Best in Class en Beste Website, Kids. Als je kinderen iets willen spelen, kijk dan eens naar Puppy Quest.

Odd Squad Puppy Quest-spel
Odd Squad Puppy Quest-spel

Aanwijzingen versterken en tellen

Kinderen moeten de aanwijzingen volgen en tellen, logica en muisvaardigheden gebruiken om alle Odd Squad-agenten, van puppy's, weer in mensen te veranderen door ze door elke kamer te verplaatsen. Elk niveau is moeilijker dan het vorige en bevat nieuwe obstakels om op te lossen. De grappige graphics, zoals puppy's die pakken dragen, en de geluiden houden kinderen betrokken en opgewonden.

Arthur's Dierenhuisbouwer

Arthur's Animal Home Builder, gefinancierd door ABCmouse.com, leert verschillende soorten dierenverblijven en hoe je deze kunt maken. Dit spel, dat uitsluitend online is, maakt niet alleen gebruik van de creativiteit van een kind, maar bevat ook een veelvoorkomend hoofdpersonage in Arthur, waardoor spelers een connectie en geschiedenis met het spel krijgen. Het was niet alleen een van de populaire games op PBS Kids, maar ook op WGBH Digital Kids.

Arthur Games Dierenhuisbouwer
Arthur Games Dierenhuisbouwer

Educatieve waarde

Studenten ontvangen stapsgewijze instructies voor het creëren van virtuele dierenverblijven en leren welke soorten schuilplaatsen dieren het liefst hebben. Een kattenopvangcentrum is bijvoorbeeld een van de eerste creaties die spelers in het spel maken. Om dit te doen, leren ze vaardigheden zoals het knippen van lijnen, het tikken van spijkers en het schilderen van muren. Hoewel ze dit in een virtuele omgeving doen, kunnen de vaardigheden gemakkelijk worden overgedragen naar de echte wereld. Kinderen onderzoeken ruimtelijk en logisch denken en dierwetenschappen.

Aanpassingen

Kinderen kunnen hun eigen draai geven aan dit leerspel met kleuren, patronen, accessoires en texturen.

Dinosaurustrein Jurassic Jr

Hoewel PBS Kids tientallen verschillende online games voor kinderen biedt in meerdere onderwerpen, zoals wiskundegames en wetenschapsgames, biedt het ook online apps. Een van die apps die door Common Sense Media tot de beste PBS Kids Games en meer werd gerekend, was Dinosaur Train Jurassic Jr. Deze jonge wiskunde-app biedt drie verschillende spellen die kinderen uitdagen om wiskundige concepten te gebruiken.

Dinosaurustrein Jurassic Jr. Spel
Dinosaurustrein Jurassic Jr. Spel

Het is allemaal logica

Wiskundig denken is voor sommige leerlingen moeilijk, maar als je bekende personages en leuke, kleurrijke animaties toevoegt, realiseren ze zich niet dat ze aan het leren zijn. Dit is precies hoe Dinosaur Train Jurassic Jr. in de beste categorie terechtkwam. In bruggenbouwer meten en tellen kinderen de afstand, terwijl je met all-star sortering dinosaurussen kunt sorteren op basis van een specifiek criterium zoals lengte. Ze leren ook een weegschaal in evenwicht te brengen via een eenvoudig te volgen spel. De instructies zijn mondeling en de spellen zijn uniek, gemakkelijk te manipuleren en leuk.

Speel en leer wetenschap

Een andere app die alles heeft op de wetenschappelijke afdeling, Play and Learn Science, behandelt de aarde, het leven en de natuurwetenschappen door middel van games over schaduwen, het weer, bouwen en natuurkundige principes. Deze app werd niet alleen vermeld door Common Sense Media, maar ook onder de nieuwe beste onderwijsapps voor kinderen op YouTube.

Speel en leer wetenschapsspel
Speel en leer wetenschapsspel

Het duidelijk maken

Hoewel deze app interactief en leuk is, biedt hij duidelijke uitleg voor natuurkundige principes en stelt hij kinderen in staat deze in de praktijk te brengen. U kunt bijvoorbeeld een hellingsvlak maken en het vlak manipuleren om uw object naar een specifiek gebied te laten rollen. Het legt uit waarom specifieke dingen beter kunnen rollen of glijden, waardoor basiskennis van complexe theorieën mogelijk wordt. Bovendien legt de app complexe concepten zoals het weer in eenvoudige bewoordingen uit. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld de kans om het weer te manipuleren en schaduwen te beheersen.

Wat is leren zonder plezier?

PBS Kids biedt verschillende leerspellen en apps aan via hun website. Een paar vallen echter op vanwege hun interfaces, karakters, gebruiksvriendelijke elementen en kindvriendelijke concepten. Zet uw kind online en probeer deze eens.

Aanbevolen: