16 tips om een maximalistisch interieurontwerp naar uw ruimte te brengen

Inhoudsopgave:

16 tips om een maximalistisch interieurontwerp naar uw ruimte te brengen
16 tips om een maximalistisch interieurontwerp naar uw ruimte te brengen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het open concept en de simplistische inrichting van het afgelopen decennium maken plaats voor de verzamelde, kleurrijke stijl van de maximalistische trend. Maximalistisch interieurontwerp brengt de liefde voor print, kleur, textuur en luxe terug in de moderne woninginrichting. Je kunt deze glamoureuze look bereiken met een paar professionele tips over het verkrijgen van de maximalistische stijl zonder rommel te creëren en trouw te blijven aan je eigen ontwerpvoorkeuren.

Wees opzettelijk met stukken

Afbeelding
Afbeelding

Een van de belangrijkste factoren bij maximalistisch design is de opzet met de overvloed aan meubels en decorstukken. Je wilt geen items kiezen omwille van maximalisme. In plaats daarvan wil je elk stuk opzettelijk en subtiel coördineren. Kies stukken die visueel interessant zijn door hoogtevariatie, textuur, kleur, patroon en materiaal. Kies voor een decor dat er luxueus uitziet – of zelfs kitscherig – in plaats van schattig of overdreven trendy. Als een element niet op zijn plaats lijkt, voeg dan een ander element toe dat het helpt te integreren, of overweeg om het helemaal te verwijderen.

Wees krachtig met kleur

Afbeelding
Afbeelding

Een van de belangrijkste kenmerken van maximalistisch design dat verschilt van de kenmerken van voorheen populaire trends, is gedurfde kleur. Neutrale kleuren hebben zeker hun plaats binnen de stijl, maar levendige kleuren onderscheiden het maximalisme. Gebruik een mix van heldere en krachtige kleuren in je verf, meubelstukken en kunst om je persoonlijke stijl te laten zien binnen de paraplu van maximalisme.

Beweging creëren

Afbeelding
Afbeelding

Maximalisme gaat minder over rommel en meer over opzettelijke beweging. Terwijl de minimalismetrends van de afgelopen tien jaar zich hebben geconcentreerd op scherpe, open ruimtes, stimuleert maximalisme de flow binnen een volledige ruimte. Zoek naar afgeronde randen op meubels, abstracte ontwerpen in kunst en accentartikelen, en beweging binnen patronen en prints.

Toon uw collecties

Afbeelding
Afbeelding

De ontwerpregel van drie verdwijnt vrijwel in deze opkomende trend. Als je een verzameling keramiek, boeken, antiek of iets anders hebt, laat die dan zien! Laat uw schatten op stijlvolle wijze zien op schoorsteenmantels, accenttafels en zelfs op uw vensterbanken.

Meng je textiel

Afbeelding
Afbeelding

Maximalisme hoeft niet als rommelige chaos te voelen. Kies je stukken doordacht en bedenk hoe ze spelen met andere elementen in de kamer. Een eenvoudige manier om dit goed te doen, is door uw textieltexturen en patronen te mengen. Combineer kussens, plaids en stoffering met een breed scala aan stoffen, van dierenprints en bloempatronen tot glad leer en pluizig bont.

Speel met patroon op de muren

Afbeelding
Afbeelding

Laat de wit en grijs geschilderde muren opzij, er is een nieuwe muurtrend in de stad. Patroon op uw muren creëert interesse en laat u persoonlijke flair toevoegen aan uw maximalistische stijl. Probeer levendig behang, unieke tegelelementen en kleurrijke accentmuren terwijl je meedoet aan de maximalistische trend.

Maximaliseer uw plantencollectie

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien designtrends de afgelopen jaren zijn veranderd, blijft één element van bijna elke stijl behouden. Planten als decoratieve details gaan nergens heen en passen perfect in de maximalistische trend. In plaats van een of twee opvallende planten in je huis te kiezen, kun je een collectie bloeiende planten en groene bladeren proberen om de groene kant van je maximalistische stijl te versterken.

Oppervlakken zorgvuldig versieren

Afbeelding
Afbeelding

Voor tafelbladen en schoorsteenmantels: wees zorgvuldig bij het plaatsen van decor of kunst. Vind balans met de hoogte en groepeer items bij elkaar, zodat elk vignet in uw kamer een duidelijke richting heeft. Voor een echt maximalistische schoorsteenmantel is minder niet altijd meer.

Combineer glamour en vintage details

Afbeelding
Afbeelding

Het combineren van een luxe, vrouwelijke inrichting met een paar vintage stukken geeft je maximalistische stijl meteen een eclectische sfeer. De balans tussen oud en nieuw zorgt ervoor dat uw ruimte uitnodigend aanvoelt, terwijl de verfijnde stijl behouden blijft.

Omarm gedurfde patronen

Afbeelding
Afbeelding

Een belangrijk onderdeel van maximalistisch design is de gedurfde benadering van kleur en patroon. Schroom niet voor een paar statement meubelstukken met een opvallende print. Een grootschalige bloemen- of levendige dierenprint geeft uw kamer een opzettelijke schokfactor die uw gasten met ontzag achterlaat.

Humeurige kleuren toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Als de heldere en levendige kleuren in het traditionele, maximalistische ontwerp je intimideren, zorg dan voor een evenwicht met een paar stemmige kleuren in je hele huis. Modderige tinten groen en blauw of gedempt magenta geven uw interieur een donkere, verfijnde uitstraling. Combineer deze tinten met lichte houttinten om een uitnodigende sfeer te behouden.

Stijl je salontafel als een professional

Afbeelding
Afbeelding

Lagen, lagen en nog eens lagen. Dat is de sleutel tot een perfect vormgegeven salontafel die elke professionele ontwerper zou goedkeuren. Plaats snuisterijen op boeken, keramiek in dienbladen en kaarsen op houders voor een opzettelijke eclectische stijl.

Verkleed je muren

Afbeelding
Afbeelding

K alte muren zijn een no-go voor de maximalistische ontwerpesthetiek. Stijl uw wandruimte met planken, opvallende kunstwerken of doordachte galerijwandindelingen. Je kunt muren ook interessanter maken met paneellijsten of hangende collecties wandtapijten of keramiek.

Leer hoe je je planken kunt stylen

Afbeelding
Afbeelding

Boekenplanken, zwevende planken en ingebouwde kasten zijn allemaal ontwerpmogelijkheden om te pronken met je maximalistische stijl. Creëer visuele driehoeken met stapels boeken, decoratieve items, ingelijste prints en vazen. Trek de aandacht naar minivignetten op je plank en creëer een doelbewuste verzameling in plaats van een rommelige verzameling.

Breek de snuisterijen uit

Afbeelding
Afbeelding

In een maximalistische stijl is het volkomen acceptabel om elke tafelbladruimte met decor te bedekken. Kleine snuisterijen in collecties of op dienbladen zullen je helpen om op elegante wijze de maximalistische look te bereiken.

Ontdek jouw kenmerkende maximalistische stijl

Afbeelding
Afbeelding

Het mooie van het kiezen van een maximalistische benadering van de inrichting van je huis is dat de maximalistische ontwerpstijl in werkelijkheid een paraplu is voor heel veel specifieke interieuresthetiek. Binnen de maximalistische ontwerpcategorie kun je kiezen uit granny chic, algemeen eclectisch, kustgrootmoeder, traditioneel rustiek, cottagecore en talloze glamourstijlen. Je kunt zelfs stijlen combineren voor het ultieme maximalistische interieur.

Maximaliseer uw stijl met de nieuwste interieurtrend

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu de voorkeur geeft aan de cottagecore-esthetiek of de granny chic-benadering, de maximalistische designtrend is een directe manier om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Door de juiste texturen, kleuren en patronen te combineren met een zorgvuldig geplaatst decor, kunt u uw stijl in uw hele huis maximaliseren.

Aanbevolen: