Jeugdijsbrekers zonder materialen

Inhoudsopgave:

Jeugdijsbrekers zonder materialen
Jeugdijsbrekers zonder materialen
Anonim
Jeugdgroep die de Bijbel bestudeert
Jeugdgroep die de Bijbel bestudeert

Stel je voor dat je voor een groep tieners zit en niemand praat. Wat kunt u doen om het gesprek op gang te brengen? IJsbrekers kunnen helpen de ongemakkelijke stilte te vullen, waardoor tieners elkaar kunnen leren kennen en deelname aanmoedigen voordat u zich verdiept in het diepere onderwerp van uw les of de groep bijeenroept om zich op andere taken te concentreren. De meeste mensen die met jongeren werken, of het nu jeugdgroepleiders, scoutleiders, coaches of organisaties zijn, hebben zeer beperkte budgetten, dus het vinden van ijsbrekers waarvoor geen materiaal nodig is, is soms essentieel.

Ideeën voor eenvoudige ijsbrekers

Als u een kant-en-klaar lesprogramma gebruikt of een boek van uw organisatie heeft, kan dit ideeën bevatten voor ijsbrekers die u met uw groep kunt gebruiken. De verpakte ijsbreker die resoneert met de ene groep tieners kan echter plat vallen bij de volgende. Bij deze gelegenheden is het belangrijk om bereid te zijn om met een paar hulpmiddelen in te grijpen en tieners aan het praten te krijgen. Er is niets zo verontrustend voor een leider of leraar als een klas vol leerlingen die niet willen praten of niet bij de les betrokken willen zijn. IJsbrekers kunnen ze op gang helpen, zodat ze willen blijven praten.

Ik heb liever

Deze ijsbreker heeft veel verschillende variaties en is net zo uniek als de vragen die elke leider voor de groep bedenkt. Het is het beste om serieuze vragen en leuke vragen te combineren. Met dit spel kunnen de kinderen zien wie er nog meer op hen lijken en worden ze ook in beweging gebracht. Laat de leerlingen in een rechte lijn gaan staan en vertel hen dat de ene kant van de kamer het A-antwoord is en de andere kant het B-antwoord. Ze moeten naar de kant van de kamer gaan die overeenkomt met wat ze liever doen. Dit kan vooral nuttig zijn als iedereen slaperig is. Enkele vragen die u wellicht wilt stellen zijn onder meer:

  • Eet je liever wormen (A) of sardientjes (B)?
  • Kijk je liever naar een romantische film (A) of een horrorfilm (B)?
  • Heb je liever ketchup (A) of mosterd (B) op je hamburger?

Leuke vragen

Vragen die leuk zijn, zorgen ervoor dat leerlingen aan het praten zijn. Als je vragen als ijsbreker gebruikt, wil je de hele kamer rondgaan in plaats van te wachten tot de vrijwilligers iets zeggen. Hierdoor wordt iedereen betrokken. Als je leerlingen echter wilt laten deelnemen, moeten de vragen eenvoudig en gemakkelijk te beantwoorden zijn.

  • Wat is je favoriete soort snoep?
  • Wat is je beste jeugdherinnering?
  • Welke hobby's of interesses heb je?

Knipoog

Als jouw groep graag spelletjes speelt, kan dit iedereen erbij betrekken en is het erg leuk. Kies één speler voordat de klasse een moordenaar begint te worden. De tieners zitten allemaal in een grote kring en staren elkaar aan. De kinderen moeten oogcontact maken. De moordenaar knipoogt naar verschillende leden. Als het lid de moordenaar ziet knipogen, zou ze op dramatische wijze moeten sterven. Hoe luider en gekker de dood, hoe grappiger dit spel is. Laat studenten naar adem snakken, uit hun stoel op de grond vallen en helemaal maf zijn. Het doel is dat degenen die nog in leven zijn, erachter komen wie de moordenaar is voordat hij naar hen knipoogt.

Verjaardag

Vertel de leerlingen dat je wilt dat ze tegen de muur gaan staan in de volgorde van hun verjaardagen, zodat de volgorde van oud naar jong gaat. Ze kunnen echter niet met elkaar praten om erachter te komen wanneer hun verjaardagen zijn. De studenten zullen verschillende dingen proberen, zoals charades en schrijven, om de volgorde te achterhalen. Hierdoor leren ze met elkaar samenwerken en krijgen ze ook de kans om iets over de andere mensen in de groep te leren. In zeer grote groepen kun je ervoor kiezen om ze van de hoogste naar de korte of van de grootste naar de kleinste schoenmaat te laten gaan om tijd te besparen.

Gebruik wat voorhanden is

Misschien wil je ook items gebruiken die je bij de hand hebt. Hoewel hiervoor technisch gezien materialen nodig zijn, is er niets speciaals nodig om het ijs te breken. Maak bijvoorbeeld kaarten van kladpapier met nummers erop en vraag de leerlingen vervolgens om zichzelf in numerieke volgorde te ordenen.

Creatieve ijsbrekers

Je hebt geen luxe materialen en commerciële spelletjes nodig om leerlingen erbij te betrekken. Je fantasie kan een heel eind komen. Bedenk een onderwerp dat tieners zou kunnen interesseren en laat ze zien wat ze gemeen hebben met andere studenten in de klas. Je kunt pizza zelfs als ijsbreker gebruiken als je de liefhebbers van pepperoni vertelt dat ze naar de ene kant van de kamer moeten gaan en de pizza met al het publiek naar de andere kant moet gaan. Probeer ijsbrekers te gebruiken die ook de kinderen in de groep betrekken die misschien verlegen zijn of niemand anders kennen, en je zult zeker een succesvolle les hebben.

Aanbevolen: