Waar zijn kaarsen van gemaakt? Het verkennen van de verschillende materialen

Inhoudsopgave:

Waar zijn kaarsen van gemaakt? Het verkennen van de verschillende materialen
Waar zijn kaarsen van gemaakt? Het verkennen van de verschillende materialen
Anonim
Schoonheidsproducten voor thuis en kaarsen
Schoonheidsproducten voor thuis en kaarsen

Waar zijn kaarsen van gemaakt? Het voor de hand liggende antwoord is was, maar kaarsen kunnen gemaakt zijn van meerdere soorten was en verschillende additieven bevatten om de kaarsen te laten ruiken, kleuren en conserveren.

Was is het hoofdingrediënt

Het belangrijkste ingrediënt in kaarsen is was, en er kunnen verschillende soorten worden gebruikt. De belangrijkste wassen die worden gebruikt om kaarsen te maken zijn:

  • Paraffine - afgeleid van aardolie
  • Soja - gemaakt van gehydrogeneerde sojaolie
  • Gel - afgeleid van synthetische koolwaterstoffen of minerale oliën
  • Palm - gemaakt van palmpitolie
  • Bijenwas - gemaakt van het wasgeheim van honingbijen bij het bouwen van een bijenkorf

Veel van deze wassen worden samen gebruikt om een gemengde kaars te creëren.

Lont is gemaakt van katoen of hout

De meest voorkomende kaarsenlont is gemaakt van katoen, hoewel sommige kaarsen houten lonten hebben. De katoenen lonten zijn gevlochten en de maat van de lont wordt bepaald door het type kaars en de grootte ervan.

Additieven ondersteunen en verbeteren de eigenschappen van kaarsen

Er zijn additieven die de geur kunnen versterken of stabiliseren. Andere additieven dienen om de waseigenschappen te ondersteunen. Er zijn een paar veel voorkomende additieven die worden gebruikt om de eigenschappen van kaarsvet te verbeteren of om de eigenschappen te helpen bij betere prestaties. Deze additieven hebben vaak meer dan één doel.

Bijenwas

Het zal je misschien verbazen dat bijenwas wordt toegevoegd aan andere soorten kaarsvet. Door een hoeveelheid bijenwas aan een kaars toe te voegen, wordt de brandtijd verlengd. Bijenwas werkt ook als kleurversterkend middel.

Twee soorten microkristallijne was

Door zachte microkristallijne was toe te voegen, wordt het gemakkelijker om was in verschillende vormen of sculpturen te modelleren. De zachte microkristallijne was zorgt ervoor dat de kaars zich aan een houder hecht, vooral aan de zijkanten. Het wordt ook toegevoegd aan paraffinekaarsen om de brandtijd te verlengen door de kaars langzamer te laten branden.

Petrolatum

Dit bijproduct van aardolie maakt de was in kaarsenhouders zacht, waardoor deze zich aan de randen van de houder hecht. Het vermindert ook de krimp.

Stearinezuur

Stearinezuur, een vetzuur uit plantaardige olie of talk, wijzigt de was zodat de kaars uit de mal loslaat. Het wordt vaak gebruikt bij paraffinekaarsen. Het verbetert ook de kleuren van de kleurstof, waardoor een levendigere en intensere tint ontstaat. Naast deze eigenschappen kan stearinezuur het lekken van geurolie verminderen of zelfs stoppen.

Creatieve bezigheid van kaarsen maken
Creatieve bezigheid van kaarsen maken

Vybar

Vybar, een polymeer, wordt soms gebruikt als vervanging voor stearinezuur. Het zorgt ervoor dat de kaars zijn geuren behoudt. Net als stearinezuur versterkt en intensiveert het ook de kleuren van de kleurstof.

UV-stabilisator

Een UV-stabilisator (UV-remmer) wordt aan een kaars toegevoegd om te voorkomen dat de kleur vervaagt wanneer deze in UV-licht wordt geplaatst.

Polysorbaat 80

Polysorbaat 80 is een veelgebruikte stabilisator die in een aantal producten wordt gebruikt, waaronder kaarsen. Het dient als stabilisator en emulgator die vooral nuttig is bij het emulgeren van geur met kaarsvet, zodat het gelijkmatig door de was wordt verdeeld.

Natuurlijke en synthetische geuren voegen aroma toe

Kaarsen zijn gemaakt van synthetische geuroliën of essentiële oliën voor een breed scala aan geuren. Sommige geuroliën voor kaarsen zijn specifiek voor een soort was, zoals soja of paraffine, dus als je kaarsen maakt, zorg er dan voor dat je het gebruik begrijpt voordat je geuroliën koopt. Veel geurkaarsen worden gemaakt met een combinatie van natuurlijke en synthetische aroma's.

Etherische oliën

Natuurlijke geuren zijn gemaakt van essentiële oliën. Essentiële oliën zijn afkomstig van planten en produceren een diep geurende natuurlijke substantie die vele toepassingen heeft buiten het geuren van kaarsen. Veel aromatherapiekaarsen bevatten essentiële oliën.

Synthetische geuren

Synthetische geuren zijn door de mens gemaakte stoffen die chemicaliën gebruiken om specifieke aroma's te creëren. Sommige geuroliën kunnen de hoeveelheid kaarsroet doen toenemen, dus het is erg belangrijk dat je de kaarslont bijgesneden houdt, zodat deze niet meer dan 1/4 inch is om mogelijk kaarsroet te verminderen.

Waar zijn kaarsen van gemaakt?

Kaarsen zijn gemaakt van was, katoen of hout en additieven. Het type, de kleur en de geur van een kaars bepalen welke ingrediënten erin zitten.

Aanbevolen: