Paars depressieglas

Inhoudsopgave:

Paars depressieglas
Paars depressieglas
Anonim
vintage paarse pot
vintage paarse pot

Paars depressieglas is een van de meer ongebruikelijke kleuren van dit populaire verzamelobject. Verzamelaars zijn er dol op vanwege de rijke paarse tinten, van amethist tot diep paars. Sommige verzamelaars identificeren het paarse glas als amethist; de termen kunnen door elkaar worden gebruikt.

Wat is depressieglas?

Depressieglas kan helder zijn of gekleurd in verschillende tinten. Het werd tijdens de depressie door bedrijven weggegeven als stimulans om zaken met hen te doen. Voedselproducenten zoals Quaker Oats stopten een stuk glaswerk in elke verpakking met voedsel om consumenten aan te moedigen de producten te blijven kopen. Een deel van het glas werd tegen zeer lage kosten verkocht bij plaatselijke vijf-en-dubbeltje-winkels.

Hoewel sommige kleuren, zoals roze, groen en amber, heel gebruikelijk zijn, zijn andere dat minder. De zeldzame kleuren zijn delphiet, kob altblauw, zwart en paars. Sommige fabrikanten hebben reproducties van het glaswerk uitgebracht, dus het is belangrijk dat de verzamelaar heel voorzichtig is bij de aankoop.

Bedrijven die paars depressieglas hebben gemaakt

Er waren een paar bedrijven die paars depressieglas maakten in een beperkt aantal patronen. De paarse kleur ontstond door de toevoeging van nikkel of mangaan aan het glasmengsel tijdens de productie.

Hieronder volgen enkele van de meer ongebruikelijke patronen die in paars zijn gemaakt.

Dell

Dell maakte het Tulpenpatroon in de jaren dertig. De meest populaire en verzamelbare kleur is paars.

Hazel Atlasglas

Hazel Atlas stond bekend om al hun glasproducten, waaronder Mason-potten. Verschillende van hun patronen waren paars.

  • New Century werd uitgebracht in 1930. Hoewel het enigszins zeldzaam is, is dit patroon niet te duur en heeft het een dieppaarse kleur.
  • Royal Lace werd geïntroduceerd in 1934, met een paar stukken in paars.
  • Het Newport Hairpin-ontwerp is gemaakt in kob altblauw, amethist en roze. Het werd uitgebracht in 1936.

Indiana Glass Company

Het Sweet Pear-patroon werd in 1923 uitgebracht in roze, groen en transparant. Indiana Glass maakte het patroon ook in paars; Dit werd echter pas in de jaren zeventig gedaan, dus technisch gezien wordt het niet als depressieglas beschouwd.

LE Smith Glass Company

The L. E. Smith Glass Company bracht in de jaren twintig Mt. Pleasant Depression Glass uit in verschillende kleuren. De meest populaire onder verzamelaars zijn amethist, zwart en kob altblauw.

New Martinsville Glass Company

The New Martinsville Glass Company vervaardigde een zeer Art Deco ontworpen depressieglas dat ze Moondrops noemden. De stukken waren strak met een strakke, gestileerde uitstraling en werden geïntroduceerd in 1932. Een van de kleuren waarin het werd geleverd was paars.

Waar kunt u depressieglas kopen

Hoewel depressieglas erg populair is en in bijna elke antiekwinkel te vinden is, kan het moeilijk zijn om bepaalde kleuren en patronen te vinden. Online winkelen kan het proces enorm versnellen. Zorg er wel voor dat u vragen stelt en begrijpt wat u koopt.

Alle antiek glas

All Antique Glass heeft een verscheidenheid aan glas, van carnaval tot depressie. Er zijn afbeeldingen en beschrijvingen van elk item.

Ruby Lane

Ruby Lane is een antiekwinkelcentrum met honderden winkels. Als je maar blijft kijken, kun je bijna alles vinden. Beschrijvingen en afbeeldingen zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit.

Straat's Antiek

Strait's Antiques heeft vintage en antiek glas in een aantal patronen en kleuren. Het is gevestigd in Chambersburg, Pennsylvania, maar u kunt eenvoudig in hun online catalogus winkelen.

Tias

Tias is een online antiekwinkel. In alle beschikbare winkels zul je zeker paars glas vinden.

Vergeet niet om lokale locaties zoals antiekwinkels en rommelmarkten te bezoeken.

Paars glas weergeven

Omdat het paarse glas de neiging heeft donker te zijn, is het een goed idee om het tegen een lichte achtergrond weer te geven. Dit laat de prachtige kleuren van het glas zien. Het toevoegen van paars depressieglas aan je collectie kan een uitdaging zijn, maar uiteindelijk zul je een ongewoon verzamelobject hebben dat in de loop van de tijd in waarde kan stijgen. Krijg vervolgens enkele tips over de waarden van roze depressieglas.

Aanbevolen: