Kleurblokkering gebruiken in interieurontwerp

Inhoudsopgave:

Kleurblokkering gebruiken in interieurontwerp
Kleurblokkering gebruiken in interieurontwerp
Anonim
Binnenkamer versierd met kleurblokken
Binnenkamer versierd met kleurblokken

Interieurontwerpers, geïnspireerd op de mode-industrie, gebruiken kleurblokkeringstechnieken in huisdecors. Het doel is om verschillende geometrische vormen te creëren, zoals vierkanten en rechthoeken, waarbij je kleur gebruikt om een ruimte op te delen. Een rechthoekige muur kan worden verdeeld in verschillende vierkanten en rechthoeken van verschillende kleuren.

Een kleurblokkamer plannen

Color Blocking mengt vaak kleuren die niet noodzakelijkerwijs bij elkaar passen, voor een opvallend visueel effect. Andere ontwerpen zijn subtiele kleurvariaties, terwijl sommige complementaire (tegengestelde) kleuren gebruiken.

Ongeschreven regels

Je kunt kiezen voor een kamer vol opvallende kleurblokken of kiezen voor een subtiel kleurenschema. Volgens kleurtheorie-modeontwerper Payal Khandwala zijn er enkele ongeschreven regels voor kleurblokkering. Ze is van mening: "Je kunt niet zes prachtige kleuren bij elkaar houden en er moet een goed evenwicht zijn en je moet op het koord lopen." Ze adviseert het gebruik van neutrale tinten om de schitterende kleuren te temmen.

Werk met oneven getallen

Dit is een goed advies als je begint met het plannen van je kleurgeblokkeerde kamer, gebruik dan een oneven aantal kleuren. Dit zijn doorgaans twee hoofdkleuren en één neutrale kleur, zoals wit, ecru of zwart.

  • Verdeel een muur in een paar delen van horizontale en verticale rechthoeken, samen met vierkante gekleurde vormen.
  • Je kunt natuurlijke architecturale onderbrekingen gebruiken, zoals een open haard, kast of boekenkast, om de kleurblokken te helpen definiëren.
  • Gebruik complementaire kleuren voor een opvallend effect, zoals rood en groen, blauw en oranje, en geel en paars.
  • Als felle kleuren te levendig voor je zijn, selecteer dan subtiele tinten die je een monochromatisch kleurblokeffect geven.
  • Gebruik zachtere waarden van verschillende kleuren voor een minder dramatisch ontwerp.

Houd niet op met muren

Hoewel muren een groot deel kunnen uitmaken van een kleurblokontwerp, ben je niet beperkt tot muren. Je kunt dit ontwerp naar het plafond en de vloer dragen. Wees voorzichtig dat u geen concurrerend of tegenstrijdig ontwerp maakt.

  • Je kunt bijvoorbeeld een accentmuur maken met behulp van de kleurblokkeringstechniek en een van de kleuren kiezen voor het plafond (een groot blok) en één voor de vloer (nog een groot blok).
  • Accessoriseer met geometrische vormen in stoffen en meubels.
  • Gebruik gordijnen met kleurblokkenpatronen om effen gekleurde muren te accentueren die in verschillende kleuren zijn geverfd.

Blauwe kleurblokkering voor tienerslaapkamer

Blauwe kleur geblokkeerde tienerslaapkamer
Blauwe kleur geblokkeerde tienerslaapkamer

Je kunt kleurblokkering in elke gewenste mate gebruiken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om blauw, wit en grijs met gouden accentkleuren te gebruiken.

  • Begin met het schilderen van een blauwe accentmuur en een grijze kleur voor de andere muren.
  • De accentmuur kan verder worden geblokkeerd met een lichtere blauwe kleur boven een wit bureau, waardoor een rechthoekige vorm onder het raam ontstaat.
  • De raamvorm is omlijst in halfglanzend wit. Witte gordijnen met een blauw vierkant patroon zorgen voor een extra kleurblokkeringseffect.
  • Het geometrische doel wordt voortgezet in een wit en blauw vierkant vloerkleed, terwijl meer designinteresse wordt geïntroduceerd met vierkanten met patronen en strepen.
  • De finishing touch is de nauwsluitende bedovertrek die het blauw en een rechthoekige vorm herha alt.

Slaapkamerblokken van oranje

Oranje kleur geblokkeerde slaapkamer
Oranje kleur geblokkeerde slaapkamer

Je kunt een dramatische slaapkamer creëren met drie kleuren. Sinaasappel, perzik en bamboe.

  • Twee oranje waarden kunnen worden gebruikt om een uniek ontwerp te creëren, waarbij een bleke perzik andere geometrische vormen creëert in het hoofdeinde, het nachtkastje en het platformbed.
  • De gestapelde rechthoeken aan de muur en de verticale plooien in de gordijnen worden gecompenseerd door de smalle witte rechthoekige vorm die op de muur en het beddengoed is gecreëerd.
  • Het middelpunt van de kamer is de moderne zwart-witte kunst, ingelijst in oranje en bamboe.

Keuken kleurblokkering

Kleurblok interieur keuken
Kleurblok interieur keuken

Je kunt de verschillende natuurlijke vormen uit een keuken naspelen, vooral de kasten.

  • Accentueer de ruimte boven de kasten met een zwarte accentkleur die wordt herhaald in de kickruimte onder de kasten.
  • Verf de muren aan weerszijden van de bovenste kasten geel.
  • De bovenkasten zijn blauw en wit en de achterwand is zwart geverfd.
  • Wissel de kleuren blauw en geel af om een geometrisch kleurpatroon te creëren.
  • De witte muur herha alt de witte kasten en verbindt het ontwerp samen.

Kleuren laten tellen

Color Blocking kan een gewoon decor transformeren in een verbluffend werk van geometrische gekleurde vormen. Zorg ervoor dat u uw kamer zo inricht dat u profiteert van natuurlijke architectonische vormen.

Aanbevolen: